Zamanı geri almaya hazır mısın?
Günümüzde Adventure oyunlar iyiden iyide popüler olmaya başladı. Bunun ilk örneğini Telltale Games'in The Walking Dead sonrada The Wolf Among Us oyunları ile gördük.
DONTNOD Entertainment tarafından geliştirilen Life is Strange ise 2015 yılına damga vurdu. Oyun 18 yaşında ki Max'i hayatını konu alıyor. Gelin isterseniz oyunu hep beraber bir inceleyelim.
Oynanış
++Life is Strange oynanış bakımından "Third Person" bakış açısı ile oynanan bir macera oyunu. İzometrik veya sinematik kameranın kullanılmamış olması oyuna daha çabuk alışmamız açısından iyi bir seçim olmuş.
++Bir diğer önemli unsurda oyun interaktif bir sistem üzerine kurulu yani oyunda vereceğiz her karar sizin oyunda gidişatınızı etkiliyor. Size tavsiyem karar verirken kendinizi ana karakterin yerine koyun ve kararlarınızı verirken ben olsam şu şekilde davranırdım mantığında düşünüp öyle verin. Vereceğiniz her karar ileride farklı sonuçlar doğurup başkaların yaşamını ve sizin yaşamınızı etkiliyor unutmayın.
Yeterince İnteraktif mi?
++ Çevre ile etkileşim harika. Hemen her nesneyi inceleyebiliyorsunuz. Oyunu geliştirenler bu konuda çok cömert davranmışlar. Ayrıca yeri geldiği zaman fotoğrafta çekebiliyorsunuz.
-- Özellikle Adventure oyunlarından en büyük sorun yeterince interakrif olmayışıdır. Zamanında birçok kullanıcının The Walking Dead'da yakındığı bu durum bu oyunda da bana kalırsa geçerli. Oyunda kritik müdahalelerde bulunuyoruz ama bir bölümde yaptığımız seçimin diğer bölümde çokta büyük etkisi olmuyor.
-Hikaye-
Kocɑ bir çölde kum tɑnesi olmɑk yɑdɑ okyɑnustɑ şu dɑmlɑsı ɑmɑ en güzeli milyonlɑrcɑ insɑn ɑrɑsındɑ senin ɑrkɑdɑşın olmɑk...
Oyunun senaryosuna spoiler vermeden değinelim.
Oyunda yönettiğimiz Max'in en büyük tutkusu fotoğrafçılıktır. Ve hayalini kurduğu okula sonunda başlar. Yalnız burada işler Max'in beklediği gibi gitmez. Max'in bir gün okulda zamanı geri alma gücünün olduğunu fark eder ve böylece yaşadığı kötü olaylarda zamanı geriye alarak olayları değiştirmeye başlar. Bu gücünü keşfetmesinden itibaren başta eğlenceli gibi görünen bu özellik zamanla kontrolden çıkar ve adeta çevresinde bir kelebek etkisi yaratır.
++ Oyun bazı sahnelerde sizi şoka uğratıyor. Bazı vereceğiniz kararlarda kesinlikle zorlanacaksınız. Özellikle finalde vereceğiniz kararlar daha zor.
-- 1.bölüm oyuna alışma niteliğinde hatta oyunu oynarken kendi kendinize oyun çok yavaş gidiyor diyebilirsiniz.
-Grafikler-
![Life-is-Strange-Storm2.jpg](http://www.gamemoir.com/wp-content/uploads/2015/05/Life-is-Strange-Storm2.jpg)
İnsanlar plan yaparken tanrı yukarıdan gülermiş...
++Oyuncular için en önemli olmazsa olmaz unsur oyunların grafikleridir. Bana kalırsa senaryosu daha ön planda olan oyunlarda grafik aranmamalı. Bu oyuna gelince grafikleri yeterli diyebilirim. Zaten oyuna kendinizi kaptırınca grafik aklınıza bile gelmiyor.
-- Yalnız tek sorun yüz animasyonları pek yeterli değil sanki karakterler konuşurken yüz ifadeleri ile zaman zaman o duyguları veremiyorlar. Bu tabii sadece bu oyunda geçerli değil diğer birçok oyunda da bu durum var.
-Müzik ve Sesler-
![LifeIsStrange-2-2-2015-8-27-28-PM-149.jpg](http://i1.wp.com/casualsgaming.com/wp-content/uploads/2015/03/LifeIsStrange-2-2-2015-8-27-28-PM-149.jpg?resize=1920%2C1080)
Müzik ruhun gıdasıdır...
++ Oyunun müzikleri ise harika!
Kesinlikle müziklere çok çalışılmış. Bazı sahnelerde öyle müzikler çalıyor ki o müzikleri tekrar tekran dinlemek istiyorsunuz. Yapımcı firma bu konuda kesinlikle iyi bir çıkarmış.
Karakterlerin sesleride başarılı bir şekilde seslendirilmiş. Hemen her karakter konuşması ile sizlere o duygu verebiliyor. Ayrıca oyunda Chloe karakterini seslendiren Ashly Burch, En iyi oyuncu performansı ile The Game Awards 2015'de aday olmuştu.
-- Müzik ve Ses konusunda eksiklik yok.
Müzikler İçin;
Tıkla
Sistem Gereksinimleri
Minimum:
İşletim sistemi: Windows 7 | Windows 8
İşlemci: Intel Core 2 Duo E4400 2.0GHz | AMD Athlon 64 X2 Dual Core 3800+ 2.0GHz
Grafik kartı: Nvidia GeForce 315 512MB | AMD Radeon HD 5450 512MB
RAM: 2 GB
HDD: 3 GB
DirectX: 9
Önerilen:
İşletim sistemi: Windows 7 | Windows 8 | Windows 8.1
İşlemci: Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz | AMD Athlon 64 X2 Dual Core 6000+ 3.0GHz
Grafik kartı: Nvidia GeForce GTX 260 | AMD Radeon 4890
RAM: 2 GB
HDD: 3 GB
DirectX: 9
Life is Strange - Trailer
Kendi planlarımızı yapıyorduk,ama kaderin de planları olduğunu unutmuştuk...
Türkçe Yama İçin;
Tıkla
Son Söz...
Life is Strange belkide bugün kadar oynadığınız en iyi oyun olamayacak ama bitirdiğiniz en farklı oyun olacağı kesin.
Oyuna puanım: 8.5
-Harunnn60-
Oyun ile ilgili yorumlarınızı ve görüşlerinizi buradan yapabilirsiniz.
Ekli dosyalar
Son düzenleme: