Emre Ozansoy
Moderatör
oncelikle , diziye dair her iki yorumunu da okudum - , katilmadigim noktalar ve veya farkli baktigim durumlar disinda , genel anlamda yorumlarinda ortak noktalarimiz mevcut.Rolü gereği sevmemişsindir kızı. Asabi rolünü iyi canlandırmış. Güzel Günler dizisinde sempatikti.
Büyük kızı Çağla Boz. Onuda Kendi Düşen Ağlamaz dizisinde izlemiştim. Çok güzel kız bencede. En son çabuk final olan bir dizide oynamıştı. Fragmanlardan anladığım kadarıyla orda kötü roldeydi. Bu dizide Bülent İnal’ın oğluyla aralarında bir şey olur kesin. 2 oğlan bir kız yapmadan duramazlar. Selen Soyder’de zamanla Mine Tugay ile iş birliği yapar Bülent İnal için.
Bölümü gününde izledim. Oldukça güzeldi. Fragmanıda sevdim.oncelikle , diziye dair her iki yorumunu da okudum - , katilmadigim noktalar ve veya farkli baktigim durumlar disinda , genel anlamda yorumlarinda ortak noktalarimiz mevcut.
doga rolundeki oyuncuyu bende guzel gunler dizisinde izlemis,oyunculugunu parlak bulmustum .
burada ise , genel hatlariyla doga karakter yazilimini bir iki nokta disinda albenili buldum. bence babasina bayagi fevri ve sert bir uslub takiliyor.
bu nokta bir iki tik esnetilmeli yazilimsal olarak.bence.
birde, celal'in gider ayak esine ; sakin cocuklara bu durumdan bahsetme demesi... handan'a yapilan buyuk bir haksizlikti adeta . umarim dinlemez ve cocuklara anlatir.hikaye de ozellikle yasemin muthis anlayisli bir evlat yazilimda ele alinmis.bayildik .
yasemin dedik de,
ebru ozkan'in buyuk kizi yasemin rolundeki ismi ilk defa izliyorum.
acikcasi, dizi de ebru disinda sahneleri aklimda etkili kalan roldu kendisinin genel performansi ve rolun yazilimi . izlemesi keyifliydi .
bu dizi sayesinde , dogal ,performansi izlerken gecen bir oyuncu tanimis oldum .
annesine destek ciktigi ve zor anlarda sesi oldugu sahneler etkileyiciydi...
basa donersek , dedigin den ele alirsak, ^bence de ,hem bu ustte dedigim, hem genel hatlariyla ^drama yonu agir bir yazilimi var can borcu nun .
son olarak , ilk 2 bolumu izleyecegim demistim. iyi ki izledim. ozellikle ebru ozkan izlemek ayri bi keyifli oldu .
iyi seyirler .
mehmetin ergen kızıyla handanın ergen oğlu dizide oldukça ben bu diziyi izleyemeyeceğim gibi..Bölümü gününde izledim. Oldukça güzeldi. Fragmanıda sevdim.
Kızı ile buzları çözdü. Babasına karşı hırçın halinden eser kalmadı.
Kız kardeşi o bıçağı orda bırakıp nasıl böyle bir hata yapar.
dizi güzel ilerliyor. Umarım yarına artış yaşar
Hangi dakikada bıraktın? Mehmet ve kızı bu bölüm çok iyi baba kız oldular. Şirketten sonrası sinir bozucu bir şey yok ama bu kez Handan’ın ergen kızına sinir olursunmehmetin ergen kızıyla handanın ergen oğlu dizide oldukça ben bu diziyi izleyemeyeceğim gibi..
4. bölümü açtım yine ergen kız mal mal hareketler yapıyordu? diziye ara verdim kendime gelmek için
tam sahnesini söyleyeyim ilk sahnede ergen oğlan mehmetle olay yerindeydi o sahne geçsin istedim sonra araya handanla kızkardeşinin diyaloğu ve botokslunun işyerinde eşyaları kırıp döktüğü sahne girdi tam ondan kurtuldum diyordum senin ergenik kız gidip işyerinde babasına asılan kıza terslenmeye başladı dedim bu ergen her tarafa burnunu sokmadan ben bir hava alayımHangi dakikada bıraktın? Mehmet ve kızı bu bölüm çok iyi baba kız oldular. Şirketten sonrası sinir bozucu bir şey yok ama bu kez Handan’ın ergen kızına sinir olursun
İşte yukarda bahsettiğim şirket sahnesi sonrası dediğim tam bıraktığın yer babası geliyor ve sonrası araları toz pembetam sahnesini söyleyeyim ilk sahnede ergen oğlan mehmetle olay yerindeydi o sahne geçsin istedim sonra araya handanla kızkardeşinin diyaloğu ve botokslunun işyerinde eşyaları kırıp döktüğü sahne girdi tam ondan kurtuldum diyordum senin ergenik kız gidip işyerinde babasına asılan kıza terslenmeye başladı dedim bu ergen her tarafa burnunu sokmadan ben bir hava alayım
bence devam etmem için beni kandırıyorsun gibi ama hayırdır diyelim devamına bakarız bir soluklanayımdaİşte yukarda bahsettiğim şirket sahnesi sonrası dediğim tam bıraktığın yer babası geliyor ve sonrası araları toz pembe
uzun bir yorum olacak simdiden okudugun icin tskler.Bölümü gününde izledim. Oldukça güzeldi. Fragmanıda sevdim.
