- Reaksiyon puanı
- 6,723
- Puanı
- 1,060
Sağolasın. Üçgenli soru kolaymış ama x ve y'i nereye koyacağımı bilemedim ama bundan sonra anladım nereye koyulacağını.
Diğeri uğraştırıcı bir soruymuş.
Felsefesi olmayan sey yasayamaz))) chp niye kaybediyor hep felsefesi yok)))Vay vay konuşmalara gel![]()
Chp'nin kendine hayrı yokFelsefesi olmayan sey yasayamaz))) chp niye kaybediyor hep felsefesi yok
Etiketlememisin il soru Ekli dosyayı görüntüle 36405
Olaya hiç çözüm youlundan bakmamışım ki. Hep 45-b yolundan gitmeye çalışmıştım. Basitmiş.![]()
Diğer soruyu anladım da gerçekten zormuş. Biz zor soruyoruz, iyi yayınız mantığıyla sorulmuş soru.Allah razı olsun, çok büyük duamı alıyorsun.
Bir de bu var, önceden yazmışım ama görmemişsin sanırım.
![]()
1.sorunun benzerini sormuştun 2 parantezine alYarın son yazılımız var ve 20 soru sadece trigonometri. Birkaç tane çözemediğim soru var, şimdilik. Yardımcı olursan sevinirim.@beyazsoy Bu arada öncekinden 85 almıştım, sayende.
![]()
1) √3sin15 + cos15 = ?
2) sin²·² π/12 + cos²·² π/12 = ? (Üsler 4 olacaktı ama, 4 olmadığından, 2.2 diye yazdım.)
Sorular biraz kolay olabilir ama daha yeni başladım çözmeye.Özellikle ilk sorunun nasıl çözüleceğini biliyorum ama cevabım yanlış çıkıyor. Şimdiden teşekkürler.
![]()
1.sorunun benzerini sormuştun 2 parantezine al
2( √3/2sin15 + 1/2cos15) bu da 2(cos30sin15+ sin30 cos15) bu da 2.sin(15+30)
2.soruya biraz bakayım o da dönüşüm formulunden