Bu seneki en beklediğim filmi sonunda izleyebildim. Çok çok farklı bir film izledim, sanırım böylesini bir daha zor izlerim gibi.
Öncelikle, film kesinlikle Martin Scorsese işi gibi değildi. Hani böyle bir filmin Scorsese'den çıkması şaşırtıcı gerçekten. Aşırı derecede cinsellik, uyuşturucu... Sanırım herkesten beklerdim böyle bir filmi ama Scorsese'den değil. Fakat bu kadar aşırılığın oldu film eğer bu kadar sükse yapıyorsa, ödüller falan alıyorsa bu kesinlikle yönetmenin başarısıdır. Evet, film belki Scorsese filmi gibi değildi, başka bir yönetmenin filmi gibiydi. Ama ben bu yönetmeni de çok sevdim. Scorsese'nin içinden yeni bir Scorsese çıkmış gibi.
Oyunculuklar çok iyiydi. Leonardo DiCaprio müthişti. İtiraf etmek gerekirse, başlarda aday olmasını bile tahmin etmiyordum fakat izledikten sonra ne kadar yanıldığım anlaşılıyor. Yani, fragmanı izlediğimde, oynadığı rolde Oscarlık bir hava yoktu. Film dersen o da öyle. Hal böyle olunca beklentiler de düşük oluyor. Fakat ciddi ölçüde yanılttı. Gerçi son zamanlarda ismini fazlaca duyduğum için iyi bir şeyler de beklemeye başlamıştım ama bu kadarını da beklemiyordum. Sanırım şu ana kadar izlediğim filmleri içinde, en iyi performansını bu filmde göstermiş. Umarım hak ettiği Oscar'ı verirler. Akademi şaşırt bizi.
Jonah Hill filme apayrı bir hava katmış. Gerçekten komik birisi. Tam bu tür filmlere yakışıyor. Oyunculuğu güzeldi. Beni fazlasıyla güldürdü. Ama adaylık? Düşündüm fakat ben pek doğru bulmadım Daniel Brühl varken. Ha bence Bradley Cooper'dan daha iyiydi. Eğer birisi Daniel Brühl'le yer değiştirecekse o Bradley Cooper olmalıydı bana göre...
Margot Robbie'nin kendisi de oyunculuğu da çok güzeldi. Filmdeki süresi fazla yokmuş ama az süresine rağmen hatırda kalır işler yapmış. Çok cesur sahneleri vardı, tebrik etmek lazım.
Geleceği parlak bir isim. İlerleyen zamanlarda sıkça görürüz umarım.
Matthew Mcconaughey'i son zamanlarda sıkça görüyorum. Kendisine baya ısınmaya başladım. Filmde az sahnesi vardı ama olduğu sahneleri zevkliydi. Film içerisinde Oscar'ın belki de en büyük iki favorisini bir arada görmek ilginçti gerçekten. Sık görebileceğimiz bir şey değil.
Neyse, hikaye değişik. Bence sıkıcı bir hikaye fakat bunu ellerinden geldiğince eğlenceli yapmaya çalışmışlar ve bence çok güzel yapmışlar. O bakımdan senaryo yazarlarını kutlamak lazım. 3 saatlik bir filmi eğlenceli bir filme çevirmişler. Sonuçta 3 saat olup da sıkmayan filmler fazla değil maalesef. Benim de en dikkat ettiğim kısım filmdeki akıcılık... Bunu da çok iyi başarmışlar. O yönden bakınca kurgu da çok iyiydi.
Gelelim aşırı cinsellik mevzusuna... Evet fazlaca yer verilmiş. Bu kadarına gerek var mıydı? Bence yoktu. Belki o hayatı daha da gerçekçi göstermek için yapmışlar, belki daha eğlenceli bir şeyler yapalım demişler ama bu kadarı fazla. O yüzden belki de filmin tek eksi yönü buydu. Fakat ben, filmdeki tüm bu aykırılıkları biliyordum ve bazı kısımlarda aşırı derecede abartılacağını da biliyordum o yüzden eleştireceksem, eleştireceğim kısım bu olmamalı. Tabii eleştirmek isteyenler istediği her yönden eleştirsin ona lafımız yok.
Neyse bu yorum işi uzar gider... Kısacası, filmi izleyecekseniz içinde fazlaca uygunsuz, rahatsız edici sahneler var. Bunu bilerek izleyin yoksa pişman olursunuz. Ya da rahatsız olacağınızı düşünüyorsanız hiç izlemeyin. Çünkü rahatsız olabilecek kişileri sinemadan bile soğutabilir. Bu yüzden bu kadar seveninin ve sevmeyeninin fazla olduğunu anlayabiliyorum sanırım.
Son olarak, bence bu yılın en iyisiydi. Filmden beklediğimi aldığım için de fazlasıyla mutluyum. Scorsese - DiCaprio ikilisini seviyorum.
Puanım: 9.5/10