En Son İzlediğiniz Film? 🎞

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Cast Away

Konusunu çok beğendim açıkcası.İlk başta şaşırdım nakliye işlerini filan görünce.Öncelikle Tom Hanksden bahsetmek istiyorum adam döktürmüş bence.Uçağın düşüş sahnesi çok iyiydi.Robert Zemeckis bu tür konularda gerçekten çok iyi.Flight filmindede uçak sahnelerini çok beğenmiştim.Neyse filmin müzikleri harikaydı.Ben genellikle müzikleri pek dikkate almam filmlerde ama bu filmde iyice kendini hissettirdi müzikler.Gerçekten harikaydı.Neyse genel itibariyle filme puanım 8.5 veriyorum.
 
Bus Stop (1956)

Güzel bir Romantik/Komediydi. Marilyn Monroe yine güzelliği ve oyunculuğuyla filme renk katmış. Don Murray'da çok iyiydi, ne zaman ne yapacağı belli olmayan bi karakteri oynamış ve başarılı olmuş bunda da. Marilyn Monroe hayranlarının izlemesi gereken filmlerden biri bence.

6.5/10
 
3 Idiots (2009)

İnsana ders verir nitelikte bir filmdi.İlk başlarda birçokları gibi Hindistan filmi olduğu için filme karşı ön yargım vardı.Daha önce Hindistan yapımı filmler izlemiştim ama yine de oluyor insanda bu.Ama ön yargılarımı kesinlikle alt üst etti diyebilirim.

Filme gelecek olursak,Oyunculuklar çok iyiydi.Aamir Khan'ı ilk defa izlemiyorum daha önce de izlemiştim,ama bu filmde ki performansı ayrı bi güzeldi.Çok iyi bir iş çıkarmış.Bu arada bu filmde bu adamın 44 yaşında olduğuna inanamadım.Öğrenince çok şaşırdım. :D

Senaryo çok çok başarılıydı.Filmin en çok beğendiğim kısmı senaryoydu.Üzerine düşünülmüş ve süper hazırlanmış.İzlerken hayran kaldım.İnsana başkalarının değil kendi istediğini yapmayı öğütlüyor.Aslında bu konuda bende sıkıntılıyım.Bu filmi izledikten sonra "Acaba mühendislik okumasam mı ? " diye düşünmeye başladım.Bu konuda beni kötü etkiledi. :D

Kurguda çok iyiydi,çok beğendim.Filmin işleyişi iyiydi güzeldi,hiç sıkılmadım.Ama şöyle de bir şey var gerçi bunu hemen her Hindistan filminde gördüm.Oda filmin aralarında müzikle falan dans ediyorlar. :D Değişikti güzeldi ama ben pek sevmem böyle şeyleri.Ciddiyet isterim açıkçası. :D Tek beğenmediğim kısmı bu oldu.Ama bu arada müziklerde çok iyiydi.Beğendiğimi söylemeliyim. :)

Son olarak filmde her an her duyguyu yaşıyabiliyorsunuz.Mesela herşey çok iyi giderken veya siz gülerken aniden şok bir olay yaşanabiliyor ve bi anda hüzün doluyor.Örnek verecek olursak:

Filmde bir oğlan vardı adını hatırlamıyorum. :D Rancho tam helikopter yapmış,herşey güllük gülistanken çocuğun intihar etmesiyle şok oldum.O sahne çok etkileyiciydi.
Ben filmin bu özelliğini çok beğendim.Ara ara yaşadık bunu.

Genel olarak şu ana kadar izlediğim en iyi ve değişik filmlerden biriydi.Filmin hak etmediği yerde olduğunu düşünüyorum.Eğer Hindistan filmi değilde Amerikan filmi olsaydı,bu filmi izlemeyen kalmazdı.Kesinlikle klasikler arasına girebilecek bir film.Tavsiye ederim...

