Son Bitirdiğiniz Yabancı Dizi Sezonu ve Yorumu

Bates Motel 1. SEZON

bates_motel__span.jpg

Harika bir giriş sezonuydu tüm bölümlerini zevkle seyrettim heyecanın aksiyonun ve gerilimin eksik olmadığı iyi diyebileceğimiz kaliteli bir dizi izledik, hala başlamayan ve kaliteli dizi izlemek isteyen tüm arakadaşlara öneriyorum

sezon un geneline puanım = 8.5

Empire - Sezon 1

İlk bölümden sevemeyip bıraktığım ama tekrar başladığımda benim için sezonun en iyi dizilerinden birine dönüşen bir dizi oldu. Hala izlemeyenlere kesinlikle tavsiye ederim. :)

Detaylı yorum: http://izleryazar.com/empire-1-sezon/

Sezon karnesi:

4 bölüm 9 puan
5 bölüm 8 puan
2 bölüm 7 puan
1 bölüm 5 puan

Ortalama: 7.91

Sezona puanım:

8.8/10

(Dizi sezonları için yeni küsüratlı sisteme geçtim, o nedenle puanlar 0.1 - 0.2 kadar oynayabilir sistem tam yerine oturunca. :))

Lucious-ve-Cookie-Empire.jpg

Oz 1.Sezon

lKleocOiw6txBEd6SG9Zx1s9N1N_GX0vLd6apExYd13_UdJ455SRUS4QqOXE__RCVwCLG3N00rukyC85US-X3chh5A=w348-h389-nc

İlk bölümlerinde önyargılı davranıp hafiften sıkıcı bulduğum ve uzun süre ara verdiğim bu dizi, ilk bölümden birkaç bölüm sonra kendini aştı ve beni kendimden geçirdi!

Anlatılmaz izlenir. Hayatımda izlediğim en iyi Top 5 dizi sezonundan biri.

2 Bölüme 8 Puan
1 Bölüme 7.5 Puan
1 Bölüme 9.5 puan
1 Bölüme 9 Puan
2 Bölüme 10 Puan
1 Bölüme 12 Puan!

genel puanım : 9.25

Ki yalnızca Lost ve Prison Break 'in ilk sezonuna +9 verdiğimi biliyorum. Bu açıdan ilk sezonlar genelinde sıralarsak

1-) Lost
2-) Oz
3-)Prison Break
4-)Breaking Bad
5-)Fringe

Verdiğim uzun aralar sebebiyle, foruma döndüğümde paylaşirim diyip yazamadiğim sezon yorumlarını bi köşede bırakmiştim.

The Missing
[HASHTAG]#TheMissing[/HASHTAG] dizisine öyle hevesle başlayıp, öyle zar zor devam ettim ki; halimden en iyi @destere anlar.
Diziyi izlerken baya bi zorlansam da bitiş çizgisine ulaşmayı başardım. Diziden her ne kadar şikayetçi olsam dahi sonu oldukça tatminkardı.

[HASHTAG]#TheKilling[/HASHTAG] 'in ilk sezonunu izleyenler bilir(?)(yazar burda
@Harunnn60 'a seslenir) Sizi hiç ilgilendirmeyen yerden vurmuşlardı. Bu kadarcık ip ucu yeter ve susayım. Gerisi spoide olsun.
Dizi çocuk tacizcileri hakkında ilerleme kaydaderken, çocugun sonuna şükrediyorsunuz.Bunu da dizide hem topal dedektifimiz, hem de kaybolan cocugun anası geçen dialoglarla belirttiler.

Efendim kaybolan oğlumuz meğerse öldürülmüş.Peki bunlara sebep olan faili mechul kimdir? Otel sahibinin ayyaş kocası. Hatta ayyaş adamın abisi desek yeridir.

Dizide son bölümde işlenen olaylar ve akıcılık gayet tatminkar olup, yukarıda da söylediğim gibi diziyi izlediğiniz için pişman etmiyor. Şunu söylemeden es geçmek olmaz.Dizide sezon boyunca toplanan deliller son bölümü izlerken aklınızdan geçerse merak etmeyin hepsini tek tek gösteriyorlar. İşte pişman olmama sebebim bu oldu:)
Sonunu acık bıraktılar mı(?) Bence hayır!!! Ama kafada soru işaretide gezindiren bi sahne çekmiş adamlar:)))

İşte böyle bir diziydi. Yine kurgu ve senaryosuyla 7.5'dan 8'i görür.

The Affair
Uzuuuuuuuuuuuuunnnnn bi aradan sonra diziye kaldiğim yerden devam edip, s.finalini yaptım.
Her hafta düzenli ve sıkilarak izliyordum.Haaa dizide biraz daha heycan olur, haaa bi olay olur derken hiç bi b**k olmadan dizi s.finali yaptı.

Bulunan görüntü kayıtlarına dayanarak Scotty'nin ölümünü nasıl Noah'a yıkmaya çalişacaklar o ayrı bi dertken Noah, karısı görüntüyü gösterirken savunmasını yapmişti zaten.

Verdiğim arada dizide belki iyileştirmeler olmuştur dedim ama hiçbişey yoktu.Hatta onlarda dizinin çekimine ara vermişler belli ama oturup senaryo yazacaklarına oturup nasıl diziyi sex dizisi olarak yazarız diye düşünmüşler heralde. Dizide son 3 bölüm sex sex sex sex sex sex...

Bu arada dikkatimden kaçmadı Fringe'den Peter Bishop yetmezmiş gibi birde Nina Sharp biyonik teyzemizde vardı @xemrexxx

Beni artık kesmeyen bi dizi olarak yoluna devam etsin.

Glee
Söylerken bile aklıma ilk sezonu gelen dizi.

