Trigonometri Soruları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
6,723
Puanı
1,060
Cevplar için şimdiden teşekkürler. :) @OzaN @beyazsoy

1) cos48 = a ise cos12'nin a cinsinden değeri kaçtır?

Ben buna benzer sorular çözdüm ama onlar cot-tan'lıydı. cos-sin'liyi çözemedim. :(

2) kök3 . sin15 + cos15 = ? (kök işaretini bulamadım klavyeden. :()

Bir de şekilli çözemediğim sorular var, onları da yazacak bir yol bulursam soracağım.

Yani yarım açı formülünden mi çözülüyor? Kitapta toplam-fark formüllerinin örnekleri arasındaydı. :( Yarım açıya daha bakmadım, baktıktan sonra çözemezsem söylerim.
Yarım acı ile toplamak çıkarma aynı şey
Yada sin 30+12 şeklinde cozebirlisin

Gün geçmiyor ki çözemediğim bir başka soru ortaya çıkmasın. :(

arctan 1/2 + arctan 1/3 = ?

Bu arada ilk soruyu çözdüm. Ve şunu bir kez daha anladım ki, işlemi bitirmeden yorum yapmamak gerekiyormuş. :(

cos(60-48) = cos60.cos48 + sin60.sin48 yazarsak burada bilmediğimiz sadece sin48 var. Onu da cos48=a eşitliğinden bulursak; sin48= kökiçinde 1-a^2 olur.
Cevap: a/2 + kök3/2.kökiçinde 1-a^2

Son düzenleme:
@berkann soruları çözemedim ama kök işaretini söyleyeyim: Ayrıntılı Düzenleme-->Ohm Simgesi olan kısım (Special characters)'te 3. satırda :D
(√)

Bu arada biz hiç birinci soru tipinde bir soru çözmedik .ss

@berkann soruları çözemedim ama kök işaretini söyleyeyim: Ayrıntılı Düzenleme-->Ohm Simgesi olan kısım (Special characters)'te 3. satırda :D
(√)

Bu arada biz hiç birinci soru tipinde bir soru çözmedik .ss

Bizimki de çözmedi. :( Defterdeki soruları yapabiliyorum ama kitaptakileri yapamıyorum. :(

Şekilli sorularım. İnşallah okunabilir. :(

@XanTier'i de etiketleyelim, ama unutmuştur muhtemelen. :D

İlk soruda BC ve CD eşit ve 3.

Sağdakini çözdüm gibi oldu. Çok basitmiş. (Soruyu okumamışım :D)

:( Ben de uğraşmaya çalıştıkça, yapamıyorum ve sinirim bozuluyor. Yapabildiğim tarzda soruları çözeyim ben en iyisi. :D
Trigonometri güzkonu bence. Tabii en zoru da bana göre. İntegral fln daha kolay Trigonometri'den bence :D

Sağdakini çözdüm gibi oldu. Çok basitmiş. (Soruyu okumamışım :D)

Trigonometri güzkonu bence. Tabii en zoru da bana göre. İntegral fln daha kolay Trigonometri'den bence :D
İntegral 12. sınıfta mı ? :D Adını şimdiden duymaya başladık. İntegral, limit, türev üçlüsünün özellikle. :D

İntegral 12. sınıfta mı ? :D Adını şimdiden duymaya başladık. İntegral, limit, türev üçlüsünün özellikle. :D
Limit basit de Türev ve İntegral ikilisi LYS Mat'ın bel kemiği. Yarısı bu ikisinden çıkıyor :D
Karışık konular, ama işi çözdüm mü çok basit oluyor yine. Aslında bütün dersler, bütün konular için geçerli bu :D

Limit basit de Türev ve İntegral ikilisi LYS Mat'ın bel kemiği. Yarısı bu ikisinden çıkıyor :D
Karışık konular, ama işi çözdüm mü çok basit oluyor yine. Aslında bütün dersler, bütün konular için geçerli bu :D

Aynen. :D Ama bir de benim gibi sadece deftere bakınca işi çözdüğünü sanmamak gerek. :D