En Son İzlediğiniz Film? 🎞

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

The Hunt (2013)

İlk seferinde çok beğenmeme rağmen izlemeye günlerdir elim gitmiyordu sonunda geçen akşam izledim. Elim gitmiyordu çünkü izlemesi, hazmetmesi çok zor bir film. İnsanın içini acıtıyor. Birini linç etmeden önce emin olmak gerektiği, kim olursa olsun bir kişinin sözüne bakılarak bir şey yapılamayacağı bu filmden iyi anlatılamazdı.

2013'ün ne kadar muhteşem bir sinema yılı olduğunu insan şimdi daha iyi anlıyor. Yıllardır The Hunt, The Best Offer ve The Past arasındaki sıralamamı bir türlü netleştiremiyordum. Üçü de gözümde eş puanda süper eserler ama sıralama netleşti. The Hunt > The Past > The Best Offer. The Hunt içlerinde en doğru mesajları vereni. Görüntü yönetmenliği, yönetmenlik, oyunculuk olarak da kusursuza yakın. The Past, izlemesi en keyifli olanı. Ekrana en kilitleyeni. Aslında sinematik özellik olarak üçü arasında en iyisi ama verdiği mesaj The Hunt'ın gerisinde kalıyor. The Best Offer ise izlerken en şok edeni ama sinematik olarak bazı zayıf kaldığı yanlar mevcut...

9.5/10
Bu filmi uzun zamandır izlemek istiyordum ama bir türlü fırsat bulup izleyemedim. Mads Mikkelsen'in filmlerini incelemiştim son zamanlarda, yine hatırladım. Yorumunu ve puanını görünce tekrar izleme isteği duydum. Keşke bu filmi de koysaydın film listesine. :)

• Beğendim
Reactions: bazinga
Bu filmi uzun zamandır izlemek istiyordum ama bir türlü fırsat bulup izleyemedim. Mads Mikkelsen'in filmlerini incelemiştim son zamanlarda, yine hatırladım. Yorumunu ve puanını görünce tekrar izleme isteği duydum. Keşke bu filmi de koysaydın film listesine. :)
Top 250'de ilk 100'de olan ve çok ünlü bir film. Zamanında forumda izleyen de çoktu diye hatırlıyorum. O nedenle koymadım bunu. İzlemek isteyen izlesin tabii yine buradan. :D

• Beğendim
Reactions: Araf
Top 250'de ilk 100'de olan ve çok ünlü bir film. Zamanında forumda izleyen de çoktu diye hatırlıyorum. O nedenle koymadım bunu. İzlemek isteyen izlesin tabii yine buradan. :D

Konusu da varmış. Hatta buradaki gibi, yine orada da 9.5 vermişsin. Bazen gariptir o kadar çok görüyorum ki film ismini ya da sahneyi, filmi izlemişim gibi gelmeye başlıyor. Bir ara izlerim ben de, Mads Mikkelsen oynadığı için iyidir zaten. :)

The Hunt (2013)

İlk seferinde çok beğenmeme rağmen izlemeye günlerdir elim gitmiyordu sonunda geçen akşam izledim. Elim gitmiyordu çünkü izlemesi, hazmetmesi çok zor bir film. İnsanın içini acıtıyor. Birini linç etmeden önce emin olmak gerektiği, kim olursa olsun bir kişinin sözüne bakılarak bir şey yapılamayacağı bu filmden iyi anlatılamazdı.

2013'ün ne kadar muhteşem bir sinema yılı olduğunu insan şimdi daha iyi anlıyor. Yıllardır The Hunt, The Best Offer ve The Past arasındaki sıralamamı bir türlü netleştiremiyordum. Üçü de gözümde eş puanda süper eserler ama sıralama netleşti. The Hunt > The Past > The Best Offer. The Hunt içlerinde en doğru mesajları vereni. Görüntü yönetmenliği, yönetmenlik, oyunculuk olarak da kusursuza yakın. The Past, izlemesi en keyifli olanı. Ekrana en kilitleyeni. Aslında sinematik özellik olarak üçü arasında en iyisi ama verdiği mesaj The Hunt'ın gerisinde kalıyor. The Best Offer ise izlerken en şok edeni ama sinematik olarak bazı zayıf kaldığı yanlar mevcut...

9.5/10

İzlediğim en sert filmlerden birisi, vermek istediği mesajı o kadar sert ve kuvvetli veriyor ki...

Köpeğin öldüğü, sonra Lucas'ın onu gömdüğü sahneyi asla unutamam herhalde...

• Beğendim
Bu arada filmi çok uzun zaman önce kaydedip, "Jagten" adı altında izlemek için bekliyormuşum da, haberim yokmuş. Dağınıklığı toparlamaya çalışınca fark ettim. Dağınık olmanın zararları işte. Film konusunda dağınık olmamak en iyisi. Çok geniş bir listem olduğu için bazen başlayacağım yeri bilmiyordum. Bu yüzden de uzun zaman film izlemediğim olmuştu. :D

• Beğendim

İşe Yarar Bir Şey (2017)

Çok güzel filmdi. Baştan sona içine hapsetti, büyük keyifle izledim. Oyunculuklar, yönetmenlik muhteşemdi ve senaryo fark yaratan nitelikti sanırım. İnsanda edebiyat sevgisi uyandıran, alıp bir şiir kitabı okuma isteği uyandıran bir filmdi.

Edebiyat güzellik katsa da hafif bir yapaylık vardı son kısımda. Ciddi bir tesadüftü iki şairin karşılaşması. Tabii hep Aşk Tesadüfleri Sever gibi filmlerde olacak değil tesadüfler. :) Yine de puan kırma sebebiydi.

Adamı yeniden hayata bağlayan sebeplerin çok net olmayışı bir diğer puan kırma sebebiydi.

7.5/10

1587308805859.png

Klostrofobiniz varsa.
Geçmişde Soma benzeri olaylarla ilginiz varsa.
Sabırlı değilseniz. İZLEMEYİN!!!!

Ben çok beğendim ve etkilendim. 10/8

Tepenin Ardı (2012)

Oldukça başarılı bir film. Emin Alper'i Kız Kardeşler'de tanıyıp beğenmiştim. Bu film de ilk filmiydi ve BluTV vasıtasıyla izlemiş bulundum. Daha ilk filminden yönetmen karakter betimlemesinde nasıl başarılı olduğunu göstermiş. Filmdeki tüm karakterlerin derinliği çok yüksekti her birinden farklı dersler çıkarabilmek mümkün.

İlk 15-20 dakikası karakterleri tanıma evresi olarak geçiyor ama sonrasında ekrana kilitliyor. Sürekli diken üstünde tutuyor izleyiciyi. Verdiği insanlar kendi düşmanlarını kendileri yaratır mesajı da şahane.

7/10

• Beğendim
Reactions: MasacRE

Ütopik bir filmdi, kurgusunu ve görüntüleri beğendim. Bir kitap uyarlaması olduğunu da yeni öğrendim, kitabını da listeme ekledim bile. Süresi kısa, akıp giden bir iş. Oyunculuklar da güzeldi, Jason'u özellikle güzel iş çıkarmış. Fiona da güzeldi. :bhr:

6.5/10

Kor (2016)

Zeki Demirkubuz maalesef benzer konular, benzer meseleler etrafında debelenen yönetmenlerimizden biri. İlk filmleri Nuri Bilge Ceylan'ın çok önünde olsa da yıllar içinde Nuri Bilge Ceylan hikaye anlatıcılığı ile fark attı. Bu film de Masumiyet, Kader izlemiş bünyeler için sıradan kalıyor. Yeni bir sözü olan, farklı bir nitelik taşıyan film değil. Fakat o tarz filmleri hiç izlememiş olsam muhtemelen çok beğenirdim. Çünkü kendi içinde etkileyici, sürükleyici bir hikaye... Bırak bu filmleri ilk filmi olan genç yönetmenler çeksin üstat, sana çok daha üst seviye filmler yakışır. :(

Not: Aslıhan Gürbüz çok güzel kadınsın. :)

6/10

---------

Sivas (2014)

Bu filmi zamanında izlemek için çok çırpınmıştım ama hiçbir şekilde bulamamıştım. Bu muymuş bunca yıldır sakladığınız film? :)

Yönetmen köy doğallığını iyi yakalamış fakat onun dışında bir numarası yok filmin. Filmde sevilesi karakter yok herkes kötü. Kötü insanların arasında yetişen çocuklar da zamanla kötü hale geliyor diyor film. Köpek dövüşü sahnelerinden çok rahatsız oldum. Sevmedim ama yönetmen yetenekli tabii daha iyi senaryoyla iyi işler çıkarabilir.

4/10

Abluka (2015)

Konu itibariyle özgün bir film olmuş. Filmde yaratılan ortam ilgi çekiciydi. Fakat filmi genel anlamda Emin Alper'in izlediğim diğer iki filmine oranla daha az sevdim. Onlara göre çok daha dağınık bir film olmuş. Özellikle çok fazla rüya sahnesi bulundurması gereksiz kafa bulandırmış. Vardığı sonucu da pek sevdiğim söylenemez.

