Kurtlar Vadisi Pusu | Genel Sohbet

Aynen ama artık o adamın Vadiye döneceğini sanmıyorum. Twitterda yazıp çizdiklerini görmustüm tam bir hain. Vadinin duruşuyla zıt bir tutum sergiliyor.
vay hain hiç takip etmiyorum bilmiyordum bundan sonra ismini zikretmem öyleyse
vadiden ayrıldıktan sonra hainlik yapan bi ton isim var şaşırmıyorum artık

vay hain hiç takip etmiyorum bilmiyordum bundan sonra ismini zikretmem öyleyse
vadiden ayrıldıktan sonra hainlik yapan bi ton isim var şaşırmıyorum artık
Dediğin gibi yediği kaba pisleyen hainlere uyuz oluyorum. Aslında benim nickdeki Doğu beyi canlandıran adam da "Vadi benden sonra bozdu" gibi bi açıklama yapmıştı. Ama dizideki karakterini çok seviyorum orası ayrı :D

Dediğin gibi yediği kaba pisleyen hainlere uyuz oluyorum. Aslında benim nickdeki Doğu beyi canlandıran adam da "Vadi benden sonra bozdu" gibi bi açıklama yapmıştı. Ama dizideki karakterini çok seviyorum orası ayrı :D
zaten yapmayanını bulmak daha kolay herhalde ayrılmayı gururlarına yediremiyorlar ; şimdi raci ile bahadır bey bunların hepsini yalayıp yuttu oda ayrı enteresan bir nokta

zaten yapmayanını bulmak daha kolay herhalde ayrılmayı gururlarına yediremiyorlar ; şimdi raci ile bahadır bey bunların hepsini yalayıp yuttu oda ayrı enteresan bir nokta
Aynen haklısın. Vadiye sallayan adamlarla dizi çekiyorlar anlamış değilim. Bazen bunların arasına gizli güçler mi nifak soktu diye düşünmüyor değilim. :D Yok böylesine olağan üstü bir yapımı bu kadar kolay bırakıp kimse gitmez. Hele ki bu efsaneyi inşaa eden kişiler olunca aklım mantığım almıyor maalesef..

vadiden ayrılıp laf söylemiş kim varsa topluyorlar ayrıca son bölümde uyuşturucudan içeri girmiş deniz seki yi mağdur göstermeleri de son nokta oldu. bunların karakterlerinden ciddi şüphe ediyorum Necati abinin tırnağı olamazlar

vadiden ayrılıp laf söylemiş kim varsa topluyorlar ayrıca son bölümde uyuşturucudan içeri girmiş deniz seki yi mağdur göstermeleri de son nokta oldu. bunların karakterlerinden ciddi şüphe ediyorum Necati abinin tırnağı olamazlar
reyting için yapmayacakları iş atmadıkları takla kalmadı

Aynen haklısın. Vadiye sallayan adamlarla dizi çekiyorlar anlamış değilim. Bazen bunların arasına gizli güçler mi nifak soktu diye düşünmüyor değilim. :D Yok böylesine olağan üstü bir yapımı bu kadar kolay bırakıp kimse gitmez. Hele ki bu efsaneyi inşaa eden kişiler olunca aklım mantığım almıyor maalesef..
zaten orası meçhul yani cidden enteresan bir durum bu insanlar nasıl neden bu hale geldiler

reyting için yapmayacakları iş atmadıkları takla kalmadı

zaten orası meçhul yani cidden enteresan bir durum bu insanlar nasıl neden bu hale geldiler
Para desen adamlar helali hoş olsun hakkıyla milyonlarca para kazandılar. Yedi sülalesini doyururlar. Para değil, güç kavgası değil iki kardeşin arasına ne girebilir ki birbirlerine bu kadar düşman olsunlar. Cidden çok tuhaf

63046581f47178766810e0c9c2370a1e.jpg

Gölgenin Kudüsteki toplantıya katıldığı sahneyi hatırlarsınız. Toplantılarına katıldığı Oluşum Sion Teşkilatıdır.Toplantının Kudüste olması,İsrailoğulları içinden Siyonist olanlarının Merkezlerini Kudüs olarak inşaa etmeleri ve Toplantının doğal olarak İsrail toprakları içinde yapılması Maskeli şahısların Sion Teşkilatına mensup olduğunu göstermektedir.

