Diğer Vikings 4. Sezon Yorumları

ona yol veremez beş tane aslanlar çocuk yaptı kadın hepside anasına benzemiş :) ragnar kendisini anca imha edebilir aslaug a yol vermesi zor :) ayrıca sadakatsizliği aslaug a ihanet edip kewentritle oynaşarak ragnar çok önce gerçekleştirdi aslaug olayı çok daha sonra :)
Medeni kanun olamdığına göre Kral'a yakışır. Senin at ağızlı safinaz Aslaug'unu koca Kral ile bir mi tutuyorsun? :)

Medeni kanun olamdığına göre Kral'a yakışır. Senin at ağızlı safinaz Aslaug'unu koca Kral ile bir mi tutuyorsun? :)
medeni kanunları medeni insanlar yapmış işte zamanında :) sadakat her iki cins içinde geçerli (dur bu lafımı @Çiğdem- duysun belki ordan bir artı puan kazanırımda kızla bir ilerleme sağlarız :) )
hah nerde kalmıştık ? :) sadakat her iki cins içinde geçerli olmalı kadında sadakat arayıp erkeğe naparsan haklısın demek olmaaaz :) biri ihanet ettiyse diğeride eder ayrıca varmı öyle karını 5 bebeyle yüzüstü bırak git yaban ellerde elin kızlarıyla oynaş dur gelki çocukların 10 yaşına gelmiş cumburlop hazıra kon:)
hem kendisi on yıl her türlü fantazik ihtiyacını giderirken kadının günahı neyki evde kazmayı beklesin o da kendi çapında eğlenip dolaşacak tabiki :)

medeni kanunları medeni insanlar yapmış işte zamanında :) sadakat her iki cins içinde geçerli (dur bu lafımı @Çiğdem- duysun belki ordan bir artı puan kazanırımda kızla bir ilerleme sağlarız :) )
hah nerde kalmıştık ? :) sadakat her iki cins içinde geçerli olmalı kadında sadakat arayıp erkeğe naparsan haklısın demek olmaaaz :) biri ihanet ettiyse diğeride eder ayrıca varmı öyle karını 5 bebeyle yüzüstü bırak git yaban ellerde elin kızlarıyla oynaş dur gelki çocukların 10 yaşına gelmiş cumburlop hazıra kon:)
hem kendisi on yıl her türlü fantazik ihtiyacını giderirken kadının günahı neyki evde kazmayı beklesin o da kendi çapında eğlenip dolaşacak tabiki :)
hahah aa felsefe falanmı okuyorsun sen gizlice :F:F:F @xemrexxx

4x5

Yavaş gel Ivar. :)

...küçük çocuğun başına balta saplamakta ne demek? Aslaug babasına benzemesin diye uğraşıyor ama yapacak birşey yok kan çekiyor. :)

Lagertha da sonunda harekete geçti, başından beri Kalf için bir planı olduğunu düşünüyordum. Karı gibi karı evleneceği adamı düğününde bıçakladı. :)
8/10

çok mantıklı cümleler kuruyorsunda bu aralar gözüme giriyorsun vlla ama hodorgga yazını gördükeçde gözümden düşüyorsun haberin olsun :F:F:F

hogatha kötü bir anlam ifade etmiyor? yani sevimli sempatik güzel şey anlamında bir tanımı var o kelimenin:))

5. Bölüm

Muhteşemdi.

Lagertha muhteşemsin. Başta hamileyim dediğinde anlamam lazımdı plan olduğunu ama geç düştü jeton. Sonuçta Lagertha hamile kalamadığı için Ragnar'dan ayrıldı. Sonda ki hareket süperdi. Kalf güle güle.:F

Ivar çok büyük kral olacak. Çocuğun kafasını yardı.:F

Çinli kız ile Ragnar muhabbeti sıktı. Casus çıkabilir bu kız dicem ama bu kadar belli etmezler.:)

8.5/10

5. Bölüm

Muhteşemdi.

