Star 46: Yok Olan - Dizi Yorumları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mrt-06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Onu izleyip 1 ayda bitirdim zaten geçen yaz. :A
Ohoo benim yetişmem mümkün değil zaten ben bu işlere yeni bulaştım uzun yıllar sonra :A Dozu az az zerk ediyorum vücuda aksi taktirde kalite fesatı geçirip yoğun bakımlık olma ihtimalim var :A

Ohoo benim yetişmem mümkün değil zaten ben bu işlere yeni bulaştım uzun yıllar sonra :A Dozu az az zerk ediyorum vücuda aksi taktirde kalite fesatı geçirip yoğun bakımlık olma ihtimalim var :A
Ben 2011 de Game of Thrones'u 1.bölümden itibaren her hafta beklemişim. Üstüne 1 sene yeni sezon beklemişim. Sabretmeyi yabancı dizilerde öğrendim. :A Sen geç de olsa başladın. Bu da bir başarı. Yavaş yavaş izlersin yetişirsin. :A

Ben 2011 de Game of Thrones'u 1.bölümden itibaren her hafta beklemişim. Üstüne 1 sene yeni sezon beklemişim. Sabretmeyi yabancı dizilerde öğrendim. :A Sen geç de olsa başladın. Bu da bir başarı. Yavaş yavaş izlersin yetişirsin. :A
GoT'u tavsiye ediyor musun :A Bu dizi sebebiyle lisede kavga etmiştim en iyi arkadaşımla :F

GoT'u tavsiye ediyor musun :A Bu dizi sebebiyle lisede kavga etmiştim en iyi arkadaşımla :F
Bitmiş dizileri de sayarsak benim ilk 2'imdedir. Şuanki dizi piyasasında o ayarda bir dizi yok. Efsane bir iş. Herkes izlemeli. :A Bir bölümü 10milyon dolar 1 sezon 100 milyon ediyor. Sinema filmi kadar masraf yapıyor adamlar. Hakkını vermek lazım. :A

Bitmiş dizileri de sayarsak benim ilk 2'imdedir. Şuanki dizi piyasasında o ayarda bir dizi yok. Efsane bir iş. Herkes izlemeli. :A Bir bölümü 10milyon dolar 1 sezon 100 milyon ediyor. Sinema filmi kadar masraf yapıyor adamlar. Hakkını vermek lazım. :A
Abi ne biliyim dizide ejderha mejderha falan var :A ben gerçekçilik arıyorum çok sarmıyor beni öyle diziler. Mesela TWD de öyle zombi mombi yaratık falan bana göre değil sanki :)

Abi ne biliyim dizide ejderha mejderha falan var :A ben gerçekçilik arıyorum çok sarmıyor beni öyle diziler. Mesela TWD de öyle zombi mombi yaratık falan bana göre değil sanki :)
Ejderhayı takma kafana. :) Dizinin dünyası başlı başına farklı bir dünya. Bir ton aile var, kendi arasında çekişmeleri var. Kan var, savaş var, ihtiras var, bir çok mükemmel karakter var, var oğlu var yani. :A TWD zaten o ayarda değil, olamaz da. Çok daha yapmacık bana göre.

Ejderhayı takma kafana. :) Dizinin dünyası başlı başına farklı bir dünya. Bir ton aile var, kendi arasında çekişmeleri var. Kan var, savaş var, ihtiras var, bir çok mükemmel karakter var, var oğlu var yani. :A TWD zaten o ayarda değil, olamaz da. Çok daha yapmacık bana göre.
Bilmiyorum vallaha son tercih benim için game of thrones :A Önce PB BB falan bitiririm galiba :)

Aynen bitmişleri önce bitir. Bu zaten bir yere kaçmıyor. 1 sene ara veriyor adamlar. Sezon bitince yetişme ihtimalin her türlü olur. :A
Sanmıyorum başlar mıyım ama belli de olmaz güya yabancı dizi de izlemeyecektim sözde :A Neyse ben kaçtım sen de yorgunmuşsun tutmayayım seni :) İyi geceler kardeşim görüşürüz.

Sanmıyorum başlar mıyım ama belli de olmaz güya yabancı dizi de izlemeyecektim sözde :A Neyse ben kaçtım sen de yorgunmuşsun tutmayayım seni :) İyi geceler kardeşim görüşürüz.
Seni yabancı dizi kültürüne sabitleyene kadar mücadelemiz sürecek @destere ile.:A İçimi okudun ben de çıkıyordum. :A İyi geceler görüşürüz. :)

İngilizce alt yazı eklenmesi lazım.. böyle bir çok yabancı seyirci de çekebiliriz. Zaten yorumlarda dile getirenler olmuş. Yabancı dizi izleyenler bu diziyi de kesinlikle izler. Dört dörtlük diyeceğimiz bir proje var şuan gerçekten.

46 Yok Olan Dizisiyle Gündemimize Giren Şaman Ayinlerinin Halüsinojen İçeceği: Ayahuasca

46 Yok Olan dizisinde 5 yıldır komadaki kardeşini uyandırmak için ilaç üreten doktor Murat ilacında eksik olan maddenin Şamanizm ayinlerinde içilen içkinin içinde olduğuna inanır ve ormanda Şamanizm ayinine katılır. Şamanizm ayininde verilen içkiden alarak ilacın içine koyar ve kardeşi 5 yıl sonra ilk defa tepki verir. Pekii ayinde içilen bu şifa verici içecek nedir?

Ezo, çocukluğunda ailesini kaybetmesi sonrası hiç konuşmamış ve ardından aşırı dozda antidepresan alarak komaya girmiş. 5 yıldır bitkisel hayatta ve Murat Hoca ömrünü onu tekrardan sağlığına kavuşturmaya adamış durumda. Şaman ayininden aldığı Ayahuasca çayını kardeşine enjekte ederek, DMT'nin salgılanmasıyla onu uyandırmayı umdu. Kardeşini parmağını oynattı ve gözlerini açtı.

