Dünyadaki en abartılan hastalık olabilir. Evet son kararım. :A Forumda bile 27 sayfa konuşulmuş ve ilk sayfalardaki ile son sayfalardaki yorum arasında fark yok. Ortak kelimeler "Hızla artıyor." Bu hastalığın bu kadar abartılmasının arkasında ne yatıyor bilmiyorum. İlaç şirketlerini mi kazandırmak, insanları hastalık hastası yapıp bu işten ticari bir gelir mi elde etmek yoksa komplo denilebilir inanmıyorum ama aha siyasi sebepler mi? Tüm dünyada gerilen bir siyaset ortamı var. Bu gripten hallice olan virüs bu kadar abartılıyorsa şayet arkasında başka bir neden mi var diye ister istemez düşünüyorum.

Ayrıca yaz geliyor, hastalığın yayılma hızının normalde azalması beklenirken neden artması bekleniyor. Bu karamsarlık niye? :A

Yanlış anlama ama bu tutum tamamen cehalettir ve her kim ki bu ölümcül salgına abartılıyor deyip hafife alıyorsa cehaletten öyle düşünüyordur. Bu eğitimsel, kültürel bir cehalet meselesi değil, daha farklı bir şey. Bütün dünya alarm halinde, dünya paranın döndüğü liglerde maçlar erteleniyor Ya da seyircisiz oynanıyor, karantinalar her yerde görülüyor, grip diye bildiğimiz virüsten 4 kat daha bulaşıcı 50-60 kat daha ölümcül olduğu söz konusu ediliyor ve bütün dünya boş yapıyor da bir siz mi akıllısınız? Bunu sana karşı söylemiyorum, zaten neden söyleyeyim, genel olarak her kim küçümseyip hafife alıyorsa onlara karşı söylüyorum çünkü bu hafife alanlar da diğer insanların hayatını riske ediyor kendileriyle birlikte farkına varmadan.

Bir de grip diye küçümsememek gerekiyor, gribin kendisi bile sayısz insanın hayatına mal olmuş, binbir çeşiti var kimisi çok ölümcül kimisi günlük hayattaki gibi. Onlar bile bağışıklık sistemi zayıf insanlarda, belli yaşı geçmiş hastalarda ölümcül sonuçlara neden oluyorken hele; AİDS gibi bağışıklığı mahveden ve bu tür hastalıklara karşı çok kırılgan hale getiren bir hastalığın konusunu açmış birisi olarak bu kadar hafife alman geçrekten ilginç. Coolluk olduğunu düşünüyorsanız açıkça söyleyeyim, coolluk filan değil bu, kimse aaa virüsü umursamıyor diye ağzını şapırdatmaz sonuçta.

Tamam bizim gibi aşırı takın da demiyorum, ben de yeri geliyor abartıyorum bunu kabul ediyorum ama sizin gibi bu kadar küçümsemek, hafife almak kesinlikle saçmalık. Domuz Gribi ile kıyaslayıp küçümseyenler oluyor, yahu domuz gribi bile yüzbini aşkın insanın ölümüne neden oldu. Böyle sayıyla bir çırpıda verince kolay ama sayısoz insan ve sayısız hayat bir virüs nedeniyle yok oluyor. Bunların her insanın ve ailesinin başına gelebilir, o yüzden dikkatli olmak ve düşmanı asla küçümsememek lazım.

• Beğendim
Reactions: Aserat
Cehalet deyip geçiştirebilirsin ben zaten hastalığın varlığını reddetmiyorum ama bana göre gripten farklı değil. Kastettiğim gripte soğuk algınlığı ve soğuk algınlığından ölenlerde var. Bu hastalığa yakalananların yüzde kaçı ölüyor önemli olan o. Ayrıca abartıp felaket senaryoları üzerinde dolanıp kötü şeyler düşünmek kime ne kazandırıyor? Ölen varsa da yapacak bir şey yok, 7 milyar nüfuslu bir dünya. Doğurganlığın azaldığı da yok. Biraz temizlik fena olmaz yoksa gelecekte çok daha sıkıntılı günler olacak. Açlık, susuzluk, savaş... Hepsi bence yakın ve bizim görebileceğimiz bir zaman diliminde yaşanacak...