Kızı ile buzları çözdü. Babasına karşı hırçın halinden eser kalmadı.
Kız kardeşi o bıçağı orda bırakıp nasıl böyle bir hata yapar.
dizi guzel ilerliyor. Umarim yarina artis yasar
bu sahneyi iyi yakalamissin ve konuya tasimissin. tbrkler.Kız kardeşi o bıçağı orda bırakıp nasıl böyle bir hata yapar.
aynen basrol ikili zaten dokturuyordu.dizi güzel ilerliyor. Umarım yarına artış yaşar
Maşallah döktürmüşsünuzun bir yorum olacak simdiden okudugun icin tskler.
.
kizi ile olan sahneleri bende begendim. ozellikle sahildeki sekanslar cok guzeldi. bencede buzlar cozulmus oldu .
bu arada sirkette uslubu da dikenli/mesafeli sekildeydi. bi nevi ,babasini koruma/kismanma icgudusu . -her ne sekilde olursa olsun, bence etkili sahnelerdi. birde doga nin ,dizi de, salt okuldan cocuklarla sahneleri bazli yazilimla yer almasi fazla tek duze bir durum gibiydi, daha once okul sahnelerinin oldugu bir cok dizide oldugu gibi .
doga , bu bolumde kaza olayini arastirma vs onceki bolumlere nazaran fazla icinde olmadi bir sekans disinda, babasi bu bolum tum yuku sirtladi .
doga karakteri yazilimina yonelik toparlarsak , bu bolumde :
sirket sahneleri dik durus bazli , sahil sahneleri de baba kiz yumusama bazli iyi dusunulmus sekanslardi.bence.
ha, diyeceksin ki , fragmanda babasi iceriye giriyor/hapis.
bundan dolayi , 4.bolum babasina yonelik buzlarin erimesi durumu kalici miydi, veya kisa sureli bir durum muydu / yoksa 5.bolum fragm dan gordugumuz sahne dolayli daha sert mesafe mi alir ; bekleyip gormeli. tahminim,
doga nin son sahnede feryad etmesi babasinin iceriye neden girdigin den bagimsiz, bence , baba dan ayri kalacak olmanin endisesi vs ile alakali .
bu sahneyi iyi yakalamissin ve konuya tasimissin. tbrkler.
ben izlerken , emel'in bunu ileri de handan'a karsi koz olarak kullanacagini varsaydim. baska turlu de olabilir elbette. tahminin nedir ?
kiz kardesin sahnesi bu bolum fazlaydi. ben sahnelerini begendim. handan'a destek cikmasi,derdini dinlemesi ve ardindan kendince
aksiyon alma adina , emel'in mekanina gittgi sahneler bir yana,
kocasina kizdigi sahnede gomlek vsyi makasla yirtmasi ,parcalamasi etkili sahnelerdi. tokat da saglamdi.
kiz kardesin ondan sonra kabuguna cekilmesi de iyi degil . belli ki uzun suredir bu durum boyle devam ediyor kocasi tarafindan.
bosa gitsin. kardesiyle sirt sirta verirler yasarlar giderler . keske bu tur bir yazilim yapilsa. kadincagiz siddet goruyor psikolojik sozsel(bebeginin olamamasi vs) , bu bolumde de fiziksel(gomlek sahnesi yazilimi) .
bu pek saglikli bir durum degil . bosanma gibi net bir adim bekliyorum ileriki bolumlerde. yazilimsal olarak .
aynen basrol ikili zaten dokturuyordu.
+,buyuk kiz kaldigi yerden devamdi,,,
handan'in kardesi de etkili performans sergiledi . cinar'in vapur sahnesi disinda babasiyla catida olan sahnesi de akillarda kalan sekanslardi .
doga nin dogum gunu yazilimi ve sirkette tutumu keza .
son olarak ,
one cikan yorumlardan gordugum ; ferit V cinar konusunda hareretli bir tartisma mevcut. bi taraf diyor feritle olsun,digeri cinar la .
bende cinar tarafindayim.
yasemin tarafinda , yani, handan 'i yok sayip, babasi dolayli yasanananlar(7 yil aldatma, nerdeyse,gizli 2.hayat) durumunu
yasemin sineye cekip emel'in ogluyla olmasi egreti bir durum diyenlerde var.
senin dusuncen nedir ?
@Yakamoz-Asi @xemrexxx @BullyMaşallah döktürmüşsün
Bence o bıçakla bir suç işletip Handan’a karşı koz olarak kullanacak.
