Klasik Dexter - Dizi Yorumları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
7x12 (Sezon Finali)

Harika bir sezon finaliydi. İzlemeden önce de iyi bir şeyler bekliyordum ama bu kadarını beklemiyordum. Tüm övgüleri hak eden bir bölümdü. :)

Son sahne çok iyiydi ya. Debra'nın kararını her ne kadar tahmin edebilsek de baya gerdi. Bu da oyunculukların ne kadar üst seviyede olduğunu gösteriyor. Dizinin 4. sezonun finalinden sonraki en etkileyici sezon finaliydi bence.

LaGuerta zaman zaman sinir etse de -özellikle bu sezonki Dexter araştırmasıyla- yine de ölmeyi hak eden bir karakter değildi bence. Üzüldüm. :(

Bölümde Doakes'ı çok uzun zaman sonra yeniden görmek güzeldi. Pek sevdiğim bir karakter değildi ama dizide görmek hoşuma gitti niyeyse. :D Bu arada onun olduğu sahnelerin hiçbirini hatırlayamadım. Gerçi biri baya tanıdık geldi ama diğer ikisi hiç aklımda kalmamış. Bölüme özel olarak sonradan çekilmiş sahnelerden miydi acaba? (b)

Uzun lafın kısası sadece son sahnesiyle bile 10 puanı hak eden bir bölüm. :)

Puanım: 10/10

1x9,10 u izledim cmt :D
daha değişik duygularla izliyorum diziyi tam tanımlayamadım daha.
Teyze Dexter'ların arkasından kablocu adam kablocu adam diye bağırdı martı gibi ama duyan olmadı :F
Debra'nın sevişme sahnesinde göğüslerini göstermeme çabası çok göze battı :(

17619_10206811106705305_5579269758671873812_n.jpg

@OzaN Bizim Mike Dexter'da da oynamış meğer :D

HD Keyf @yatutarsa

1x1

Ben hikayeyi yanlış düşünmüşüm. İnkitam için karısı felan öldürülür sonra kafayı yer tarzında diye şey ettim, megerse çocukkende psikopatmış. :D

Ortada şöyle bir gerçek var acaba Dexter gerçek hayattada mı psikopat? Yüz mimikleri gerçekten tam role uygun. Stitcher'de ki kızla aynı tarz gibiler.

Neyse 1. sezon onayını alır, indirme listesine atını yazdırır.

8.5/10

HD Keyf @yatutarsa

1x1

Ben hikayeyi yanlış düşünmüşüm. İnkitam için karısı felan öldürülür sonra kafayı yer tarzında diye şey ettim, megerse çocukkende psikopatmış. :D

Ortada şöyle bir gerçek var acaba Dexter gerçek hayattada mı psikopat? Yüz mimikleri gerçekten tam role uygun. Stitcher'de ki kızla aynı tarz gibiler.

Neyse 1. sezon onayını alır, indirme listesine atını yazdırır.

8.5/10
Hayırlı olsun :D

1x1

Çok beğendim. Güzel açılış oldu.

Dexter karakterini sevdim. Oz'dan baya oyuncu var bu dizide. Zenci polisin her sahnesinde güldüm.:D

Her bölüm ayrı konu olmaz ama umarım.

9/10

1x1

Çok beğendim. Güzel açılış oldu.

Dexter karakterini sevdim. Oz'dan baya oyuncu var bu dizide. Zenci polisin her sahnesinde güldüm.:D

Her bölüm ayrı konu olmaz ama umarım.

9/10
Zaten bölümün sonunda her bölüm ayrı konu olmayacağını anlaman gerekirdi aslında. :):)

Zaten bölümün sonunda her bölüm ayrı konu olmayacağını anlaman gerekirdi aslında. :):)
Anladım ama hani olay yeri inceleme falan var ya belki sürekli yeni davalara bakarlar diye tereddüt ettim.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Anladım ama hani olay yeri inceleme falan var ya belki sürekli yeni davalara bakarlar diye tereddüt ettim.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Olay yeri inceleme olunca haliyle sürekli yeni olaylar falan geliyor tabii ama dizinin ana konusu farklı oluyor. :):)

1x2

Bu bölüm pek bir şey olmadı aslında. Polis ve karısının cinayeti pek ilgimi çekmedi.

Katilin Dexter'a verdiği mesajlar güzel.

6/10

1x3

Bu bölüm fena değildi. Dexter'ın kardeşini cinayet masasına aldılar.