Puanım: 10/10
 
The Prestige (2006)

İzlediğim en iyi filmlerden biriydi. Hırs ve rekabetin insana neler yaptırabileceğini gördük. Film bittikten sonra kafam allak bullak oldu. O kadar çok şey yaptılar ki birbirlerine hangisi gerçek hangisi yalan anlamadım. Film sonunda da sizi ters köşeye yatırıyor. Olan olayların arkasında o kadar değişik şeyler çıkıyor ki vayy be diyorsunuz. Bütün sinemaseverlerin izlemesi gereken bi film. Oyunculuklar senaryo işleyiş hepsi mükemmeldi.

9/10
 
Cast Away 9/10

İçimi yaktı resmen, harika bir dram. Tom Hanks hayatımda gördüğüm en iyi oyuncu tartışmasız her oynadığı film güzel, her oynadığı filmde harika oynuyor kesinlikle eşşsiz bir adam. Öyle iyi oynamış ki empati yapmanıza gerek bile yok film boyu ben Chuck'dım aynı duyguları yaşadım. Korku, umut, sevinç, heyecan,hüzün...

-Spoiler-

Voleybol topu olayı süperdi. Bir insan zor yaşar 4 yıl boyunca yalnız başına. Bir top bile en değerli şeyiniz olabiliyor. Topa çok bağlanması belki de hayatta tutunacağı tek dal olarak onu görmesi. Wilson'ı kaybedinceki haykırışları bunu gösteriyor zaten. Karısını 2. kez kaybedişinden dolayı yaşadığı hayalkırıklığı çok üzücüydü. Bir daha eskisi gibi olamayacağı gerçeği de var. Fimin sonunu pek beğenmedim ama daha iyi bitebilirdi kesinlikle.

-Spoiler-

Mutlaka izleyin.

cCc Tom Hanks cCc

cCc Wilson cCc
 
cevaa post: 1438172' Alıntı:
The Prestige (2006)

İzlediğim en iyi filmlerden biriydi. Hırs ve rekabetin insana neler yaptırabileceğini gördük. Film bittikten sonra kafam allak bullak oldu. O kadar çok şey yaptılar ki birbirlerine hangisi gerçek hangisi yalan anlamadım. Film sonunda da sizi ters köşeye yatırıyor. Olan olayların arkasında o kadar değişik şeyler çıkıyor ki vayy be diyorsunuz. Bütün sinemaseverlerin izlemesi gereken bi film. Oyunculuklar senaryo işleyiş hepsi mükemmeldi.

9/10

bu filmi izlemede bukadar geciktiğine inanamıyorum müthiştir

my week with marilyn
 
Apollo 13 (1995)

Öncelikle söylemeliyim yine gerçek bir olaydan esinlenerek yapılmış filmdi.Bu filmi daha anlamlı kılıyor kesinlikle.

Filme gelecek olursak,şu ana kadar en beğendiğim uzay filmi oldu diyebilirim.Aya yolculuk için giden bir mürettebatın kurtarma operasyonuna dönüşen hikayesini izliyoruz bu filmde.Beni çok etkiledi film.Zaten böyle kurtarmaca yapılan filmler hep ilgimi çekmiştir.

Oyunculuklar çok iyiydi.Tom Hanks yine çok başarılı bir iş çıkarmış.Bence bu rol için en uygun kişi seçilmiş.Bu seçimden dolayı yapımcıları da tebrik etmek lazım.Sadece Tom Hanks değil hemen her oyuncu rollerinin hakkını vermiş.

Senaryo ve hikayeye gelecek olursak,zaten gerçekten alınma bir hikaye vardı.Fakat senaryoya çok güzel uydurulmuş.Çok gerçekçi ve güzel bir senaryo vardı.İlgi çekici cinstendi.Kurgu'da çok iyiydi.Olaylar çok akıcıydı,fakat akıcı olmasına rağmen bazı yerlerinde sıkıldığımı söylemeliyim.Bunda uzay filmi sevmememin de etkisi olabilir.Şunuda söylüyüm filmi izlerken zaten az çok tahmin edebilirsiniz sonunu en azından ben öyleydim.

Görsel efektler iyiydi bence 20 yıl öncesine göre.Uzay gemisi falan gerçekçiydi.

Genel olarak uzay türünü sevmememe rağmen bu filmi sevdim.Uzay filmi severlerin kesinlikle seveceğini düşünüyorum.Tavsiye ederim...

