Fav10 Film Kulübü 13. Sezon | 10. Oylama | Fransız Filmleri

Hangi filmleri izleyelim? (2 veya 3 film seçmeniz önerilir)

  • Chocolat (1988)

    Oy: 0 0.0%
  • The Secret of the Grain (2007)

    Oy: 0 0.0%
  • Masculin Feminin (1966)

    Oy: 0 0.0%
  • Story of Women (1988)

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    4
  • Anket kapatılmış .

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Fav10 Film Kulübü'nün 13. sezonunda film seçimi sürecinin yavaş yavaş sonuna geliyoruz. 9. oylamada seçilen Eric Rohmer filmi Four Adventures of Reinette and Mirabelle'in ardından sondan ikinci oylamayla karşınızdayız...

Etkinliğimizin bu sezonki Fransız filmi baskınlığından sıkılmış olanlar olabilir ancak yönetmen odaklı Fransız filmlerinin ardından bu kez 9 farklı yönetmenden 10 farklı filmle son kez Fransa'dayız...

Bu hafta aday sayısı diğer haftalardan epey fazla olduğu için 2 veya 3 film seçilmesi söz konusu. Fakat filmlerin hiçbiri beğenmeyip tek filmle yola devam edelim derseniz de karar sizin. Ne yazık ki izlenme oranlarımız hala çok düşük olduğu için son oylamalar tek kişinin kararına dönmeye başladı. Bu nedenle bu oylamada biraz daha esnek olacağız. @Araf ve @Dosi'nin oyları 2 puan değerinde olacak, geriye kalan ve bu sezon en az 1 film yorumlamış kişilerin oyları 1 puan değerinde olacak... Oylama süresinin sonuna kadar o 1 filmi tamamlayabilirsiniz...


İşte aday filmlerimiz:



The Beat That My Heart Skipped (2005)

Fransa / 108 dk / IMDb: 7.3 Metascore: 75 / BluTV

Thomas Seyr, Paris’te bir emlak mafyasının gelecek vaat eden üyelerindendir. Babasının izinden giderek, tehdit ve yıldırma taktikleriyle istenmeyen kiracıları çıkartıp evleri ucuza kapatır. Thomas’ın, bu "erkek" mesleğinin gölgesinde kalan bir özelliği ise, bir konser piyanisti olan annesinden geçen piyano çalma yeteneğidir. Annesinin ölümünden sonra tuşlara hiç dokunmamış olan Thomas, annesinin eski menajeriyle tesadüfen karşılaşınca, emlakçılık uğruna yüz çevirdiği bu yeteneğinin asıl önceliği olduğunu fark eder.

Ünlü Fransız yönetmen Jacques Audiard imzalı film Fransızların Cesar Ödülleri’nde büyük ödülü kazanırken, BAFTA’da da en iyi yabancı film seçildi…





The Spanish Apartment (2002)

Fransa / 122 dk / IMDb: 7.3 Metascore: 65 / BluTV

Xavier Paris’te ekonomi okuyan bir öğrencidir. Babasının bir tanıdığı ona mezun olduktan sonra iş vereceğine söz vermiştir ancak bir koşulu vardır: Xavier İspanyolca öğrenecektir. Erasmus programıyla, Xavier annesi ve sevgilisiyle vedalaşarak Barcelona’ya uçar. Her biri Avrupa’nın farklı bir köşesinden gelen altı öğrencinin kaldığı bir daireye yerleşir. Yeni arkadaşlar, yeni deneyimler, farklı uluslardan bu genç insanların karmaşık ama yine de uyumlu birlikteliği, bambaşka gelenek görenek ve yönelimler Xavier’e çok şey öğretir. Şimdiye kadar yaşamında değişmez olarak kabul ettiği, aşk da dahil tüm değerleri sarsıntıya uğrar.

