2019 En Favori (Yabancı) Film | Final | Parasite vs Joker

2019'un En Favori Yabancı Film'i hangisi olsun?

• Kullanılan toplam oy
    32
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Burada da kaos çıktı @alperuz koş :A

cekirdek-1-jpg.85099
Kaos mu. :Z

4328948E-BA7A-4CA6-9B33-82B19DFA4C6C.jpeg

• Güldürdün
Reactions: MasacRE
Bu konuda haklısın bir şey diyemiyorum ama Joker'i sevmediğim haliyle 8-8.5 civarı puan vermiştim yani öyle nefret ettiğim bir film değil ki? 😱 Parasite önüne geçtiği için Joker'e sempati duydum fakat zaten Joker daha karanlık bir film olduğu için bana daha fazla hitap ediyor. Yani son turlardaki tüm filmleri izlediğim için benim oyda şaibe yok bence. :A
Ya yeri gelmişken seni de bir gömeyim bu konuda :A Senin şu film abartıldı o zaman ben sevmiyorum tavrına sinir oluyorum ben ya :A Ya kardeşim filmi izlediğinde verdiğin puanlar belli. O puanlara göre hareket edip en yükseğinden düşüğüne doğru sıralayarak seçimlerini yapsana. Boşver filmin aldığı ödülleri falan, burada önemli olan senin filmi ne kadar sevdiğin. Güzelim filmlerden ödül alamadı diye falan niye nefret besler insan ben anlayamıyorum :A

Ya yeri gelmişken seni de bir gömeyim bu konuda :A Senin şu film abartıldı o zaman ben sevmiyorum tavrına sinir oluyorum ben ya :A Ya kardeşim filmi izlediğinde verdiğin puanlar belli. O puanlara göre hareket edip en yükseğinden düşüğüne doğru sıralayarak seçimlerini yapsana. Boşver filmin aldığı ödülleri falan, burada önemli olan senin filmi ne kadar sevdiğin. Güzelim filmlerden ödül alamadı diye falan niye nefret besler insan ben anlayamıyorum :A
O olsa iyi sevdiği filmlerin puanını sırf inat için düşürdüğü de oluyor. Ben onun sevdiği filmi sevmeyip 3 verdim diye daha yüksek verdiği La La Land'i 3'e indirmişti mesela. :A

O olsa iyi sevdiği filmlerin puanını sırf inat için düşürdüğü de oluyor. Ben onun sevdiği filmi sevmeyip 3 verdim diye daha yüksek verdiği La La Land'i 3'e indirmişti mesela. :A
Sinir bozucuyu alıntılara tepki bırakmadığın için yaptım, bunu yapma bir daha konuşmam yoksa ben seni dikkate alıp karşı görüşte dahi olsam uzunca cevaplıyorum ama sen görmezden geliyorsun, bu ne şimdi? Olmamış yağdırabilirsin bonkör davranıp mesela.. :A

• İlginç
Reactions: Aserat
Hahah evet hatırlıyorum o olayı. 8 civarı bir puanla başlamıştı yanılmıyorsam oylamaya. Düşüre düşüre en son 3 puan vermişti filme :A

• Güldürdün
Reactions: Aserat
Bu adamın böyle bir huyu olmasa ortalıkta "Avengers: Endgame > The Godfather" diye dolaşacağı gerçeği... :A

• Güldürdün
Reactions: MasacRE

Overratedevski. :A @Tolstoyevski

Çinlileri şampiyon yaptırmayacağız :A @Sherlock @MasacRE @MEnes
Hain herif şimdi sıra sana geldi. Bak ne buldum :A Oscar etkinliğinde iki filmi de yorumlamışsın ve Parasite'ye net şekilde yılın en iyi filmi diyerek 9 puan Joker'e yılın en iyi 2. filmi deyip 8.5 puan vermişsin. Bu arada ne değişti de Joker Parasite'nin önüne geçti şimdi bunu açıkla bize :A @Dosi @Sherlock @MEnes @DarkLegenD @Tolstoyevski