Peki Teşkilatın Liderliğini yapan şahısa yukarıda da belirttiğim gibi neden Karun ismini koymuşlar ? birşey bildikleri kesin.Sizlere şimdi Karunun bizlere Kutsal kitap aracılığı ile anlatılan kıssasını aktarıyorum.

KASAS Suresi 76. ayet
Karun, Musa'nın kavminden idi de, onlara karşı azgınlık etmişti. Biz ona öyle hazineler vermiştik ki, anahtarlarını güçlü-kuvvetli bir topluluk zor taşırdı. Kavmi ona şöyle demişti: Şımarma! Bil ki Allah şımarıkları sevmez.

KASAS Suresi 78. ayet
Allah'ın sana verdiğinden (O'nun yolunda harcayarak) ahiret yurdunu iste; ama dünyadan da nasibini unutma. Allah sana ihsan ettiği gibi, sen de (insanlara) iyilik et. Yeryüzünde bozgunculuğu arzulama. Şüphesiz ki Allah, bozguncuları sevmez.

KASAS Suresi 79. ayet
Karun ise: O (servet) bana ancak kendimdeki bilgi sayesinde verildi, demişti. Bilmiyor muydu ki Allah, kendinden önceki nesillerden, ondan daha güçlü, ondan daha çok taraftarı olan kimseleri helâk etmişti. Günahkârlardan günahları sorulmaz (Allah onların hepsini bilir).

KASAS Suresi 80. ayet
Derken, Karun, ihtişamı içinde kavminin karşısına çıktı. Dünya hayatını arzulayanlar: Keşke Karun'a verilenin benzeri bizim de olsaydı; doğrusu o çok şanslı! dediler.

KASAS Suresi 81. ayet
Kendilerine ilim verilmiş olanlar ise şöyle dediler: Yazıklar olsun size! İman edip iyi işler yapanlara göre Allah'ın mükâfatı daha üstündür. Ona da ancak sabredenler kavuşabilir.

KASAS Suresi 82. ayet
Nihayet biz, onu da, sarayını da yerin dibine geçirdik. Artık Allah'a karşı kendisine yardım edecek avanesi olmadığı gibi, o, kendini savunup kurtarabilecek kimselerden de değildi.

KASAS Suresi 83. ayet
Daha dün onun yerinde olmayı isteyenler: Demek ki, Allah rızkı, kullarından dilediğine bol veriyor, dilediğine de az. Şayet Allah bize lütufta bulunmuş olmasaydı, bizi de yerin dibine geçirirdi. Vay! Demek ki inkârcılar iflâh olmazmış! demeye başladılar.

KASAS Suresi 83. ayet
Daha dün onun yerinde olmayı isteyenler: Demek ki, Allah rızkı, kullarından dilediğine bol veriyor, dilediğine de az. Şayet Allah bize lütufta bulunmuş olmasaydı, bizi de yerin dibine geçirirdi. Vay! Demek ki inkârcılar iflâh olmazmış! demeye başladılar.
83. İşte ahiret yurdu! Biz onu yeryüzünde böbürlenmeyi ve bozgunculuğu arzulamayan kimselere veririz. (En güzel) âkıbet, takvâ sahiplerinindir.

ANKEBÛT Suresi 39. ayet
Karun'u, Firavun'u ve Hâmân'ı da (helâk ettik). Andolsun ki, Musa onlara apaçık deliller getirmişti de onlar yeryüzünde büyüklük taslamışlardı. Halbuki (azabımızı aşıp) geçebilecek değillerdi.

ANKEBÛT Suresi 40. ayet
Nitekim, onlardan her birini günahı sebebiyle cezalandırdık. Kiminin üzerine taşlar savuran rüzgârlar gönderdik, kimini korkunç bir ses yakaladı, kimini yerin dibine geçirdik, kimini de suda boğduk. Allah onlara zulmetmiyor, asıl onlar kendilerine zulmediyorlardı.

