Sağlam bir film izleyin. Toplumsal düzenin ne kadar çabuk değişebileceğini en karanlık yüzüyle gösteriyor film. Çok sağlam sahneler mevcut.
9 / 10
Zamanında 3. filmin forum uyarlamasını yapmıştım onu da okuyabilirsin.
Les Miserables (2019)
Portrait of a Lady on Fire yerine Oscar'a gönderdikleri için antipatik gördüğüm bir filmdi ama güzelmiş. Çok gerçekçi bir polisiye ve Paris'in filmlerdeki masalsı yerden ibaret olmadığını göze sokuyor. Karakterler ne çok iyi ne çok kötü. Şiddet şiddeti doğurur ve bazı şeyler asla değişmez...
7.5/10
Birdman oder (Die unverhoffte Macht der Ahnungslosigkeit) (2014) ⭐ 7.7 | Comedy, Drama
1h 59m | 12www.imdb.com
Birdman (2014)
Yıllardır acaba 8.5 vererek haksızlık mı ediyordum diye sorguluyordum arada kendimi ama ikinci izlememde haksızlık etmediğimi gördüm. İlk yarısında filmin unuttuğum kusurlu yanlarını hatırlamış oldum. İkinci yarısında ise neden sevdiğimi yeniden hatırladım...
Teknik açıdan öncelikle şahane bir iş. Michael Keaton'ın oyunculuğu, Emma Stone'un kocaman gözleri muazzam. Vermek istediği mesaj çok net değil filmden farklı anlamlar çıkarabilmek mümkün. Günümüzün aslında sanatla alakası olmayan popüler filmlerine göndermeleri güzel.
Muhtemelen ileride üçüncüye, dördüncüye de izlerim ama en muhteşem filmlerim klasmanıma da almam.
8.5/10
Train to Busan (2016)
Komediler hariç izlediğim en iyi zombi filmi olabilir. Fakat tabii türün klişeleri falan da bolca mevcut. Aksiyon güzel, karakter tasarımları fena değil. Verdiği mesajlar güzel.
İçi boş aksiyondan ibaret ucuz bir film değil. Uzak doğu sinemasını giderek sevmeye başlıyorum galiba. Oyuncuları da birbiriyle karıştırmıyorum artık (büyük ölçüde).
+0.5 puan daha arttırmayı düşünsem de şimdilik:
7/10
Ooo zombi temalı dizi mi yapmıştın. Kaç bölüm.Zamanında 3. filmin forum uyarlamasını yapmıştım onu da okuyabilirsin.
Bu filmle büyük ölçüde aynı ama bayağı sevilmişti. 5 bölümlük mini dizi. Tabii aradan geçen zamanda teknik olarak (bayağı gif kullanmıştım çoğu gitmiş) pek iyi yaşlanmamış ama olsun.Ooo zombi temalı dizi mi yapmıştın. Kaç bölüm.
Baya uzunmuş, Netflix'e görsellisini çek de izleyelim.Bu filmle büyük ölçüde aynı ama bayağı sevilmişti. 5 bölümlük mini dizi. Tabii aradan geçen zamanda teknik olarak (bayağı gif kullanmıştım çoğu gitmiş) pek iyi yaşlanmamış ama olsun.
zombi ekspresi
fav10.net