Aids değil, Hiv ayrıca bulaşan fakat o tarz hastalıklar öldürmüyor süründürüyor veya ilaca bağımlı hale getiriyor insanları. Bu coronada zaten herkesi değil, bağışıklığı düşük olan grup üzerinde etkili ölümcüllük açısından. Şu anki karantina ve ertelenme durumları da bence hastalığın tedavi yönteminin bulunamamasından kaynaklı ki evham yapsan da yapmasan da ülkeye yayılırsa ve riskli gruptaysan öleceksin zaten. Niye sürekli hastalığı konuşup geriyorsunuz o zaman kendinizi diye sorarım? Bağışıklığı güçlendirip hijyene daha da dikkat edin tamamdır, daha ne yapabilirsin sen bir birey olarak telaşlanmak dışında? Küçümse demiyorum hastalığı da bu gerginliğe ne gerek var? Her gün takip edip daha da gerilince ne oluyor? Ülkeye yayılirsa zaten duyurturlar bir şekilde illa her gün takip etmene gerek yok. :A

“Biraz temizlik fena olmaz”

Bence buradan sonrasını tartışmaya bile gerek yok. Bu her şeyden önce kötü kalpli bir insan düşüncesi. Temizlik olması gerektiğini düşünen ne kadar insan varsa toplanıp intihar etmeliler madem, sözleriyle eylemlerinin tutarlı olduğu görülür hiç değilse. Yahu hiç mi sevdiğiniz insan yok hadi kendi yaşamınız umurunuzda değil. Biz neden ölelim, bir kere gelinen yaşamda neyin hesabı kitabı bu yok çok kalabalık yok temizlik gerekiyor bilmem ne, sen ölüp hiç olduktan sonra az olsa ne önemi kalacak çok olsa ne? Ben yakınlarımın böyle bir salgından dolayı ölmesini istemezdim her şeyden önce, kimse de istemez. Allah ölüm acısı yaşatmasın ne diyelim.

“Biraz temizlik fena olmaz”

Bence buradan sonrasını tartışmaya bile gerek yok. Bu her şeyden önce kötü kalpli bir insan düşüncesi. Temizlik olması gerektiğini düşünen ne kadar insan varsa toplanıp intihar etmeliler madem, sözleriyle eylemlerinin tutarlı olduğu görülür hiç değilse. Yahu hiç mi sevdiğiniz insan yok hadi kendi yaşamınız umurunuzda değil. Biz neden ölelim, bir kere gelinen yaşamda neyin hesabı kitabı bu yok çok kalabalık yok temizlik gerekiyor bilmem ne, sen ölüp hiç olduktan sonra az olsa ne önemi kalacak çok olsa ne? Ben yakınlarımın böyle bir salgından dolayı ölmesini istemezdim her şeyden önce, kimse de istemez. Allah ölüm acısı yaşatmasın ne diyelim.
İşte bazı arkadaşlar için oturdukları yerden konuşup nefret kusmak çok kolay. Kendileri, aileleri, sevdikleri bu durumun içinde kalsa bu kadar soğukkanlı olmazlar ama burada gelmiş boş boş kin döküyorlar. Uygun politikalar uygulamak vs. falan varken nüfusun böyle bir şeyle azalmasını istemek çok canice. Boşuna kendini yorma yani.

• Beğendim
Reactions: Tolstoyevski
Sağlık Bakanı Koca: "Ülkemizde vaka görülmesi mümkündür, ama yayılmasını önlemek bizim elimizde."

"Bir başka ülkeden alabileceğimiz bir yardım yok. Türkiye olarak yardım edebilecek konumda olan ülkelerden biri biziz."

Sakarya ve İstanbulda tedavi görüp durumu kötü olmayan hasta var diye bir duyum aldım.
Durum kötü yada ölümcül olmadığından bildirim yapılmıyormuş.

• Güldürdün
İtalyada vaka sayısı 9000'i, ölü sayısı 460'ı geçti.

sakın çıkma😱 Herkes takmiş kafaya maskeyi ama kimse eldiveni düşünmüyor.

Kendimi bildim bileli para hariç diğer şeylerden daima uzak duruyorum neyseki :A Yani bu virüs olayı olmadan önce de yürüyen merdivenin yan tutacak yerine asla ama asla hiçbir zaman dokunmaz ve tutanları görünce hayret ederdim. Otobüste mümkün mertebe demirlere dokunmamaya çalışır, mecburen tutunmak zorunda kalırsam da iner inmez telefonu cebimden asla çıkarmayıp temas etmeden doğruca ıslak mendil. Ancak elbette ki bu önlemler sınırılı sayıda, mesela para söz konusu olunca asla mikrobu akla gelmez tutması çok tatlı olduğu için :A

Dahası böyle tek tek düşünürsek insan kafayı yer. Mesela dışarıda mümkün mertebe cam bardaktan çay içmem, karton bardak daha hijyenik olacağı için. Ama karın açken mecburen bir şeyler yiyorsun Ya lokantada ya fast food zincirinde. Adam döneri ekmek arasına koyuyor ve çıplak eliyle o ekmeği sarıyor, az önce telefonuna dokunmuştu. Şimdi neden elinizle dokundunuz desek olmaz, zaten o an dokunmasa imalat aşamasında nasıl dokunuyor. Dahası mide de aç olduğu için insanın gözü görmüyor :A Ama dediğim gibi insan bir yerden sonra sorgulamayı bırakmalı yoksa kafayı yer. Fırından aldığın ekmeğin hamurunu yoğuran adamın o aşamada hamura hapşırıp hapşırmadığını bilemeyiz sonuçta. Ya hapşırmışsa diye sürekli sorgularsak da açlıktan ölürüz.