Yorumu size bırakıyorum :)

Son düzenleme:
Bölümü az önce izledim.. final çok iyi olmuş.. ama bölüm genel olarak çok durgundu malesef.. Necati Şaşmaz karizması ile yine yıktı geçti.

Bölümü az önce izledim.. final çok iyi olmuş.. ama bölüm genel olarak çok durgundu malesef.. Necati Şaşmaz karizması ile yine yıktı geçti.
aga durgundan kasıt aksiyon olmamasıysa bence diyaloglar şahaneydi bu bölüm baya akıcı ilerledi
ekstra güzel bi bölüm oldu :D

Ariel sahneleri cok guzel ya Karun ile olan su replikleri unutulmaz :A

Karun: Ojjgeldin :A
Ariel: Ojjbulduk :A

Dun Arielin bir repligi
Eggstraa yakışıklı bir santa claus oldun :A
hastayım o adama ya müthiş oyuncu ekstra bir performans gösteriyor :D john smitte ayrı bi yıldız on numara oyuncu

Yusuf senaryosuna bu sezon son vermeleri gerekir. Akif'e yapmadığımız eleştiri kalmamıştı.. oysaki adam senaryoya göre hareket ediyordu. Akif karakteri kesinlikle senaryo kurbanı oldu. Yusuf olayı Akif'le karıştırılmalı bence.. Yusuf olayı başından beri gereksiz ve saçma bence.. umarım bu sezon hikaye son bulur. Polat'ın yerini hiç kimse dolduramaz.. ama Necati Şaşmaz'ın son röportajına dayanarak yorumlarsak, bayrağı devralack en iyi aday Akif'ti.. hem Ali Buhara Mete olarak hemde oynadığı karakter olarak.

Gölge'den 264. Bölüm benzeri bir dönüş bekliyorum.. pek öldürülecek kimse kalmadı ama ağır bir baskın sahnesi yapılır. Şu aralar aksiyon sahnesi istemek en son şey olacak ama artık yapacak birşey yok. Hastane veya iyileşme sahneleri yerine bir iki bölüm senaryo yazılmasın sonrasında iyileşmiş şekilde geri dönsün.

Gölge'den 264. Bölüm benzeri bir dönüş bekliyorum.. pek öldürülecek kimse kalmadı ama ağır bir baskın sahnesi yapılır. Şu aralar aksiyon sahnesi istemek en son şey olacak ama artık yapacak birşey yok. Hastane veya iyileşme sahneleri yerine bir iki bölüm senaryo yayılmasın sonrasında iyileşmiş şekilde geri dönsün.
aga vadide düşmanlar baya arttı gölge olmasa da olur bu bölüm gördük tilki daha etkileyici ya ertan saban müthiş oynuyor ama icraat yok adamda tilki polata neler yaptı hala da yapıyor
bir de şu var tüm düşmanlar birbirinden süper oyuncular gölge tilki ariel smith ve diğerleri .ok sağlam oyuncular
karun tekelinde birleşmeleri senaryoya heycan kattı algis ve ozi de dönünce fena olacak :D

Siz yazdiniz diye girdim baktım adam twitterden paso Erdogana hakaret eden mmesajları beğenmiş işin kötusu Rusyayi savunuyor birde
Sadullah Şentürk demi ? aga ben attığı twitleri falan görünce şok oldum. Bu adam mı vadide yönetmenlik yapmış falan dedim. Vadiden uzak Allaha yakın olsun.

Sadullah Şentürk demi ? aga ben attığı twitleri falan görünce şok oldum. Bu adam mı vadide yönetmenlik yapmış falan dedim. Vadiden uzak Allaha yakın olsun.
Aynen bu adam bizden uzak olsun hainlik yapıyor devletine ülkesine karşı.

