İlk turda kural dışı şekilde dışarıdan gelip avantaj sağlamasaydı başka bir yarış izleyebilirdik. Fakat yine de bu yarışı Hamilton'ın hak ettiğine katılıyorum. Ben tüm sezondan bahsediyorum.
Max çılgınca işler yaptı sezon boyunca fakat Formula 1 böyle bir şey. Çılgınlıklar izlemeyeceksek yarışlar yapılmasın sıralama turlarını kazanan şampiyon olsun.
Zaten son 7 yıl büyük ölçüde bu şekilde geçmiş...
Formula 1'in tadını kaçıran zaten kuralların iyice abartılarak yarış izlememizin önüne geçilmesi oldu. Alonso, Vettel gibi eski pilotlar da Verstappen'i desteklediklerini açıklamışlar. Çünkü onların zamanında sıradan olan şeyler artık manyaklık olarak görülmeye başlandı.
Verstappen'in 1-2 kez savunulmayacak şeyler yaptığının da farkındayım ama bunlar cezasız kalmadı. Rekabetin doğasında, yarış psikolojisinde olan şeyler. Özellikle gençlik yıllarında Senna, Schumacher gibi efsanelerin de böyle vakaları çok...
Bahsedilen kural da yoruma açık. Daha çok yarış temposunu belirleyecek ilk sırayı tayin etmeye yönelik bir kural. Fakat ikinciye ilişkin bir ifade yok kuralda.
Buna katılıyorum. Büyük haksızlık oluyor. Fakat sezon boyunca Hamilton'ın da bu durumdan faydalandığı çok oldu.
------