Netflix Squid Game - Dizi Yorumları

3. Bölüm için o yaşlı adam sonuna kadar gider dedim, en azından bunda yanılmadım ama herşeyin başı olduğunu bilmek can sıktı. Birinin ölümüde yazılıydı ama onu tam okumadım spoi olduğunu farkettiğim an. Önemli bir karakterde gidecek anlaşılan. Umarım başrol olarak adlandırdığım değildir. Şu kızı Amerika'ya gidecek olan kişi
İnan ki çok önemli bir detay değil, yani dizinin tüm büyüsünü kaçıracak bir olay değil. Ama can sıkıcı evet. Diziyi bitirene dek en iyisi bu konudaki hiçbir yorumu okumamak….

Çok popüler dizilerde şahsi tavsiyemdir.
Konulara bakmayın.
Ben sosyal medyada bile gezmiyorum.

İnan ki çok önemli bir detay değil, yani dizinin tüm büyüsünü kaçıracak bir olay değil. Ama can sıkıcı evet. Diziyi bitirene dek en iyisi bu konudaki hiçbir yorumu okumamak….
Diziyi haftaya bitiririm. İster istemez okuyor insan hem en azından başkaları yemeden müdahale ettim.
------

Çok popüler dizilerde şahsi tavsiyemdir.
Konulara bakmayın.
Ben sosyal medyada bile gezmiyorum.
Ben sadece forum konusuna bakıyorum ki bir yönetici olarak konuları es geçmek zaten olmaz. Müdahale edilecek çok durumlar oluyor. Ayrıca izlediğim bölümlerin yorumlarını okumayı seviyorum. Spoi kutusunda oluyorlar genelde.

Diziyi haftaya bitiririm. İster istemez okuyor insan hem en azından başkaları yemeden müdahale ettim.
------

Ben sadece forum konusuna bakıyorum ki bir yönetici olarak konuları es geçmek zaten olmaz. Müdahale edilecek çok durumlar oluyor. Ayrıca izlediğim bölümlerin yorumlarını okumayı seviyorum. Spoi kutusunda oluyorlar genelde.
Gerçi sizin statü gereği göreviniz var ama ben uzak durmaya çalışıyorum; forum bir derece ama sosyal medyadan hele kaçıyorum.

Bu arada Uzun aradan sonra bir yabancı dizinin forumda bu kadar ilgi görmesi sonucu ben;

200.gif

• Güldürdün
Reactions: Dosi
@Dosi boşver :A

Ben o adamın boş bir adam olmadığını bu oyunu düzenleyenlerden biri olduğunu ilk bölümde anlamıştım ama tabii ki sadece tahmindi sen artık biliyorsun..

• Harika
  • Beğendim
Reactions: Dosi and cookies

Ben o adamın boş bir adam olmadığını bu oyunu düzenleyenlerden biri olduğunu ilk bölümde anlamıştım ama tabii ki sadece tahmindi sen artık biliyorsun..
Zaten kırmızı ışık oyununda kamera yaşlı adamı taramıyprdu bir de gece herkes birbirini öldürürken adam korkuyorum dediği anda oyunu durdurdular

• Beğendim
Reactions: xdragxx

3. Bölümde bu yaşlı adam sonuna kadar yaşayacak gibi tarzı bir yorum yazmıştım. O yöneticinin bize bir ters köşe yapacağını tahmin ettim ama yaşlı adam aklıma gelmedi :/ neyse olan oldu artık. 4. Bölümede baktım ve şimdi bunu öğrenince başka türlü izliyor insan o adamın sahnesini 😏

• Güldürdün
Reactions: xdragxx
1x8, 1x9

Diziyi üç günde bitirmiş oldum. Genel olarak beğendim. Gerilimi yüksek, hareketli ve iyi bölümler çıkmış ortaya.

Sekizinci bölüm yarım saatlik kısa bölümüyle Kang Sae-byeok'e özel bölümdü. Cho Sang-Woo para için her türlü yola başvuracağını açık açık gösterdi. Neyse ki Seong Gi-hun haddini bildirdi dokuzuncu bölümle. Yine yufka yüreğiyle Seong Gi-hun, Cho Sang Woo'ya acımaya kalktı ama Cho Sang Woo kendine acımayıp öldürdü ve paralar gerçekten de kredi kartına aktarıldı.Artık Gi-hun zengindi.

Tabii bizim yufka yürekli Gi-hun bu parayı kullanmayı reddetti. Bir de bir kişiyi daha kaybetti hayatında, onun da acısıyla iyice kapıldı gitti acıya. Kang'ın kardeşine, Sang Woo'nun annesine emanet etme fikri mantıklıydı, tabii bir de parayı verme durumu da oldu. Il-Nam'ın patron olması ise hiç inandırıcı durmadı. Son kez aksiyon yaşama moduna geçip şansının yaver gitmesiyle sonuna kadar gitmesi de olaydı. Olayı çok basit bir şekilde anlatmaları pek olmadı. Gi-hun'un saçını kadın kuaföründe kırmızıya boyatması da ayrı bir olay, çok ilginç bir sahneydi. Sekizinci bölümde Front Man kendini belli etti, sonrasında Hwang yaşadığı hayal kırıklığıyla Front Man'in kurşununa maruz kaldı ve denize düşüp hayatını kaybetti. Sonuç olarak polis olayının devre dışı kalması, oyunun dokuzuncu bölümün son sahnesinde görüldüğü gibi dizinin ikinci sezonunu sağladı. Final çok daha iyi olabilirdi bence, biraz fazla uzadı ve Il-Nam sahneleri de ters köşe olsa da bence biraz basit aktarıldı.