Lagertha muhteşemsin. Başta hamileyim dediğinde anlamam lazımdı plan olduğunu ama geç düştü jeton. Sonuçta Lagertha hamile kalamadığı için Ragnar'dan ayrıldı. Sonda ki hareket süperdi. Kalf güle güle.:F

Ivar çok büyük kral olacak. Çocuğun kafasını yardı.:F

Çinli kız ile Ragnar muhabbeti sıktı. Casus çıkabilir bu kız dicem ama bu kadar belli etmezler.:)

8.5/10
Çin İmparator'nun kızıyım dedi ya. O zaman da akla şu soru geliyor, koskoca Çin İmparatoru kızına sahip çıkamıyor mu? Ya da arayıp bulamıyor mu? :)

Çin İmparator'nun kızıyım dedi ya. O zaman da akla şu soru geliyor, koskoca Çin İmparatoru kızına sahip çıkamıyor mu? Ya da arayıp bulamıyor mu? :)

8. 9. Yüzyıl diye düşünelim. O sıra Çin güçlü mü. Moğol istilası yok galiba. Belki bizim türkler köşeye sıkıştırmış olabilir Çin'i ve prenses esir olmuştur.:) Göktürkler var galiba o dönem.

8. 9. Yüzyıl diye düşünelim. O sıra Çin güçlü mü. Moğol istilası yok galiba. Belki bizim türkler köşeye sıkıştırmış olabilir Çin'i ve prenses esir olmuştur.:) Göktürkler var galiba o dönem.
O zamanlarda biz Çin'lilere yardım ediyorduk, şimdi se onlar Uygur Türk'lerine katliam yapıyorlar. Uzun konu neyse...

4x6

Tempo yükseliyor sonunda. Genel olarak güzel bir bölümdü.

Ragnar’ın bonzai çektikten sonra geçmişe gidip Athelstan ve Lagertha’yı hatırlaması çok iyiydi. (Lagertha gibi bir kadın bırakılır mıydı, daha çok pişman olur sürüm sürüm sürünür inşallah :))

Harbard, Aslaug ve Ivar’ı iyileştirmek için geri döndü. Sahnesinde çalan müzik de acayip irkiliyorum. :X

Son olarak Paris’de Rollo’dan çok Floki’den bir yamuk bekliyorum. :X

4. sezonunda olmamıza rağmen hâlâ bölüm bittikten sonra dizinin şarkılarını dinlemeye devam ediyorum. Bir de güncel dizilerden Black Sails ile birlikte en güzel jeneriğe sahip.
8.5/10

6. Bölüm.

Bölüm sayısı yükseldikçe kalite düşüyor cidden.:(

Lagertha reis sahalara döndü. Erlendo ile Khallığımı aldığı için onu öldüreceği mi söylemiştim sahnesi güzeldi. Sonrasında ki cool hareketler 10 numara.:Z

Savaş sahnesi acayip saçma oldu. 2 kılıç çarpışması olmadan direk sonuca gidilmiş. Sevmedim bu ilki.:( Bjon'un uğurlama sahnesi hoştu. Güzel böğürdü orada.:F

Hristiyanların yakıldığı sahne saçmaydı. Adamların ellerini direkler bağlıyorlar ve ilk olarak kollarına doğru püsküren ateşren kurtulamayıp kıvranıyorlar. Normalde kollarında ki ipin yanmasıyla oradan kaçmaları lazımdı. Mantıksız geldi bana.

Ecbert oğlunu gönderdi gelin ile daha yakın olmak için.:F Valhala'dan misafir yine geldi.

7/10

4x5. Bölüm

güzel bir bölümdü lagertayı aslaug kadar olmasada seviyorum yapacak bişey yok çok sıradışı bir kişilik :) önce malzemeyi kopardı şimdide ....
helel olsun lagerta son sahnedede olsa kalf manyağını safdışı bıraktın darısı erlandur veledinin başına diyelim :)
ragnar çin malı eroni çektikçe kafalar duman bir türlü kendisine gelemedi ama çinli prensesle her türlü fantaziyi yaşıyor adam :)
bölüme damgasını vuran sahnelerden biride ivarın baltasıydı çocuk gelecekte zalim bişey olacak birde öğretmeni kafadan kontak floki olunca onun elinden çekeceği var viking halkının :)

geç kalmışım yine millet 6. bölümü izleyip yorumlamış ben hala beşteyim :)
tabi @OzaN @yatutarsa @ve @gundix123 i geçmişim orasıda ayrı tabi :)

O zamanlarda biz Çin'lilere yardım ediyorduk, şimdi se onlar Uygur Türk'lerine katliam yapıyorlar. Uzun konu neyse...