• Beğendim
Reactions: Forumdash
İspanya 1102 olmuş. Bir günde 428 artmış. Bu hızla artmaya devam ederse Fransa ve Almanya'yı geçip İtalya'yı zorlamaya başlayacak. :(

Artık bunalmaya başladım ciddi anlamda. Dışarıda paranoyak gibi gezmekten, öksüren hapşıran birileri olunca irkilip uzaklaşmaktan sıkıldım. Bulun artık ilacını şunun yeter
Birde bizdeki durumu düşün. 9 vaka var ve t gündür sakinlik var yeni vaka açıklanmadı. Kesin en son olduğu gibi yine topludan açıklayacaklar yeni vakaları. Bugün DSÖ'nün üst kurulundan heyet Baküye gelmiş denetim falan için.

Tüm okul ve uniler dışında kurslar ve dershanaler bile kapatıldı. Benim arkadaşım 3 haftaya yakın işsiz kaldı ve bu zaman iş olarak sayılmayacak ve maaşını da alamayacak. Birçok iş yerlerinde zorunlu işe gitme kaldırıldı. Daha çok kurumsalda tabiiki Hatta bizde bugün bir işçi grip gibiydi diye apar topar eve gönderildi. Neredeyse heryer dezinfekte ediliyor ve maske bulmak çok zor.

• Üzücü
Hangi siteden takip edebiliriz bu sayıları?

Vikipedide:

Diğer en önemli site:

Her ikisi her yarımsaatde falan devamlı günceleniyor.

• Beğendim
Reactions: Hazem
İspanya 1102 olmuş. Bir günde 428 artmış. Bu hızla artmaya devam ederse Fransa ve Almanya'yı geçip İtalya'yı zorlamaya başlayacak. :(
Almanya ile fark kapanmış nerdeyse, Fransayı da geçer yarına. Ve ölüm oranı da ispanlarda Italiya gibi yüksek.

• Beğendim
Reactions: bazinga
Kendimi bildim bileli para hariç diğer şeylerden daima uzak duruyorum neyseki :A Yani bu virüs olayı olmadan önce de yürüyen merdivenin yan tutacak yerine asla ama asla hiçbir zaman dokunmaz ve tutanları görünce hayret ederdim. Otobüste mümkün mertebe demirlere dokunmamaya çalışır, mecburen tutunmak zorunda kalırsam da iner inmez telefonu cebimden asla çıkarmayıp temas etmeden doğruca ıslak mendil. Ancak elbette ki bu önlemler sınırılı sayıda, mesela para söz konusu olunca asla mikrobu akla gelmez tutması çok tatlı olduğu için :A

Dahası böyle tek tek düşünürsek insan kafayı yer. Mesela dışarıda mümkün mertebe cam bardaktan çay içmem, karton bardak daha hijyenik olacağı için. Ama karın açken mecburen bir şeyler yiyorsun Ya lokantada ya fast food zincirinde. Adam döneri ekmek arasına koyuyor ve çıplak eliyle o ekmeği sarıyor, az önce telefonuna dokunmuştu. Şimdi neden elinizle dokundunuz desek olmaz, zaten o an dokunmasa imalat aşamasında nasıl dokunuyor. Dahası mide de aç olduğu için insanın gözü görmüyor :A Ama dediğim gibi insan bir yerden sonra sorgulamayı bırakmalı yoksa kafayı yer. Fırından aldığın ekmeğin hamurunu yoğuran adamın o aşamada hamura hapşırıp hapşırmadığını bilemeyiz sonuçta. Ya hapşırmışsa diye sürekli sorgularsak da açlıktan ölürüz.
Beni yıllardır düşündüren fırıncılardı :F Evet döner olayı da var ama eldivenle servis edilirse yada eldivene güvenirse daha beter oluyor malasef. Eldivenin verdiği hijyenik hissiyat yuzunden:A ama elin içi terliyor kenardan ter bile damlayabilir :F Çıplak el daha temizdir.

• Güldürdün