Öyle güzel bir sezon vardı ki karşimda, yeni sezonu için beklerken yazı glee cover'larıyla geçirmiştim. Yarattıgı karakterlerden, herkesime herkese hitap eden yaşamdan alıntılanmiş abartılı hikayelerle dolu populer bir dizi olmayı başardı.
Dizi kendi kulvarı içinde çığır açtiğini sağır sultan bile duymuştu. Dizi hakkında öyle metiheyeler yazılarbilir ama sadece ilk sezon yada taş çatlasın 3.sezona kadar götürebilirsiniz. Sonraki sezonlar için övgü dolu sözleri ne kadar hak ediyor(?) yada kim ne kadar, neyi övüyor tartilişir.

Yukarıda söylediğim gibi her ne kadar populer ve başarılı bir dizi olsa da 4.sezondan sonra dizinin tadı kaçtı. Bunun en önemli etkeni yeni yaratılan karakterlerin "as"lının kötü bir kopyası olmasını gösterebiliriz.

Glee güldüren ve üzen bir dizi oldu. Üzüldüğümüz anlardan birisi de Cory Monteith'in ölümüydü. Toprak içinde yatsın, onu da burdan anmiş olduk:)

6 sezon boyunca iyisiyle-kötüsüyle bir efsanenin başlangıcını ve çöküşünü izledik. Şöyle bi geriye baktiğimizda arkamızda çok güzel coverlar bırakmiş. [HASHTAG]#GoodbyeGlee[/HASHTAG]

Empire
Diziyi uzun zamandır merakla, heyecanla beklediğimi "şurada https://fav10.net/forum/threads/empire-dizisinin-fragman%C4%B1-yay%C4%B1nland%C4%B1.220730/#post-1857979 " belirtmiştim. Malasef diziyi haftası haftasına izleme şerefine nail olmasam da, sezonu bi çırpıda izleme keyfini çıkardım.

Dizi her ne kadar senaryo olarak "basit, klişe, pembe dizi" kıvamındaysa da bu seyir zevkinizi kaçımıyor. Müzikleri ise kulağiniza hitap ediyor.Örneğin Glee'nin orjinal şarkıları kadar kötü değil. Çok amatorce durmuyor, populer kültüre hizmet eden şarkılar gibi.Bunun en önemli etkeni müziklere Timbaland'in dokunması.

Sezonun en bomba işi olmasına rağmen TR'de hala patlamamiş olması biraz şaşırtıcı.Aha buraya yazıyorum "olurda Emmy veya Altın Kure'ye aday olursa " anca o zaman patlar bu dizi. Özellikle divxplanette ilk 10'da altyazıyı görürsek şaşmayın.

Bu arada reytingi beni şaşrttı. TR'deki klişeleşmiş dizilerden bunalip, senaryo-senarist zengini ülkesi olan ABD'nin böyle bir dizi yapıp ve en çok izlenen yapımı olması şaşrtıcı geldi:X 2.sezonu ve sonraki sezonlarında umarım seyirliğini bozmaz diyerek 2.sezon şarkıları için playlistimde yer ayırıyorum şimdiden:)

Black Sails
Efendim bu diziye gelirsek;
Dizi ilk sezonun final bölümündeki gibi hareketli başlamadı öyle böyle hımbıl mımbıl ilerken dizi araya gireyen yeni karakterlerin baş koparmalarıyla dövüş sahneleriyle renk katsalarda yine tatmin etmedi beni. Başrolün gay cıkması bile inanın şaşırtmadı beni zira ilk sezondaki bi sahneyi @destere ile yorumlaşırken aklıma getirdi ve güldüm (
https://fav10.net/forum/threads/black-sails-1-sezon-yorumlar%C4%B1.210156/page-10#post-1725490)

Billy reyiz geri döndü bunu da unutmadım tabi @sürgünüm

Herneyse oydu buydu derken diziyi izledik ve bitti. Sezon için kim ne demiş diye araştırdım çünkü pek beğendiğim bi sezon olmadı(sezon finali haricinde) herkeste tek bi yorum var "muhteşem sezon finali oldu". Yalnız olmadiğima sevindim.

Buradan altını çizerek söylüyorum.
Dizinin görsel efektleri yine ilk sezondaki gibi muhteşemdi.Patlamaların gerçekçiliği ve binaların yıkılışı G.o.T'taki ejderhaların gerçekçiliğiyle kapişir.

Dizinin bu sezonu temposu biraz düşük olsa da 3.sezon için heycanlandım.Bu arada 3.sezon için sızıntılar gelmiş, Flint'in saçlar gitmiş

https://youtu.be/2qcBdy8Od1o

House of Cards
Bu sezon bayaa bayaa sıkılarak izlediğim diziler arasında ilk sırayı versem haksızlık etmem.
Allah'tan sıkılan biri olarak yalnız değilim.Aynı görüşte olan bi kaç yoruma göz attiğimda hemen göze çarpıyordu.

2.sezonda da 3.sezonda da ilk sezon tadını alamadiğim su götürmez bi gerçek. Dizinin çıkar ilişkilerine dayanan senaryoları benim ilgimi çeken kısım heralde(?) Doug karakterinin dizi de bu kadar önemli oldugunun hiç fark etmemiştim ki bu sezon bunun farkına varmamı sağladi.Olumlu bakacağım nokta heralde bu?

Birde rahatsız ettiği nokta; Francis'in önune gelen yada sohbet kurdugu kişilere hemen hallenmesi. Meechum'dan sonra birde yazar.

Claire'in, Francis'in istekleri için kendinden ödün vermesi de diziye olumsuz bakmamı sağladı. Yazarın dediğinin basitleştirilmiş halini söylemek gerekirse evet "bir elmanın iki yarısı gibiler"

Gelecek sezonu şevkle beklediğimi söyleyemicem maalasef.