Ödüllü Fransız yönetmen Cédric Klapisch’in bu filmi, Avrupa sinemasının ünlü komedi örnekleri arasında…






Timbuktu (2014)

Moritanya - Fransa - Katar / 96 dk / IMDb: 7.2 Metascore: 92 / BluTV - MUBI


Kidane, Timbuktu yakınlarındaki çölde karısı Satima, kızı Toya ve 12 yaşındaki çobanları Issan ile birlikte kendi halinde bir hayat yaşamaktadır. Ancak Timbuktu yeni islami köktenci yönetim altına girmiştir. Acı ve sefalet içindeki halk bu cihatçı terör karşısında kaderlerine boyun eğmeyi reddederken, şehirde müzik, kahkaha, sigara ve futbol dahi yasaklanır. Yeni mahkemeler her gün Timbuktu’ya trajik ve absürd yeni kurallar buyurur. Birer gölgeye dönüştürülmeye çalışılan kadınlar ise ağırbaşlılıkla direnmektedirler. Tüm bunlar olurken Kidane ve ailesinin şehir ve kargaşadan uzaktaki yaşamları ise Kidane’nin, çok sevgili GPS adlı ineklerini katleden balıkçı Amadou’yu yanlışlıkla vurması ile değişir. Bu olay şehirden uzaktaki bu aileyi, yeni Timbuktu ve kurallarıyla tanıştıracaktır.

Fransızların en önemli ödülleri olan Cesar Ödülleri’nde en iyi film, yönetmen ve senaryo dahil 7 ödül kazanan film Oscar’da da yabancı dilde en iyi film adayıydı…





Little White Lies (2010)

Fransa / 154 dk / IMDb: 7.1 Metascore: 50 / BluTV

Ölümcül bir kaza, bir arkadaşı hastanede bırakırken, diğerleri yıllık tatillerine çıkar. Ancak sırları ve kişisel kederleri onları ayırmakla tehdit etmektedir.

Fransız Guillaume Canet yönetmenliğindeki filmde Marion Cotillard ve Jean Dujardin gibi tanıdık yüzler de yer alıyor…





A Woman Is a Woman (1961)

Fransa / 84 dk / IMDb: 7.5 Metascore: 71 / BluTV

Film, günün birinde bir bebek sahibi olmaktan başka bir şey istemeyen bir striptizci olan güzel Angela’nın öyküsünü anlatır. Birlikte yaşadığı sevgilisi Emile bu fikre sıcak bakmaz. Angela’nın sürekli ısrarları karşısında onu biraz da baştan savmak için şaka yaparak onun en iyi arkadaşı Alfred ile bir gece geçirmesini önerir.

Fransızların efsane yönetmenlerinden Godard’ın kariyerinin en parlak yıllarının önemli ürünlerinden…







Un Air de Famille (1996)

Fransa / 110 dk / IMDb: 7.5 / BluTV

Üst orta sınıf bir Fransız ailesi, bir restoranda doğum günü kutlamaktadır. Bir akşam ve bir yemek sırasında aile tarihi, gerilimler, toplu ve ayrı kinler, zevkler ve anılar hem çatışmaya hem de birleşmeye başlar.

Cédric Klapisch imzalı film, gösterime girdiği yıl ülkesinde en çok ödül alan filmlerden bir tanesiydi…





Chocolat (1988)

Fransa, Batı Almanya / 104 dk / IMDb: 7.3 / MUBI

Beyaz bir kadın, yıllarca Fransa’da kaldıktan sonra, Kamerun’daki çocukluk evine döner. 1950’li yıllarda burada çocukluğunu yaşarken ne kadar naif olduğunu fark eder. Siyahlar ve beyazlar arasındaki tüm gerilime karşın, bu evdeki Afrikalı bir çalışanla derin bir bağ kurmuştur.

Çağımızın en önemli auteur yönetmenlerinden birinin doğuşunu müjdeleyen Çikolata, bizzat Claire Denis’nin yaşamından izler barındırıyor. Isaach de Bankolé’nin yıldızını parlatan film, Afrika’daki kolonyal güç dinamiklerini anlatırken akılda kalıcı imgeler yakalıyor.



The Secret of the Grain (2007)

Fransa / 155 dk / IMDb: 7.4 Metascore: 83 / MUBI

60’ına merdiven dayayan Süleyman, yıllarca bir tersanede çalıştıktan sonra ıskartaya çıkarılır. Eşinden boşanmış olan Cezayir asıllı bu adamın hayattan tek dileği, limanda bir restoran açmaktır. Hayalini gerçekleştirmesi ve tüm ailesini ikna etmesi için ona yardım edecek biri vardır.