Bu arada hoşgeldin aga Ben Diyarbakirliyim sen Erzurumlu yakın sayılırız :A

5b6e9cfcd2d1a6f2583b2e3b5ee12305.jpg
O kadar da değil...
Bu sene Noel bomba gibi geliyor..
Gölge macerası elbette bu kadar kolay bitemezdi. Polat aşağı inene kadar hem onu hem terziyi götürmüşler. Belki de terzi onu götürmüştür. Zira Karun karşısında hiç de yaralanmışa benzemiyordu. Üstelik terzi gibi birinin Karun’un huzuruna çıkabilmesine ve “aziz dostu” olabilmesine de şaşırdım doğrusu. Adamlar kılık kıyafetlerine aşırı düşkün olmalı.

Bu "Turkey-Hindi" espirileri maksimum 90’larda bitmeliydi yahu. Artık güldürmüyor da kızdırmıyor da... Aksine karakter bazında espiriyi yapanların zekası hakkında oldukça kötü bir izlenim bırakıyor. Fakat ne yalan söyleyeyim Algis’i beklemiyordum. Yaşadığı o kadar korkunun üstüne hala İstanbul’a gelebilmesi takdire şayan bir cesaret. Ra diyormuş ki "Türkiye’yi hemen bölelim", Amon, "yok büyük partiye saklayalım" diyormuş. Bu bölünme korkusu da beni yedi vallahi. Büyük devletlerin böyle korkuları olmaz arkadaşlar.

Algis konuşmasının enteresan tarafı mektup hikayesiydi. Amon mektubun açılmasını istemiş. Ra’nın temsilcisi de geliyormuş. Yani her şey hazır. Kısa süre içerisinde toplantı olacak ve toplantıyı Asya koruyacak. Kocca dünya gücü, koruma için özel güvenlik şirketiyle anlaştığına göre Polat sayılarını epey azaltmış olmalı. Asya’dan yardım istenmesine şaşırsam da hikaye için gerçekten güzel bir hamle oldu. Kaç bölümdür Asya’nın İhtiyarlara hizmet ettiğinden şüpheleniyoruz. Bu sorunun cevabını yakında alacağız. Eğer çalışıyorsa Karun’un yüzünü görmek isterim doğrusu.

89a00a9e52fa03efa8bb3cdd3ea90650.jpg
Gökçe var mesela Gökçe'yi tanıyorum gençliğimden, o olmaz mı? Peki Hale?... Jale?

Yusuf’un Öktem’i sormadığı kim kaldı acaba? Babasına da sordu. Adam doğal olarak tanımıyor. Meğer Öktem ve Yusuf İngiltere’de tanışmış. Birini kazanmak için çok geç kalınmış bir müdahale değil mi? Anlaşılan Yusuf’un tüm o karate hareketleri kişisel bir ilgiden başka hiçbir şey değilmiş. Peki ensesinde gözü olduğu ve iyi bir silahşör halini nasıl açıklayacağız? Yusuf fiziksel yetenekleri bakımından Polat’a çok uzak değil. İngiltere’ye master için gitmiş olsa bu iki yıl demektir. Sadece iki yılda bir Polat Alemdar edebiliyorsak, e bir ordu kursak ya.. Bin tane Polat Alemdar mesela hı nasıl fikir? Amerikalılar bunu kesin düşünürdü. Yusuf ile ilgili ne kadar bilgi açıklarlarsa o kadar çok yeni soru işaretleri doğuyor.

Sinsiative baskınında belki Gölge’yi ellerinden kaçırdılar ama ne istediğini buldular. Bence bu Gölge’yi yakalamaktan çok daha önemli bir hamle. Zira bugün Gölge gelir, yarın Suret gelir. Eğer amaçlarını bilip o amaca giden yolu kapatmazsan birileri sürekli gelir. Sonuçta Gölge örneğin İspanya’nın Gijon şehrinde doğup okyanusa taş atarken “ya ben gideyim çok zengin olup şu toryuma bi çökeyim” demedi. Onu yönlendirenler var ve asıl muhattap onlar. Polat nihayet olayı daha geniş perspektiften ele almaya başladı. Bu zamana kadar hep kişilerle uğraşıyordu. Sanırım artık hamlelerle uğraşacak. Bakın bu da bir hanedanlık adımıdır.

9ca7cd3fdf1e5b4b42f93a01fb4513c7.jpg
Biz burada markalaşmaya çalışıyoruz sen yaymış uyuyorsun!

