Ömer'in şu ana kadar yayınlanan 46 bölümünün tamamını izlemiş biri olarak, son bölümleri izlememiş arkadaşlarımızın merak ettikleri bazı noktaları naçizane aktarmak istiyorum;
1) Haftalardır izleyicilerin sosyal medyadan yönelttikleri eleştirileri nihayet dikkate aldılar ve 46.bölümde Şule diziden tamamen ayrıldı. Ama bence Şule'nin ayrılışı dizinin hikayesine/dünyasına tam olarak yedirilemedi. Şimdi ayrıldıklarını öğrendi. Ömer'e sadece bir kez sordu ve olumsuz yanıt alınca hastalık derecesindeki takıntısı birden yok oldu ve "ben gidiyorum" dedi. Bu senaryonun izleyicinin eleştirileri ve reytinglerin düşüşü nedeniyle alelacele yazıldığı çok belli oldu. Yukarıda, bu gidişin dizinin dünyasına tam yedirilemediğini işte bu yüzden söyledim. Maalesef altı doldurulamadı.
*NOT 3: Ömer ve Gamze'nin son bölümlerde yaşadıkları olumsuz şeylere dair yorumlarımı da başka bir mesajımda yazmayı planlıyorum. Umarım sizlerle karşılıklı istişare edebiliriz ÖmGam hakkında. Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim. Yorumlarınızı okumayı çok isterim
@Hobbit @Mehmet Can @Dante @Yakamoz-Asi
@12.Adam @serhatt @xemrexxx @Emre Ozansoy
Paylaşımı görmedim ama ben de bu görüşteyim.Senaristin X hesabında beğendiği paylaşımdan yola çıkacak olursak orijinale göre ilerleyip final yapacak.
Zaten 2 - 2,5 aylık bir süreç kaldı.
Emine ve Yaman güzel bir çift olabilirdi, Yaman diziden çıktıydı sanırım.yazilmayan vaz gecilen karakterler de oldu. misal, emine ve partneri konusu
gokce gibi skalasi yuksek a klas bir oyuncuyu gozden cikarmak buyuk riskti ilk sezon biter bitmez,,,, hos, keske 2.sezonu kabul etmeseydi gokce, garipsemezdik. ,,,gelinen durumu gorunce.
merhabalar sevgili mehmet, tekrardan ilk sezonki gibi yorumlasmamiz guzel anlamda de ja vu etkisi gosterdi .Diziyi bıraktığımdan beri (Tahir'in Vicdan'dan kızı olduğunu öğrenmesi civarı) diziyi sadece bu başlıktan takip ediyorum. Fragman, sahne hiç bakmadım.
yani, ilk sezonun bitiminde yapilacak seyler,,,tekrar ilk sezonumsu yazilima donusle *yapilmaya baslaniyor ^ izlenimi aldim >>son bolum omgam kesitleri, resatin ilk sezon yazilimina donup gamze'ye mesafe koymasi ,es aramasi.... < like alan yorumlarda da benzer yorumlar mevcut.
ilk sezon ,omgam disinda potansiyelli naif bir ikili yazilim olarak bu ikisiydi*, malesef 2.sezon baslarin da yaman'in asiri pasifize olmus ele alinmasi,,emine nin gereksiz mesafe koymasi,,, derken, izlemedigim bolumler de *yaman *vurulup cikmis. denilene gore nerdeyse hic islenmemis ikili yazilim.....Emine ve Yaman güzel bir *çift olabilirdi, Yaman diziden çıktıydı sanırım*.
diziyi hep beraber aktif izledigimiz donemler hatirlarsan ;Orjinale göre ilk sezon sonuna yakın Hakan geri dönüyor. Bizde erken döndü. Hakan ile Lippe Weiss'in karakterleri farklı. Hakan'ı ......... yazmışlar. Lippe öyle değildi. Ailesini terk etmesinden ve eşini aldatmasından pişman oluyordu.
iyiki girdi, okul sahneli emine ile guzel isleniyordu,,keza hakan konusundaki cabalari ortaya cikarma icin gayretleri,,guzel br sinerji uyumu cikmasina kapi acti. keske bu cizgide 2.sezona giris yapsalardi.....Yaman da diziye erken girdi.
