Çukur 58.Bölüm Yorumları

Dizinin senaristi.
Bence burada asıl suçlu dizinin yönetmeni ve kurgucusu. Hadi bu adam bir hata yaptı ve o sahneyi yazdı. Siz neden çektiniz, neden kurguda bu saçma sahneyi yok etmediniz diye sorarlar adama.
Hata mı? Hiçkimsenin hata yaptığı yok. Elinde saçma sapan savrulan AK-47'yi tutan sıska adam da, Etrafa boş boş bakan emekli dayılar da, tekerleğin içinde siper (?) alan kişi de, kendi tarafındaki silah arkadaşına nişan alan adam da neyi, neden yaptığının tam olarak farkında. Işıklandırma görevlisinden set çaycısına kadar herkes olayın bilincinde. Farkındalıklarının zirvesini yaşıyor bu adamlar. Senarist kılıklı adamın açıklama yaptığı twitin altında, sahneyi öven, sahneye laf eden kişileri ise haksız bulan , hiçbir şeyi beğenmeyen kişiler olarak gösteren yorumlar var. Ve bu yorumların bir tanesinin sahibinin profil fotoğrafında Çağatay Ulusoy var. Şaşırdın, değil mi? Benedict Cumberbatch mı bekliyordun yoksa?

Sahnenin içeriği ne olursa olsun, nasıl bir çaba ile çekilmiş olursa olsun bunu belli bir kitle zaten paşa paşa* izleyecek. Ergenlerin popülizm mastürbasyonu yapma aracı olarak kullandıkları bu dizide, diziyi izlerken, 'kalite, kurgu, senaryo, oyunculuk' gibi kriterleri önemsediğini düşünmüyorsun, değil mi? Düşünmediğini tahmin etmiştim. Bu diziyi izleyen insanlar senin kullanıcı adınla aynı adı paylaşan diziyi izleyemezler. Çünkü düşükler. Dizide emeği geçen herkes seyircinin ne istediğini biliyor. Kendilerini, ülkenin standartlarını zorlamalarına gerek yok seyircinin istediğini karşılamak için.

İzleyiciyi daha fazla aşağılamak istemiyorum ama bu diziyi izleyenler bizzat kendisini aşağılayan, kendisine değer vermeyen, kendisini ezik hisseden, aşağılık kompleksine yenik düşmüş insanlardır.

Bu mesajımı, "aşağılama, kışkırtıcı mesaj" olarak gören ve silen yetkili forum arkadaşım; sen de çok masumsun.

Reactions: MEnes and Sherlock
Cevap yazacaktın, ne diyeceğini merak ettim, yaz bakalım.
Eğer söylediklerimin tersini iddaa edersen ani şekilde profil fotoğrafımın gittiğini görürsün.

İki saattir gömüyorum ilgili sahneyi, tersini söyler miyim sence?
Üşendim tekrar yazmaya, söylediklerine hak veriyorum.

Reactions: DarkLegenD
Kimsenin umrunda değil demekki
İnş Yamaçta fark etmez ve tamamen kurtuluruz yokmuş gibi devam etsinler
Sen bu dizinin bütçesini mi kıstın?
Yalan haber
Bi teker kaç para haberin var mı
Şu hesabın sahibini bulmak farz oldu
@MasacRE @Dosi @vadikızı @ömer karataş @dreamy @turkuazz @Maskeli fedai

Şu malum son bölümü izleyip geldim şimdi de, dondum kaldım resmen izlediklerim karşısında. Çukur saçmalıklarla dolu bir dizi zaten bunu biliyoruz da bu son bölüm bambaşka bir şey. Tarif edilemez içinde barındırdığı saçmalıklar silsilesi. Başladığım dizileri yarım bırakmayı pek sevmem genelde bitirmeye çalışırım ama benden bu kadar. Bu bölümde gördüklerimden sonra daha fazla devam edemeyeceğim bu rezilliği izlemeye.

O da güzel. Zararın neresinden dönersen kardır.

Reactions: MasacRE
O da güzel. Zararın neresinden dönersen kardır.
Dizi ilk başladığında yurtta arkadaşlarla izliyorduk, haftada 1 tane Türk dizisi iyi gidiyordu öyle
Üni de bitti ama alışkanlıktan devam ediyordum. Neyse sağolsunlar bu son bölümüyle beni de koparmayı başardılar

Reactions: DarkLegenD
Gel sen de katıl bana Şerlok beyciğim, avatarında Jon Snow bulunan, nicki Sherlock olan bir insana yakışmaz bu bölümden sonra artık Çukur izlemek

Katıldım sanırım ya, bir iki mantık hatası olsa 140 dakikalık bir dizi için “tamam” der geçersin ama bölüm başladığı andan bittiği ana kadar mantık sınırlarını köküne kadar zorluyor. Bu kadar olmaz, olmamalı yani. Özellikle o malum çatışma sahnesi. Her aklıma geldiğinde farklı bir hata buluyorum, gerçekten çok ilginç. Zaten tatmin etmiyordu Çukur bizi, senaryosu şaşırtmıyordu, mantık hataları zaten vardı, bu bölüm resmen hepsini birleştirip paket olarak sundular.

Reactions: Dosi and MasacRE
Yani bir noktaya kadar görmezden gelebiliyor insan dizideki mantık hatalarını ama bir yere kadar o da. Zaten bu sezon fazlasıyla hayal kırıklığına uğrattıklarından hevesle izlemiyordum diziyi de bu bölüm artık bardağı taşırdı. Halka'nın da 2 hafta ara vermesi iyi oldu senin için, o arada yetişebilirsin artık
Diğer alternatifin de güzel tabi bu arada, yabancı dizilerde alternatif çok. Sen Çukur'a yol ver yeter ki iki seçeneğin de önü açık

Reactions: Sherlock
Çok uzaklara gitmene gerek yok, zaten seçeneğini çoktan seçtin bu aralar. Tabiki Çukur ile aynı anda yayınlanan Söz'den söz ediyorum (Halka mevzusunu kapattığımı söylemiştim
) Eğer Çukur'u güncel izliyorduysan yada aynı gece, işte yerini dolduracaksın artık Söz ile ve konusundada belirttiğin gibi artık yorumlarız birlikte ?

Söz propagandası yapmayı bırakır mısınız lütfen Dosi hanım

Reactions: Sherlock and Dosi