Trump'ın "Çin Virüsü" İfadesi Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mrt-06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ne Düşünüyorsunuz?

• Kullanılan toplam oy
    20
Sonunda forumda ciddi bir şey konuşuyoruz :oley:

Aslında benim de midem almıyor onlar herşeyi yiyorlar diye. Ama Çin tarihine bakarsan inanılmaz büyük açlıklarda milyonlarla insan ölmüş ve tarımları her zaman insanları yedirmek için yetmemiş. Geçen yüzyılda bile kaç büyük açlık olmuş.
Dediğim gibi tarım da kötü olduğu için insanlar zamanla bu tarz beslenmeye geçiş yapmışlar. Evet aşırı iğrenç yedikleri ama bu olayları görünce insan suçlayamıyor da. Maalesef bu açlık dönemlerinden sonra bu heyvanları yemek gelenek halinde devam etmiş ve normal olarak genç yaştan insanlar bile normal birşey gibi kabul ediyor.
Bizde ve sizde mesela hayvanın bağırsağı bile yeniyor ve yadırgamıyoruz. Çünkü öyle gördük. Bu sadece bir örnek.
Aynen ben de bu yeme içme olayını eleştirmeyi saçma buluyorum zaten.

Biz böyle gördük bize garip geliyor? Belki onlara da bizim yediklerimiz iğrenç geliyor. Sonuçta Çin'de doğulsaydık biz de afiyetle yerdik onları. :D

• Beğendim
Reactions: Ahmed
Aynen ben de bu yeme içme olayını eleştirmeyi saçma buluyorum zaten.

Biz böyle gördük bize garip geliyor? Belki onlara da bizim yediklerimiz iğrenç geliyor. Sonuçta Çin'de doğulsaydık biz de afiyetle yerdik onları. :D
Aynen. Ama yorumlara baksana bizim forumda bile herkes Çinlileri yemek kültürlerinden vurdu. :D

Ama şöyle bir sorun var. E her zaman yarasa yiyorlardı peki neden şimdi çıktı. Aslında sorun yarasa ve ya başka birşey yemelerinde değildi. Asıl sorun virüs çıkan pazarın aşırı kirli ve kötü şartda olması idi. Videosunu görmüştüm. Berbat durumda idi.

Bizde bile inek ve ya koyun kesim yeri o pazardaki durumda olsa burda da virüs de yayılır mikrop da. :D

• Beğendim
Reactions: DR
Aynen. Ama yorumlara baksana bizim forumda bile herkes Çinlileri yemek kültürlerinden vurdu. :D

Ama şöyle bir sorun var. E her zaman yarasa yiyorlardı peki neden şimdi çıktı. Aslında sorun yarasa ve ya başka birşey yemelerinde değildi. Asıl sorun virüs çıkan pazarın aşırı kirli ve kötü şartda olması idi. Videosunu görmüştüm. Berbat durumda idi.

Bizde bile inek ve ya koyun kesim yeri o pazardaki durumda olsa burda da virüs de yayılır mikrop da. :D
Ben siyaset konuşmaktan nefret ederim. Şimdi virüs bilerek üretildi mi yoksa kasti değil mi falan filan. En sevmediğim şey değiştiremeyeceğim ve ya müdahele edemeyeceğim şey hakkında konuşmak. :D

Bilerek üretildi ve ya kendisi ortaya çıktı. Hiç kimse bir şey yapmayacak sadece konuşacağız. Böyle her olaya kafa yorarsak asıl kafa yormamız gereken, müdahele edebileceğimiz ve hayatımızda dönüm noktası olabilecek şeyleri kaçırırız. :D

• Güldürdün
Reactions: Ahmed
Aslında benim de midem almıyor onlar herşeyi yiyorlar diye. Ama Çin tarihine bakarsan inanılmaz büyük açlıklarda milyonlarla insan ölmüş ve tarımları her zaman insanları yedirmek için yetmemiş. Geçen yüzyılda bile kaç büyük açlık olmuş.
Dediğim gibi tarım da kötü olduğu için insanlar zamanla bu tarz beslenmeye geçiş yapmışlar. Evet aşırı iğrenç yedikleri ama bu olayları görünce insan suçlayamıyor da. Maalesef bu açlık dönemlerinden sonra bu heyvanları yemek gelenek halinde devam etmiş ve normal olarak genç yaştan insanlar bile normal birşey gibi kabul ediyor.
Bizde ve sizde mesela hayvanın bağırsağı bile yeniyor ve yadırgamıyoruz. Çünkü öyle gördük. Bu sadece bir örnek.
Gelenekler sorgulanıp yıkılmadığı sürece daha çok şey gelir başa. Sorgulamak önemli şey. Ataların yaptı diye yapmazsın. Çin tarihine baktığımızda zaten birçok ülkeye esir olduklarını görürüz. pazar yeri olarak kullanıldıklarını. Japonya da onlardan birisiydi örneğin. Şimdi günümüz dünyasında zirveye çıkmış olabilirler ama onun öncesinde sıkıntılar da yaşadılar ve şimdi de aynı zamanda sıkıntı da yaşatıyorlar. Bu kadar büyüyen bir ülke olmalarına rağmen sorgulamaları da gerekiyor. Bu tarz olaylar kimi zaman bir devletin işine yarar. Çin'in de sağlık sektörü anlamında dünyaya mal satmalarına yaradı ve ekonomik olarak kâra geçmiştirler mutlaka. ABD'ye de dolaylı yoldan da olsa zarar verdiler. Bir yarasa yemeleri nelere yol açtı, çok ilginç bir olay ve aynı zamanda çok korkutucu olaylar zinciri de oluştu.