- Reaksiyon puanı
- 50,450
- Puanı
- 1,060
- Web Sitesi
- izleryazar.com
Evet arkadaşlar bildiğiniz gibi Oscar döneminden beri bir grup olarak toplu şekilde film izleyip onları puanlayıp yorumlaşma grubumuz var. Oscar'dan sonra "FF Film Kulübü" adı altında birkaç ayda bir tekrarlanacak etkinlikler başlattık. İlk sezon bu hafta bitecek ve ikinci sezon ise Pazartesi başlayacak. Öncelikle kulübe yeni katılmak isteyenlerin olabilir diye ne yapacağımızı kısaca açıklayım:
İlk olarak bu konuda olduğu gibi sezon genelinde izleyecek filmleri belirliyoruz oylamayla. Daha sonra bu filmleri ben her hafta iki film olacak şekilde program haline getiriyorum. Daha sonra @berkann programa uygun olarak film konularını açıyor ve o konularda filmi izledikten sonraki yorumlarımızı yapıyoruz. Yorumdan sonra bir de 10 üzerinden filme puan veriyoruz. Daha sonra bu puanlar tablo halinde tutuluyor ve sezon sonunda en iyi filmler ortaya çıkıyor. Böylece film izlemeyi bir anlamda daha keyifli hale getirmiş oluyoruz.
Hazır tatil dönemine girmişken, yerli - yabancı diziler sezon finaline girmişken veya girmek üzereyken herkese katılmasını öneririm.
Etkinliğin ilk sezonuna katılan veya arada film yorumları yapan veya yabancı dizilerle haşır neşir arkadaşları konuya etiketliyorum. Eğer bu konuya ilgilendiğinize dair mesaj yazarsanız bundan sonraki konulara da etiketlerim. Herhangi bir listeye bakmadan aklıma gelenleri etiketleyeceğim o nedenle es geçtiklerim olursa kusura bakmasınlar. (İtiraf ediyorum baştan listeye bakmadım dedim ama daha sonradan 1-2 listeye baktım )
@Forumdash @Arslan Bey @gundix123 @cevaa @destere @sürgünüm @sokak sanati @legolas9900 @Maskeli Fedai @yatutarsa @Yakamoz-Asi @Çiğdem- @xemrexxx @Harunnn60 @Ahmad @ehsan7000 @gözlemci @XanTier @BesaleT @xdragxx @KK|Batman @kaan955 @BuraK @mrt-06 @HeisenBerg @primavera @RüzgarGülü
Filmleri nasıl belirleyeceğimiz kısmına dönelim. Ön önerilerle sizlerin de görüşleriyle 45 tane film belirledim. Bu filmlerin çoğu bir çoğumuzun daha önceden izlediği çok çok ünlü filmler değil. Birazcık daha az kişinin izlediği, birçoğu Top 250'de olan, Oscar ödülü veya adaylığı bulunan, ünlü yönetmenlerin veya oyuncuların imzası bulunan kaliteli filmler. IMDb puanı 7'den düşük olan bir tane bile film yok adaylarımızda. 45 filmi dört gruba ayırdım:
- 1980 öncesi filmler (12 tane) -> Hemen hepsi Top 250'de olan kült filmler.
- Dünya sineması (11 tane) -> Amerika dışından çıkmış önemli filmler
- Genel Grup A (11 tane) -> Diğer
- Genel Grup B (11 tane) -> Diğer
Bu dört kategoriden de ortalama 4 film seçilecek fakat bu sayı değişebilir duruma göre.
Oylamalarda oy sayısının yanı sıra yorumlara da bakılacak. Özellikle önceki etkinliklerde çok film izleyen arkadaşların yorumlarına biraz daha öncelik verilecek. Fakat çoğunluk oy sayısıyla da doğru orantılı olacak.
İşte Genel Grup A adaylarımız:
İlk olarak bu konuda olduğu gibi sezon genelinde izleyecek filmleri belirliyoruz oylamayla. Daha sonra bu filmleri ben her hafta iki film olacak şekilde program haline getiriyorum. Daha sonra @berkann programa uygun olarak film konularını açıyor ve o konularda filmi izledikten sonraki yorumlarımızı yapıyoruz. Yorumdan sonra bir de 10 üzerinden filme puan veriyoruz. Daha sonra bu puanlar tablo halinde tutuluyor ve sezon sonunda en iyi filmler ortaya çıkıyor. Böylece film izlemeyi bir anlamda daha keyifli hale getirmiş oluyoruz.
Hazır tatil dönemine girmişken, yerli - yabancı diziler sezon finaline girmişken veya girmek üzereyken herkese katılmasını öneririm.
