9.1,89/10@kaan955 elbette, film puanlamalarına çok önem veririm. Bu filme 9.1'i az, 9.2 yi çok buldum ve 9.2 den kıl payı az puan verdim.
böyle değilde 9.189 daha uygun olmaz mı? Yoksa bende mi hata var
9.1,89/10@kaan955 elbette, film puanlamalarına çok önem veririm. Bu filme 9.1'i az, 9.2 yi çok buldum ve 9.2 den kıl payı az puan verdim.
Bir başyapıta -1997'de ki filme klişe diyen bir arkadaşın film bilgisi üzerinde düşünürüm. @Danger UA!
Bir başyapıtı başyapıtla karşılaştırmak da ayrı bir yanlış ayrıyeten.
En iyi film diye yorumu ben yapmadım zaten.Zengin kız-fakir oğlan başlı başına bir klişe değil mi zaten? Zengin gıcık koca adayı? Bu film 14 dalda Oscar'a aday olmuş ve 11'ini kazanmış.Peki bu 14 adaylık arasında senaryo dalı var mı? Yok. Karşılaştırmaya gelirsek de arkadaş dünyanın en iyi filmi Titanic derse ben bir sinemasever olarak bundan gocunurum ve yaparım.Senin Titanic'ten iyi diyebileceğin bir başyapıt yok mu? Mutlaka vardır.
Film bilgisini sorgularken biraz dikkatli ol bence.Ben de film eleştirmeni değilim zaten burada kendimce yorum yapıyorum.
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
En iyi film diye yorumu ben yapmadım zaten.
Onca ödül alıp, bir çok kesim tarafından başyatıp sayılanbir filmi klişe olmakla suçlayıp 9 gibi bir oran veriyorsun. Klişe bir filmin 9 olması zaten ayrı bir soru işareti.
Filmlerle ilgili olduğun için böyle bir yorum yaptım, derdim kimseyi aşağılamak değil ama o yorum da sıkıntı biraz.
Bence de yazılamıyor da istiyorsa yazsın ne diyelim.
Sene 97 filminin şartlarına göre düşünmek lazım bence, hem klişe diyip yargılayıp godfather ne ozaman geldi olay, ben o kısma kızdım açıkcası, çünkü çok küçük düşürücü bir sınıflandırma oldu.Bence de yazılamıyor da istiyorsa yazsın ne diyelim.
@Danger UA! @kaan955 bence tartışmanız yersiz bence de klişe olan yerleri var Titanic'in fazlasıyla ama film yine de muhteşemdir. Bence 10'luk bir filmdir. Klişelerden yararlanmak o kadar da kötü bir şey değil. Sadece klişe olup üstüne bir şey katamıyorsa o zaman sıkıntı.
Bence de yazılamıyor da istiyorsa yazsın ne diyelim.
@Danger UA! @kaan955 bence tartışmanız yersiz bence de klişe olan yerleri var Titanic'in fazlasıyla ama film yine de muhteşemdir. Bence 10'luk bir filmdir. Klişelerden yararlanmak o kadar da kötü bir şey değil. Sadece klişe olup üstüne bir şey katamıyorsa o zaman sıkıntı.
97 çok da eski bir yıl sayılmaz 85'te de klişe denilebilirdi bazı şeylere.Sene 97 filminin şartlarına göre düşünmek lazım bence, hem klişe diyip yargılayıp godfather ne ozaman geldi olay, ben o kısma kızdım açıkcası, çünkü çok küçük düşürücü bir sınıflandırma oldu.
Ayrıyeten ortada ki olay zengin fakir olayı değildi, olayı bize nasıl verdikleriydi. Biz gördüğümüz şekilde mi yargılıyoruz yoksa hissettilerimizle mi aldığımız duygularlar mı?
- Kıskası güzelde sayısı çok garip yazmış bencede @Tolstoyevski şuan kafam durmuş durumda o yüzden net sayı veremeyeceğim şuan.
Ona bakılırsa herşeyde bundan bir kesit var diye klişe diyelim ozaman, klişenin manasını nasıl anladığımla ilgili bir sıkıntı var o halde.97 çok da eski bir yıl sayılmaz 85'te de klişe denilebilirdi bazı şeylere.
Tek o değil filmin içinde pek çok şey vardı ama izleyeli çok olduğundan detaylı hatırlamıyorum. Ben zaten klişe olsa bile sıkıntı yok diyorum film efsanedir.Ona bakılırsa herşeyde bundan bir kesit var diye klişe diyelim ozaman, klişenin manasını nasıl anladığımla ilgili bir sıkıntı var o halde.
Ben yorumlarınıza katılmıyorum, konuyu zengin kadın fakir oğlan diye sınıflandırıp bunu klişe diyip filmin duygusunu öldürmekten başka birşey değil bu.