RTÜK Yine Ceza Yağdırdı!

Peki benim anlamadığım kanallar bu ikililiğe neden itiraz etmiyorlar? Çok bariz bir şey bu çünkü bir tarafta sabah akşam kimin çocuğu kimden, babasının üçüncü karısı kim vs. hatta bunlar ahlaksızca anketlere dökülüp yayın yapılırken başka tarafta bunun 3'de 1'i bile yokken ceza yemek. Adalet mi bu?

Peygamber efendimizin dediği gibi haksızlığa susan dilsiz şeytandır.. Susmamaları gerek.. :)
------

Hatırladım oynak bir herifti. :A
Çok doğru diyorsun Atacan’ım. Gerçekten bence onların da itiraz etmeleri, seslerini çıkarmaları gerekiyor. Bu verilen para cezaları kanal sahipleri veya yapımcılar için küçücük bir para olduğu için belki de oralı bile olmuyorlardır... Ama her şeye sansür, yasak, ceza gelir baskısıyla nereye kadar gidilir inan bilmiyorum.

• Beğendim
Reactions: mrt-06 and 12.Adam
Mesajına şöyle cevap vermek istedim. Herkes kafa kesme sahnelerine takılmış ve tarih dizileri için kötü yorumlar yapmış diyorsun ama burada sorun şu, en ufak şeye ceza geliyorsa ona da gelmeli mantığı.

Ben televizyonda her şeyin gösterilmesi gerektiğine inanırdım. Yani hikaye gerektiriyorsa gösterilmeli. Dediğin gibi tarihi bir olayı anlatman gerekiyorsa anlatacaksın.

Ama bizim burada yakındığımız nokta iki insanın birbirini öpmesi ceza alıyorsa, birinin kafasını kesmek de ceza almalı. Ya da Show TV’deki bir aksiyon dizisi şiddete özendiriyor diye ceza alıyorsa, ATV’de benzer sahneleri yayınlayan aksiyon dizisi de ceza almalı. Bence burada herkesin takıldığı şey bu ikililik.
Yine söyluyorum onlar tarih dizisi normal bir romantik dizisinde öpüşme sahneleri neyse savaş dizisinde ölüm sahneleri dir.

Ben cezaları okudum ve hem Baraj hem de SÇK cezaları hakettmiş biri tecavüz sahnesi diğeri br***ers senaryosu yazmış geriye kalan bir tek sevişmeleri,ben sahnelere karşı değilim zaten izlediğim yabancı dizilerde bunlardan daha kötü sahneler var, senarist ne isterse yazsın ama kurallar var ve Türkiyede o kurallar bu türlü sahnelere izin vermiyor.

Sahneyi sonuna kadar izleyin ve neden ceza almış anlarsınız,cezalar sadece iki insan öpüştü diye alınmadı sahneler yüzünden alındı.

Arıza biplemediği için ceza almış son olarak Maraşlı dizisi başladı bir sahnede sadece ilk bölümde küfür vardı onu da Youtube Özel diye yayınladılar.
TRT1 dizileri hepsi ailenle birlikte izleyebileceğin diziler bu yüzden onların ceza almamaları beni şaşırtmıyor,siz olayı neden bunlar alıyor da bunlar almıyor bakıyorsunuz anlıyorum ama kurallara göre oyna ceza yeme.

• Beğendim
Reactions: 12.Adam and Özgür
Yine söyluyorum onlar tarih dizisi normal bir romantik dizisinde öpüşme sahneleri neyse savaş dizisinde ölüm sahneleri dir.

Ben cezaları okudum ve hem Baraj hem de SÇK cezaları hakettmiş biri tecavüz sahnesi diğeri br***ers senaryosu yazmış geriye kalan bir tek sevişmeleri,ben sahnelere karşı değilim zaten izlediğim yabancı dizilerde bunlardan daha kötü sahneler var, senarist ne isterse yazsın ama kurallar var ve Türkiyede o kurallar bu türlü sahnelere izin vermiyor.

Sahneyi sonuna kadar izleyin ve neden ceza almış anlarsınız,cezalar sadece iki insan öpüştü diye alınmadı sahneler yüzünden alındı.

