Steam'de yazdığım incelemeyi buraya da yazacağım, senin için
@Harunnn60
------
Oyunu bir hafta falan oldu bitireli ama ancak bugün yazabildim bunu. Oynayın, oynatın, bi daha oynayın.
Oyunda Max Caulfield isimli bir genciz. 17/18 yaşında, Blackwell Academy'yi kazanıyor ve küçükken yaşadığı Arcadia Bay'e 5 yıl aradan sonra geliyor. Çocukluk arkadaşı Chloe ile yeniden bir araya geliyor .
Oyunun çok başında daha keşfediyoruz karakterimizin zamanı geri alma gücü olduğunu, daha doğrusu o keşfediyor. İleri de bu yetenek biraz daha gelişiyor elbet, ancak oyunun teması bu ilk bakışta biraz ütopik dursa da.
![Smile :) :)](data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAIAAAAAAAP///yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7)
Oyunun genel hikayesi şöyle, yaşadıklarından sonra Chloe başınabuyruk birisi oluyor ve Max aslında utangaç/çekingen birisi olmasına rağmen onunla takılıp bazı maceralara giriyor. Bundan bahsetmişken; arkadaşlık teması gerçekten çok iyi işlenmiş. Max ve Chloe'nin arkadaşlığı hiç bitmesini istemeyeceğiniz bir arkadaşlık olur elbet.
Harika bir atmosferi var, oyun içine çekiyor, alıp götürüyor başka diyarlara. Hiçbir oyunda bu kadar uzun süre saate bakmadan saati fark etmeden oynamamıştım. Müzikler asıl bu konuda yardımcı oluyor. Çok sağlam müzikleri var, bölüm sonlarında ve cinematiclerde çalan müzikler/şarkılar oldukça enfes. Oyun resmen kendine aşık ediyor.
Oyunda seçimlerin etkisi var. Her bölümde birkaç önemli seçim veya seçim dizisi/ikna denemesi var. Bunlar hikayeyi doğrudan etkileyen seçimler. Bu seçimlerin yanında küçük seçimler, kime ne söyleyeceğini seçme, ya da birisine yardım etme gibi seçenekler de mevcut.
Grafiklere gelirsek olması gerektiği gibi. Bu oyunun grafiklerini diğer oyunlar gibi yapsalardı böyle etki yaratmazdı, çünkü bu güzel. Gerçekten çok güzel. Kamera açıları, manzaralar onlarca screenshot aldırıyor insana. Oyun bir dizi gibi, harika bir dizi, interaktif bir dizi ve o dizi de çizgi dizi gibi olmalıydı.
Her şey iyi güzel de eleştirilecek nokta yok mu? Var. 2 noktayı eleştirmem lazım.
1. Dudak animasyonları çok göze batıyor, konuştuğuyla pek alakası olmuyor bazen dudakların.
2. Seçimler. Gayet güzel, birisini seçiyoruz, bazen birisi bile ölüyor ama görünürde hikayede yarattığı kadar fark yaratmıyor maalesef. G,r]n]rde onun olmasının ya da olmamasının önemi yokmuş gibi devam ediyor genelde. Ve bu seçimler oyunun sonunu etkilemiyor. Sonunda yine 2 seçim arasındayız. (İki sonu da harika, ona bi şey demiyorum.
![Smile :) :)](data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAIAAAAAAAP///yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7)
)
------
Velhasılıkelam, efsane bir oyun. En sevdiğim oyunlar arasında. İkinci oyun inşallah çıkar
Ayrıca bu gif çok hoş.
Müziklerden en çok Obstacles, Mountains ve Spanish Sahara'yı seviyorum bu arada. Ama hepsi güzel.