Netflix Squid Game - Dizi Yorumları

1x7

Genelde birçok dizide zirve bölüm olduktan sonra, bir sonraki bölümde düşüşe geçiyor, ki bu da o bölümlerden birisi oldu. Bu arada dizinin bu bölümünde mantık hatası vardı. Misket oyununda 38 kişi vardı, 38 kişiden 19 kişi kalması lazım oyunda. İki kişilik çiftlerde çiftlerin öldüğünü düşünürsek 19 kişinin kalması gerekir. Kaç kişi kaldı, 16+1 kişi. Üstüne bir kişi kendini öldürdü, kaldı 16 kişi.

Temperli cam oyununda üç kişi hariç (Seong, Kang, Cho Sang) hepsi öldü, Han ile Deok-su da dahil. İyi bitirdi işini Han Mi-nyeo. Esas olaylar ise, polis olan Hwang'ta dönüyor. Oyunu deşifre edecek gibi görünüyor. VIP sahneleri sıkıcıydı ama genel olarak temperli cam sahnesi gerilimliydi. Kaldı üç kişi, kalması beklenen üç kişi. Üç kişiyle oyun ve yanında da polisiye olaylar döneek gibi görünüyor.

8/10

1x7

Genelde birçok dizide zirve bölüm olduktan sonra, bir sonraki bölümde düşüşe geçiyor, ki bu da o bölümlerden birisi oldu. Bu arada dizinin bu bölümünde mantık hatası vardı. Misket oyununda 38 kişi vardı, 38 kişiden 19 kişi kalması lazım oyunda. İki kişilik çiftlerde çiftlerin öldüğünü düşünürsek 19 kişinin kalması gerekir. Kaç kişi kaldı, 16+1 kişi. Üstüne bir kişi kendini öldürdü, kaldı 16 kişi.

Temperli cam oyununda üç kişi hariç (Seong, Kang, Cho Sang) hepsi öldü, Han ile Deok-su da dahil. İyi bitirdi işini Han Mi-nyeo. Esas olaylar ise, polis olan Hwang'ta dönüyor. Oyunu deşifre edecek gibi görünüyor. VIP sahneleri sıkıcıydı ama genel olarak temperli cam sahnesi gerilimliydi. Kaldı üç kişi, kalması beklenen üç kişi. Üç kişiyle oyun ve yanında da polisiye olaylar döneek gibi görünüyor.

8/10
Belki de misket oyununu süresinde bitiremeyen çiftler olmuştur :A

• Güldürdün
Reactions: Araf
1x6

6. bölümden geliyorum, ağlamıyorum gözüme toz kaçtı... Ne inanılmaz bir bölümdü be kardeşim... Ne delilik, ne çılgınlık, insana dair ne büyük ve ağır tespitler... Dizinin atmosferi ve müzikleri o kadar mükemmel ki her duyguyu en yoğun şekilde hissettiriyor. Başından beri bunu hiç aksatmadan yapıyor hem de...

Baştan sona bize sevdirilen ve ısındırılan karakterler TEK TEK TEK gözlerimiz dolu dolu acımasızca ve soğukkanlı bir biçimde öldürüldü... Bölüm izleyeni dumur edecek cinsten çılgınlıkta bir bölümdü... Temiz yüzlü kızın ölüşü ve bölüm başından sonuna kadar arlarında geçen diyaloglar, Ali'nin ölüşü ve muhasebeci ile hikayelerinin baştan sona gelişimi ve geldiği son nokta, Amca'nın ölüşü ve yine Gi Hun ile hikayelerinin baştan sonra mükemmelliği... Ölen tüm karakterlerin hikayelerinin ağırlığı altında sağ kalan tarafın ezilmesi ve paramparça olması... Gerçekten böyle cesur bir yapımın 2021 yılında yapılması beni çok memnun etti diyebilirim. Ne bölümdü be arkadaş...