Arıza biplemediği için ceza almış son olarak Maraşlı dizisi başladı bir sahnede sadece ilk bölümde küfür vardı onu da Youtube Özel diye yayınladılar.
TRT1 dizileri hepsi ailenle birlikte izleyebileceğin diziler bu yüzden onların ceza almamaları beni şaşırtmıyor,siz olayı neden bunlar alıyor da bunlar almıyor bakıyorsunuz anlıyorum ama kurallara göre oyna ceza yeme.
Baraj’ın sahnesinin yanlış olduğunu söyledim zaten. Ama SÇK’da abartı bir durum yoktu, ceza verilecek bir şey olmadığını düşünüyorum izlediğim için sahneyi. Türkiye’de kurallar var diyorsun da ne kuralı? ‘Öpüşmeme’ nasıl bir kural olabilir. İnsanlar belki bu tarz sahneleri sevmiyor olabilir, belki sen de sevmiyorsundur ki bu da olabilir. Ama bunun bir yanlış, erotizm ya da ahlaksızlık olduğunu düşünmüyorum.

Bu kural değil yalnız. Yazılı bir kural yok. Öpüşmeyle ilgili yazılı bir kural mı var? Yok. Bu sadece baskıcı bir üst yapının varlığı. Ben bir senarist olsam üstümde sürekli baskıyla hikayemi yazamam, yönetmen olsam o sahne yayınlanacak mı kesilecek mi baskısıyla işimi rahatça çekemem. Bu baskıyı, sansürü savunmak bana yanlış geliyor.

• Beğendim
Reactions: 12.Adam
Baraj’ın sahnesinin yanlış olduğunu söyledim zaten. Ama SÇK’da abartı bir durum yoktu, ceza verilecek bir şey olmadığını düşünüyorum izlediğim için sahneyi. Türkiye’de kurallar var diyorsun da ne kuralı? ‘Öpüşmeme’ nasıl bir kural olabilir. İnsanlar belki bu tarz sahneleri sevmiyor olabilir, belki sen de sevmiyorsundur ki bu da olabilir. Ama bunun bir yanlış, erotizm ya da ahlaksızlık olduğunu düşünmüyorum.

Bu kural değil yalnız. Yazılı bir kural yok. Öpüşmeyle ilgili yazılı bir kural mı var? Yok. Bu sadece baskıcı bir üst yapının varlığı. Ben bir senarist olsam üstümde sürekli baskıyla hikayemi yazamam, yönetmen olsam o sahne yayınlanacak mı kesilecek mi baskısıyla işimi rahatça çekemem. Bu baskıyı, sansürü savunmak bana yanlış geliyor.
Öpüşme diye bir kural yok zaten,dediğim gibi sahne yüzünden ceza yemişler ,senin dediğin gibi olsa SÇK her bölümde ceza alırdı sçk değil bütün diziler ceza alırdı çünkü öpüşme sahneleri coğu dizilerde var.

Yanlış hatırlamıyorsan sen de bir yazarsin ya da yazmaya seven birisin diyelim, önünde bazi kurallar var ve sen o kurallara göre hikayeyi yazman lazım ya da kuralların işlemediği dijital bir platformda hikayeyi yazman lazım.

Sansür diyorsun da koskoca Oscar eğer hikayenizde en az 1 lgbt karakter yoksa siz Oscar bırak almasına aday bile olamazsınız dedi şimdi burda senarist ve ya yönetmen ne kadar özgür?
Ama işte Oscar böyle bir kural koymuş ve Oscar almak istiyorsan istemesen de hikayende bir lgbt karakteri koyman lazım,RTÜK de Oscar gibi düşün bunlar da bazi kurallar koymuş ceza yememek istiyorsan kurallara uyacaksın.

Şunu yine ekleyim ben sizin ne demek istediğini çok iyi anlıyorum.

ATV ve TRT'nin bazı dizilerinin komple yasaklanması lazım o zaman :A Verilen cezaların saçmalığına bak hangimiz günlük hayatta küfür etmiyoruz? Sigara yasağıyla başlayan süreçte olaylar insanların neyi nasıl izleyeceğine kadar geldi.

Öpüşme diye bir kural yok zaten,dediğim gibi sahne yüzünden ceza yemişler ,senin dediğin gibi olsa SÇK her bölümde ceza alırdı sçk değil bütün diziler ceza alırdı çünkü öpüşme sahneleri coğu dizilerde var.

Yanlış hatırlamıyorsan sen de bir yazarsin ya da yazmaya seven birisin diyelim, önünde bazi kurallar var ve sen o kurallara göre hikayeyi yazman lazım ya da kuralların işlemediği dijital bir platformda hikayeyi yazman lazım.

