admini nasıl banlıyabiliriz @Harunnn60Her ne kadar Batman serisi gibi sevdiğim örnekleri olsa da süper kahramanlık filmlerinden gittikçe nefret ediyorum. Aslında sadece süper kahramanlık filmleri de değil aşırı yüksek bütçeli çoğu Hollywood yapımı artık kolay kolay beni tatmin edemiyor.
X-Men'e gelecek olursak bugüne kadar X-Men ile ilgili hiçbir şey izlemedim ve hakkında en ufak bir bilgim yoktu. Fakat hem inanılmaz kadrosu hem de Top 250'ye girmesi sonucu bu filmi izlemek kaçınılmazdı. İzlemeden önce de X-Men evreni hakkında ufak bir araştırmada bulundum.
Film aslında süper kahramanlık klişelerinden sıyrılıp gerçekten farklı bir şey koymuş ortaya ama senaryo anlamında bence sınıfta kalmış. Bazı aksiyon sahneleriyle zaman zaman içine çekmeyi başarsa da bütün olarak baktığmda bana oldukça boş geldi.
Filmin en büyük artısı şüphesiz dev oyuncu kadrosuydu. Her biri başrol olabilecek pek çok isim yer almış kadroda. Bir tarafta son dönemin en popüler genç kadın oyuncusu Jennifer Lawrence, diğer yanda Hugh Jackman, Michael Fassbender, James McAvoy gibi yetenekli isimler. Bunlarla da bitmiyor bir bakıyoruz Halle Berry çıkıyor başka yerde Ellen Page gözüküyor, bir de bakıyorsun bir sahnede Gandalf'ımız Ian McKellen gözüküyor. Patrick Stewart ve tabii ki Peter Dinklage... Daha önce bu kadar zengin kadro çok nadiren izlemişimdir herhalde. Hiçbiri öyle çok büyük oynamasalar da bu film için iyilerdi. Jennifer Lawrence'ın küçük rolde olduğunu sanıyordum ama neredeyse başrol diyebileceğimiz kadar çok rolü vardı...
Neyse özetle film gerçekten yenilikçi, türü sevenler sevecektir ama oyunculara rağmen beni epey sıktı ve ardında pek bir şey bırakmadı...
5/10