Etkinliğin ilk sezonuna katılan veya arada film yorumları yapan veya yabancı dizilerle haşır neşir arkadaşları konuya etiketliyorum. Eğer bu konuya ilgilendiğinize dair mesaj yazarsanız bundan sonraki konulara da etiketlerim. Herhangi bir listeye bakmadan aklıma gelenleri etiketleyeceğim o nedenle es geçtiklerim olursa kusura bakmasınlar. (İtiraf ediyorum baştan listeye bakmadım dedim ama daha sonradan 1-2 listeye baktım )
@Forumdash @Arslan Bey @gundix123 @cevaa @destere @sürgünüm @sokak sanati @legolas9900 @Maskeli Fedai @yatutarsa @Yakamoz-Asi @Çiğdem- @xemrexxx @Harunnn60 @Ahmad @ehsan7000 @gözlemci @XanTier @BesaleT @xdragxx @KK|Batman @kaan955 @BuraK @mrt-06 @HeisenBerg @primavera @RüzgarGülü
Filmleri nasıl belirleyeceğimiz kısmına dönelim. Ön önerilerle sizlerin de görüşleriyle 45 tane film belirledim. Bu filmlerin çoğu bir çoğumuzun daha önceden izlediği çok çok ünlü filmler değil. Birazcık daha az kişinin izlediği, birçoğu Top 250'de olan, Oscar ödülü veya adaylığı bulunan, ünlü yönetmenlerin veya oyuncuların imzası bulunan kaliteli filmler. IMDb puanı 7'den düşük olan bir tane bile film yok adaylarımızda. 45 filmi dört gruba ayırdım:
- 1980 öncesi filmler (12 tane) -> Hemen hepsi Top 250'de olan kült filmler.
- Dünya sineması (11 tane) -> Amerika dışından çıkmış önemli filmler
- Genel Grup A (11 tane) -> Diğer
- Genel Grup B (11 tane) -> Diğer
Bu dört kategoriden de ortalama 4 film seçilecek fakat bu sayı değişebilir duruma göre.
Oylamalarda oy sayısının yanı sıra yorumlara da bakılacak. Özellikle önceki etkinliklerde çok film izleyen arkadaşların yorumlarına biraz daha öncelik verilecek. Fakat çoğunluk oy sayısıyla da doğru orantılı olacak.
İşte Genel Grup A adaylarımız:
Crazy, Stupid, Love. (2011) - IMDb
Directed by Glenn Ficarra, John Requa. With Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore, Emma Stone. A middle-aged husband's life changes dramatically when his wife asks him for a divorce. He seeks to rediscover his manhood with the help of a newfound friend, Jacob, learning to pick up girls at...
www.imdb.com
October Sky (1999) - IMDb
Directed by Joe Johnston. With Jake Gyllenhaal, Chris Cooper, Laura Dern, Chris Owen. The true story of Homer Hickam, a coal miner's son who was inspired by the first Sputnik launch to take up rocketry against his father's wishes.
www.imdb.com
Sideways (2004) - IMDb
Directed by Alexander Payne. With Paul Giamatti, Thomas Haden Church, Virginia Madsen, Sandra Oh. Two men reaching middle age with not much to show but disappointment embark on a week-long road trip through California's wine country, just as one is about to take a trip down the aisle.
www.imdb.com
Juno (2007) - IMDb
Directed by Jason Reitman. With Ellen Page, Michael Cera, Jennifer Garner, Jason Bateman. Faced with an unplanned pregnancy, an offbeat young woman makes an unusual decision regarding her unborn child.
www.imdb.com
Finding Neverland (2004) - IMDb
Directed by Marc Forster. With Johnny Depp, Kate Winslet, Julie Christie, Radha Mitchell. The story of Sir J.M. Barrie's friendship with a family who inspired him to create Peter Pan.
www.imdb.com
The Blind Side (2009) - IMDb
Directed by John Lee Hancock. With Quinton Aaron, Sandra Bullock, Tim McGraw, Jae Head. The story of Michael Oher, a homeless and traumatized boy who became an All-American football player and first-round NFL draft pick with the help of a caring woman and her family.
www.imdb.com
Cinderella Man (2005) - IMDb
Directed by Ron Howard. With Russell Crowe, Renée Zellweger, Craig Bierko, Paul Giamatti. The story of James J. Braddock (Russell Crowe), a supposedly washed-up boxer who came back to become a champion and an inspiration in the 1930s.
www.imdb.com
Walk the Line (2005) - IMDb
Directed by James Mangold. With Joaquin Phoenix, Reese Witherspoon, Ginnifer Goodwin, Robert Patrick. A chronicle of country music legend Johnny Cash's life, from his early days on an Arkansas cotton farm to his rise to fame with Sun Records in Memphis, where he recorded alongside Elvis...
www.imdb.com
Atonement (2007) - IMDb
Directed by Joe Wright. With Keira Knightley, James McAvoy, Brenda Blethyn, Saoirse Ronan. Fledgling writer Briony Tallis (Saoirse Ronan), as a thirteen-year-old, irrevocably changes the course of several lives when she accuses her older sister's lover of a crime he did not commit.
www.imdb.com
Perfume: The Story of a Murderer (2006) - IMDb
Directed by Tom Tykwer. With Ben Whishaw, Dustin Hoffman, Alan Rickman, Francesc Albiol. Jean-Baptiste Grenouille, born with a superior olfactory sense, creates the world's finest perfume. His work, however, takes a dark turn as he searches for the ultimate scent.
www.imdb.com
The Usual Suspects (1995) - IMDb
Directed by Bryan Singer. With Kevin Spacey, Gabriel Byrne, Chazz Palminteri, Stephen Baldwin. A sole survivor tells of the twisty events leading up to a horrific gun battle on a boat, which began when five criminals met at a seemingly random police lineup.
www.imdb.com