(Seviyeli Tartışma) - Mini Etek Giyen Kadınlar Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Bu benim düşüncem. Kadının saç telinin açık olması bence günah değil.

Hiç şaşırmadım. :)
Kadınlar Medine-i Münevvere’de de günahkâr erkekler tarafından rahatsız ediliyorlardı. Durum Hz. Muhammed sallallahü aleyhi ve sellem’e şikayet edilince Ahzab Suresi’nin 59. ayeti nazil oldu.
“Ey Peygamber; eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, cilbablarını üzerlerine sıkıca örtünsünler. Böylesi onların (iffetli olarak) tanınmaları ve rahatsız edilmemeleri için daha elverişlidir.”
Cilbab, kadınların evlerinden çıkarken üstlerine aldıkları, başörtüsünden büyük bir örtü ya da büyük bir başörtüdür.

Kadınlar Medine-i Münevvere’de de günahkâr erkekler tarafından rahatsız ediliyorlardı. Durum Hz. Muhammed sallallahü aleyhi ve sellem’e şikayet edilince Ahzab Suresi’nin 59. ayeti nazil oldu.
“Ey Peygamber; eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, cilbablarını üzerlerine sıkıca örtünsünler. Böylesi onların (iffetli olarak) tanınmaları ve rahatsız edilmemeleri için daha elverişlidir.”
Cilbab, kadınların evlerinden çıkarken üstlerine aldıkları, başörtüsünden büyük bir örtü ya da büyük bir başörtüdür.
Bak kendin söylüyorsun günahkar erkeklermiş. Kadınlar rahatsız edildikten sonra kapalı olsalar da edilir bunun örtünmeyle ilgisi yok. :)

Bak kendin söylüyorsun günahkar erkeklermiş. Kadınlar rahatsız edildikten sonra kapalı olsalar da edilir bunun örtünmeyle ilgisi yok. :)
sen burdaki olayı anlamadın ama neyse fazla uzatmaya gerek yok Allahın buyruğu var
Nur suresi 31.Ayet

Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını
korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini
göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar.
Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babalarından,
yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut
erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut
müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış
hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek
çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye
ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki
kurtuluşa eresiniz!
başkada bişey demicem.

İsteyen istediğini giyebilir ve ben bu durumu destekliyorum, senenin 2014 olduğunu düşünürsek bunun ileri bir zihniyet olduğunu gayet iyi anlayabiliriz. Hala çarşaf giyilmeli, türban takılmalı diyen arkadaşlar varsa İran'a gidebilirler.

İsteyen istediğini giyebilir ve ben bu durumu destekliyorum, senenin 2014 olduğunu düşünürsek bunun ileri bir zihniyet olduğunu gayet iyi anlayabiliriz. Hala çarşaf giyilmeli, türban takılmalı diyen arkadaşlar varsa İran'a gidebilirler.
sizde mini etek giyilmeli zinalar artmalı diyorsanız avrupaya gidebilirsiniz.

Avrupadayım zaten, Türkiye'nin avrupa ülkesi sayıldığını düşünürsek. Bu senin zihniyetin, burada sapkınlığı yapan erkekse bunun çözümünü erkeklerde araman gerekiyor, bayanlarda değil.
burda erkeğin sapkınlığını tartışıcak değilim ben Allahın bize vermiş olduğu kanunlara göre yaşamak istiyosam karşımdaki adamda kadında ona göre davranmalı ha biz dört dörtlük uyuyomuz yapamasakda hakkı savunan taraftan oluruz gerisi bizi bağlamaz.

Ee sen kendin demedin mi mini etek giyilmeli zinalar artmasını istiyorsanız. Her mini etek giyene tecavüz mü edilecek bu mudur senin hükmün?
ben onu demek istemedim ama inan her mini etek giyene tecavüz etmek isteyen 10 larca insan var ama fırsatını bulamıyolar kaldıki benim demek istediğim kadının el ve yüz dışında diğer bölgelerini örtmesi lazımdır tabi Müslümanlığı kabul ediyosa çünkü bu dinimizin emridir.

burda erkeğin sapkınlığını tartışıcak değilim ben Allahın bize vermiş olduğu kanunlara göre yaşamak istiyosam karşımdaki adamda kadında ona göre davranmalı ha biz dört dörtlük uyuyomuz yapamasakda hakkı savunan taraftan oluruz gerisi bizi bağlamaz.

ben onu demek istemedim ama inan her mini etek giyene tecavüz etmek isteyen 10 larca insan var ama fırsatını bulamıyolar kaldıki benim demek istediğim kadının el ve yüz dışında diğer bölgelerini örtmesi lazımdır tabi Müslümanlığı kabul ediyosa çünkü bu dinimizin emridir.
Mini etek giyen kadına tecavüz etmek isteyen biri varsa üzgünüm ama Türkiye'de yaşamasın. Gitsin daha farklı bir diyarda yaşasın. Erkekler nasıl t-shirt, atlet, şort giyip dolaşabiliyorsa, kadınlar da dolaşabilir.

ne ilgisi var mini etekle falan tahrik o ahlaksızların bahanesidir mahkemedende çıkış biletleri gibi birşey yanı tahrik var diyen bu ülkede ceza almıyor hatta madalya takılıyor oyüzden tahrik var bahanesini hep kullanır o suçlular ama tahrikle falan ilgisi yok bu konunun 80 90 yaşındakı ninenlere 2-3 yasındakı bebeklere çocuklara bile yapan var bunları nineler bebekler nasıl tahrik ediyor acaba onuda geç hayvanlara yapan var hayvanlardamı mini etek giyiyor onuda geç damacana haberleri okuyoruz sürekli canlı birşey bile değil bildiğin damacanada yapan var su şişesine yanı odamı etek giyiyormus bu haltı yapanların ciddi piskolojik sorunları var piskopat şerefsiz insanlar oldukları için bu haltı yiyorlar yoksa giysi tarik bunlar sadece bahane bir adam bir çocuğa böyle yapmıs adam kravat takıyor diye ceza almamıs neymiş kravat takan adam iş adamı gibi önemli bir adam olurmus kesin tahrik varmıs tahrik olmasa yapmazmıs falan küçüçk çocuktan nasıl tahrik oluyorsa artık bizim ülkemizde madalya takılıyor bu ahlaksızlara canlı yayınla kesiceksin bir taraflarını bak ozaman bu suç daha işleniyormu kadınlar çıplak dolaşsa bile yan gözle bakan oluyormu doğru dürüst ceza verirsen bu suçların önü kesilir ama madalya takılmaya devam ettikçe daha 50 yıl daha sürer bu suçlar rahat şekilde hemde 😵😵