Puanım: 8.5/10
 
The Machinist (2004)

Başarılı bir Psikolik film olmuş. Film sonuna kadar gizemini koruyor sonunda ise gerilimli müziği ile bütün sorulara cevap veriyor. Filmin bazı yerlerinde sıkıldım ama genel olarak iyiydi diyebilirim. Bale reyizin bu hali çok kötü olmuş bir deri bir kemik kalmış resmen :D Oyunculuklar iyiydi senaryo vasattı.

6.5/10
 
Ted (2012)

Müthiş bir komediydi. İzlemeden önce bu kadar güleceğimi tahmin etmiyordum. Ted'in haraketleri, söyledikleri, davranışları filan süperdi :D Kasiyer kızla arkada yaptığı komediydi zaten :D Mila Kunis'de büyüdükçe güzelleşmiş :D Aksiyonda vardı filmde, kaçış sahneleri filan iyiydi.

8/10
 
Son düzenleme:
The Prestige (2006)

İzleyeli çok uzun zaman oldu,nerdeyse filmi unutmuşum.O zaman pek beğenmemiştim ama şimdi çok beğendiğimi söylemeliyim. :D2 sihirbaz arkadaşın rekabet ve düşmanlığa dönüşen hikayesi anlatılmış.Filmin konusunu çok beğendim.

Oyunculuklar çok iyiydi.Cristian Bale ve Hugh Jackman çok başarılıydılar,beğendim.Kadın oyuncular da çok iyiydi bence.Scarlett Johansson yine süperdi.Yine büyüleyici bir güzelliği vardı.Gözlerimi ondan almak ne mümkün ? :D Filme renk katmış,çok beğendim.

Senaryo bence çok iyiydi.Filmi izlemeden önce çoğu kişi filmin karışık olduğundan bahsediyordu.Ama bende öyle olmadı,yani bence gayet açık bir filmdi,pek anlaşılmayacak bi şey yoktu bence.Hemen her kısmını anladım. 😎 Çok akıcı bir senaryo vardı,işleyişi süperdi.İzlerken 1 dakika bile sıkılmadım.

Christopher Nolan yine çok başarılı bir işe imzasını atmış.Bu adama olan hayranlığım izlediğm her filmden sonra biraz daha artıyor kesinlikle.Bence sinemanın en büyük yönetmenlerinden birisi.

Genel olarak bakarsak,izlediğim en iyi sihirbazlık filmi diyebilirim.Bence IMDb'de daha üst sıralarda olmayı hak ediyor.Tavsiye ederim...

Puanım: 9.5/10
 
Son düzenleme:
3:10 to Yuma (2007)

Güzel bir Werstern filmiydi. Crowe ve Bale reyiz müthiş performans göstermişler diğer oyunculuklarda iyiydi. Filmde 20. dakikaya kadar sıkıldım ama sonra su gibi geçti. Konusuyla oyunculuklarla akıcılığıyla güzel bir film olmuş.

7.5/10
 
. BLACK 10/10

İnanırmısınız bilemem şu yazıyı gözlerimi ovuşturarak yazıyorum. Uykudan değil göz yaşalariyla dolan gözlerimi silmekten:( Dramı çok güzel ayarında veriyorlar.Ağlatmıyor, film yanında mutlulukla geliyor ve boğazında düğüm yapıyor:T Ne havalı ne süslü cümleler dimi? Ama değer film için:)

Hiçbir sahnesini eleştiremem yada bu sahne beni etkiledi diyemem her sahnesi ayrı bi etkileyici her bi sahnesinde bilmediğim çok şey ögrendim. Filmi çok güzel anlatan bir cümle;

Filmden alıntı;

Tanrı'nın kusurlu bıraktığı iki insana dair bir hikaye kaderle savaşan ve imkansızı mümkün kılan.Benim hikayemdeki dünya farklı.Sesler sessizliğe dönüşür aydınlık da karanlığa, benim dünyam bu. Ne görülür, ne de duyulur, benim dünyamın tek bir ismi var. SİYAH

Bütün dünyada alfabe "a, b, c, d, e" diye başlar, ama onlar için "s,i,y,a,h" diye başlar:)