Shameless
4.sezondan sonra 5.sezondan pek umutlu değildim ama komedisi ve draması yerindeydi.

Sevdiğim karakterlerden nefret ettirmeleri ise biraz hayal kırıklıgı yarattı diyebilirim.

öncelikle Fiona'dan başlayalım.Yahu bi karakter bu kadar mahvedilirin kanıtısısın resmen. Kardeşlerine ana olan, tüm sıkıntılara göğüs geren Fionamız gitti yerine sex düşkünü, o*****dan hallice bi karakter geldi. Artık tüm erkeklerden yediği darbeler sayesinde karakter özüne geri döner.

2.bozulan karakter Debby! Her ne kadar sahneleri olmasa bile karakterin azgınlığı eminim herkesi diziden soğutuyor.
Dizinin komedisi Kev&V ve Carl&Chukie sahneleriydi :X son bölümünde C&C sahnesi çok kısa olmasına rağmen gayet etkiliydi.Umarım bir dahaki sezon qğırlıklı olur.

Lip ve Frank heralde değişikliğe uğramayanlardan. Lip = aile derdi+sex+kızların buna o tiple abayı yaklamaları. Frank=aikeyi umursamaz+içkiye düşkün yine para peşinde

Ian sezonu götüren karakterdi bence.En sivri karakter dönüşünü yaptı, her ne kadar 4.sezonda yumuşak geçiş yapılsa da en seyirlik sahneler kendisine aitti(özellikle bebeği kaçırdıgı sahnelerde geçirdiği kriz ve sonrası)

6.sezonu, 5.sezonu bekleyişimden daha heycanla bekliyorum.

Sezonu bitirdiğim ama yorum yapmaya üşendiğim diziler;
Homeland:Son bölümü acayip saçmalığa imza atmiş dizi olarak tarihe geçsin.Hatta son bölümden aklıma bi sahne gelmiyor, sadece saçma bittiği yer etmiş :T:
The Walking Dead:her sezon, bi önceki sezondan daha kötüleşen dizi. Hiç beğenmedim sezonu.Geçen senelerde bir bölüm beğendiğim olurdu ama bu sezon hiç olmadı.
American Horror Story:Kendi halinde sessiz sedasız bitti.İzlerken beni sıkmayan dizilerden birisi o yuzden izlemek isteyen herkese de tavsiye ederim ama 3 ve 4. severek tavsiye ederim.

@OzaN @sürgünüm @destere @xemrexxx @yatutarsa @sokak sanati @çiğdem- (aklıma gelenler)

Verdiğim uzun aralar sebebiyle, foruma döndüğümde paylaşirim diyip yazamadiğim sezon yorumlarını bi köşede bırakmiştim.

The Missing
[HASHTAG]#TheMissing[/HASHTAG] dizisine öyle hevesle başlayıp, öyle zar zor devam ettim ki; halimden en iyi @destere anlar.
Diziyi izlerken baya bi zorlansam da bitiş çizgisine ulaşmayı başardım. Diziden her ne kadar şikayetçi olsam dahi sonu oldukça tatminkardı.

[HASHTAG]#TheKilling[/HASHTAG] 'in ilk sezonunu izleyenler bilir(?)(yazar burda
@Harunnn60 'a seslenir) Sizi hiç ilgilendirmeyen yerden vurmuşlardı. Bu kadarcık ip ucu yeter ve susayım. Gerisi spoide olsun.
Dizi çocuk tacizcileri hakkında ilerleme kaydaderken, çocugun sonuna şükrediyorsunuz.Bunu da dizide hem topal dedektifimiz, hem de kaybolan cocugun anası geçen dialoglarla belirttiler.

Efendim kaybolan oğlumuz meğerse öldürülmüş.Peki bunlara sebep olan faili mechul kimdir? Otel sahibinin ayyaş kocası. Hatta ayyaş adamın abisi desek yeridir.

Dizide son bölümde işlenen olaylar ve akıcılık gayet tatminkar olup, yukarıda da söylediğim gibi diziyi izlediğiniz için pişman etmiyor. Şunu söylemeden es geçmek olmaz.Dizide sezon boyunca toplanan deliller son bölümü izlerken aklınızdan geçerse merak etmeyin hepsini tek tek gösteriyorlar. İşte pişman olmama sebebim bu oldu:)
Sonunu acık bıraktılar mı(?) Bence hayır!!! Ama kafada soru işaretide gezindiren bi sahne çekmiş adamlar:)))

İşte böyle bir diziydi. Yine kurgu ve senaryosuyla 7.5'dan 8'i görür.

The Affair
Uzuuuuuuuuuuuuunnnnn bi aradan sonra diziye kaldiğim yerden devam edip, s.finalini yaptım.
Her hafta düzenli ve sıkilarak izliyordum.Haaa dizide biraz daha heycan olur, haaa bi olay olur derken hiç bi b**k olmadan dizi s.finali yaptı.

Bulunan görüntü kayıtlarına dayanarak Scotty'nin ölümünü nasıl Noah'a yıkmaya çalişacaklar o ayrı bi dertken Noah, karısı görüntüyü gösterirken savunmasını yapmişti zaten.

Verdiğim arada dizide belki iyileştirmeler olmuştur dedim ama hiçbişey yoktu.Hatta onlarda dizinin çekimine ara vermişler belli ama oturup senaryo yazacaklarına oturup nasıl diziyi sex dizisi olarak yazarız diye düşünmüşler heralde. Dizide son 3 bölüm sex sex sex sex sex sex...

Bu arada dikkatimden kaçmadı Fringe'den Peter Bishop yetmezmiş gibi birde Nina Sharp biyonik teyzemizde vardı @xemrexxx

Beni artık kesmeyen bi dizi olarak yoluna devam etsin.