Bu kıyafet konusundaki benzerlik hususuna dikkat etmeleri hoşuma gitti doğrusu. Artık Siyah Sancak arması daha çok belli olacak. Ön tarafa ve sırt kısmına da reklam alırlarsa masrafları çıkartır, devlete yük olmazlar. Ya bu adamların no name takılmaları gerekmiyor mu? İşlerini gizli yürütmeleri, tanınmamaları gerekmiyor mu? Armageddon geride ceset bile bırakmıyordu. Bizimkiler arma yapıyor. Vay beee…

Gölge’nin kimin gölgesi olduğu konusunu daha önceki yazılarımda biz de irdelemiştik. Nihayet Kurtlar Vadisi Pusu açık açık isim verdi. Gölge, Karun’un adamıymış ve en azından benim sandığım gibi bir kader ortaklığından ziyade Ariel onun yanına sonradan gelmiş. Bugün Karun, “Gölge’yi ortadan kaldır” dese, gidip gözünü kırpmadan öldürür. Demedi demeyin, bu Gölge-Ariel ilişkisi önünde sonunda çatırdar.

Polat, aslan burcu olsa gerek. Dikkatleri üstüne çekmekte üzerine yok. Karun’un da dikkatini çekti. O enerji toplantısı adama resmen dokunmuş. Bu noktada bölüm boyunca en çok şaşırdığım sahneye tanık oldum. Karun, John Smith’e görev verdi. Hangi yetkiyle bunu yaptı bilmiyorum. Karun'un İsrail tarafı olduğu net. İsrailliler'in en yakın müttefiklerinin Amerikalılar olduğunu da biliyoruz. Yani bir Amun-Ra ayrımı varsa mantıken İsrail, Amun’dan taraf olacaktır. Amun-Ra gerginliği devam ederken Karun’un bu yetkisini anlamlandıramadım. Ben zaten kardeşinin yaptığı işleri ve konumunu da anlamlandıramamıştım.

e11b89065d286803710caa0d6643f630.jpg
Gene dış-gece mi yazmışlar?!

Karun’un Polat politikası bana çok ilginç geldi. Polat’ı Şedid’le aynı algıya sokacaklarmış. Eğer geçen sene de aynı denemeyi görmemiş olsaydık gerçekten güzel plandı. Amaç da Türkiye’yi savaşa sokmakmış. Buraya kadar iyi güzel de bundan sonrası biraz boş kalmadı mı sevgili Vadi Aklı? Hani kimle savaşa sokmak istiyorlar bizi? Malum Rusya var, Işid var bir de şimdi Irak resmi yönetiminin tehditleri var. Derin güçler bizi hangi safta kime karşı savaşırken görmek istiyor? Zira memleketin şu haline benim aklım pek basmıyor.

Hoca ile Polat görüşmesinde Hoca’nın Gölge’yi tanıması gülümsetti doğrusu. Meğer Hoca'nın "yatırımcı buldum, yatırımcı buldum” dediği adam bizim Sekizinci Ferdinand’mış… Bu ihtiyarları anlamak mümkün değil. Bir yandan tahminimce en gizli toplantının koruma görevini alabilecek kadar derin ilerliyorlar, diğer yandan Ferdinand’ın kim olduğundan bir haberler. Ben daha bir şey demiyorum. Nasılsa Kuzey Irak’a gittiğinde başına gene bir şeyler gelecek. O zaman derim.

Yusuf çıktı açık açık babasına "Asya senin önceki zamazingon mu?" diye sordu da rahatladık. Tabii ki Fehmi’nin bir şeyden haberi yok. Durumu olanca çıplaklığıyla anlattı. Bu açıklık güzel oldu ama şimdi ben merak ediyorum Yusuf, Asya ve Zeynep’in aynı kadın olduğunu nerden çözdü?
520fcbabe15d9355863e3097167238d9.jpg
Çocuk bizi yakıştırmış bi çay içelim dedim^^