Ömer dizisi için 41 benim için sondu. Sonra hiçbir şekilde bakmadım. Yaman'ın cenazesi olmuştu 41'de.Merhabalar forumdaşlarım
@Dante @Mehmet Can @Hobbit
Güzel yorumlarınızı keyifle okudum. Toplu olarak birkaç noktaya değinmek istiyorum.
Yaman karakterini canlandıran Ahmet Haktan Zavlak kendi kararıyla diziden çıkmak istemiş, dolayısıyla Emine & Yaman ilişkisi maalesef yarım kaldı.
Yeni senarist (Masumlar Apartmanı'nın senaristi) Deniz Madanoğlu Ömer'i yazmaya başladıktan sonra senaryodaki olumsuzluklar nedeniyle çok eleştiri aldığı için X hesabını "Herkese Açık" konumundan değiştirerek "Korumalı Hesap" hâline getirdi. Yani profilini kilitledi. Ben kendisini önceden takip ettiğim için hâla gönderilerini ve favladıklarını görebiliyorum. Daha önce bahsettiğim favladığı gönderi şuydu :
Ekli dosyayı görüntüle 126087
Deniz hanımın bu gönderiyi favlamasından dolayı finale doğru nasıl bir yol izleyeceğine dair az çok tahmin yürütebildi Ömer izleyicileri.
Bakalım Ömer nasıl bir final yapacak...
Bunu zaman gösterecek...
Sevgiler...
merhabalar.Merhabalar forumdaşlarım
@Dante @Mehmet Can @Hobbit
Güzel yorumlarınızı keyifle okudum. Toplu olarak birkaç noktaya değinmek istiyorum.
bunun detayi nedir merak ettim. yani, yaman'in yaziliminda *ozellikle 2.sezon baslar baslamaz ilk sezona kiyasla *suresi sahnesi bariz azaldiysa (ki, 2.sezon baslari icin konusursam *azaldi bayagi) ayrilmak istemesi, anlasilir bir durum,sayet genel kadro bu kararini onaylamissa, bana da saglik olsun yolu acik olsun demek duser.Yaman karakterini canlandıran Ahmet Haktan Zavlak kendi kararıyla diziden çıkmak istemiş, dolayısıyla Emine & Yaman ilişkisi maalesef yarım kaldı.
< * . bunu youtube bolum alti yorumlarda izleyiciler bayagi konustu, elestiri getirdi / asiri like alan yorumlar oldu. ozetle : yeni bir durum degil.Yeni senarist (Masumlar Apartmanı'nın senaristi) Deniz Madanoğlu Ömer'i yazmaya başladıktan *sonra *senaryodaki *olumsuzluklar *nedeniyle *çok *eleştiri *aldığı *için X hesabını "Herkese Açık" konumundan değiştirerek "Korumalı Hesap" hâline getirdi. Yani profilini kilitledi.
aks konusu ; sevgili @Mehmet Can in orj dolayli dizi basladigindan beri ilk sezon bolca bahsettigi orj ve bizim versiyon *kiyas konusu yoruma doktugumuzde ; mehmet'in dedigi nuans da > gamze hikaye den ayriliyor, omer aile yakini mi ne ,daha genc biri ile iliski yasayip dizi devam ediyor...gibi gibi bir anektod hatirliyorum. kendisi daha net duzeltebilir .Ben kendisini önceden takip ettiğim için hâla gönderilerini ve favladıklarını görebiliyorum. Daha önce bahsettiğim favladığı gönderi şuydu :
Ekli dosyayı görüntüle 126087
Deniz hanımın bu gönderiyi favlamasından dolayı finale doğru nasıl bir yol izleyeceğine dair az çok tahmin yürütebildi Ömer izleyicileri.
Bakalım Ömer nasıl bir final yapacak...
Bunu zaman gösterecek...
Sevgiler...
Tahir amcasının oyununa geldiğini anladıktan ve tutuklanma olayından sonra pozitif anlamda çok değişti. Reşat Tahir'in amcasına gitmesinin kendi suçu olduğunu farketti. O yüzden de Tahir'i geri kazanabilmek ve onun hayattan kopmasını önlemek için tüm aile onu affetti. O da şimdi kendisini düzeltmeye, Şükran, çocukları, ailesi ve lokanta için elinden geleni yapmaya çalışıyor. Her insan hata yapabilir, önemli olan bu hatayı anlayıp kendisini düzeltebilmek için çaba göstermektir diye düşünüyorum.Ömer dizisi için 41 benim için sondu. Sonra hiçbir şekilde bakmadım. Yaman'ın cenazesi olmuştu 41'de.
Sonrası için soruyorum bu soruyu; Tahir ve Hakan herhangi bir olumsuz durum ile karşılaştı mı aileden yoksa bütün yaptıklarını sineye çekip aileye tekrar kabul mü ettiler ?
Sanırım kendisine yeni bir dizi veya film projesi teklifi gelmiş. O nedenle Ömer'den ayrılmayı kendi istemiş. Belki de sahneleri az olduğu için bu kararı almıştır.bunun detayi nedir merak ettim. yani, yaman'in yaziliminda *ozellikle 2.sezon baslar baslamaz ilk sezona kiyasla *suresi sahnesi bariz azaldiysa (ki, 2.sezon baslari icin konusursam *azaldi bayagi) ayrilmak istemesi, anlasilir bir durum,sayet genel kadro bu kararini onaylamissa, bana da saglik olsun yolu acik olsun demek duser.
Yani kimsenin cezalandırma gibi bir durumu olmamış. İzlemeyi bıraktığım için tekrar sevindim. Cevap için teşekkürler 😊Tahir amcasının oyununa geldiğini anladığından ve tutuklanma olayından sonra pozitif anlamda çok değişti. Reşat Tahir'in amcasına gitmesinin kendi suçu olduğunu farketti. O yüzden de Tahir'i geri kazanabilmek ve onun hayattan kopmasını önlemek için tüm aile onu affetti. O da şimdi kendisini düzeltmeye, Şükran, çocukları, ailesi ve lokanta için elinden geleni yapmaya çalışıyor. Her insan hata yapabilir, önemli olan bu hatayı anlayıp kendisini düzeltebilmek için çaba göstermektir diye düşünüyorum.
Hakan'a gösterilen toleransı ben de fazla buluyorum. Çocuklar babalarını istedikleri için hâla evde kalıyor. Emine babasına Nisa'nın şefle konuştuğunu söylediği için Nisa biraz mahçup oldu, o yüzden de Hakan'ın evde kalmasına çok fazla ses çıkaramadı. Ama Hakan'a aralarındaki karı koca ilişkisinin bittiğini ve sadece çocukları için evde kaldığını sürekli hatırlatıyor. Hakan salonda yatıyor. Ha bu arada şunu da söyleyeyim, kendisini Nisa'ya affetirmek için çok fazla çaba harcamaya başladı. Zatten Zerrin de bayadır dizide görünmüyor.
Sanırım kendisine yeni bir dizi projesi teklifi gelmiş.
O nedenle Ömer'den ayrılmayı kendi istemiş.
Belki de sahneleri az olduğu için bu kararı almıştır.
Neden ayrılmış?Yaman karakterini canlandıran Ahmet Haktan Zavlak kendi kararıyla diziden çıkmak istemiş, dolayısıyla Emine & Yaman ilişkisi maalesef yarım kaldı.
3391 Kilometre film'i için ve dahil yeni gelen projeleri varmış.Neden ayrılmış?
Üzüldüm diziye çok yakışıyordu.Yaman-Emine çifti.3391 Kilometre film'i için ve dahil yeni gelen projeleri varmış.
Çıkalı bayağı bir zaman oldu. 40. bölüm ile diziye veda etti. Dizi önümüzdeki hafta 50. bölümü yayınlayacak.Üzüldüm diziye çok yakışıyordu.Yaman-Emine çifti.
✍️@Mehmet Can in da dedigi gibi , burda ilk sezon ,emine ile olan uyumlari ve sahneleri ile kendilerini izlettiler. 2.sezon cizgisin de *biraktigim bolume kadar -bu ikili adeta yeterli islenmedi dersek yanilgi olmaz. malesef .
Vicdan'la evlilik dışı ilişkisinden çocuğu olduğunun ortaya çıkması durumundan dolayı mı yoksa amcasının tarikatına kızlarını kapattığı için mi diyorsunuz? @HobbitYani kimsenin cezalandırma gibi bir durumu olmamış. İzlemeyi bıraktığım için tekrar sevindim. Cevap için teşekkürler 😊
@Dante 3391 kilometre film'i ve daha sonrasında olacaklar için diziden affını istediğini biliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?