Glee
Söylerken bile aklıma ilk sezonu gelen dizi.

Öyle güzel bir sezon vardı ki karşimda, yeni sezonu için beklerken yazı glee cover'larıyla geçirmiştim. Yarattıgı karakterlerden, herkesime herkese hitap eden yaşamdan alıntılanmiş abartılı hikayelerle dolu populer bir dizi olmayı başardı.
Dizi kendi kulvarı içinde çığır açtiğini sağır sultan bile duymuştu. Dizi hakkında öyle metiheyeler yazılarbilir ama sadece ilk sezon yada taş çatlasın 3.sezona kadar götürebilirsiniz. Sonraki sezonlar için övgü dolu sözleri ne kadar hak ediyor(?) yada kim ne kadar, neyi övüyor tartilişir.

Yukarıda söylediğim gibi her ne kadar populer ve başarılı bir dizi olsa da 4.sezondan sonra dizinin tadı kaçtı. Bunun en önemli etkeni yeni yaratılan karakterlerin "as"lının kötü bir kopyası olmasını gösterebiliriz.

Glee güldüren ve üzen bir dizi oldu. Üzüldüğümüz anlardan birisi de Cory Monteith'in ölümüydü. Toprak içinde yatsın, onu da burdan anmiş olduk:)

6 sezon boyunca iyisiyle-kötüsüyle bir efsanenin başlangıcını ve çöküşünü izledik. Şöyle bi geriye baktiğimizda arkamızda çok güzel coverlar bırakmiş. [HASHTAG]#GoodbyeGlee[/HASHTAG]

Empire
Diziyi uzun zamandır merakla, heyecanla beklediğimi "şurada https://fav10.net/forum/threads/empire-dizisinin-fragman%C4%B1-yay%C4%B1nland%C4%B1.220730/#post-1857979 " belirtmiştim. Malasef diziyi haftası haftasına izleme şerefine nail olmasam da, sezonu bi çırpıda izleme keyfini çıkardım.

Dizi her ne kadar senaryo olarak "basit, klişe, pembe dizi" kıvamındaysa da bu seyir zevkinizi kaçımıyor. Müzikleri ise kulağiniza hitap ediyor.Örneğin Glee'nin orjinal şarkıları kadar kötü değil. Çok amatorce durmuyor, populer kültüre hizmet eden şarkılar gibi.Bunun en önemli etkeni müziklere Timbaland'in dokunması.

Sezonun en bomba işi olmasına rağmen TR'de hala patlamamiş olması biraz şaşırtıcı.Aha buraya yazıyorum "olurda Emmy veya Altın Kure'ye aday olursa " anca o zaman patlar bu dizi. Özellikle divxplanette ilk 10'da altyazıyı görürsek şaşmayın.

Bu arada reytingi beni şaşrttı. TR'deki klişeleşmiş dizilerden bunalip, senaryo-senarist zengini ülkesi olan ABD'nin böyle bir dizi yapıp ve en çok izlenen yapımı olması şaşrtıcı geldi:X 2.sezonu ve sonraki sezonlarında umarım seyirliğini bozmaz diyerek 2.sezon şarkıları için playlistimde yer ayırıyorum şimdiden:)

Black Sails
Efendim bu diziye gelirsek;
Dizi ilk sezonun final bölümündeki gibi hareketli başlamadı öyle böyle hımbıl mımbıl ilerken dizi araya gireyen yeni karakterlerin baş koparmalarıyla dövüş sahneleriyle renk katsalarda yine tatmin etmedi beni. Başrolün gay cıkması bile inanın şaşırtmadı beni zira ilk sezondaki bi sahneyi @destere ile yorumlaşırken aklıma getirdi ve güldüm (
https://fav10.net/forum/threads/black-sails-1-sezon-yorumlar%C4%B1.210156/page-10#post-1725490)

Billy reyiz geri döndü bunu da unutmadım tabi @sürgünüm

Herneyse oydu buydu derken diziyi izledik ve bitti. Sezon için kim ne demiş diye araştırdım çünkü pek beğendiğim bi sezon olmadı(sezon finali haricinde) herkeste tek bi yorum var "muhteşem sezon finali oldu". Yalnız olmadiğima sevindim.

Buradan altını çizerek söylüyorum.
Dizinin görsel efektleri yine ilk sezondaki gibi muhteşemdi.Patlamaların gerçekçiliği ve binaların yıkılışı G.o.T'taki ejderhaların gerçekçiliğiyle kapişir.

Dizinin bu sezonu temposu biraz düşük olsa da 3.sezon için heycanlandım.Bu arada 3.sezon için sızıntılar gelmiş, Flint'in saçlar gitmiş
https://youtu.be/2qcBdy8Od1o

House of Cards
Bu sezon bayaa bayaa sıkılarak izlediğim diziler arasında ilk sırayı versem haksızlık etmem.
Allah'tan sıkılan biri olarak yalnız değilim.Aynı görüşte olan bi kaç yoruma göz attiğimda hemen göze çarpıyordu.

2.sezonda da 3.sezonda da ilk sezon tadını alamadiğim su götürmez bi gerçek. Dizinin çıkar ilişkilerine dayanan senaryoları benim ilgimi çeken kısım heralde(?) Doug karakterinin dizi de bu kadar önemli oldugunun hiç fark etmemiştim ki bu sezon bunun farkına varmamı sağladi.Olumlu bakacağım nokta heralde bu?

Birde rahatsız ettiği nokta; Francis'in önune gelen yada sohbet kurdugu kişilere hemen hallenmesi. Meechum'dan sonra birde yazar.