Geçen hafta çözemediğini görmüştük. Geçen haftadan bu yana bir şey değişmediyse analizde patladık demektir. Demek Asya’ya sorarken de biliyordu. Biliyordu da bunu nasıl öğrendi? Bunu bilen bir Ferdinand var, bir Polat var, bir de Öktem var ki Ferdinand’ın gerçek hikayeyi bilmediğini düşünüyorum. Bu konuda kafam tam arapsaçı, tam…

Ben tek çocuğum ama Kenan gibi kardeşim olsun bir milyon dolar borcum olsun. Fehmi öder nasılsa. Abisiyle, yengesini yemeğe çıkartıyor. İnce bir çocuk yahu. Fakat sorun şu ki Yusuf biraz kalın bir çocuk. Resmen adama sataştı ardından da kafayı gömdü. Sorsan hiçbir şey yapmadı. Sonrasında otoparkta yaşananlar dizinin aksiyon açığını kapatmak için yapılmış ama bu konuda Kurtlar Vadisi Pusu’ya bir eleştiri getirmek gerek. Kurtlar Vadisi Pusu bana göre hala Türk televizyonunun en güçlü yapımı. Bu orta vadede de bu şekilde gidecektir. Fakat hiçbir şey olduğu gibi kalmıyor.

f49f9fd08914f45dd8e129a4298f029a.jpg
Gel canım gel, Samed abin anlatsın, sen de dinleye dinleye uyu, gel.

Bu 13 sene içerisinde Türk televizyonculuğu da büyük bir gelişme kaydetti. İşin drama kısmından bahsetmiyorum. Mevcut süreler ve bölüm sayısı buna engel oluyor. Fakat işin teknik boyutu gerçekten ilerledi. Örnek vermek istemiyorum ama artık yapımlarda çok ciddi kareografilerle ortaya çıkan nefis dövüş sahneleri izliyoruz. Vadi bu teknik yapıyı bize sunamayacak bir yapım olsa sözünü etmezdim ama isterse en kralını yapabileceğine sonuna kadar inanıyorum. Artık 13 sene önceki gibi sıradan yumruk atmalar bu seyirciyi kesmez. Şimdi kesse de ilerleyen zamanda kesmez. Benden söylemesi...

Ben, bu Kuzuzadeler nasıl zengin oldu çözdüm. Şimdi bunlar yemeğe minimum akşam sekizde gitmişlerdir. Olay çıkart falan saat oldu dokuz. Kenan kalkıp şirkete dönüyor minimum dokuz buçuk. Ben olsam çıkar eve gider, yiyecek bir şeyler söyler, oturur yabancı dizi izlerim. Adam şirkete gidiyor üstelik babası da hâlâ şirkette. Mevlam çalışana veriyor işte…

Biz Pusat’a çok güveniyoruz ya, Vadi bize “çok güvenmeyin” dedi. Adamları resmen boyamışlar yahu ben böyle rezillik görmedim. Cahit’den değil de Polat’dan bir tokat yese niye vurdun demezdim. Adamlarını anlarım da Pusat’ın uyuya kalması affedilir gibi değil. Altay hocam nihayet evladına kavuştu ama onu İstanbul’a götürmesi, Siyah Sancak’a logo yapmaktan çok daha büyük bir gaflet. Hoca, yerinde olsam laboratuvardan kafamı çıkartmam ama sen bir de çocuk getireceksin. Gelsin bize yine çocuk kaçırma sahneleri.

e71d2a941482d668b467b6e7e1e9207e.jpg
Müşterinin yağlısını bulan Kayserili esnaf (temsili)

Asya’nın işler yolunda vallahi. Böyle giderse İngiltere’den bir futbol takımı alıp kara para aklama işine de girebilir. Fehmi de Yusuf için onu tuttu. Asya’nın normalde bunu kabul etmemesi gerekirdi. Dışarıdan bakıldığında Meryem haklı ama bir yerde de işin içine "anne" korumacılığı giriyor. Bir yavruyu en iyi annesi korur. Ayrıca bu yakınlaşma biz seyircilere çok şey vaadediyor. Şimdilik Yusuf’a Meryem baksa da orada çarşı çok karışır.