------------------------------------------------------
Tang Hanedanı, (Çince: 唐朝; Pinyin: Tángcháo) (18 Haziran 618 – 4 Haziran 907) Sui Hanedanı'nın ardından Çin'e hüküm sürmüş hanedandır. 618'de Li Shimin, Sui Hanedanı'nı devirerek Tang Hanedanı'nı kurdu.[kaynak belirtilmeli] Li Shimin daha çok Tang Hanedanı'nın kurucusu İmparator Taizong olarak bilinir. Çin imparatorlarının en ünlülerinden biridir. Tang Hanedanı döneminde Çin'in komşularının üzerinde çok büyük etkisi vardı ve birçok komşu krallıkları vergiye bağlamıştı. Bununla birlikte Göktürk Kağanlığı659 yılında, İkinci Doğu Göktürk Kağanlığı ise 744 yılında Tang Hanedanı'nın egemenliği altına girmiştir. Yaklaşık 300 yıl (MS 618-906) yönetimde kalan Tang Hanedanı zamanında Han Hanedanı'ndan bile daha parlak bir dönem yaşandı. Bu dönemde imparatorluk toprakları genişletildi; değişik ırk, kültür ve dinlerden halklarla ilişkiler kuruldu ve sonradan batılı toplumları şaşkınlığa uğratacak bir yönetim sistemi kuruldu.

--------------------------------------------------------

burdada görüldüğü gibi vikinglerin şu an anlatılan tarihteki zaman diliminde çin hanedanlığı çok güçlüymüş hatta uygurları o dönem tam hakimiyetleri altına alıp çinlileştirmişler ?? yani çin imparatorunun kızının kaçırılması türk akınları ile alakalı bir durum değil daha çok iç savaşın bir sonucudur büyük ihtimal kendi aralarındaki çekişmeyle alakalıdır :)

Son düzenleme:
4x.6 Bölüm

ve nihayet savaş kapıda :)
ragnar ın çocukları aslaug a bırakmayıp yanında götürmesi ve bunada kılıf olarak aslaug a güvenmediğinden dolayı yaptığını açıklaması saçmaydı :) madem aslaug a güvenmedin de yanındaki çinli cillobu ne diye götürdün birde kafayı çekip çekip dalbaşak ormana dalmayacağını kim garanti edebilir :)
aslaug um ne güzelde emziriyordu veledi ivar ı ? keşke o yorgan biraz daha aşağı kaysaydı :) birde stres atmak için harbard denen hırboyu çağırdıki keyfi yerinde kraliçenin :)
bizimkiler tası tarağı toplayıp paris kapılarına dayandı adamların savaş yöntemleri vahşide(fransızları piliç gibi kızarttıkları sahne :) ) olsa seviyoruz vikingleri yapacak bişey yok? ya öleceklerdi yada öldüreceklerdi hayatta kalmanın kuralı bu naparsın! mecbur tabi :)
şu rollo döneği ölse çok mutlu olacağım :)
echbert cephesinde uzun zamandır bişeyler oluyor ama bahsetmeye değecek konular değil judithimde soyunmuyor neden bahsedelim anca veledi alfred in roma seyahatinden bahsedebiliriz :)

4x7

Sezonun açık ara en güzel bölümüydü.