Rita şimdilik çok gereksiz bir karakter gibi duruyor.

Bu bölüm Cyril O'Reily'de vardı. Doakes'a tuzak kurdular ama onun olayı da alakasız duruyor.

Dexter'ın geçmişleri güzel oluyor. İlk cinayetini falan göstermeleri güzel.

7.5/10

Sezon Finaline Kadar Olan Kısımlar

İlk sezon biraz durgun geldi bana. Dizinin süresi biraz uzun. Son 3 bölüm özellikle iyiydi ama şimdilik beklentilerimi karşılamadı.

Ice Truck Killer'ın Dexter'ın kardeşi çıkması şaşırttı. Öldüreceğini de beklemiyordum daha diğer sezonlara kadar gider diye düşünüyordum.

Bir de mesela bu dizide bana Dexter'dan başka tüm karakterler önemsiz gibi geliyor. Tamam başrol sonuçta o ama diğer karakterlerin olayları falan olduğunda hiç ilgi çekmiyor.

Rita Paul'un dediği ayakkabıyı gördü acaba şüphelenir mi? Bir de bu sezon Ice Truck Killer olayı bitti acaba diğer sezonlarda ne olacak?

Dexter'ın nasıl evlat edildiğini falan da gösterdiler. Çocukluğunda yaşadığı annesinin ölümünü hatırladığı sahneler çok etkileyiciydi.

Bu sezona genel olarak 8 veririm.

Son düzenleme:
Dexter'a yeni yeni başlayanlar <3 Ben de yine bilmem kaçıncı defa tekrar başladım 2x4'teyim 😛

Bu arada ben dizide 7x1'e kadar geldim. Kaliteli dizi kesinlikle. Özellikle son bölümlerde inanılmaz olaylar oluyor. Altta yorumları kısa kısa özet geçeyim.

"2. sezon Doakes gerçeği öğrendi ve öldü. Lila tam bir manyaktı. Beni sinir eden bir karakterdi. Sonuç olarak Dexter iyi yırtmıştı Bay Harbor Butcher davasından.:D

3. sezon sıkıcıydı. Miguel Prado olayını hiç sevmedim. Tüm sezonlar içinde Dexter'ın en dandik düşmanıdır herhalde. Skinner da pek süper bir seri katil değildi. Neyse Prado'yu da son yolculuğuna uğradık sonunda. Dexter ve Rita'da bu sezon sonunda evlendi falan.

4. sezon ise efsaneydi. Trinity bence şimdiye kadarki en ilginç karakterdi. Şükran günü sahneleri falan mükemmeldi. Quinn'in sevgilisinin bunun kızı çıkması Debra ve Lundy'i vurması iyi sürprizlerdi. Ve Rita'nın ölümü.:( Baya şok ediciydi. Aslında Rita'da bir Skyler potansiyeli vardı ama acılı ölümü sebebiyle kendisini iyi hatırlıyoruz tabii ki.

5. sezon da çok iyiydi. Jordan Chase ve Lumen sezona büyük renk kattı. Lumen'dan nefret ediyordum ilk başlarda ayak bağı olduğu için ama sonra iyi uyum sağladı. Dexter'a da iyi yardımcı oldu. Gitmesi üzücü oldu ama.:( Dexter'ı gözetleyen adam da baya sinir bozdu ve gerdi ama onun da sonu diğerleriyle aynı oldu.:D Quinn uzak durarak akıllılık etti.

6. sezon sıkıcıydı. Doomsday Killer pek sarmadı. Ama Travis'in şizofren olduğunu öğrendiğimiz kısımdan sonrası güzeldi. Hafif bir Fight Club şoku oldu. Colin Hanks de bu rolde çok başarılıydı. Ve sonunda da bir gün mutlaka göreceğimiz sahne geldi çattı. Debra Dexter'ı gördü ve 7x1'de de seri katil olduğu gerçeği ortaya çıktı.

Bu arada Louis'in geleceği pek parlak değil. O da bu sezon finali gidici gibi.:D Ama genelde her sezon bir seri katilimiz oluyordu sanırım bu sezon olmayacak gibi duruyor."]