6/10

--------------------

Dağ (2012)

Bu tarz pek operasyon filmimiz yok o nedenle Türk sineması içinde neden ilgi gördüğünü kestirmek zor değil. Filmdeki karakterler, diyaloglar maalesef gerçekçiydi kabul. Fakat ne karakterleri sevdim ne de diyalogları. En iyi yanı süresiydi. Uzatılmaması çok yerinde olmuş.

Ayrıca iki rütbelinin öldüğü yerde iki rütbesizin oradan sağ çıkması pek inandırıcı gelmedi.

5.5/10

• Güldürdün
Reactions: denizz19
Vay be, adam film izliyor bu ara sürekli. :D

Sanırım içinde Darwin de geçiyordu. Öneri videosunda böyle bir filmi hatırlıyor gibiyim. :)
Doğru evet var Darwin :A Valla corona başlandığından beri yaklaşık 20 film izledim ki hedefim hastalık bitinceye kadar en az 50'ye yükselmek :A

• Güldürdün
Reactions: Araf
Doğru evet var Darwin :A Valla corona başlandığından beri yaklaşık 20 film izledim ki hedefim hastalık bitinceye kadar en az 50'ye yükselmek :A
Forumdaki etkinlik filmlerine de katılsana madem bu kadar film izliyorsun. Ben dizi izlemekten film izlemeye vakit bulamıyordur diye düşünüyordum. Bir de umarım altyazılı izliyorsundur. :A

• Güldürdün
Reactions: denizz19

Mucize (2015)

Çok ön yargılıydım bu filme karşı ama sevdiğim ve yorumlarına değer verdiğim biri beğendiğini belirtince şans vermek istemiştim. Yerli film festivalime dahil ettim bu nedenle. :) Beklentimin epey üstünde çıktı. Şu sıralar gündemde olan diğer mucizeli filmden iyi olduğu kesin.

Öncelikle filmin en ilgi çekici yanı bir doğu köyünde geçmesi ve 60'lı yıllarda geçmesiydi. Bu hikaye günümüzde geçse hiçbir ilgi çekiciliği olmazdı. Elbette filmdeki her şey çok abartılı ama o döneme ait kabaca bir fikir edinmek güzel oldu.

Genel anlamda karakterleriyle falan eğlenceliydi de. Fakat bazı şeyler çok basite indirgenmiş ve süresi de fazla uzun. Mesela 3 kız isteme sahnesi var, iki tanesi tamamen anlaşılabilir ama üçüncüsü tamamen gereksiz. Bunun gibi gereksiz sahneler kısılsa çok daha makul bir süre elde edilebilirmiş.

6/10

Bizi Hatırla (2018)

Çağan Irmak'ın sevmediğim filmi yok. Yine duygusal ve anlamlı bir film olmuş. Fakat izlediklerim arasında en zayıfı da olabilir. Çünkü yapaylık hissettirdiği epey nokta var ve çok yanlış ele alınmış dolayısıyla gereksiz kalmış bir yan hikaye var.

Çocuk istismarı meselesini bahsediyorum. Ece karakteri baştan aşağı problemlerle dolu bir karakter olmuş zaten. Filmin en zayıf yanı.

Altan Erkekli'yi izlemekten keyif aldım. Binnur Kaya harikaydı. Tolga Tekin'in karakterinin tek boyutlu olmamasını sevdim. Nazan Öncel detayı harikaydı. :Z

Yine de filmin sonu problemli hissettirdi.

7.5'a çıkıp çıkmama konusunda epey kararsız kalsam da:

7/10

Tereddüt (2016)

Pek sevemedim bu filmi. Funda Eryiğit çok iyiydi ama yetmemiş tek başına. Anlatmak istediği mesaj evet doğru ama iki karakterin durumu bence aynı şey değildi. Rahatsız edici ve izlemesi zor sahneleri vardı.

Elmas mecburiyetten çok kötü bir durumun içine sokulmuş. Şehnaz ise kendi öz iradesiyle bir ilişki içerisinde. Eşiyle cinsel sorunları var ve bir takım başka sorunları da var ama Elmas'ın çektiği boyutta değil asla. Üstelik Şehnaz bunu istediğinde bitirebilecek güçte bir karakter ve bunu başarıyor da sancılı bir şekilde de olsa...

5/10