Directed by Mike Nichols. With Tom Hanks, Julia Roberts, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams. A drama based on a Texas congressman Charlie Wilson's covert dealings in Afghanistan, where his efforts to assist rebels in their war with the Soviets have some unforeseen and long-reaching effects.
www.imdb.com
Charlie Wilson's War
Tom Hanks'in izlemediğim önemli filmlerinden biriydi, nihayet izledim. Hanks'in ortalamasının altında olsa da gayet iyi bir film.
Alışılmış rollerinin dışındaydı Tom Hanks. Kadın düşkünü biri olarak görmek falan tuhaf geldi.
Bu filme özel mi bilmiyorum ama biraz kilolu gözüküyordu. Performans olarak ise fazla kasmadığı performanslarındandı. Altın Küre adaylığı iyidir, Oscarlık durumu yoktu zaten aday olamamış da.
Filmdeki kadın oyuncu kadrosu çok iyiydi.
Amy Adams her zamanki gibi iyiydi de Emily Blunt'ın sahneleri süperdi, az ve öz.
Philip Seymour Hoffman pek fazla süre almamasına rağmen harika iş çıkarmış. İzlediğim en iyi performansı olabilir. Oscar adaylığını hak etmiş.
Julia Roberts yetenekli bir oyuncu, büyük oynanması gereken roller için ideal. Burada da başarılıydı performans olarak ama karakteri pek bir iticiydi.
Film genel olarak içerisinde hem Amerikan propagandası hem de Amerikan eleştirisi bulunduruyor. Tabii bol miktarda da Rus düşmanlığı. Yani güzeldi keyifliydi ama her ne kadar gerçek hikayeden alıntı olsa da olay çok basite indirgenmiş gibi geldi bana. Yine de kendini komedi olarak gören bir film için gayet iyi denilebilir. Seyir zevki açısından gayet iyiydi. Filmin eleştirisi de son cümlesinde saklı.
7/10