bazinga
Admin
- Reaksiyon puanı
- 50,351
- Puanı
- 1,060
- Web Sitesi
- izleryazar.com
Road to Perdition (2002)
Sam Mendes sen ne şahane bir yönetmensin... Yalnız önce American Beauty sonra bu filme imza attıktan sonra son filmi 1917'ye kadar geçen yıllar heba olması, bu yeteneğin onca yıl -belki Skyfall dışında- çok önemli bir şey üretmemesi üzücü.
1917 için bugüne kadarki en şık savaş filmi demiştim, bu da en şık gangster filmi. Uzun yıllar önce izlemiştim ve her şeyini unutmuştum. Uzun süredir yeniden izlemek istiyordum ve acaba zamanında abarttım mı diye korkuyordum ama abartmamışım tam tersi yeterince değer vermemişim...
Aslında filmin öyle çok sıra dışı bir konusu yok. Alışılmış, çokça benzerini izlediğim şeyler. Fakat filmdeki her şey o kadar klas ki hayran kalmamak mümkün değil. Uzun bir aradan sonra "keşke sinemada izleme şansım olsaydı" diye iç geçirttirecek kadar iyiydi her şey. Özellikle yağmur altındaki sahneler... O nasıl bir sinematografidir, muhteşem. Oscar'ı sonuna kadar hak etmiş. Thomas Newman ustanın müzikleri de muhteşemdi.
Tom Hanks'in kariyerindeki en değişik rollerden biri kesinlikle, yine çok başarılı. Bir önceki neslin en önemli oyuncularından Paul Newman'ın sinemadaki son filmi oluşu da değerli. Ne güzel bir veda performansı... Daniel Craig, Jude Law gibi yan oyuncular da çok başarılı.
Türünün en iyilerinden ve bana kalırsa yeterince hak ettiği kadar değer görmeyen bir film...
9/10