Evet genel olarak yazdım sezonları yan karakterlerle ilgili gelişmeleri yazmadım. Ama Masuka'ya ayrı bir parantez açayım. Süper bir adam ya.:D

Vay be. Dexter da bitti.:( Final tabii ki hayal kırıklığıydı genelde izlediğim efsane dizilerin finallerinden çok etkilenmiştim. (Breaking Bad, Lost) Finalin hiç beğenilmediğini baştan beri biliyordum o yüzden çok beklentim yoktu ama keşke daha iyi bir final yapsalardı.:(

"7. sezonun sonu mükemmeldi. LaGuerta'yı zaten pek sevmezdim Deb yine reyizliğini gösterdi. Isaak Sirko da Dexter'da gördüğüm en karizma karakterdi. Hannah da Dexter'ın en çok bağlandığı kadın karakterdi. Debra belki de onunla kaçma düşüncesinden dolayı öldü ama Hannah'a kim karşı koyabilir? :D Sezon 5 -7 kısmındaki Harrison çok iyiydi ama son sezondaki hem çok tatlı değildi hem de oyunculuğu kötüydü.

8. sezon ise 3. sezonla birlikte dizinin en kötü sezonuydu. Son sezona gelmişiz Dexter'ı hala yakalama tehlikesi beklemiyor. 7. sezondan LaGuerta yakalamıştı onu da kimse iplemedi zaten. Ama son sezon ya hani bir gerilim falan olsaydı. Final bölümü de maalesef hayal kırıklığıydı. Debra'yı niye öldürdünüz? Quinn'le evlenseydi fena mı olurdu? Hadi öldürdünüz niye okyanusa atıyorsunuz ya.:( Çok harbi bir kadındın Debra F*cking Morgan.:(

Oliver Saxon'un ölümü iyi planlandı bence de sezon finalinden önce öldürselerdi keşke.

En sonu neydi öyle? Dexter'ı oduncu yapmak nedir ya? Harrison ve Hannah'la hayatına devam edebilirdi. Bir de Masuka, Angel ve Quinn'e ne oldu? Ufak bir gösterseydiniz keşke."]

Neyse biraz eleştirim ama efsane diziydi. İlk 5'ime kesinlikle girer.

Diziye puanım: 9/10

Vay be. Dexter da bitti.:( Final tabii ki hayal kırıklığıydı genelde izlediğim efsane dizilerin finallerinden çok etkilenmiştim. (Breaking Bad, Lost) Finalin hiç beğenilmediğini baştan beri biliyordum o yüzden çok beklentim yoktu ama keşke daha iyi bir final yapsalardı.:(

"7. sezonun sonu mükemmeldi. LaGuerta'yı zaten pek sevmezdim Deb yine reyizliğini gösterdi. Isaak Sirko da Dexter'da gördüğüm en karizma karakterdi. Hannah da Dexter'ın en çok bağlandığı kadın karakterdi. Debra belki de onunla kaçma düşüncesinden dolayı öldü ama Hannah'a kim karşı koyabilir? :D Sezon 5 -7 kısmındaki Harrison çok iyiydi ama son sezondaki hem çok tatlı değildi hem de oyunculuğu kötüydü.

8. sezon ise 3. sezonla birlikte dizinin en kötü sezonuydu. Son sezona gelmişiz Dexter'ı hala yakalama tehlikesi beklemiyor. 7. sezondan LaGuerta yakalamıştı onu da kimse iplemedi zaten. Ama son sezon ya hani bir gerilim falan olsaydı. Final bölümü de maalesef hayal kırıklığıydı. Debra'yı niye öldürdünüz? Quinn'le evlenseydi fena mı olurdu? Hadi öldürdünüz niye okyanusa atıyorsunuz ya.:( Çok harbi bir kadındın Debra F*cking Morgan.:(

Oliver Saxon'un ölümü iyi planlandı bence de sezon finalinden önce öldürselerdi keşke.

En sonu neydi öyle? Dexter'ı oduncu yapmak nedir ya? Harrison ve Hannah'la hayatına devam edebilirdi. Bir de Masuka, Angel ve Quinn'e ne oldu? Ufak bir gösterseydiniz keşke."]

Neyse biraz eleştirim ama efsane diziydi. İlk 5'ime kesinlikle girer.

Diziye puanım: 9/10
Baya çabuk harcamışsın diziyi. :(

Sorma ya sonunu çok merak ettim son sezonunu 2 günde bitirdim.:( İnsanların 8 yılda izlediği şeyi 1 ayda izlemek çok garip geliyor.:D
Biz haftada 1 bölüm izleyebiliyorduk anca. :D Valla Dexter gibi üst düzey diziler kolay kolay gelmiyor. İzlemediğim sezonu olsun isterdim. :(