2007’de Venedik’te Jüri Özel Ödülü dahil 5 ödül birden kazanan bu Abdellatif Kechiche filmi, göçmen bir ailenin Fransa’da yaşadığı deneyimi aktarıyor. Yemeğin farklı kültürlerin karşılaşması için önemini vurgulayan, doğal diyaloglarıyla izleyiciyi geniş bir ailenin mensubu gibi hissettiren bir film.



Masculin Feminin (1966)

Fransa, İsveç / 105 dk / IMDb: 7.5 Metascore: 93 / MUBI

Genç Paul, ordudan yeni terhis olmuştur ve sivil hayata alışmakta zorlanır. Paul’ün kız arkadaşı kendisine bir pop şarkıcısı olarak kariyer inşa ederken, o hızla değişen kültüre ayak uyduramaz. Hem sosyal hem de siyasi açıdan kendini yabancı hisseder.

Politika, cinsellik, pop kültürü ve her şeyden çok da sinemasal bir coşkuyla dolu olan bu Godard klasiği, sinemanın biçimsel özgürlüğü konusunda başlıca ilham kaynaklarından biri. Jean-Pierre Léaud ve Chantal Goya’nın başrolleri paylaştığı, 1960’ların Parisini anlatan simgesel bir yapıt.




Story of Women (1988)

Fransa / 108 dk / IMDb: 7.5 / MUBI

II. Dünya Savaşı günleri. İki çocuk sahibi Marie’nin kocası, savaştan döndüğünde artık çalışamaz haldedir. Marie, karnındaki bebeği doğurmak istemeyen bir komşusuna kürtaj yapması için yardım etmek zorunda kalır. Sonrasında bu yeteneğini, ailesine bakmak için bir fırsata çevirmeye kalkışır.

Claude Chabrol imzalı bu ses getiren dönem filmi, Isabelle Huppert’i bir kez daha, trajik, yakınlık kurulması zor ama yine de sempati duyulan bir karakter olarak karşımıza çıkarıyor. Fransa tarihinde yaşanan karanlık bir dönemi temel alan öykü, duygusallıktan uzak bir üslupla anlatılıyor.

@Araf @Angelica @Sherlock @gundix123 @mesmeso @phoebebuffay @Dosi @Tolstoyevski
 
  • Beğendim
Reactions: Dosi

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
François Ozon, Agnes Varda, François Traffault ve Eric Rohmer zaten Fransız sinemacılardı. Bir de ayrıca Fransız filmleri izleyeceğiz. :A
 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Yoğun bir katılımın yaşandığı etkinliğimizdeki son tablo aşağıdaki şekilde oluştu.

Yarın aşama kadar en az 1 film izleyenler oy hakkı elde edecekler...

1630954816362.png



@Araf @Angelica @Sherlock @gundix123 @mesmeso @phoebebuffay @Dosi @Tolstoyevski
 

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,157
Reaksiyon puanı
107,776
Puanı
1,060
  • Güldürdün
Reactions: Tolstoyevski

phoebebuffay

Favori Üye
Katılım
12 Şubat 2020
Mesajlar
4,862
Reaksiyon puanı
5,774
Puanı
559
  • Harika
Reactions: bazinga

Angelica

Favori Üye
Ayın En Favori Üyesi
Katılım
31 Mart 2012
Mesajlar
80,688
Reaksiyon puanı
56,849
Puanı
1,060
Yaş
40
Konum
Kayseri
  • Beğendim
Reactions: bazinga

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Ben her zaman olduğu gibi, yine izledikten sonra seçeceğim. O kadar da düşünceliyimdir. :A
 
  • Güldürdün
Reactions: bazinga

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Ne güzel filmleri ben seçiyordum, film izleyecekleri ve film oylayacakları tuttu. :A
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
The Beat That My Heart Skipped, bu filmi önceden izlemiştim. Bazıları listemdeydi, Timbuktu filmi gibi.

Dün ve bugün izlediğim:
  • Little White Lies
  • Un Air de Famille

Bir de izlemeyi düşündüğüm:
  • The Spanish Apartment
 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Un Air de Famille (1996) seçildi hayırlı olsun. Diğer filmler aşırı dengeli oldu. 1 gün daha uzattım oylamayı diğer filmin netleşmesi için. @Dosi @Sherlock siz de oy kullanın bu kez. :A

@Tolstoyevski artık senden de bir zahmet oy ve yorum bekliyoruz. :A


@Araf @phoebebuffay @mesmeso
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın