RTÜK Yine Ceza Yağdırdı!

Dram dizileri de fantazi dizileri de ilk önce kitap olarak yazılıyor sonra ekrana taşınıyor sizin dediğinize göre hiçkimse tv izlemesin otursun olduğu gibi hikayeleri kitaplardan okusun çünkü senaryo gereği herzaman hikaye kitapta olduğu gibi ekrana taşınmıyor.
Bir de tarih tabii ki dizilerden öğrenilmez daha doğrusu istesen de ögrenemezsin,ve benim dediğim tamamen başka bir şeydi nasıl böyle bir cevapla karşılık verdin anlamadım @EmreCan
Ben orada @EmreCan'a yanıt vermiştim oradaki olayı bilmiyorum ama bugüne kadar izlediğim dizilerin neredeyse tamamı bana bir şey katmadı, her zaman keyfi olarak izlerim dizileri.

Sıkıntı tam olarak orada da değil ki zaten bence Masumiyet'e ceza gelecektir de açık açık kılıçla kelle kesiyorlar ve bu hiçbir şekilde ceza almıyor. Buna benzemeyen ama ceza alması gereken başka diziler de var da hem bu konu tartışmaya dönsün istemem hem de ceza yemek istemem. :X
Tartışma yok zaten her konuda herkesle aynı düşüncede olamayız,burda herkes kendi düşüncesini söylüyor ve sohbet ediyoruz en azından ben öyle bakıyorum,şimdi başka bir konuda senle ya da burda aynı düşüncede olmadığım insanlarla aynı tarafta olabilirim ben herzaman objektif olmaya çalışıyorum.
------

Ben orada @EmreCan'a yanıt vermiştim oradaki olayı bilmiyorum ama bugüne kadar izlediğim dizilerin neredeyse tamamı bana bir şey katmadı, her zaman keyfi olarak izlerim dizileri.
bence insanlara bağlı mesela ben de dizileri keyif için izlerim fandomluk yapmam,oyunculara o kadar çok bakmam sadece senaryoya önem veririm

Esra'da olanların hassas yumuşacık, kırılgan aile değerlerimizi incitmemesine sevindim. :bhr:
Saf, temiz, necip, misafirperver, sıcakkanlı ve iyiliksever Anadolu insanlarını konu edinen programlara neden bu kadar düşmansınız?

Tartışma yok zaten her konuda herkesle aynı düşüncede olamayız,burda herkes kendi düşüncesini söylüyor ve sohbet ediyoruz en azından ben öyle bakıyorum,şimdi başka bir konuda senle ya da burda aynı düşüncede olmadığım insanlarla aynı tarafta olabilirim ben herzaman objektif olmaya çalışıyorum.
------

bence insanlara bağlı mesela ben de dizileri keyif için izlerim fandomluk yapmam,oyunculara o kadar çok bakmam sadece senaryoya önem veririm
Yok yok bazen ayarım kaçıveriyor da ondan yani.
------

Ya bende bazen bazı dizileri çok seviyorum da gerçekten abartılacak derecede fandomluk yapanlar var, ben de öyle yapmam da oyuncusuna, senaristine, yönetmenine falan da bakarım.

• Beğendim
Reactions: BARON疼痛
Dram dizileri de fantazi dizileri de ilk önce kitap olarak yazılıyor sonra ekrana taşınıyor sizin dediğinize göre hiçkimse tv izlemesin otursun olduğu gibi hikayeleri kitaplardan okusun çünkü senaryo gereği herzaman hikaye kitapta olduğu gibi ekrana taşınmıyor.
Bir de tarih tabii ki dizilerden öğrenilmez daha doğrusu istesen de ögrenemezsin,ve benim dediğim tamamen başka bir şeydi nasıl böyle bir cevapla karşılık verdin anlamadım @EmreCan
Bu dediğim şey aslinda tek tarih dizisi icin gecerli degil kimse tv izlemesin demedim sadece fikrim yav hayir ben sana laf atmadim dedim ki o +18'i felan görünce fikrim değişti anlatabildim mi

iyi de bu senin son mesajın dışında benim gördüğüm şey herkes kafa kesme sahnelerine takılmış ve tarih dizileri için kötü yorumlar şimdi burdan çık masumiyetin konuşulduğu konuya bak ve sosyal medyada yorumlara bak hiç kimse neden 19 yaşında bir kızı 35 yaşında birisi tecavüz ediyor kemiklerini kırıyor ve yolun ortasında atıyor demiyor,tam tersi vay ne güzel senaryo,bu diziyi çok beğendim,umarım tutar.
Kafa kesme sahnelerine takılıyorsunuz ama tecavüz sahnelerine sorun yok onlar serbest,sonuçta karakteri oynayan oyuncu cool yakışıklı birisi.
Mesajına şöyle cevap vermek istedim. Herkes kafa kesme sahnelerine takılmış ve tarih dizileri için kötü yorumlar yapmış diyorsun ama burada sorun şu, en ufak şeye ceza geliyorsa ona da gelmeli mantığı.

