Fav10 Film Kulübü 6. Sezon 1. Hafta Oylaması

İlk haftaki iki filmimiz hangi iki film olsun?

• Kullanılan toplam oy
    15
  • Anket kapatılmış .

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,343
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Fav10 Film Kulübü'nde 6. sezon başlıyor...

Bu sezon yeni format gereği 6 hafta boyunca her hafta dörder filmden ikişer tanesi oylama ile seçilerek etkinliğe dahil olacak. Yani 6. sezon toplam 6 haftadan ve 12 filmden oluşacak. Belirlenen filmler birlikte izlenecek, birlikte yorumlanacak, birlikte ödüllendirilecek...

Hepiniz etkinliğimize davetlisiniz. :)

İlk hafta için aday filmleri tanıyalım:

The Man From Earth

John Oldman, bir üniversitede yaptığı tarih profesörlüğü görevinden ayrılıp başka bir yere taşınma kararı alır. Veda etmek için evine gelen profesör arkadaşları John’un taşınmasının altındaki nedeni merak eder.

Arkadaşlarının meraklı soruları üzerine gizemini korumaktan vazgeçen John, neden taşındığını açıklar: yaklaşık 14.000 yıldan beri yaşayan ve hiç yaşlanmayan bir ölümsüzdür. Ortaya attığı bu iddia arkadaşları tarafından sorgulanacak ve hepsi John’un delirmiş ya da kendilerini sınıyor ya da en kötüsü doğruyu söylüyor olma ihtimalleri arasında gidip geleceklerdir.

Düşük bütçeli ve tek bir mekanda çekilmiş olan Dünyalı, seyircisini de tüm film boyunca düşünmeye ve sorgulamaya iten, herhangi bir özel efekte ihtiyaç duymamış farklı bir bilim-kurgu. (Beyazperde)

Adam's Apples (Adams æbler)

Hapisten yeni çıkan neo-nazi Adam, topluma hizmet etmek üzere papaz Ivan'ın yanına gönderilir. Ivan ona kilisenin önündeki elma ağacının meyveleriyle bir elmalı kek pişirme görevi verir. Bu arada elmalar kuşların, solucanların ve şimşeklerin saldırısına uğrar. Ivan, Şeytan tarafından sınandıklarına inanır. Adam ise Tanrı tarafından sınandıklarını düşünmektedir, çünkü belki de kötülük diye bir şey yoktur. İyi ile kötü çatışmasına ciddi biçimde eğilen bu absürd ve çarpık kara komedi, Çaylak Kasaplar'ın yönetmeni, Mifune, Açık Kalpler ve Kral Yaşıyor gibi Dogme filmlerinin yazarı Anders Thomas Jensen'in son filmi. Adem'in Elmaları aynı zamanda Danimarka'nın En İyi Yabancı Film kategorisindeki Oscar adayıydı. (Sinemalar)

The Basketball Diaries

Jim bir lise öğrencisidir. Kendini tam anlamıyla teslim ettiği hobisi ise basketboldur. Lisesinin basketbol takımının aranan oyuncularından biri olmuştur. Prestijli liglere terfi edip de dünyaca tanınan bir oyuncu haline gelmek tek hayalidir. Kısa bir süre sonra tanışacağı uyuşturucular dünyası ise Jim’in tüm geleceğini kökünden değiştirecektir. Sefaletin getirdiği, suça mecbur bir hayat başlamıştır onun için. Onu bu durumdan kurtarabilecek tek şey ise, kendine gönülden bağlanabileceği yeni bir uğraş bulması olacaktır.
Leonardo Di Caprio’nun Lorraine Bracco, Mark Wahlberg ve Ernie Hudson gibi oyuncularla rolleri bölüştüğü ve kariyerinin en dikkate değer performanslarından birini sergilediği Basketball Diaries’in yönetmen koltuğunda Scott Kalvert oturuyor. (Beyazperde)

In Bruges

İki kiralık katil olan Ray ve Ken zor bir işin ardından patronları Harry Waters tarafından Belçika’nın romantik şehri Brugge’a tatile yollanırlar.

Geldiği ilk günden beri bu şehirden nefret eden Ray’i burada pek çok sürpriz beklemektedir. Bunun sadece basit bir tatil olmadığını düşünen Ray burada yeni insanlarla tanışır ve aşkı ile kendi hayatı arasında gelgitler yaşamaya başlar.

Fragmanı eğlencelik bir aksiyon filmi vaadetse de, film aynı zamanda son derece dramatik bir hikaye de sunuyor. (Beyazperde)

@Tolstoyevski @Titanium @Danger UA! @berkann @Harunnn60 @crazymurat31 ve tüm FavoriForumum halkı. :)

Son iki filmi izlemiştim, o açıdan izlemediğim filmlere yönelsem daha iyi olacak. :)

Şansa bak.:D The Basketball Diaries dışındaki tüm filmleri izledim. O yüzden oyum ona ve In Bruges'e. In Bruges'i kaçırmayın bence. Bu arada IMDB linkinde gözükmemişler ama In Bruges'in başrollerinde Colin Farrell, Brendan Gleeson ve Ralph Fiennes var.