Claire'in, Francis'in istekleri için kendinden ödün vermesi de diziye olumsuz bakmamı sağladı. Yazarın dediğinin basitleştirilmiş halini söylemek gerekirse evet "bir elmanın iki yarısı gibiler"

Gelecek sezonu şevkle beklediğimi söyleyemicem maalasef.

Shameless
4.sezondan sonra 5.sezondan pek umutlu değildim ama komedisi ve draması yerindeydi.

Sevdiğim karakterlerden nefret ettirmeleri ise biraz hayal kırıklıgı yarattı diyebilirim.

öncelikle Fiona'dan başlayalım.Yahu bi karakter bu kadar mahvedilirin kanıtısısın resmen. Kardeşlerine ana olan, tüm sıkıntılara göğüs geren Fionamız gitti yerine sex düşkünü, o*****dan hallice bi karakter geldi. Artık tüm erkeklerden yediği darbeler sayesinde karakter özüne geri döner.

2.bozulan karakter Debby! Her ne kadar sahneleri olmasa bile karakterin azgınlığı eminim herkesi diziden soğutuyor.
Dizinin komedisi Kev&V ve Carl&Chukie sahneleriydi :X son bölümünde C&C sahnesi çok kısa olmasına rağmen gayet etkiliydi.Umarım bir dahaki sezon qğırlıklı olur.

Lip ve Frank heralde değişikliğe uğramayanlardan. Lip = aile derdi+sex+kızların buna o tiple abayı yaklamaları. Frank=aikeyi umursamaz+içkiye düşkün yine para peşinde

Ian sezonu götüren karakterdi bence.En sivri karakter dönüşünü yaptı, her ne kadar 4.sezonda yumuşak geçiş yapılsa da en seyirlik sahneler kendisine aitti(özellikle bebeği kaçırdıgı sahnelerde geçirdiği kriz ve sonrası)

6.sezonu, 5.sezonu bekleyişimden daha heycanla bekliyorum.

Sezonu bitirdiğim ama yorum yapmaya üşendiğim diziler;
Homeland:Son bölümü acayip saçmalığa imza atmiş dizi olarak tarihe geçsin.Hatta son bölümden aklıma bi sahne gelmiyor, sadece saçma bittiği yer etmiş :T:
The Walking Dead:her sezon, bi önceki sezondan daha kötüleşen dizi. Hiç beğenmedim sezonu.Geçen senelerde bir bölüm beğendiğim olurdu ama bu sezon hiç olmadı.
American Horror Story:Kendi halinde sessiz sedasız bitti.İzlerken beni sıkmayan dizilerden birisi o yuzden izlemek isteyen herkese de tavsiye ederim ama 3 ve 4. severek tavsiye ederim.

@OzaN @sürgünüm @destere @xemrexxx @yatutarsa @sokak sanati @çiğdem- (aklıma gelenler)
the affair için aldığın kararı tekrar gözden geçir bence :) bırakılacak dizi değil hem kalite düşmanlarına rağmen ruth wilson ödül aldı :))
diğer diziler hakkındaki yorumlarına katılıyorum :) birde o genelde muhteşemdi diye başladığım yorumların devamını okuman lazım mutlaka bazen ilk yorumumla spoiler içindeki yorumlarım birbirini tutmuyor :))

the affair için aldığın kararı tekrar gözden geçir bence :) bırakılacak dizi değil hem kalite düşmanlarına rağmen ruth wilson ödül aldı :))
diğer diziler hakkındaki yorumlarına katılıyorum :) birde o genelde muhteşemdi diye başladığım yorumların devamını okuman lazım mutlaka bazen ilk yorumumla spoiler içindeki yorumlarım birbirini tutmuyor :))
-"Muhteşemdi diye başladiğim"- dediğin kısımları anlamadım. Orda bahsedilen özne senmisin ben miyim? Yanlışlıkla "n" yerine "m" mi bastın? Yoksa tam tersi?

-"Muhteşemdi diye başladiğim"- dediğin kısımları anlamadım. Orda bahsedilen özne senmisin ben miyim? Yanlışlıkla "n" yerine "m" mi bastın? Yoksa tam tersi?
özne bendim:) bazı izlediğim dizilerin bazı bölümleri pek tatmin etmesede yinede muhteşemdi diye başlıyorum yazıya hem kendimi teşvik etmiş oluyorum hemde izlemeye niyetli arkadaşların şevki kırılmasın istiyorum :)

Son düzenleme:
özne bendim:) bazı izlediğim dizilerin bazı bölümleri pek tatmin etmesede yinede muhteşemdi diye başlıyorum yazıya hem kendimi teşvik etmiş oluyorum hemde izlemeye niyetli arkadaşların şevki kırılmasın istiyorum :)
Bilmem mi, son örneğin daredevil'di :X

İzlediğim Dizileri Yorumlayayım. :X

Selfie
selfie.jpg

İlk komedi dizim olduğu için çok heyecanlıydım ama ne bekledik ne umduk! İlk bölüm çok harikayken sonra ki bölümler çok kötü gitti malesef hiç gülmedim , sırıtmadım bile. Dizinin yükünü Karen'e yüklemişler gerisini koy vermişler... :T:
benim anlamadığım sen Doctor Who gibi 50 yıllık bir dizide 3 sezon başrol oynuyorsun sonra ki projen Selfie gibi basit bir dizi oluyor. Karen kendine gel bu sen değilsin :D
Sezona puanım : 6.5