Sekizinci Bölüme Puanım: 8
Dokuzuncu Bölüme Puanım: 7
Sezonun Genel Ortalaması: 7.8
Diziye Genel Puanım: 8

Bu sabah ki yabanci bir habere göre, haftasonu ayni anda 83 ülkede en cok izlenen dizilerde birinci sirada yer alarak bir rekor kirmis.

@Tolstoyevski'nin oyları, dizinin IMDb'deki oylarına yakın:

Bu IMDb oyları söz konusuyken 1000 oyun altındaydı diye hatırlıyorum, ki zaten bir hafta bile olmamıştı. Şimdi ise, 20 güne yakın oldu ve bölümlere puanlar değişime uğradı; kimisi düştü, kimisi de yükseldi.

1633325664756.png

1633325706263.png

Şu ana kadar en yüksek oylamaya sahip olan ve en yüksek puana sahip olan bölüm. Buradan bile dizinin popülerliği hesaplanabilir. Bu rakam daha da artabilir.

Kendisini sevmeme rağmen son incelemelerini hiç beğenmiyorum. Kendisini çok fazla tekrar etmeye başladı. Squid Game incelemesi de iyi değildi, sadece olayları sırasıyla anlattı.
Sürekli video atmaya başladığı için o aslında, bunun da sebebi çok fazla isteğin geliyor oluşu, yani aslında çok popüler olması. Eskiden ayda bir video atardı ya da iki haftada bir. Şimdi her hafta atıyor, hatta bir haftada iki video birden attığı da oluyor. Bu da videolardaki kaliteyi düşürüyor, tekrara düşüyor. Aynı eleştirdiği yerli diziler gibi haliyle tekrar etmesi doğal. Yine de her şeye rağmen izletmeyi başarıyor; hem akıcı konuşuyor, hem de videolar iyi hazırlanıyor.

Sürekli video atmaya başladığı için o aslında, bunun da sebebi çok fazla isteğin geliyor oluşu, yani aslında çok popüler olması. Eskiden ayda bir video atardı ya da iki haftada bir. Şimdi her hafta atıyor, hatta bir haftada iki video birden attığı da oluyor. Bu da videolardaki kaliteyi düşürüyor, tekrara düşüyor. Aynı eleştirdiği yerli diziler gibi haliyle tekrar etmesi doğal. Yine de her şeye rağmen izletmeyi başarıyor; hem akıcı konuşuyor, hem de videolar iyi hazırlanıyor.
Yüz, göz mimikleri hep aynı ya sıkıyor beni artık. Çok bu şekilde devam etmez bence. :X

• Güldürdün
Reactions: Araf
Sezon Finaliyle ilgili:

Il-Nam'ın neden 1 numaralı oyuncu olduğunu sorgulamıştım. Aslında 1 numaralı oyuncu olması sezon finalindeki detayı ortaya çıkarıyor. Hepsinden de öte oyundaki tek yaşlı karakter. İlk olarak yaşlı bir karakteri neden oyuna alsınlar, o da ayrı bir olaydı. Aslında numarasını ve yaşlılığını sorguladığında hiç şaşırtıcı olmuyor patron çıkması. Gerçi o detay, sezon finalinde daha iyi işlenebilirdi.

• Beğendim
Reactions: S.G.A.T.
3. dakikaya geldim, hiçbir şey yok. Öylece diziyi anlatıyor. Camdaki Kız videosu nerede bu nerede... Kendi yorumunu eklediği bir yer var mı? Ona göre izlemeye devam edeceğim.
Sonuna kadar gidebilirsin. Arada yorum da yapıyor, gönderme de yapıyor ama genel olarak tabii diziyi anlatıyor. Tabii baştan sona diziyi anlattığı, hatta sonunu bile söylediği için başlığa bir uyarı belirtmesi lazımdı. İzlemeyen ya da yeni başlayan birisi izlese, direkt spoiler yer çünkü.

Sonuna kadar gidebilirsin. Arada yorum da yapıyor, gönderme de yapıyor ama genel olarak tabii diziyi anlatıyor. Tabii baştan sona diziyi anlattığı, hatta sonunu bile söylediği için başlığa bir uyarı belirtmesi lazımdı. İzlemeyen ya da yeni başlayan birisi izlese, direkt spoiler yer çünkü.
1 dakika daha izleyip kapattım. Vakit kaybı maalesef.

• Üzücü
Reactions: Araf