5.BÖLÜM (İftira)
Dizide yer alan kişi ve kurumlar gerçek tarihi unsurlara ait değildir, olay 1900 yıllarında Favonuşka adlı hristiyan bir krallıkta geçmektedir.xemrexxx: Kız Çiğdem-, kız!
Çiğdem-: Ne oldu be, zaten işim başımdan aşkın destere alttan üsten veriyor! Aserat yok, sokak sanati yok, denizz19 yok, yatutarsa desen... (sözünü keser)
xemrexxx: yatutarsa'nın yanından geliyorum. Deniz'in boşalan yerine kralımız yeni birini seçecekmiş!
Çiğdem-: Ayyyy deme, baş hizmetkar olarak yani!
xemrexxx: Aynen! Veee asıl bombaya gel, duyduğuma göre favorisi senle Aseratmiş.
Çiğdem-: O sürtük her yerde karşımıza çıkıyor zaten şaşırmadım!
xemrexxx: Kız ama benim bir planım var, Aserat'ı bitirirsek önümüzde engel kalmaz...
Çiğdem-: İyi de nasıl yapacağız? (xemrexxx cebinden birkaç kese çıkarır)
xemrexxx: Bunları al, içinde fazlaca altın var. Sarayda bir dedikodu çıkardım bile Aserat'ın saraydakilerden haraç aldığını ve bu haraçla iş yaptığı kulaktan kulağa yayılıyor, son bir adım kaldı! O da mrt-06'nın kulağına gitmesi!
Çiğdem-: Kız, kız, kız! Ne fenasın. Peki bu keseyle ne yapacağız?
xemrexxx: Sen onu gece Aserat'ın odasına koyacaksın, sonrası çorap söküğü gibi gelecek!
Çiğdem-: İyi de Aserat benim altınım, kimseden almadım derse aksini nasıl ispatlayacağız?
xemrexxx: Önemli olan bu olayın patlak vermesi ve kralımızın gözünde Aserat'ın itibarının zedelenmesi. Ne demişler su bir kere bulandı mı, bir daha berrak olmaz! Hadi, kolay gele!
(Çiğdem keseleri alarak odasına doğru gider o sırada, saraydakilerin kendisine bakarak fısır fısır bir şeyler konuştuğunu fark eder.)
---
xBUGRAx: MasacRE- nasıl bu hale geldin ne yaptılar sana?
MasacRE-: Buğra... demek sen de buraya düştün! Ne yap ne et kurtul buradan...
xBUGRAx: Öyle bir oyuna geldim ki, oyunu oynayanların birisi vezir biri at! Ben ise bir piyon...
MasacRE-: yatutarsa! O bir insan değil, yaşayan bir canavar!
xBUGRAx: Sana ne yaptılar, derdi neydi ki buraya getirildin?
MasacRE-: Yıl 1895... Mutlu bir hayatım vardı, karım ve bir kızım vardı. Taa ki o gelene kadar, yatutarsa...
----
Birkaç saat sonra....
-- Çiğdem- keseleri alıp odadan tam çıkacakken odaya vadikızı kadın gelir. Panikle cebine koyar.
vadikızı: Çiğdem, seni rahatsız ettim bu saatte ama bilmen gereken bir durum var!
Çiğdem-: Ayy şimdi olmaz! Yarın konuşalım hadi git sen! (vadikadını kolundan tutar ve odaya aniden yatutarsa ve saraydaki birkaç hizmetkar gelir)
yatutarsa: Ne oluyor burada! vadikızı!
vadikızı: Efendim! (Ağlamaya başlar, Çiğdem panikler ve ne olduğunu anlamaya çalışmaktadır)
yatutarsa: Duyduklarım doğru mu Çiğdem?!
Çiğdem-: Ne duydunuz? Hiçbir şey anlamıyorum...
vadikızı: (Ortaya atılır) Sıra bana geldi, herkesin kazancından haraç kesiyordu, vermeyene de iftira atıp sürgüne gönderiyordu. Benim... benim de bütün birikmişimi aldı işte! (Göz yaşlarına boğulur)
Çiğdem-: Ayyy ayyy sen ne diyorsun be yelloz! (Üstüne yürür, o sırada araya yatutarsa girer)
yatutarsa: Bütün saray çalkalanıyor 2 gündür kulağıma sürekli bu dedikodular geliyor!
Çiğdem-: İftira! Bunlara inandın mı? (vadikızı'dan geri çekildiği anda cebindeki keseler yere düşer, altınlar yere yığılır)
yatutarsa: (Şoke olur) Peki ya bunlar ne? (Bağırır)
Çiğdem-: Açıklayabilirim! Bu bu bbb bunla bunlar!!!
yatutarsa: Götürün bunu, yazıklar olsun sana! (Hizmetkarlar Çiğdem'in kolundan tutarlar, Çiğdem debelenerek bağırır o sırada xemrexxx de karşısına çıkar.)
xemrexxx: Kız ne oluyor?!
Çiğdem-: Bilmiyorum... Her şey birbirine girdi! (Ağlayarak uzaklaştırılır)
xemrexxx: Ahhhh kuzum!!! Ahh canım....
- 2 Gün Önce -
xemrexxx, kral mrt-06 ile yatutarsa'nın bahçedeki konuşmalarını dinlemektedir.
yatutarsa: Kralım Deniz'in evlenip gitmesi, görevini bırakması sarayda büyük boşluk oluşturdu, yerine.. (sözünü keser)
mrt-06: Yerine düşündüğüm iki isim var... Birisi Çiğdem birisi xemrexxx, herhalde Çiğdem'i yapacağım. xemrexxx'in biraz daha olgunlaşması lazım, Aserat'e güvenmiyorum zaten...
yatutarsa: Çiğdem bence de doğru tercih olacaktır kralım!
---
xemrexxx: sokak sanati gitti, denizz19 gitti, sen de bana engeldin işte kuzum. Üzgünüm olması gereken buydu Çiğdem-'cim! (Kahkaha atar)
vadikızı: İçim soğumadı xemrexxx! Yetmedi bana bu! (Yanına gelir)
xemrexxx: Merak etme; Çiğdem, Deniz'in sokak sanati'yla tanışmasına vesile oldu onun yüzünden bonişin saraydan gitti biliyorum ama daha Çiğdem'in düşüşünü izleyeceğiz senle, keyfine bak ve sakın oyunumuzu açık etme!
vadikızı: Etmem merak etme! Etmem!....BÖLÜM SONU
harika olmuş görümcek ayrıntılı bakış az sonra
yalnız destere alttan üstten veriyor lafı bayağı kıllandırdı beni neyse ilerleyen saatlerde altada üstede bakarız