Ragnar Paris'i fethetmeye çalışırken, erkeklerin savaşa gitmesini fırsat bilen Harbard önüne geleni hamile bırakıyor. Zaten ne çektiysek bu dini kullananlar yüzünden çektik. :)

Yok bu Paris bonzaici Ragnar ile feth olunmayacak. Yerine bir an önce Björn ya da büyüyüp Ivar geçmeliki feth edebilsinler. Sondaki kafa da zannımca Floki'nin idi. :X
9/10

4x7. Bölüm

bu nasıl king ya ? çinli kız, Ragnarı feci bozdu :)
paris kuşatması fiyaskoyla devam ediyor bunun en büyük nedenlerinden biri ragnarın kafayı çekip doğru dürüst plan proje geliştirememesi :)
savaş sahnelerini pek sevmedim daha etkili sahneler bekliyordum ? bizim dizilere göre çok daha kaliteli görüntüler olsada genel anlamda pek hoş değildi :) özellikle lagertanın arkadan kuşatma projesi çok komikti bataklığın içinde ördekler gibi zıplayıp avlandılar
ragnarın flokiyi sudan çekip çıkarması normal zamanda etkili bir sahneye dönüşebilirdi ama ordunun büyük kısmı katliamdan geçerken bir floki dengesizi için ragnarın kahramanlığa girişmesi hiç güzel olmadı :)
birde arkada çoluk çocuk ne varsa katledildi vikinglerin karizması iki seksen yerlerde ?
rollonun bu savaşta öyle pekde bir etkisi yoktu savaşın seyrini değiştiren nehrin iki yakasına gerilmiş demirden zincirdi onuda zaten fransız usulü yaptılar ?
bizimkiler savaşırken benim aslaugda sıkıntıdan harbard adlı hergeleyle çiftleşmeye devam ediyor ? bu arada harbard fırıldağı ordunun kasabadan ayrılışını fırsat bilip önüne gelenle halvete girdi ne şanslı adamdır kimsede yok demiyor yatan yatana :)

aslaugla bir harbard bir flokinin seviştiği sahnelerden bir fok anlamadım ? aslaug harbardla oynaşırken flokide hayalinde aslauglamı halvete giriyor o kısımlar anlaşılamadı tarafımdan :)

4x8. Bölüm

güzel bir bölümdü özellikle sona doğru muhteşemdi :) @sürgünüm bölümü çabuk izle müthiş şeyler oldu, yarına kadar izlemesen mutlaka kendimi tutamayıp olanları anlatırım :))
ragnar tam ot çeke çeke mal gibi oldu diyordukki son andada olsa süper bir fikirle sahalara döndü burda en büyük yardımcısı floki tabiki flokide kafa sıyrık ama adamın matematik zekası müthiş :) zamanın arşimedi :)
demekki gemileri karadan yüzdürme fikri fatih sultanın istanbulu fethinde bir ilk değilmiş ilk bu fikri ortaya atan ragnarmış :)
ecberth in kwintrih safdışı bırakıp hem mercia krallığına hemde wessex krallığına el koyması ilginç yerlerden biriydi judith den yardım isteyen kwentrith yardım yerine kazık yedi :) sevmiyordum zaten kadını ölümü güzel oldu şimdi geride bıraktığı ömerçipi ecbert ragnar a karşı koz olarak kullanacaktır :)
kont odonun therese tarafından kırbaçlandığı rolandın devreye girmesiyle işkenceyle öldürüldüğü sahnede harikaydı
yine en büyük sürpriz ragnardan geldi çinli yiduyu suda boğduğu sahne yine muhteşemdi :) yalnız son otta bitince ragnar ne halt yiyecek :)

harbard hergeleside kadınlarla iş pişirirken aslaug a yakalandı adamın kendini savunması komikti :) meğersem tüm bu çiftleşme aksiyonlarını adam kutsal bir amaç için yapıyormuş :)

4x8

Fatih Sultan Mehmet bunu beğendi. :)

Harbard'ın köydeki bütünn kızlarla yatması içlerindeki kötülükleri iblisleri şeytanları çıkarıyomuş. :):) devamında irispi Aslaug'a yakalandı. :):) Ragnar torbacısını öldürdü.

Bunların dışında bölüm özelinde söyleyeceklerimi @destere söylemiş zaten. :)
9/10