Trigonometri Soruları

O bana da oluyor, ama son sene çalışırsın, yeter :D

Var öyleleri. Bizim okulda bir çocuk ilk 3 sene çalışmayıp son sene kasıp ilk 1000'e girmişti. :D Ama onun için zeka gerekiyor. Ben o kadar zeki değilim. Son 2 seneden -11'de çok kasmam tabi, geri unuturum 1 yıla. :D- çalışmaya başlarım. (inşallah. :D)

Şekilli sorularım. İnşallah okunabilir. :(

@XanTier'i de etiketleyelim, ama unutmuştur muhtemelen. :D

İlk soruda BC ve CD eşit ve 3.

Sağdaki soruyu çözdüm. Tamamen şans eseri. :D A köşesinin altındaki açıya x, B köşesinin altındaki açıya y dedim. x+y = a oluyor. Oradan tan formülünü kullandım ve 7/4 buldum.

Gün geçmiyor ki çözemediğim bir başka soru ortaya çıkmasın. :(

arctan 1/2 + arctan 1/3 = ?[
Bu soruyu da biraz sallayarak çözdüm.
tan [arctan1/2 + arctan 1/3] şeklinde yazdım. En son tan= 1 buldum. Oradan 45 oluyor.

Böyle bir formül var mı? Yani sanki başında tan varmış gibi işlem yapmak? @beyazsoy @yakup09

Son düzenleme:
Arctan ters fonksiyon zaten.. Arctan1/2=x ise tanx=1/2 nedir tany=1/3 dur. Bize

y+x soruyor

Tan(x+y) bulursarsak soruyu çözeriz

Tan(x+y) = tanx+tany/1-tanx. Tany formülünü uygula sonra. Sonuç Tan(x+y) =1 çıkıyor bu da 45 derece

Arctan ters fonksiyon zaten.. Arctan1/2=x ise tanx=1/2 nedir tany=1/3 dur. Bize

y+x soruyor

Tan(x+y) bulursarsak soruyu çözeriz

Tan(x+y) = tanx+tany/1-tanx. Tany formülünü uygula sonra. Sonuç Tan(x+y) =1 çıkıyor bu da 45 derece
Teşekkürler. :) Konuda çözemediğim 2 soru kaldı.

1) √3 . sin15 + cos15 = ?

2) (Soldaki soru)
gloQ6R.png

1. Soru 2parantezine al

2( √3/2 . sin15 + 1/2 .cos15 = )

Buda √3/2 yerine cos30
1/2yerine sin30 yazarsan
Sin(30+15) acilimina ulaşırsın

Diğer soru uzun şekilli şuan disardayim acı toplama çıkarma üzerine eve gelince yaparım

beyazsoy filozof arkadaş bilmediği bişey yok müthiş yav :D

1. sorunun bir benzerini internette buldum ve çözdğm bu soruyu da. kök3 yerine tan60 yazarsak çıkıyor cevap.
suna kafadan hesapladım yanlış olabilir
üçgenin cevap 45 derece ve aynı birinci sorugu gibi çözülüyor karenin cevabı 2 olsa gerek eve gelince şekilde anlatırım

suna kafadan hesapladım yanlış olabilir
üçgenin cevap 45 derece ve aynı birinci sorugu gibi çözülüyor karenin cevabı 2 olsa gerek eve gelince şekilde anlatırım

Üçgen doğru, kare yanlış. Zaten yapmıştım kareli soruyu. Sorular gelmeye devam ediyor. :(

1) tan55=x ise tan20'nin x cinsinden eşiti kaçtır?