Better Caul Saul

Bob-Odenkirk-as-Saul-in-Breaking-Bad.jpg
Bu resmi koyarak aslında diziye gönderme yaptım , çünkü dizide yük Saul'un omzuna binmiş diğer karakterler sezon boyunca figüran gibi durdu nerdeyse.
Bazen dizi çok yavaş olabiliyor ama BB izlediğim için alışmıştım. şimdi övgülere gelelim. :D kamera , sahne açıları harikaydı. Diziye çok çok özenilmiş. gerçekten bu konuda tebrik ediyorum yönetmeni. :) sonra çok özgün sahneler vardı. onun dışında son olarak Chuck, Mike oynayan oyuncularda iyi oynamıştı. Yeni sezondan beklentim kadın sayısı artması ve daha aktif olmaları :)
Sezona puanım : 8.3

Empire
empire-fox-2015-poster-2.jpg

Meğersem diziye haksızlık etmişim. bazı bölümleri 9 puanlıktı ama 8.7 vermiştim hep. :( Dizi çok çok güzel bence senaryodan çok diziyi kurtaran oyunculardı. her bir isim çok iyiydi. ayrım yapmayacağım o yüzden, ve şarkılar harikaydı. Dizinin önü çok açık. :Z :Z
Sezona Puanım : 9

The Walking Dead
Andrew-Lincoln-and-Norman-Reedus-in-The-Walking-Dead-season-5-episode-1.jpg

Söylenecek söz yok aslında ( sezon finalinde TWD konusunda detaylı yorum yazdım ) bu sezon kötü bir sezon geçirdik ama seneye toparlanacağımıza inanıyorum. Benim gönlümden geçen puanı biliyorsunuz zaten. :(

Yakında The Last Man on Earth, Daredevil ve Bates Motel var takipte kalın. :X :X

@OzaN @sürgünüm @destere @xemrexxx @Forumdash @legolas9900 @vadikızı @Tolstoyevski @cevaa @gundix123

Selfie
selfie.jpg

İlk komedi dizim olduğu için çok heyecanlıydım ama ne bekledik ne umduk! İlk bölüm çok harikayken sonra ki bölümler çok kötü gitti malesef hiç gülmedim , sırıtmadım bile. Dizinin yükünü Karen'e yüklemişler gerisini koy vermişler... :T:
benim anlamadığım sen Doctor Who gibi 50 yıllık bir dizide 3 sezon başrol oynuyorsun sonra ki projen Selfie gibi basit bir dizi oluyor. Karen kendine gel bu sen değilsin :D
Sezona puanım : 6.5

Better Caul Saul

Bob-Odenkirk-as-Saul-in-Breaking-Bad.jpg
Bu resmi koyarak aslında diziye gönderme yaptım , çünkü dizide yük Saul'un omzuna binmiş diğer karakterler sezon boyunca figüran gibi durdu nerdeyse.
Bazen dizi çok yavaş olabiliyor ama BB izlediğim için alışmıştım. şimdi övgülere gelelim. :D kamera , sahne açıları harikaydı. Diziye çok çok özenilmiş. gerçekten bu konuda tebrik ediyorum yönetmeni. :) sonra çok özgün sahneler vardı. onun dışında son olarak Chuck, Mike oynayan oyuncularda iyi oynamıştı. Yeni sezondan beklentim kadın sayısı artması ve daha aktif olmaları :)
Sezona puanım : 8.3

Empire
empire-fox-2015-poster-2.jpg

Meğersem diziye haksızlık etmişim. bazı bölümleri 9 puanlıktı ama 8.7 vermiştim hep. :( Dizi çok çok güzel bence senaryodan çok diziyi kurtaran oyunculardı. her bir isim çok iyiydi. ayrım yapmayacağım o yüzden, ve şarkılar harikaydı. Dizinin önü çok açık. :Z :Z
Sezona Puanım : 9

The Walking Dead
Andrew-Lincoln-and-Norman-Reedus-in-The-Walking-Dead-season-5-episode-1.jpg

Söylenecek söz yok aslında ( sezon finalinde TWD konusunda detaylı yorum yazdım ) bu sezon kötü bir sezon geçirdik ama seneye toparlanacağımıza inanıyorum. Benim gönlümden geçen puanı biliyorsunuz zaten. :(

Yakında The Last Man on Earth, Daredevil ve Bates Motel var takipte kalın. :X :X

@OzaN @sürgünüm @destere @xemrexxx @Forumdash @legolas9900 @vadikızı @Tolstoyevski @cevaa @gundix123
bende empire bitirdim çok beğendiğim bir dizi
yeni sezonu merakla bekliyorum😉😉

The Inbetweeners 1 - 3. Sezon (Final)

Bir arkadaşımın önerisi üzerine izledim. Yaklaşık 2 ay önce falan indirmiştim diziyi ama Lost'tan pek sıra gelmemişti. Lost'u bitirdikten sonra diziye başladım ve yaklaşık 2 günde bitirdim. Hem bölümlerin süresi 20 dakika hem de bölüm sayısı sadece 18. Daha önce komedi olarak Amerika dışına çıkmamıştım bu yüzden İngiliz yapımı bir dizi izleyeceğim için biraz önyargılı olsam da 1-2 bölüm izledikten sonra bu önyargımın boş olduğunu anladım.

