Trump'ın "Çin Virüsü" İfadesi Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mrt-06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ne Düşünüyorsunuz?

• Kullanılan toplam oy
    20
Benim kastım zaten bir anda yıkılması yönünde değil ama zaman içinde yıkılması kastım. İşte bu konuda da Çin yönetimine büyük pay düşüyor ama onlar da bu kültürden para kazanıyor olacak ki, kolay kolay müdahale ederler mi, bilmiyorum. Yapılması gereken halktan ziyade, aslında yönetim. İlginçtir, şu anda vaka sayısı 1000'in altında görünüyor. Gerçekten öyle mi, açıklıyorlar mı gerçek durumlarını, o da muamma. Çin çok tuhaf bir ülke, orası çok açık.

Reactions: Ahmed
@Ahmed in dediği gibi kimse Meksika virüsü kaptık demiyor nedense

Ben doğru bulmuyorum Çin virüsü diye söylenmesine. DSÖ bile böyle ırkçılık yapılmasin diye virüsün adı ve yılı olarak kodlamaya başlamişlar.

ABD önce kendi halkını evde tutmaya çalişsin. Çin merkezli bir virüs olabilir ama dünyaya kendilerinin yaymadiği ne malum?? veya halen daha yaymayacaği??

Lab.'de üretilip üretilmediği bile kesin değil. Olayı yumuşakmak için Aids tedavisine aşi bulurken de çıkmış olabilir diye bi açıklma vardi geçenlerde. Çin virüsüydü? Yedikleri hayvandan bulaşmişti?? Aidse nasıl geldi konu????

Adam kendi başarısızlığını örtmek ve halkını dizginlemek için bu söylemi kullanıyor, yanlış bir söylem olduğunu düşünüyorum. Trump'ın sürekli olarak uyguladığı bir taktik bu zaten. Dünya tarihi boyunca birçok ülke kendi hatası sebebiyetiyle başka ülkelerin de zarar görmesine sebep oldu. Hepsine bu şekilde yaklaşalım ve bu şekilde isimlendirelim o zaman. Her ülke, her ülkenin başkanı kendi başarısızlığını bu şekilde örtecekse dünya bir adım ileriye gidemez zaten.

Reactions: The_Erinch
Oylarimi beğenmeyen @mrt-06 @Özgür @xBUGRAx isimli kişileri kınıyorum
@Bully @Çiğdem
Çini sorumlu tutması yanlış önlem almayan umursamayan yayılmasına sebep olan kendisiyken suçu Çine atması saçma
Bu virüsün tek sorumlusu Çin’dir ve en kısa zamanda Çin denen lanet ülke yerle bir edilmelidir
Seçimler öncesi dış politikada düşman yaratmak çok işe yarıyor. Politikacıların tek amacı koltukta kalmak malesef. Virüs, sağlık, insan hiç bi şey umurlarında değil.
Adı Çin virüsü ama en kısa orda sürdü.
reyis haklı son 50 yılda bir sürü salgın çin den çıkmış pis insanlar.ss
İlk defa Trump'a hak veriyorum galiba.
Pompy ile Revan çok ciddi konuşuyor gerçekten
Trump kesinlikle haklı. Adamlar bile bile sustu, yayılmasına izin verdi..
Trump haklı. Hem ilk orda başladı hem de gizlenerek ve önlem alınmayarak dünyaya yayılmasına sebep oldular.
Analize manalize gerek yok.

Dümdüz haklı.
Az bile diyor. Bence tüm dünya Çin'e dersini vermeli Çin virüsü diyip geçmemek lazım.
Anket ekledim, birde orayı oylar mısınız

Irkçı, çıkarcı bi politikacıya katılacağıma, gülmekten katılırım daha iyi

Reactions: mrt-06