CgWI9_vWsAAW9Vx.jpg

Peru amazonlarına özgü bu bitkiyi ülkemizde bulmak imkansız. Ancak; bu bitkinin özelliği, yüksek miktarda dmt içermesi ve en yüksek dmt içeren bitkilerin başında dayem kanyaşı geliyor. Yani ülkemizde ki hemen her bataklık, göl veya serin nemli ortamların bitkisi. Onunla birlikte kullanılabilecek olan ikinci bitki ise üzerlik tohumu, onu da her yerde bulmak mümkün.

Tabii ki doğru değil. Ruhun vücuttan ayrılıp yükselmesini sağlayan (bir nevi ölüm) ve uyanık rüyalar görülmesine neden olan halusinojenik etkili çay bu şekilde popüler olmuştur.

DMT, vücuda Ayahuasca içerek alındığında mistik zevk ve ruhani tecrübelere neden olup zihin açıcı, algı değiştirici, diğer âlemlerle iletişim kurucu tesirlere yol açıyor. Yani uyuşturucu gibi bir şey!

İçerdiği dimetiltriptamin (DMT) nedeniyle çoğu ülkede tıbbî zorunluluklar dışında kullanımı yasadışı.

Şamanların çok eskilerden beri şifa niyetine kullandığı Ayahuasca bitkisi İngiltere ve ABD'de şimdilik yasal olmamasına rağmen, önde gelen psikologlar, psikiyatristler ve bilim adamları tarafından inceleniyor, kullanılıyor ve tavsiye ediliyor.

Adsız.png

DMT, beyin dolaylarındaki pineal bez tarafından uyku sırasında salgılanan bir çeşit halüsinojendir. Salgılanması rüyaların görüldüğü evreye denk gelir. Halk arasında "üçüncü göz" diye tabir edilen yerin denk geldiği yer aslında DMT'nin salgılandığı pineal bezin tam üstüdür. Bir insanda en çok doğum ve ölüm anında salgılanır ve insan bilinci üzerinde çok etkilidir. Öyle ki, ruhun vücuda girip çıkmasını sağlayan hormon olarak adlandırılır.

Çayın etkileri 6-12 saat arasında geçmekle birlikte kişiyi günlerce etkisi altında tutabiliyor.

Çayın etkisi birkaç saat sonra kendisini göstermeye başlıyor. Deneyimleyenler, "Ayahuasca insanı sanki başka bir ruhani boyuta geçiriyor. Bilinciniz yükseliyor, hem ruhunuza hem bedeninize yükseklerden bakmaya başlıyorsunuz" diyerek o anları anlatıyorlar. Bir haftada bir kereden fazla alınması ise sakıncalı olabiliyor.

Dizinin 2. bölümünde hiçbir şekilde hatırlamamasına rağmen cinayet bile işledi bu yüzden.

10 yıldır Peru ve Brezilya’da açılan Ayahuasca merkezlerinde düzenlenen seremoniler, binlerce insanı ağırlıyor.

lk seremonilerde meditasyon teknikleri anlatıp belgeseller gösterilerek ziyaretçiler bilinçlendiriyor. Ardından önce kısa bir dua ediliyor ve çember şeklinde dizilip sessizce bir süre birlikte oturuluyor. Sonra da ritüele uygun müzikler eşliğinde şarkılar söyleniyor. Bu esnada bazı katılımcılar kusabiliyor fakat bu durum da ruhun arınması olarak kabul ediliyor.

ABD'li oyuncu ve model Lindsay Lohan da geçtiğimi aylarda bu aydınlanmayı yaşayanlardan.

Ülkemizden de son zamanlarda bu çayın seanslarına bir ilgi oluşmuş ve model Ece Sükan da bu seanslara katılmış.

Ece Sükan yaşadıklarını şöyle anlatıyor; "Çayın tadı hayli fena. Etkisi içtikten 1-2 saat sonra hissediliyor. Böylece başlanıyor ve bir anda başka bir boyuta geçiyorsunuz deyim yerindeyse. 4-5 saat’lik deneyimde bilinciniz yüksek bir yerden hem size hem bedeninize hem de ruhunuza bakıyor. Benim de önce yüzleşmelerden sonra mutluluktan ağlayıp tüm sorularıma cevap aldığım, müthiş mutlu ve huzurlu hissettiğim, sevgi dolu iki seremoni geçti. Diğer ikisi kötü geçti diyebilirim.''

Dizideki içecekle ilgili güzel bir yazı :) Okumak isteyenlere..

@MEnes @Since2011 @Master.1000 @sürgünüm @xemrexxx @Aserat @OzaN @Polat Şaşmaz @Maskeli Fedai @destere @Harunnn60

Kaynak; onedio.com

Çok değişik bir deneyim değil mi? :) Ben bi aralar Astral seyahate sarmıştım :) Bu da onun gibi birşey ama bu daha tesirli galiba
Orası öyle. Deneyim olarak çok farklı bir şey. :D O muhabbetler de ilgi çekici zaten ama ben istemem gibi. Ne bileyim pek yanaşamadım bu tarz olaylara. :A

Orası öyle. Deneyim olarak çok farklı bir şey. :D O muhabbetler de ilgi çekici zaten ama ben istemem gibi. Ne bileyim pek yanaşamadım bu tarz olaylara. :A
Hafıza kaybı olayı varmış o tehlikeli olabilir :) Dizideki gibi şimdi gider birini öldürürsün o haldeyken :A Bizim ülkede olmaz yani her halükarda :A