Geçtiğimiz bölüm yarıda kalan su mevzusunun nasıl bir noktaya evrileceği belirsizdi ama hiç beklemediğim bir tarafa doğru ilerledi olay. Galactica çevresinde bir de içerisinde mahkumların bulunduğu bir gemi olduğunu öğrenmiş olduk, suyu elde etmek için bu mahkumları kullanma fikri ve sonra yaşananlar cidden çok iyi kurgulanmıştı. Çok beğendim.
Orada geçen tüm sahneler çok heyecanlıydı, özellikle son raddede oldukça gerildiğimi söyleyebilirim. Tom Zarek karakteri; düşünceleri, mahkumlar üzerindeki gücü ve bu karakter üzerinden verilen mesajlar çok iyiydi. Ben bu karakterin ileride yeniden dizinin gündemine gelebileceğini düşünüyorum açıkçası ki zaten suyu elde etme konusunda Galactica'ya gerekli desteği sağlayacak o ve mahkumlar.
Onun dışında Cpt. Lee 'Apollo' Adama karakterinin Galactica için ne kadar önemli olduğunu görmüş olduk, bunu sonuna kadar hissettik. Oradaki hareketleri, soğukkanlılığı, olayı çözme şekli ve sonda fikirlerini hiç çekinmeden söylemesi çok hoşuma gitti. Onun da karakter gelişimi mini-diziden beri müthiş ilerliyor, böyle devam...
Kara 'Starbuck' Thrace de kendisine inceden hayran bırakmaya başladı, onun da gerçekten sarışın olup olmadığının muhabbeti geçmişti. Orada kahkaha attım 'sarışın' kelimesini duyunca.