🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

Sürü bağışıklığı sistemine geçiş yaptığımız için yaz boyunca bu ayarda devam ederiz herhalde, Sonbahar dönemi gibi de ikinci dalga gelir. Tertemiz iş. Hafta sonu ortaya çıkan sınav manzaraları korkunçtu bu arada, onun etkilerini de 10-14 gün sonra falan görürüz muhtemelen.

• Güldürdün
Reactions: Sherlock
SON DAKİKA!

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş,
"Yarın itibarıyla maske ve mesafeye dikkat ederek camileri sabah, akşam ve yatsı vakitlerinde de cemaatle namaza açıyoruz" açıklamasında bulundu.

• Beğendim
Reactions: emreemreu
Yoğun bakım ve entübe sayısının artışı on günden fazladır sürüyor. Acaba buraların yaş oranı nedir? Yani +65 yaş grubunun izninin kaldırılmasının ardından artış da göze çarpıyor, acaba yüksek yaş grubu mu oluşturuyor? O zaman tedbirlere tekrar sarılmak gerekiyor bu konuda...

Yoğun bakım ve entübe sayısının artışı on günden fazladır sürüyor. Acaba buraların yaş oranı nedir? Yani +65 yaş grubunun izninin kaldırılmasının ardından artış da göze çarpıyor, acaba yüksek yaş grubu mu oluşturuyor? O zaman tedbirlere tekrar sarılmak gerekiyor bu konuda...
tedbirlerin cogu geri gelmeli tek yaşlılar değil

Camiler, virüs kurallarının en iyi uygulandığı yerlerden biri, hatta en iyisi. Bu zamana kadar açılmaması büyük eksikti bence. :)
Cemaati az çok biliyoruz. Hepsi Allah'ın selamını almamak olmaz diyecekler ve tokalaşıp, öpüşecekler. Namaz sonrası sohbet falan derken yaşlılar çok daha aktif olacak.
Sırf camii değil birçok şey için daha erken maalesef.

Cemaati az çok biliyoruz. Hepsi Allah'ın selamını almamak olmaz diyecekler ve tokalaşıp, öpüşecekler. Namaz sonrası sohbet falan derken yaşlılar çok daha aktif olacak.
Sırf camii değil birçok şey için daha erken maalesef.

Ben kaç kere gittim ve o yaşlı dediğimiz cemaat neredeyse yoktu bile. Önceden 15-20 yaşlı geliyorsa şimdi 4-5 tane anca geliyor. :)

Tokalaşma da kesinlikle olmuyor. Virüs ilk çıktığı zamanlarda, henüz cemaatle namaz yasaklanmamışken bile cemaat sarılmayı bırakmıştı. :)

• Beğendim
Reactions: xdragxx
İçişleri Bakanlığından valiliklere gönderilen "Düğün Törenlerinde Uygulanacak Tedbirler" genelgesine göre;

- Düğün salonları 1 Temmuz'da açılabilecek.
- Düğünler, bulaşma riskini azaltmak amacıyla mümkün olduğunca kısa sürede ve açık havada yapılacak.
- Düğün salonlarında misafirlerin oturma düzeni, masalar arası mesafe en az 1,5 metre ve sandalyeler arası 60 santimetre olacak şekilde düzenlenecek.
- Düğün mekanlarının girişlerinde, ortak kullanım alanlarında ve masalarda el antiseptiği veya dezenfektan bulundurulacak ve maske takılacak.
- Düğün mekanlarında gelin ve damat hariç halay çekilemeyecek, dans edilemeyecek, gösteri yapılamayacak.
- Köy ya da sokak düğünlerinde yemek verilmesi durumunda tek kullanımlık malzemeler tercih edilecek.