Formula 1 ve Diğer Motor Sporları - Genel Yorum & Sohbet Konusu

Ulan kendimi mağara adamı gibi hissediyorum barbar sporu hariç tüm bu olaylar nedir hiçbir alakam yok. Araba yarışının bu kadar popüler olmasına şaşırıyorum sadece hepsi bu :A
F1 son derece elitist bir spordur, en kısa zamanda seni de bekliyoruz aramıza...

• Güldürdün
Reactions: 12.Adam and bazinga
Durdu, durdu, durdu ve son yarış şovunu yaptı. :A

C47B46D4-61F8-4656-B15A-F51ED1D0073D.jpeg

İlk turda kural dışı şekilde dışarıdan gelip avantaj sağlamasaydı başka bir yarış izleyebilirdik. Fakat yine de bu yarışı Hamilton'ın hak ettiğine katılıyorum. Ben tüm sezondan bahsediyorum. :A

Max çılgınca işler yaptı sezon boyunca fakat Formula 1 böyle bir şey. Çılgınlıklar izlemeyeceksek yarışlar yapılmasın sıralama turlarını kazanan şampiyon olsun. :) Zaten son 7 yıl büyük ölçüde bu şekilde geçmiş...

Formula 1'in tadını kaçıran zaten kuralların iyice abartılarak yarış izlememizin önüne geçilmesi oldu. Alonso, Vettel gibi eski pilotlar da Verstappen'i desteklediklerini açıklamışlar. Çünkü onların zamanında sıradan olan şeyler artık manyaklık olarak görülmeye başlandı.

Verstappen'in 1-2 kez savunulmayacak şeyler yaptığının da farkındayım ama bunlar cezasız kalmadı. Rekabetin doğasında, yarış psikolojisinde olan şeyler. Özellikle gençlik yıllarında Senna, Schumacher gibi efsanelerin de böyle vakaları çok...

Bahsedilen kural da yoruma açık. Daha çok yarış temposunu belirleyecek ilk sırayı tayin etmeye yönelik bir kural. Fakat ikinciye ilişkin bir ifade yok kuralda.

Buna katılıyorum. Büyük haksızlık oluyor. Fakat sezon boyunca Hamilton'ın da bu durumdan faydalandığı çok oldu. :A
------
Daha heyecanlı olsun diye kuralları çiğnemeye başlarsak adaletsiz bir şey izliyoruz demektir.

Şimdi… Asıl olayımıza dönecek olursak… Bugün itibariyle Ferrari camiası olarak son şampiyon pilotumuzu emekli etmiş bulunuyoruz… Bu, bu camia adına kara bir lekedir saygıdeğer paydaşlarım… Bu sezonu üçüncü bitirmiş olabiliriz lakin bu asla büyük bir başarı olarak kabul edilemez… Önümüzdeki sezon ile birlikte, fazlasıyla iddialı olduğu söylenen motorumuz ile birlikte, Mercedes isimli camianın karşısında durmanın vakti gelmiştir ve hatta geçmektedir artık… Binnotto Bey’in söylediklerinin altını doldurmasını, aşağıdaki pilotlarımıza çok güçlü birer araba vermesi elzemdir artık… Aksi takdirde bunun hesabı sorulacaktır…

3BED7B0B-352D-4DE7-97E8-1734A8211E68.jpeg

Kuralların çiğnendiğini düşünmüyorum ben. Problem yoruma açık çok kuralın olması.
Son turda sadece 5 arabaya izin verip sonra hemen SC içeri alınması böyle bir şey olamaz yani nereden bakarsan bak olmuyor anlıyorum lewisin şampiyon olmasına istemiyorsunuz ben de son 4-5 yarışa kadar istemiyordum ama böyle adaletsizlik yaparak olmuyor hak ederek olsun.

• Beğendim
Reactions: XanTier
Şimdi… Asıl olayımıza dönecek olursak… Bugün itibariyle Ferrari camiası olarak son şampiyon pilotumuzu emekli etmiş bulunuyoruz… Bu, bu camia adına kara bir lekedir saygıdeğer paydaşlarım… Bu sezonu üçüncü bitirmiş olabiliriz lakin bu asla büyük bir başarı olarak kabul edilemez… Önümüzdeki sezon ile birlikte, fazlasıyla iddialı olduğu söylenen motorumuz ile birlikte, Mercedes isimli camianın karşısında durmanın vakti gelmiştir ve hatta geçmektedir artık… Binnotto Bey’in söylediklerinin altını doldurmasını, aşağıdaki pilotlarımıza çok güçlü birer araba vermesi elzemdir artık… Aksi takdirde bunun hesabı sorulacaktır…

Ekli dosyayı görüntüle 112693
Ferrari de sezonun son bölümünü çok iyi tamamladı gerçekten. Leclerc'in Ferrari'nin yeni şampiyonu olması beklentisi var ama Sainz daha ilk sezonunda onu geçmeyi başardı. İnşallah gelecek yıl Mercedes ve Red Bull ile yarışabilecek düzeyde olurlar. Gelecek sezon sonunda Ferrari şampiyonluğunu kutlamak için gidip bir Ferrari almayı çok isterim. :A

En çok sevindiğim nokta da efsanenin rekorunun kırılmaması oldu. Gerçi Hamilton o arabayla 8-9-10 şampiyonluk yapsa da GOAT değişmezdi ancak yine de çok güzel oldu. :Z
------

Son turda sadece 5 arabaya izin verip sonra hemen SC içeri alınması böyle bir şey olamaz yani nereden bakarsan bak olmuyor anlıyorum lewisin şampiyon olmasına istemiyorsunuz ben de son 4-5 yarışa kadar istemiyordum ama böyle adaletsizlik yaparak olmuyor hak ederek olsun.
SC olayı zaten komple adaletsiz. Fakat SC demek yarışın yeniden başlaması demek. Sırf bazı pilotlar aşırı yavaş kalıp tur farkı yediler diye bunu değiştirmesi de adaletsizlik.

Bu sezonun asıl adaletsizliği Hamilton'ın Verstappen'i hastanelik edip 10 saniye gibi komik bir ceza alarak şampanya patlatmasaydı. O olay yaşanmasaydı zaten yarış çoktan bitmişti...

• Harika
Reactions: 12.Adam
O dönemki arabayla Hamilton neler yapabilirdi?
7 kez şampiyon olamazdı, o kesin. :D

Bu arada Tsunoda 4. bitirmiş yarışı. Sezonun son bölümünde kendini epey geliştirmeye başladı. Seneye Gasly'ye daha yakın görebiliriz.

Öte yandan Aston Martin'in sezonun ikinci yarısında Alfa Romeo ve Williams ayarında bir yere düşüşü de epey enteresan oldu. Gelecek yıl da böyle giderse Vettel kesin bırakır...

• Beğendim
Reactions: 12.Adam

Ekli dosyayı görüntüle 112693
Aynen öyle, mekanın sahibi geri dönüyor. Acımayacağız kimseye seneye.

Leclerc de bi zahmet toparlasın kendini. Artık hataya yer yok kimsenin gözünün yaşına bakmayız. O kırmızıyı sürme hayaliyle yanıp tutuşan sürüyle pilot var, Leclerc kendisi bilir.