Hikaye buradan sonra nereye gidecek bilmiyorum ama bu kısma kadar benim için dizinin ilk 6 bölümü 8.5 - 9 bandında gidecek seviyede fazlasıyla kaliteli ve insanlık eleştirisini müthiş bir şekilde işleyen çok sert bir yapım olarak karşıma çıktı.

Diziye başlarken okuduklarım ve gördüklerim daha bir bilim kurgu vari düşündürmüştü ama türüne bakmadan pat diye başladığım için öyle düşündüm büyük ihtimal. Ancak diziye başlayıp 2 günde 6 bölüm izledikten sonra diyebilirm ki bu dizi düzen ve insanlık eleştirisinde zirve yapımlardan biridir... İnsana dair söyledikleri ve insanın açgözlülüğüne yaptığı tespitler bazen uçarı olsa da gerçekten çok vurucu ve sert... Bu Çekik kardeşlerim ağır ve vurucu hikayeler yapmayı seviyor biliyordum ama bu kadarını da beklemiyorum... Tekrar tekrar söylüyorum, ne bölümdü be...

9.7/10
Dur bir dakika. Sen Netflix dizisi izlermiydin 😱 @Tolstoyevski

Ozaman Kalifat seni bekler ama unutma özünde Netflix dizisi değil. İlgi alınca anında oraya alındı :A

• Güldürdün
Reactions: MEnes and Dosi
Taktığın şeye bak dizide zaten 5-6 karakter dışında gerisinin önemi bile yok ki :A
Takılacak bir detay bence. Oyunculardan üç kişi önemli ama sonuç olarak mantık hatası. Bölümü anlamsızlaştırıyor küçük bir detay bile. Hani 38 kişi demişsin, 19+1 olmalıydı yani. Kendilerine ters düşmüşler. :A

Takılacak bir detay bence. Oyunculardan üç kişi önemli ama sonuç olarak mantık hatası. Bölümü anlamsızlaştırıyor küçük bir detay bile. Hani 38 kişi demişsin, 19+1 olmalıydı yani. Kendilerine ters düşmüşler. :A
Benim dediğim gibidir çok takma :A

Ben sadece mantık hatasını dile getirmek istemiştim, yoksa diziyi lekeleyebilecek kadar çok abartılı bir detay değil. :A Arada mantık hatalarını da dile getirelim, sorun olmaz. :A
Yok getir tabii benim de dizide dikkatimi çeken 1-2 mantık hatası vardı ama unuttum. Sadece bu dediğini bu tezle çürütmek mümkün dedim :A Çünkü oyun başlarken yanılmıyorsam 30 dakika sonunda rakibinizin 10 bilyesini almanız gerekiyor dediler. Hatta 218, 199'u kandırırken 30 dakika süremiz var bu 30 dakika sonunda kazanan olmazsa ne yapacaklar çiftler halinde yarıştıracaklar o zaman beraber kazanacağız demişti :A

• Güldürdün
1.bölüm:
Dizi 1 bölümde 2 ayrı dizi izlettirdi. Sert bir dizi olacağa benziyor. O son kısımlar özellikle ne oluyor dedirtti.
siyahi adamın son dakika başrol adamı düşecekken tutması onu hayata bağladı.

• Harika
Reactions: Tolstoyevski
1.bölüm:
Dizi 1 bölümde 2 ayrı dizi izlettirdi. Sert bir dizi olacağa benziyor. O son kısımlar özellikle ne oluyor dedirtti.
siyahi adamın son dakika başrol adamı düşecekken tutması onu hayata bağladı.
O yeşil ışık kırmızı ışık olayını izlediğim gece kabusumda gördüm, bildiğin öyle bir oyunun içindeydim ve etrafımdakileri öldürüyorlardı. Kolay kolay bu kadar çabuk bilinçaltıma etki eden bir dizi pek olmamıştı :A