Sadak Allah ül aziiim… Adam tam troll yahu, ağır troll. İzlemeye doyamıyorum. Neyse fazla övüp de nefsini uyandırmayayım. Sahne yine muazzamdı. Fakat çaya süt katınca biraz rengi değişir. Bari biraz da süt katıp getirselerdi. Bu ayrıntı atlanmasa güzel olurdu. Mr. Smith’in Karun’un selamını alış şekli ise kahkaha atmama sebep oldu. Karun bu bölüm ısrarla denenmişleri denemeye kalkıyor. Belki çok güçlü ama hiç yaratıcı değil. Mr. Smith’den biraz feyz alması lazım.

c4c23234d037bd4c2a8ad3060f51a5f6.jpg
Sabahları alarm çalarken ben.

Tilki bölüm başında Dağıstanlı’yı muhbir yaptı ama izlerken dahi onun ihanet edebileceğine inanmamıştım. Tilki inandı. Gelip Polat’ın yerini deşifre etti ama kulağında verici olduğunu da gösterdi. Bundan sonrası Polat’a kalıyordu ki bence burada son derece kötü bir performans sergiledi. Gelecek bölümler için oluşturulacak hikayelerde bu yol seçilmiş. Bu açıdan oyuna gelmesini normal karşılıyorum.

Açıkçası İsviçre’de bir banka patlatmak uluslararası sistemin asla yapmayacağı bir eylem. Sermaye sahipleri zaten oldukça ürkek ve İsviçre en son “parayı ve altını koyacak yer bulamıyoruz” açıklamasında bulunmuştu. Bu kadar yüklü bir miktarın tekrar dolaşıma girip ordan oraya zıplaması bile dehşet bir küresel krizi beraberinde getirir. Karşı güçlerin neleri göze alabileceklerini anlatmak istemişler ama bence “o kadar da değil…”

Aslında Dağıstanlı’ya operasyon yaparlarken hızlı bir şekilde sinyal bozucu bir aletle engel olacaklarını düşünüyordum ama onlar bombayı bir şekilde patlatmayı seçtiler. Bu gelecek bölüm için güzel bir aksiyon yaratacak. Polat bombayı engelleyeyim derken İsviçre polisinin eline düştü ki İsviçre polisinin konu müslümanlar olunca geçmişi hiç de temiz değil. Polat’ı oradan hangi güç nasıl çekip çıkartacak çok merak ediyorum.

ef976a9a926c3213d2be3fbdace98228.jpg
Kaynanam seviyormuş.

Bir diğer merak ettiğim noktada kuşkusuz İsviçre’deki çiftlik evi. Arkadaş bir tane bile sıkamadınız mı? Tilki burunlarının dibine kadar elini kolunu sallaya sallaya girdi. Sanırsın doğum günü partisine davetli. Safiye ile yeniden karşılaştılar ki Elif babasının kızı olduğunu kanıtladı. Şimdi, Tilki’nin elinde silah var, Pusat ise 32 dişiyle gülerek pasta kesmeye geliyor. Şu andan itibaren o evde kim ölür, kim kaçırılır bilmem. Sadece Tilki’nin ölmeyeceğinden eminim. Pusat, Polat’dan hakettiği dayağı ve daha kötüsünü Tilki’den görecek galiba… Bu sahneyi hiç sevmedim. Çünkü çok tedirgin oldum.

Kurtlar Vadisi Pusu 275. bölüm hayli gergin bir şekilde bitti. Önümüzde çok fazla soru var şimdi ve akıbeti belli olmayan karakterlerle karşı karşıyayız. Azar yiyen adamların hala pusuda oldukları ve Tilki’nin adamlarıyla çatışmaya girmeleri konusunda gizli bir beklenti içerisindeyim ama onlarda da o potansiyeli hiç mi hiç göremedim. Daha şarjörüne sahip çıkamayan adamlar Tilki’nin adamlarını mı pusuya düşürecek? Bekleyip göreceğiz.

Haftaya görüşürüz. Ha bu arada, kim lan bu Nikolay Egemen?! Ve hoşgeldin Muhsin kardeş.

Samed Aslan - Ranini