Ben televizyonda her şeyin gösterilmesi gerektiğine inanırdım. Yani hikaye gerektiriyorsa gösterilmeli. Dediğin gibi tarihi bir olayı anlatman gerekiyorsa anlatacaksın.

Ama bizim burada yakındığımız nokta iki insanın birbirini öpmesi ceza alıyorsa, birinin kafasını kesmek de ceza almalı. Ya da Show TV’deki bir aksiyon dizisi şiddete özendiriyor diye ceza alıyorsa, ATV’de benzer sahneleri yayınlayan aksiyon dizisi de ceza almalı. Bence burada herkesin takıldığı şey bu ikililik.

Mesajına şöyle cevap vermek istedim. Herkes kafa kesme sahnelerine takılmış ve tarih dizileri için kötü yorumlar yapmış diyorsun ama burada sorun şu, en ufak şeye ceza geliyorsa ona da gelmeli mantığı.

Ben televizyonda her şeyin gösterilmesi gerektiğine inanırdım. Yani hikaye gerektiriyorsa gösterilmeli. Dediğin gibi tarihi bir olayı anlatman gerekiyorsa anlatacaksın.

Ama bizim burada yakındığımız nokta iki insanın birbirini öpmesi ceza alıyorsa, birinin kafasını kesmek de ceza almalı. Ya da Show TV’deki bir aksiyon dizisi şiddete özendiriyor diye ceza alıyorsa, ATV’de benzer sahneleri yayınlayan aksiyon dizisi de ceza almalı. Bence burada herkesin takıldığı şey bu ikililik.
Özgür beyciğim, (@Sherlock vari bir üslup ) yorumunuza hayran kaldım.Tam olarak aklımdakileri satırlara dökmüşsünüz.Elbet Neden ceza almadığı hakkında bir fikriniz vardır.Hatta hemfikir olduğumuzu da düşünüyorum.Tehlike arz ettiğinden dile getiremiyorum.Sevgiler.

Son düzenleme:
Özgür beyciğim, (@Sherlock vari bir üslup ) yorumunuza hayran kaldım.Tam olarak aklımdakileri satırlara dökmüşsünüz.Elbet Neden ceza almadığı hakkında bir fikriniz vardır.Hatta hemfikir olduğumuzu dadüşünüyorum.Tehlike arz ettiğinden dile getiremiyorum.Sevgiler.
Elbette fikrim var ve aynı düşünüyoruz. Bu ikililiğin sebebini herkes biliyor zaten. :A Coğrafya kaderdir lafı gibi “yayınlandığın kanal kaderindir” diyelim ve özetleyelim durumu. :A

• Harika
Reactions: 12.Adam
Elbette fikrim var ve aynı düşünüyoruz. Bu ikililiğin sebebini herkes biliyor zaten. :A Coğrafya kaderdir lafı gibi “yayınlandığın kanal kaderindir” diyelim ve özetleyelim durumu. :A
upper 90 lionel messi GIF by FC Barcelona

Özetinizin görseli :A

• Güldürdün
Reactions: Doğan and Özgür

Peki benim anlamadığım kanallar bu ikililiğe neden itiraz etmiyorlar? Çok bariz bir şey bu çünkü bir tarafta sabah akşam kimin çocuğu kimden, babasının üçüncü karısı kim vs. hatta bunlar ahlaksızca anketlere dökülüp yayın yapılırken başka tarafta bunun 3'de 1'i bile yokken ceza yemek. Adalet mi bu?

Peygamber efendimizin dediği gibi haksızlığa susan dilsiz şeytandır.. Susmamaları gerek.. :)
------

Ailem severek takip ederdi.Bir de onun yaveri vardı.Kabak :A
Hatırladım oynak bir herifti. :A

• Harika
Reactions: Özgür and 12.Adam
Peki benim anlamadığım kanallar bu ikililiğe neden itiraz etmiyorlar? Çok bariz bir şey bu çünkü bir tarafta sabah akşam kimin çocuğu kimden, babasının üçüncü karısı kim vs. hatta bunlar ahlaksızca anketlere dökülüp yayın yapılırken başka tarafta bunun 3'de 1'i bile yokken ceza yemek. Adalet mi bu?

Peygamber efendimizin dediği gibi haksızlığa susan dilsiz şeytandır.. Susmamaları gerek.. :)
------

Hatırladım oynak bir herifti. :A
Oynak az kalır,röntgencinin tekiydi.Evinin duvarına delik açmıştı.Kızı gözetlemek için... :A

• Güldürdün
Reactions: Doğan and mrt-06

Forum İstatistikleri

Konular
172,177
Üyeler
8,467
Son Üye
Spito1961