Trigonometri Soruları

Buna benzer kenaro soran bir soru daha vardı ama buna daha çok uğraştım. Cevabı 2 buldum ama yanlışmış. :( @beyazsoy

Bir kaç tane daha soru var, çözemezsem sorarım. :)

Seni de çok uğraştırıyorum ama başka soracak kimsem yok. :( Soldaki soruya bayağı vakit harcadım ve 1 buldum ama tabiki yanlış. :( Sağdakiyse çok garip geldi, kalem oynatamadım.

Seni de çok uğraştırıyorum ama başka soracak kimsem yok. :( Soldaki soruya bayağı vakit harcadım ve 1 buldum ama tabiki yanlış. :( Sağdakiyse çok garip geldi, kalem oynatamadım.

Etiketlememisin il soru
uploadfromtaptalk1399199651643.jpg

Olaya hiç çözüm youlundan bakmamışım ki. Hep 45-b yolundan gitmeye çalışmıştım. Basitmiş. :(

Diğer soruyu anladım da gerçekten zormuş. Biz zor soruyoruz, iyi yayınız mantığıyla sorulmuş soru. :( Allah razı olsun, çok büyük duamı alıyorsun. :D

Bir de bu var, önceden yazmışım ama görmemişsin sanırım.

9XG97N.png

Olaya hiç çözüm youlundan bakmamışım ki. Hep 45-b yolundan gitmeye çalışmıştım. Basitmiş. :(

Diğer soruyu anladım da gerçekten zormuş. Biz zor soruyoruz, iyi yayınız mantığıyla sorulmuş soru. :( Allah razı olsun, çok büyük duamı alıyorsun. :D

Bir de bu var, önceden yazmışım ama görmemişsin sanırım.

9XG97N.png
uploadfromtaptalk1399210564317.jpg

Yarın son yazılımız var ve 20 soru sadece trigonometri. Birkaç tane çözemediğim soru var, şimdilik. Yardımcı olursan sevinirim. :) @beyazsoy Bu arada öncekinden 85 almıştım, sayende. :D

1) √3sin15 + cos15 = ?

2) sin²·² π/12 + cos²·² π/12 = ? (Üsler 4 olacaktı ama, 4 olmadığından, 2.2 diye yazdım.)

Sorular biraz kolay olabilir ama daha yeni başladım çözmeye. :( Özellikle ilk sorunun nasıl çözüleceğini biliyorum ama cevabım yanlış çıkıyor. Şimdiden teşekkürler. :)

Yarın son yazılımız var ve 20 soru sadece trigonometri. Birkaç tane çözemediğim soru var, şimdilik. Yardımcı olursan sevinirim. :) @beyazsoy Bu arada öncekinden 85 almıştım, sayende. :D

1) √3sin15 + cos15 = ?

2) sin²·² π/12 + cos²·² π/12 = ? (Üsler 4 olacaktı ama, 4 olmadığından, 2.2 diye yazdım.)

Sorular biraz kolay olabilir ama daha yeni başladım çözmeye. :( Özellikle ilk sorunun nasıl çözüleceğini biliyorum ama cevabım yanlış çıkıyor. Şimdiden teşekkürler. :)
1.sorunun benzerini sormuştun 2 parantezine al

2( √3/2sin15 + 1/2cos15) bu da 2(cos30sin15+ sin30 cos15) bu da 2.sin(15+30)

2.soruya biraz bakayım o da dönüşüm formulunden

1.sorunun benzerini sormuştun 2 parantezine al

2( √3/2sin15 + 1/2cos15) bu da 2(cos30sin15+ sin30 cos15) bu da 2.sin(15+30)

2.soruya biraz bakayım o da dönüşüm formulunden

Aynısıymış hatta. :( Ama farklı konu ve farklı kitap olunca, unutmuşum. :(