- Reaksiyon puanı
- 41,078
- Puanı
- 1,061
- Web Sitesi
- www.ataturkungencligehitabesi.com
Dünyadaki en abartılan hastalık olabilir. Evet son kararım.Forumda bile 27 sayfa konuşulmuş ve ilk sayfalardaki ile son sayfalardaki yorum arasında fark yok. Ortak kelimeler "Hızla artıyor." Bu hastalığın bu kadar abartılmasının arkasında ne yatıyor bilmiyorum. İlaç şirketlerini mi kazandırmak, insanları hastalık hastası yapıp bu işten ticari bir gelir mi elde etmek yoksa komplo denilebilir inanmıyorum ama aha siyasi sebepler mi? Tüm dünyada gerilen bir siyaset ortamı var. Bu gripten hallice olan virüs bu kadar abartılıyorsa şayet arkasında başka bir neden mi var diye ister istemez düşünüyorum.
Ayrıca yaz geliyor, hastalığın yayılma hızının normalde azalması beklenirken neden artması bekleniyor. Bu karamsarlık niye?![]()
Yanlış anlama ama bu tutum tamamen cehalettir ve her kim ki bu ölümcül salgına abartılıyor deyip hafife alıyorsa cehaletten öyle düşünüyordur. Bu eğitimsel, kültürel bir cehalet meselesi değil, daha farklı bir şey. Bütün dünya alarm halinde, dünya paranın döndüğü liglerde maçlar erteleniyor Ya da seyircisiz oynanıyor, karantinalar her yerde görülüyor, grip diye bildiğimiz virüsten 4 kat daha bulaşıcı 50-60 kat daha ölümcül olduğu söz konusu ediliyor ve bütün dünya boş yapıyor da bir siz mi akıllısınız? Bunu sana karşı söylemiyorum, zaten neden söyleyeyim, genel olarak her kim küçümseyip hafife alıyorsa onlara karşı söylüyorum çünkü bu hafife alanlar da diğer insanların hayatını riske ediyor kendileriyle birlikte farkına varmadan.
Bir de grip diye küçümsememek gerekiyor, gribin kendisi bile sayısz insanın hayatına mal olmuş, binbir çeşiti var kimisi çok ölümcül kimisi günlük hayattaki gibi. Onlar bile bağışıklık sistemi zayıf insanlarda, belli yaşı geçmiş hastalarda ölümcül sonuçlara neden oluyorken hele; AİDS gibi bağışıklığı mahveden ve bu tür hastalıklara karşı çok kırılgan hale getiren bir hastalığın konusunu açmış birisi olarak bu kadar hafife alman geçrekten ilginç. Coolluk olduğunu düşünüyorsanız açıkça söyleyeyim, coolluk filan değil bu, kimse aaa virüsü umursamıyor diye ağzını şapırdatmaz sonuçta.
Tamam bizim gibi aşırı takın da demiyorum, ben de yeri geliyor abartıyorum bunu kabul ediyorum ama sizin gibi bu kadar küçümsemek, hafife almak kesinlikle saçmalık. Domuz Gribi ile kıyaslayıp küçümseyenler oluyor, yahu domuz gribi bile yüzbini aşkın insanın ölümüne neden oldu. Böyle sayıyla bir çırpıda verince kolay ama sayısoz insan ve sayısız hayat bir virüs nedeniyle yok oluyor. Bunların her insanın ve ailesinin başına gelebilir, o yüzden dikkatli olmak ve düşmanı asla küçümsememek lazım.