Emel’in nasıl biri olduğu malum. Yasemin uzak duracaktır onun oğlundan. Onların sevgisi o kadar güçlü değil. Son bölümde çatırdamalar olmuştu. Emel’de Yasemin’i istemiyor zaten. Pek sonu olan bir birliktelik değil.
sen evet diyene kadar atı alan üsküdarı geçti
at mı tepti seni anlamadıksen evet diyene kadar atı alan üsküdarı geçti
kendimce, izledigim diziler de detaylari seviyorum. diger yandan, okumasi yorucu oluyorsa, belirtebilirsin. yaz gelsin dersen, buyur;Maşallah döktürmüşsün
hmm. teori den devam edersek ; dedigine katilmakla beraber ,benim dusuncem ; bi sekilde handan'in parmak izini alip zora sokacak planlar yapabilir . kendisini celal yaralasa da, durumu handan yapti gosterebilir.gibi gibi . veya daha farkli suc. tum bunlar da ^dedigin teoriye geliyor gibi 😅 .Bence o bıçakla bir suç işletip Handan’a karşı koz olarak kullanacak.
hmm...Emel’in nasıl biri olduğu malum. Yasemin uzak duracaktır onun oğlundan. Onların sevgisi o kadar güçlü değil. Son bölümde çatırdamalar olmuştu. Emel’de Yasemin’i istemiyor zaten. Pek sonu olan bir birliktelik değil.
genele yaziyorum sevgili bully .arkadaslar detayli dizi bolumu yorumlari -okumasi yorucu oluyorsa-.
Estağfurullah. Sen yaz, kendini kısıtlamakendimce, izledigim diziler de detaylari seviyorum. diger yandan, okumasi yorucu oluyorsa, belirtebilirsin. yaz gelsin dersen, buyur;
hmm. teori den devam edersek ; dedigine katilmakla beraber ,benim dusuncem ; bi sekilde handan'in parmak izini alip zora sokacak planlar yapabilir . kendisini celal yaralasa da, durumu handan yapti gosterebilir.gibi gibi . veya daha farkli suc. tum bunlar da ^dedigin teoriye geliyor gibi 😅 .
hmm...
acikcasi, vapur iskele onu sahnesi (feritle sevgi muhabbeti,buzlari eritme) sahnesi yuzunden ,
-dedigin sekil- dusunemedim .
yasemin konusunda bir genel degerlendirme yapmayi biraz daha bekletiyordum kendimce... fakat, hazir ustteki noktalari yazdin,
bende bir seyler yazayim istedim ;
senin yazdiklarindan gideyim ;
emel'in nasil/oyle biri olmasi - yasemin'in ferit den uzak olmasina yol acar mi . bu durum simdilik muallak da benim gozumde.
onlarin sevgisi konusunda , ben durumun ferit bazli agir yasandigini/belki daha farkli bir neden bazli yasandigini dusunuyorum. iskele onundeki sekans da ferit roman dan ~ filmden sahne replik vibe li laflarla gonlunu aldi yasemin'in . yasemin orada ters yapsaydi/soguk kalmaya devam etseydi ipler kopar miy di ? . kopsa ferit nasil bir tavir alirdi ? .
veya ,klise; hemen bi kusup barisma tarzi ciftler yazilimi daha once de yapildi, bu da boyle bir yazilim mi . .
yoksa dedigin gibi , handan anne dolayli yasemin keskin net bir tavir koyup onune mi bakacak . .buna en sonda deginecegim.
emel'in istememesi konusunda ,ferit annem de annem tarzi bir yazilimda sahnenirse -ki , boyle br ihtimal mevcut. ferit emel'e ne demisti ?
tum bunlari tek basina yasama, anlat paylas beraber paylasalim.
dizilerde vs ; annesine asiri bagli ogul , ogluna bagli anne yazilimi daha once islendi .
dolayisiyla , emel odakli ferit ,anne tarafini tutmasi icin baglilik disinda,sebep annesi nin celal tarafindan yaralanmasi gibi gibi nedenlerden yasemin'e cephe ve tavir almasi , ,ne derece yasanir muamma .
yoksa, annesine rest cekip, bir de uzerine kendi de 7 yillik durumu ogrenirse,
bizi bizle rahat birakin diyip, yasemin'le bir yol mu cizerler . .
bu da olmaz diyemem .
ben en cok yasemin tarafinda nasil bir tavir olacak ozellikle merak ettigim bi durum. hatta dizi basladigindan bugune ozellikle bir sure daha bekleyip oyle yazayim istedigim durumdu.
yani sevgili dosi , yasemin icin hepimiz iyi bir kiz evlat, annesine zorlu zamanda cok destek cikti vs dedik.
yasemin rol yazilimi anne kiz baglaminda oldukca dogru yaziliyor bu yonden.
olurda aski icin ,tum 7 yil durumu konusu da dahil, ferit le devam eder mi.
hikaye de basrol ikili disinda merak ettigim durum bu suan icin .
olmaz diyemem. dizi bu.
cinar'in girisi nasil buldun ?
------
genele yaziyorum sevgili bully .arkadaslar detayli dizi bolumu yorumlari -okumasi yorucu oluyorsa-.
yazmaya bilirim .
saygilar .
bu @Bully kadar kurnazı yok her işin altından çıkıyor baktıki iş işten geçmiş durumu izah edeceğimiz bişey kalmamış ortada !! evet diye ciddi bir cevap verişi var @Damien Duff in bombalarına gelesiceat mı tepti seni anlamadık