Sansür diyorsun da koskoca Oscar eğer hikayenizde en az 1 lgbt karakter yoksa siz Oscar bırak almasına aday bile olamazsınız dedi şimdi burda senarist ve ya yönetmen ne kadar özgür?
Ama işte Oscar böyle bir kural koymuş ve Oscar almak istiyorsan istemesen de hikayende bir lgbt karakteri koyman lazım,RTÜK de Oscar gibi düşün bunlar da bazi kurallar koymuş ceza yememek istiyorsan kurallara uyacaksın.

Şunu yine ekleyim ben sizin ne demek istediğini çok iyi anlıyorum.
Malum dizilerin 10'da 1'i kadar şiddet içermeyen diziler şiddetten dolayı ceza alıyor. Bu dizilerin şiddetten dolayı ceza aldığı ülkede uyanış ve kuruluşun bırak ceza almayı direkt yayından kaldırılması lazım.
Diğer kanallardaki en ufak yara izleri bile sansürleniyorken yine bu dizilerde sansürsüz kafa kesme sahneleri yayınlanıyor. 1 damla kanın bile sansürlendiği ülkede devletin kanalı sansürsüz kafa kesme sahnesi yayınlayabiliyor.
Tarih dizilerinde bu sahnelerin olması normal diyorsun. Evet normal fakat ortada bir adaletsizlik var. Ayrıca tarih dizilerinde bu sahnelerin olması ne kadar normalsa romantik dizilerde, entrika dizilerinde sevişme sahnelerinin olması o kadar normal. Ama artık ekranlarda bırak sevişme sahnesini 4-5 saniyeden uzun öpüşme sahnesi bile göremiyoruz.
Ortada bir adaletsizlik var. İşlerine geldiği gibi cezalar kesen, kendi zihniyetlerine göre yönetilen, baskıcı ve kısıtlayıcı bir kurum var. Ayrıca kurallar kurallar diyip diyorsun. Ortada bir kural mı var? Kim koydu o kuralları?

• Harika
Reactions: 12.Adam
Baraj ve Yasak Elma ahlahsızlığı geçti bile.Yaşlı adamların genç kızlardan hoşlanması büyük yaş farkı olmasıyla hoşuma gitmiyor benimde.Zamanında Kara Melekde öyledi.Sanem Çelik Mustafa Alabora.

Gel Dese Aşk Evli,adamın yasak aşk yaşadığı için yayından kalktı diye haber okumuştum.Dizi baya tepki almıştı.Ahlaksızlık olduğu için bitti.ATV ceza verilmedimi?Sadece uyarı mı aldı?
------

Evet aynen Esra Erol'daki olaylar hep aynı izlemeyi bıraktım.
ATV kendi bitirdi
------

Tarihi okuldanda öğrenebiliriz.Kitaptan okumak güzel.İzleyerek daha iyi anlıyorum
Dizilerde kurgu oluyor mecburen. Yani tarih dizilerden öğrenilmez.

• Beğendim
Reactions: Doğan
Mesajına şöyle cevap vermek istedim. Herkes kafa kesme sahnelerine takılmış ve tarih dizileri için kötü yorumlar yapmış diyorsun ama burada sorun şu, en ufak şeye ceza geliyorsa ona da gelmeli mantığı.

Ben televizyonda her şeyin gösterilmesi gerektiğine inanırdım. Yani hikaye gerektiriyorsa gösterilmeli. Dediğin gibi tarihi bir olayı anlatman gerekiyorsa anlatacaksın.

Ama bizim burada yakındığımız nokta iki insanın birbirini öpmesi ceza alıyorsa, birinin kafasını kesmek de ceza almalı. Ya da Show TV’deki bir aksiyon dizisi şiddete özendiriyor diye ceza alıyorsa, ATV’de benzer sahneleri yayınlayan aksiyon dizisi de ceza almalı. Bence burada herkesin takıldığı şey bu ikililik.
Özgür beyciğim, (@Sherlock vari bir üslup ) yorumunuza hayran kaldım.Tam olarak aklımdakileri satırlara dökmüşsünüz.Elbet Neden ceza almadığı hakkında bir fikriniz vardır.Hatta hemfikir olduğumuzu da düşünüyorum.Tehlike arz ettiğinden dile getiremiyorum.Sevgiler.
Özgür beyciğim her zaman olduğu gibi yine altına imza atılacak bir mesaj yazmış, hem kendisi hem de objektif yorumları iyi ki var... ✍🏻 Bu mesajdaki güzel üslubun bana benzetilmesi de beni ayrıca mutlu etti...

• Harika
Reactions: 12.Adam and Özgür

Forum İstatistikleri

Konular
172,177
Üyeler
8,467
Son Üye
Spito1961