• Güldürdün
Reactions: Dosi
O yeşil ışık kırmızı ışık olayını izlediğim gece kabusumda gördüm, bildiğin öyle bir oyunun içindeydim ve etrafımdakileri öldürüyorlardı. Kolay kolay bu kadar çabuk bilinçaltıma etki eden bir dizi pek olmamıştı :A
Neyseki ben bu saatte izledim :A
Bakalım aynısı bende olacak mı ama bu tarz rüyalar zaman zaman gören biriyim ve hep kurulan biriyim :A
Adamın kazanacağı belli yinede gidişatı izleyeceğiz. Umarım herkes ölmez

• Güldürdün
Neyseki ben bu saatte izledim :A
Bakalım aynısı bende olacak mı ama bu tarz rüyalar zaman zaman gören biriyim ve hep kurulan biriyim :A
Adamın kazanacağı belli yinede gidişatı izleyeceğiz. Umarım herkes ölmez
Gece izleseydin olurdu ama kahvaltı zamanı izleyince zor gibi :A Kalan bölümleri bugün mü izleyeceksin 😯 :A

• Güldürdün
Yok getir tabii benim de dizide dikkatimi çeken 1-2 mantık hatası vardı ama unuttum. Sadece bu dediğini bu tezle çürütmek mümkün dedim :A Çünkü oyun başlarken yanılmıyorsam 30 dakika sonunda rakibinizin 10 bilyesini almanız gerekiyor dediler. Hatta 218, 199'u kandırırken 30 dakika süremiz var bu 30 dakika sonunda kazanan olmazsa ne yapacaklar çiftler halinde yarıştıracaklar o zaman beraber kazanacağız demişti :A
Ekstra ölüm geçti mi diye düşünüyorum, yok gibiydi. En son bey amca ölmüştü, orada kaldı. Daha önce de ihanete uğrayan Ali görünümlü Ömer ölmüştü. Yani o sahneyi göstermeleri lazımdı bence, eğer ekstra ölüm olduysa. Detay işte, sadece rakamları düşününce anlamsız geliyor. :A

• Güldürdün
Reactions: xdragxx
Ekstra ölüm geçti mi diye düşünüyorum, yok gibiydi. En son bey amca ölmüştü, orada kaldı. Daha önce de ihanete uğrayan Ali görünümlü Ömer ölmüştü. Yani o sahneyi göstermeleri lazımdı bence, eğer ekstra ölüm olduysa. Detay işte, sadece rakamları düşününce anlamsız geliyor. :A
20 çiftin ölümünü tek tek göstermediler ki ama :A

• Güldürdün
Gece izleseydin olurdu ama kahvaltı zamanı izleyince zor gibi :A Kalan bölümleri bugün mü izleyeceksin 😯 :A
Süresi çok uzunmuş. Bir kaç bölüm izleyip bırakırım. Hafta içi vaktim olmaz. Kalanı haftaya kalır gibi. 2. Bölümde sert başladı. Ölmeyenler var daha ve diri diri yanacaklar. Tabut sahnesinde kötü oldum

• Güldürdün
Süresi çok uzunmuş. Bir kaç bölüm izleyip bırakırım. Hafta içi vaktim olmaz. Kalanı haftaya kalır gibi. 2. Bölümde sert başladı. Ölmeyenler var daha ve diri diri yanacaklar. Tabut sahnesinde kötü oldum
Neyse odaklan o halde diziye Korece malum dikkatini dağıtmayayım :A

• Güldürdün
20 çiftin ölümünü tek tek göstermediler ki ama :A
20 çift değildi yalnız, 19 çift vardı, 38 kişi oynadı o oyunda. :A Dedim ya, mantıklı gelmedi. :A Hani genelde hatalı olanları öldürdüklerini gösteriyorlardı, o yüzden diyorum göstermeleri lazımdı diye. Neyse ne işte, böyle uzar gider mevzu. :A

• Güldürdün
Reactions: xdragxx