- Reaksiyon puanı
- 41,078
- Puanı
- 1,061
- Web Sitesi
- www.ataturkungencligehitabesi.com
Birde bizdeki durumu düşün. 9 vaka var ve t gündür sakinlik var yeni vaka açıklanmadı. Kesin en son olduğu gibi yine topludan açıklayacaklar yeni vakaları. Bugün DSÖ'nün üst kurulundan heyet Baküye gelmiş denetim falan için.
Tüm okul ve uniler dışında kurslar ve dershanaler bile kapatıldı. Benim arkadaşım 3 haftaya yakın işsiz kaldı ve bu zaman iş olarak sayılmayacak ve maaşını da alamayacak. Birçok iş yerlerinde zorunlu işe gitme kaldırıldı. Daha çok kurumsalda tabiiki Hatta bizde bugün bir işçi grip gibiydi diye apar topar eve gönderildi. Neredeyse heryer dezinfekte ediliyor ve maske bulmak çok zor.
Gerçekten şaka gibi bir şey, o salgın temalı filmlerin gösterdiği yıkıcı dünya aslında hiç de uzak değilmiş. Belki bu virüsle medeniyet yok olmayacak ama medeniyetin yok olması için bir virüs bile yeterliymiş. Bu sene bu virüsü atlatsak bile sanmıyorum Ki hepsi bitip gidecek. Hele bir de kötü niyetli devletleri ya da terörist grupları düşünürsek laboratuvar ortamında üretilecek virüsler filan çok daha yıkıcı olabilir. Hatta belki de bu Coronavirüs sadece bir ön deneydi, etkilerini görebilmek adına birilerinin yaptığı...
Sizin ülkede olanlar gerçekten korkunç bir durum çünkü işin ucu ekonomiye, buzdolabına ulaşıyor ve bu aslında bütün hepimiz için geçerli bir tehdit. Ekonomi durur iş yerleri kapanırsa yaşanacakları düşünmek bile istemiyorum, virüs öldürmezse bu ekonomi çok insanın ölümüne neden olur asıl tehlike de bu.