Bence yılın net şekilde en iyi filmi. Konusu olsun, vermek istediği mesajlar olsun her şeyiyle dört dörtlük bir yapım olmuş. Filmde aksiyon, komedi, gerilim ne ararsanız mevcut. Daldan dala bu kadar başarılı bir şekilde atlamak yönetmenin başarısını gösteriyor. Konusundan bende ilk etapta bir şey anlamamıştım ama belki de anlamamak filmi bu kadar beğenmeme sebep oldu. Bilemeyiz. Oscar'ı almasına da sevindim, kesinlikle sonuna kadar hak edildi.

Zengin adamın fakir adam için kokuyor demesi, fakir ailenin evdeki tüm çalışanları işinden attırıp onların yerine geçmesi, fakir ailenin yaşadığı yeri selin basması falan üzerine epey düşünülmesi gereken, sağlam mesaj verilen detaylardı. Sonundaki katliam da enfesti tabi belirtmeden geçemeyeceğim :A

9/10

Bu filmi overrated bulanlar ne bekliyor anlamadım. Yılın en iyi ikinci filmi kesinlikle. Her zaman Batman filmlerinden bildiğimiz ve hikayesini merak ettiğimiz Joker'in yani gerçek ismi Arthur olan bir adamın hikayesine odaklanılıyor. Sistemi, insanların empatiden yoksun tavırlarını, toplumun yozlaşmasını net şekilde insanın suratına vuran bu film nasıl beğenilmez aklım almıyor :A Sırf herkesten farklı olacağız diye bazı arkadaşlar aşırı saçma yorumlarda bulunuyor. Neyse saygı duyalım :A

Joker'in metro sahnesindeki katliamı ve ardından gelen dansı (Doğaçlamaymış bu sahne) arkadaşlarını öldürüp de ona hiçbir zaman kötü davranmayan cüceyi öldürmemesi ve en sonunda soğuk kanlı bir şekilde Murray'nin işini bitirmesi en sevdiğim sahnelerdi. Ne çektin be Joker reyiz.. Yalnız en sondaki hastane sahnesi @MEnes'in anlattığı teoriyi mantıklı kılıyor. Çünkü Joker Batman filmlinde de her defasında farklı bir hikaye anlatıyor. Bilemiyorum.

Joaquin Phoenix'in ödül alacağı açık ara belliydi. Sonuna kadar hak etti kesinlikle. Kahkaha sahnelerinde devleşmiş adeta.

8.5/10

3ü Parasite dedi. Bu durumda satış yapan sen oluyorsun :A
Ben de tam olarak Dosi hanımın verdiği cevabı verecektim bu haine :A
Doğru yoldasın, aynen devam et. :A Çinliler bu etkinliği kazanmamalı. :A
Çinlileri şampiyon yaptırmayacağız :A @Sherlock @MasacRE @MEnes

Peki Hainli Fedai'nin burada ÇEKİK kardeşlerimizi gömüp, öteleyip aslında Joker'den daha fazla puan vermiş olduğu gerçeği... :A

Hain herif şimdi sıra sana geldi. Bak ne buldum :A Oscar etkinliğinde iki filmi de yorumlamışsın ve Parasite'ye net şekilde yılın en iyi filmi diyerek 9 puan Joker'e yılın en iyi 2. filmi deyip 8.5 puan vermişsin. Bu arada ne değişti de Joker Parasite'nin önüne geçti şimdi bunu açıkla bize :A @Dosi @Sherlock @MEnes @DarkLegenD @Tolstoyevski
Peki Hainli Fedai'nin burada ÇEKİK kardeşlerimizi gömüp, öteleyip aslında Joker'den daha fazla puan vermiş olduğu gerçeği... :A

FUTUREku...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...