1h 55m | 12
www.imdb.com
Jagten (The Hunt)
Küçük bir kızın sinirle söylediği büyük bir yalan sonucu -iftira bence bu durumda yanlış bir tabir olur- bir adamın hayatının kararmasını, toplum tarafından dışlanıp lince uğramasını konu alan bir filmdi.
Çok zor bir durum gerçekten ama kreş müdürü ve pedagogun direkt adamı suçlu çıkarmaya çalışırcasına çocuğu yönlendirmeleri çok yanlış ve sinir bozucu bir durumdu. Çocuklar gayet de çok kolay bir şekilde yalan söyleyebilir, böyle durumlarda bunu da göz önüne almak gerekir.
Bir yandan çok gerçekçi bir film olsa da bir yandan acıtasyon yapmak için abartıldığını düşündüğüm 1-2 sahne de vardı, keşke olmasalardı. Yine de oldukça başarılı bir filmdi. Senaryo, kurgu, yönetmenlik, oyunculuklar oldukça iyiydi. Mads Mikkelsen Oscarlık bir performans çıkarmış.
Son kısımları pek beğenmedim. Birden direkt zaman atlaması yapılması ve güle oynaya sahnelere geçilmesi filmin dokusuna zarar vermiş bence. Gerek yoktu böyle bir zaman atlamasına. Buna rağmen final sahnesiyle biraz toparlamışlar ama. Metaforik sonları severim.
8/10
1h 21m | 0
www.imdb.com
Toy Story
Ee bildiğin çocuk filmiydi bu?
Bu kadar sevilmesine ve kült olmasına şaşırdım, overrated bulduğum filmler listeme girdi.
Bana göre hiçbir alt metni olmayan direkt olarak çocuklara hitap eden bir animasyondu. Eğlenceli de bulmadım pek, sıkılmadım ama toplasam 1-2 yerde gülümsemişimdir sanırım. Kötü değildi ama pek bana hitap etmedi...
Teknik olarak yılına göre iyi bir animasyondu ama bu konuda hakkını vereyim.
5.7/10
@bazinga ilk firemizi verdik, 5/6 gidiyoruz sanırım şu an.