Son düzenleme:
Son ikisini izlediğimden dolayı 'The Man From Earth' ile 'Adam's Apples' dedim. :)

@Tolstoyevski Hani gençlik filmi gibi komedi değil eğer ondan endişeleniyorsan. Kaliteli komedi yani. Hollywood filmi olmadığı için o tarz bir komedi değil.

Söylemedi demeyin The Man From Earth elimizde patlayacak gibi. :D

Adam's Apples konuda yazan şey pek ilgimi çekmedi onuda eliyorum.

1)The Basketball Diaries, şuana kadar bu konuda başarısız bir filmle karşılaşmadık, 2-3 dönem önce yine en sevilenlerden biri olmuştu sanırım.

2)In Bruges, birde dram aksiyonu ile haftayı bitirelim derim. 5-6 seçenek olsa yine bu ikisini oylardım heralde.

Söylemedi demeyin The Man From Earth elimizde patlayacak gibi. :D

Adam's Apples konuda yazan şey pek ilgimi çekmedi onuda eliyorum.

1)The Basketball Diaries, şuana kadar bu konuda başarısız bir filmle karşılaşmadık, 2-3 dönem önce yine en sevilenlerden biri olmuştu sanırım.

2)In Bruges, birde dram aksiyonu ile haftayı bitirelim derim. 5-6 seçenek olsa yine bu ikisini oylardım heralde.

Bence aksine, hatta etkinliğin en iyi filmi seçilmesi bile olası. Dogville veya Judgment at Nuremberg gibi filmler için haklı olabilirsin ama The Man From Earth için pek olası değil gibi. :D Özellikle Mr.Nobody tarzı sevenler için de çok hoşuna gider diye düşünmüştüm ama fazla baskı yapmayalım tabi :A Nasılsa günün birinde bu film izlenildiğinde keşke daha önce izleseymişim, dedirtecek bir yapım. :)

bu sefer bende bu etkinliğe katılıcam inş @OzaN dünyalı ve günlük dedim
:Z:Z:Z

ayy @destere de dönsede birlikte izlesek onun yorumlarıyla daha eğlenceli olurdu:F

Yarış üç film arasında geçiyor, sıkı bir rekabet var. Seçilemeyen filme yazık olacak. İnşallah en beğenilecek olanlar seçilir. :):)

Adam's Apples
In Bruges

The Basketboll Diaries'i geçen hafta izlediğim için onu seçmedim. Tam da yorumunu yazmaya hazırlanıyordum. :D Ben pek beğenmemiştim ama umarım forumda sevilir. :)

Adam's Apples
In Bruges

The Basketboll Diaries'i geçen hafta izlediğim için onu seçmedim. Tam da yorumunu yazmaya hazırlanıyordum. :D Ben pek beğenmemiştim ama umarım forumda sevilir. :)
Yüzlerce filmden onu bulman ilginç tesadüf olmuş. :D

Bu yorumun korkuttu. Pek beğenmemek derken 7'lik mi 6'lık mı daha mı kötü :D

Yüzlerce filmden onu bulman ilginç tesadüf olmuş. :D

Bu yorumun korkuttu. Pek beğenmemek derken 7'lik mi 6'lık mı daha mı kötü :D
Aslında çok da tesadüf sayılmaz. Bu aralar Leonardo DiCaprio'nun izlemediğim filmlerini izleme çabasındayım. Dün de The Aviator'u izlemiştim mesela. Ama o filmi etkinliğe girmez diye izlemiştim, süresi malum. :D

Puan anlayışlarımız biraz farklı seninle. Benim için 7'lik bir film pek iyi değilken senin için iyi olabiliyor. Bence 7'likti ama senin gibi puanlarsam 6 diyebilirim. :D Yalnız çok olumsuz yorum yapmayım yine de. Filmi kalabalık bir ortamda izlemiştim ve beğenen de çıkmıştı. :D

Aslında çok da tesadüf sayılmaz. Bu aralar Leonardo DiCaprio'nun izlemediğim filmlerini izleme çabasındayım. :D Dün de The Aviator'u izlemiştim mesela. Ama o filmi etkinliğe girmez diye izlemiştim, süresi malum. :D

Puan anlayışlarımız biraz farklı seninle. :D Benim için 7'lik bir film pek iyi değilken senin için iyi olabiliyor. Bence 7'likti ama seninki gibi puanlarsam 6 diyebilirim. :D Yalnız çok olumsuz yorum yapmayım yine de. Filmi kalabalık bir ortamda izlemiştim ve beğenen de çıkmıştı. :D
Pek korkmaya gerek yok o zaman. :):)

The Aviator'u benim de izlemem lazım bir ara. Scorsese & DiCaprio ortaklığında izlemediğim tek o kaldı ama dediğin gibi etkinliğe girmez. :D