kendimce, izledigim diziler de detaylari seviyorum. diger yandan, okumasi yorucu oluyorsa, belirtebilirsin.

yaz gelsin dersen, buyur;
hmm. teori den devam edersek ; dedigine katilmakla beraber ,benim dusuncem ; bi sekilde handan'in parmak izini alip zora sokacak planlar yapabilir . kendisini celal yaralasa da, durumu handan yapti gosterebilir.gibi gibi . veya daha farkli suc. tum bunlar da ^dedigin teoriye geliyor gibi 😅 .
hmm...
acikcasi, vapur iskele onu sahnesi (feritle sevgi muhabbeti,buzlari eritme) sahnesi yuzunden ,
-dedigin sekil- dusunemedim .
yasemin konusunda bir genel degerlendirme yapmayi biraz daha bekletiyordum kendimce... fakat, hazir ustteki noktalari yazdin,
bende bir seyler yazayim istedim ;
senin yazdiklarindan gideyim ;
emel'in nasil/oyle biri olmasi - yasemin'in ferit den uzak olmasina yol acar mi . bu durum simdilik muallak da benim gozumde.
onlarin sevgisi konusunda , ben durumun ferit bazli agir yasandigini/belki daha farkli bir neden bazli yasandigini dusunuyorum. iskele onundeki sekans da ferit roman dan ~ filmden sahne replik vibe li laflarla gonlunu aldi yasemin'in . yasemin orada ters yapsaydi/soguk kalmaya devam etseydi ipler kopar miy di ? . kopsa ferit nasil bir tavir alirdi ? .
veya ,klise; hemen bi kusup barisma tarzi ciftler yazilimi daha once de yapildi, bu da boyle bir yazilim mi . .
yoksa dedigin gibi , handan anne dolayli yasemin keskin net bir tavir koyup onune mi bakacak . .buna en sonda deginecegim.
emel'in istememesi konusunda ,ferit annem de annem tarzi bir yazilimda sahnenirse -ki , boyle br ihtimal mevcut. ferit emel'e ne demisti ?
tum bunlari tek basina yasama, anlat paylas beraber paylasalim.
dizilerde vs ; annesine asiri bagli ogul , ogluna bagli anne yazilimi daha once islendi .
dolayisiyla , emel odakli ferit ,anne tarafini tutmasi icin baglilik disinda,sebep annesi nin celal tarafindan yaralanmasi gibi gibi nedenlerden yasemin'e cephe ve tavir almasi , ,ne derece yasanir muamma .
yoksa, annesine rest cekip, bir de uzerine kendi de 7 yillik durumu ogrenirse,
bizi bizle rahat birakin diyip, yasemin'le bir yol mu cizerler . .
bu da olmaz diyemem .
ben en cok yasemin tarafinda nasil bir tavir olacak ozellikle merak ettigim bi durum. hatta dizi basladigindan bugune ozellikle bir sure daha bekleyip oyle yazayim istedigim durumdu.
yani sevgili dosi , yasemin icin hepimiz iyi bir kiz evlat, annesine zorlu zamanda cok destek cikti vs dedik.
yasemin rol yazilimi anne kiz baglaminda oldukca dogru yaziliyor bu yonden.
olurda aski icin ,tum 7 yil durumu konusu da dahil, ferit le devam eder mi.
hikaye de basrol ikili disinda merak ettigim durum bu suan icin .
olmaz diyemem. dizi bu.
cinar'in girisi nasil buldun ?
------
genele yaziyorum sevgili bully .arkadaslar detayli dizi bolumu yorumlari -okumasi yorucu oluyorsa-.
yazmaya bilirim .
saygilar .