The Dark Knight
Gerek film hakkındaki yorumlar olsun, gerek Imdb puanı olsun, filmden bayağı şey bekledim. Ama pek beklediğim gibi değildi. Açıkçası daha iyi bir film beklerdim.
Bence senaryo bazı yerlerde çok zayıf kalmıştı. Harvey Bent'in son sahnelerde yaptığı tam bir saçmalıktı. Ve bence iyi adamdan kötü adama dönüşme aralığı çok eksikti, zayıf kalmıştı.
Batman'in çizgi romanlarını okumadım ama Joker'in yansıtmaya çalıştığı fikir iyi yansıtılamamıştı. Para yakma sahnesi onun fikirlerinden birisi ama sadece orada değinilmişti buna.
Filmin sonunda Joker kazandı deniliyor. Ama Joker'in neyi kazandığını anlamadım. Belki o gemideki insanlar birbirlerini havaya uçursalardı Joker kazandı derdim ama uçurmadılar. Bu arada ben o sahnede şöyle olacağını düşünmüştüm:
X gemisindeki bir kişi ellerindeki düğmeye bastıklarında x gemisini uçuracaktı.Bence böyle daha heyecanlı olurdu. Belki düzenek öyleydi.
Aksiyon aşırı fazlaydı. Böyle olunca da filmin pek heyecanı kalmıyor bana göre.
Batman'in aniden ortaya çıkmalarını filan sevdim özellikle Joker'in kafasını masaya vurarak geldiği an çok iyiydi. Ve bence filmin en güzel sahnelerindendi.
Joker'i oynayan kişinin oyunculuğu çok iyiydi. Allah rahmet eylesin.
Joker bu kadar erken yakalanıp hapse atıldığında hapisten kaçabileceğini tahmin etmek güç değildi. Üstelik kaçış sahnesi de çok güzeldi ama o kadar çok patlama oldu ki filmde o kaçış sahnesi de sıradanlaştı.
Batman'in iki de bir gereksiz triplere girmesi de saçmaydı bence.
Sonuç olarak heyecanı hiç dinmeyen, hep bir olayın sürükleyici bir filmdi. Ama abartılmaması gerekiyor bence.
Puanım: 8.1/10
Yukarıda yazanları izledikten sonra okursun, şimdi okuma.
@cevaa bence sıralama Begins>Rises>Dark Knight şeklinde. Ama en iyisi 8'lik.