Oldukça eğlenceli bir dizi. Belki çok iyi diyaloglar yoktu dizi içinde ama mesela bir olay oluyor ve aralıksız 1 dakika falan güldürmeyi başarıyor dizi ve bu her bölüm oluyor. Herkese hitap eden bir dizi değil kesinlikle. Aşırı küfür içeriyor, tabi olaylar da bu yönde gerçekleşiyor. :D O yüzden herkesin sevebileceği bir dizi değil ama ben izlerken çok zevk aldım. Bu dizi sayesinde buna benzer dizilerin takipçisiyim artık. :)

Puanım: 8.5/10

inbetweeners.jpg

How Not To Live Your Life 1. Sezon

Dizinin adını ilk gördüğümde biraz garipsedim, akılda tutmak benim için zor. :D The Inbetweeners'tan sonra bu diziyi tercih ettim çünkü o diziye benzer bir şey bekliyordum. Konu olarak iki dizi baya farklı ama sadece konu olarak değil birçok anlamda da farklılarmış. :D

Açıkçası diziye pek ısınamadım. İlk sezonu indirmemiş olsam muhtemelen 2. ya da 3. bölümde bırakırdım ama harcadığım megabaytlara mı acıdım nedir sonuna kadar izledim sezonu. :D Sezon finalini izlemeden önce diziyi bırakacağıma emindim ama nedense bölümü izledikten sonra izleme isteği oldu bende. O yüzden diziye son bir şans verip 2. sezonu da izleyeceğim. :) Fakat dizi en azından şu an için beklentimin baya altında. Umarım ikinci sezonu severim. :)

Puanım: 6.5/10

latest

Spartacus 2. Sezon (Gods of the Arena)

Aslında diziye geçen sene bu zamanlarda başlamıştım ama okul işleri yüzünden ilk sezonunu izleyip ara vermek zorunda kalmıştım. Lost'tan sonra bir süre düştüğüm boşluğu Spartacus fazlasıyla doldurdu. :) İzlemediğim zamanlar fark etmesem de diziyi baya özlemişim ve tahminimden de fazla seviyormuşum. :D

Sanırım dizinin ilk sezonunda Gannicus'tan hiç bahsedilmemişti. Ben sezona başlarken Crixus, Oenomaus gibi karakterlerin daha ön planda olduğu bir sezon bekliyordum. Ancak Gannicus ve Batiatus merkezli bir sezon izledik. Gannicus karakterini baya sevdim, bence sevmeyeni de çok azdır. Andy Whitfield'ın yokluğunda Spartacus'ün -bence- düşen karizmasını ve sempatikliğinin yerini doldurabilecek bir karakter. Spartacus'ü de tamamen dışlamak istemem ama bence Gannicus, Spartacus'ün de önüne geçen bir karakterdi. Oyuncu seçimi de çok başarılı. Dustin Clare gerçekten harika bir seçim olmuş.

Batiatus hanesinin geçmişi de güzel anlatılmış.

Sezon finalinin son sahnesinde kendisinin ve Lucretia'nın yerde kanlı bir şekilde yattıkları sahneyi gösterdiklerinde üzülmedim desem yalan olur açıkçası. Yaptığı onca şeye rağmen azcık da olsa seviyordum sanırım bu adamı. :D

Fazla hırsın, açgözlülüğün nelere sebep olabileceği de çok güzel bir şekilde gösterilmiş bence.

Kısacası dizinin o zaman verdiği mecburi ara olabilecek en iyi şekilde kullanılmış. Bence gerek karakterleri, gerek olaylarıyla, gerekse anlattıklarıyla oldukça akıcı ve güzel bir sezondu.

Puanım: 9.5/10

spartacus-gods-of-the-arena.jpg

@gundix123
2. sezon derken Blood and sand mı demek istedin? :D

Haberlerden uzak olduğum için ben gods of arenayı izleyememiştim gerçide.

Neyse Gannicus'u oynayan adam gerçekten büyük adam zaten yönetmende görüp o tarz sahneleri kolayca vermişler. 2. sezon yaşasaydı gerçek spartacusümüz böyle bir 2. plana izin vermezdi. :( Fakat yerine gelen adamda 1-2 kalite altı işte.

@gundix123
2. sezon derken Blood and sand mı demek istedin? :D

Haberlerden uzak olduğum için ben gods of arenayı izleyememiştim gerçide.

Neyse Gannicus'u oynayan adam gerçekten büyük adam zaten yönetmende görüp o tarz sahneleri kolayca vermişler. 2. sezon yaşasaydı gerçek spartacusümüz böyle bir 2. plana izin vermezdi. :( Fakat yerine gelen adamda 1-2 kalite altı işte.
Hayır Blood and Sand 1. sezondu. :D Aslında 2. sezon Vengeance diye gözüküyor IMDb'de falan ama Gods of Arena Vengeance'den önce çekildiği için ben onu 2. sezon olarak görüyorum. Aslında Gods of Arena ayrı bir mini-dizi olarak çekilmiş, sadece 6 bölüm. Bence fırsat bulursan izle, gerçi sen çoğu olayı biliyorsundur ama yine de zevk alırsın. :D

Hayır Blood and Sand 1. sezondu. :D Aslında 2. sezon Vengeance diye gözüküyor IMDb'de falan ama Gods of Arena Vengeance'den önce çekildiği için ben onu 2. sezon olarak görüyorum. Aslında Gods of Arena ayrı bir mini-dizi olarak çekilmiş, sadece 6 bölüm. Bence fırsat bulursan izle, gerçi sen çoğu olayı biliyorsundur ama yine de zevk alırsın. :D

Adam reyis zatede illa ki izlerim, Spartacus'ü oynayan adam ilk kez kansere yakalandığında iyileşmesini beklemek için bunu çekmişler, adam kurtulmuş sonra 2. sezonu çekiceklerken bir daha yakanmış, sonrası ölüm. :(

Ozaman yorumunu bir daha değerlendireyim, neden Spartacusün düşen karizması gibi bir yorumda bulundun, ne oldu ki o sırada? :D

Adam reyis zatede illa ki izlerim, Spartacus'ü oynayan adam ilk kez kansere yakalandığında iyileşmesini beklemek için bunu çekmişler, adam kurtulmuş sonra 2. sezonu çekiceklerken bir daha yakanmış, sonrası ölüm. :(

Ozaman yorumunu bir daha değerlendireyim, neden Spartacusün düşen karizması gibi bir yorumda bulundun, ne oldu ki o sırada? :D
Ya ben normalde diziyi bitirdim. :D Bir süre forumda yoktum. O yüzden hiç yorum yapamamıştım. Ben de sezon sezon diziyi yorumlayım dedim. :D

Spartacus'ün karizmasının düşmesi oyuncu değişikliği yüzündendi. Andy reyisin yokluğu baya hissedildi bence. :( Yeni gelen oyuncu da iyiydi de yerini dolduramadı doğal olarak. Sonraki sezonlarda Andy Whitfield olabilseymiş çok daha muhteşem olurdu dizi. :(

Spartacus 3. Sezon (Vengeance)

İlk iki sezonun biraz daha gerisinde bir sezondu bence. Bunda Andy Whitfield'ın yokluğu baya etkili. Liam McIntyre'a alışmak biraz zaman aldı. Oyunculuğu kötü olduğu için değil hatta tersine iyiydi de ama işte ne olursa olsun hissedilebilecek bir eksiklik. :(

Mesela Spartacus karısıyla olan anılarını, yaşadıklarını hatırlıyor ama o sırada o intikam duygusunu tam hissedemedim ben.

Gods of Arena'da Gannicus'ı gördükten sonra Vengeance'ta da görmek çok iyiydi. Hikayeye güzel giriş yaptı.

Sanırım 5. bölümde giriş yapmıştı. O bölüm de çok iyiydi bu arada. Arena yıkmalar falan. :D

Sezonun nasıl biteceğini az çok tahmin edebiliyorduk. Muhtemelen hemen herkesin de tahmini tutmuştur. :)

Beklenildiği gibi Gaius öldü.

Ama kendi adıma konuşmam gerekirse beklemediğim ve beni baya şaşırtan olaylar da olmadı değil.

Lucretia'nın intiharı bence sezon finalinin en iyi kısmıydı. Kocasını bu kadar seviyor olması ve bunca zaman doğacak bebek ile ilgili planı şaşırttı. Bence hem dramatik hem de çok etkileyici bir sahneydi. Bu arada o sahnede "Eyledim Eyledim" türküsünden ufak bir kesitin olması da çok ilginçti. İlk duyduğumda baya şaşırmıştım 2-3 kere replay yaptım sanırım. :D Sözler o sahneyle ne kadar uyumluydu tartışılır ama türkü bir bütün olarak sahneye harika uymuş bence. Böyle yabancı dizilerde falan Türkçeyle ilgili bir şeyler görmek gerçekten mutlu ediyor beni. O zaman da mutlu olmuştum. :D

Tıpkı Benjamin'in Türkçe konuştuğu sahnede mutlu olduğum gibi. :D

Kısacası başta da söylediğim gibi önceki iki sezonun biraz aşağısındaydı bence ama yine de çok iyiydi. :)

Puanım: 9/10

maxresdefault.jpg

Spartacus 4. Sezon (Final - War of the Damned)

Ve final sezonuna geldik. :) Dizi için oldukça iyi bir sezondu bence. Fazla uzatmadan yerinde bitirmişler. Gerçi bir bu kadar daha olsa yine izlenirdi orası da ayrı mesele. :D

Final sezonunu elimden geldiğince ağırdan izlemeye çalıştım. Çünkü bitirdikten sonra çok arayacağımın farkındaydım. :( Buna rağmen sanırım 4 gün sürdü bitmesi. :D Her bölümü ayrı keyif veren, sürükleyici bir diziydi.

Oyunculuklar gayet iyiydi. Dizide gerçekten karakter zenginliği çoktu. Karakterleri canlandıran oyuncu seçimleri de gerçekten çok iyiydi. Sırıtan hiçbir oyuncu yoktu. Liam McIntyre seçimi başta pek olmamış gibi gelse de ilerleyen bölümlerde beni haksız çıkardı. Özellikle final bölümündeki performansı harikaydı.

Bu sezon yaşanan olaylara gelecek olursak;

Spartacus'ün öleceğini biliyordum, zaten tahmin etmesi de zor değil. Gerçi ölümünü bilmeyenler savaşı kazanabileceğini de düşünebilirler bu da gayet makul bir seçenek. :D Final sahnesinde gözlerim doldu, gerçekten çok etkileyici bir sahneydi. :(

Gannicus. :( Ölümünün bu şekilde olmasına baya üzüldüm. Çarmıha gerili bir haldeyken kendini arenada, seyircilerin arasında görmesi falan tam Gannicus'lık bir olaydı. Adam resmen gladyatör olmak için doğmuş.

Açıkçası ana karakterler arasında ölümüne en az üzüldüğüm Crixus oldu. Bir türlü sevememiştim zaten. Her sezon illa ki gıcık bir şeyler yapıyordu. Yine de bu şekilde ölmeseydi iyiydi.

Agron'ın ölmemesine sevindim. Dizinin en esaslı karakterlerinden birisiydi. :)

Roma tarafına geçecek olursak, Crassus'ın ölmemesine şaşırdım hikayesini bilmediğim için. Ama en azından ergen oğlunun ölmesi yüreğimizi biraz da olsa ferahlattı. :D

Ceaser zaten ölemezdi doğal olarak ama 8. bölümde ne yaptılar adama ya. :D Koskoca Ceaser'ın bir ergen tarafından tecavüze uğraması sadece sezonun değil dizinin de en sansasyonel olayıydı herhalde. :)

Daha birçok olay oldu elbette ama en akılda kalıcı olaylar bunlardı sanırım. Kısacası, diziye yakışır bir final sezonuydu. Dizinin finali de efsaneydi gerçekten. Unutulmayacak bir dizi Spartacus. Emeği geçen herkesin eline, yüreğine sağlık. :)

Sezona Puanım: 10/10
Diziye Puanım: 10/10

Spartacus-War-of-the-damned-New-Poster.jpg