The Theory of Everything (2014)
Filmle ilgili bir giriş yaparsam, bu sezon en çok, en merakla beklediğim fimdi, filmi hawking için felanda izlemedim hakkında çok fazla bilgim yoktu ama ortada inanılmaz bir hikaye vardı adamın yazdığı bir hikaye, dışardan anca masallarda olabilecek dediğimiz bir hikaye. Karısını şuan görsem ayaklarını kapanıp saygı gösterebileceğim bir hikaye.
Film hakkında kişisel bir yorum yapacağım, yani gerçekten karısını ayrı tebrik ederim hawking'i ayrı tebrik ederim, resmen mucizeyi anlatan bir hayat hikayesi. Karısının hawking'i hayatta tutuşunun sonra hawking'in mucizeler yapışını. Bunlar başına gelmeseydi muhtemelen evrende çözülmedik sır kalmayacaktı. Gerçek anlamda yaşayan efsanelerden en büyük fizikcilerde zirveyide rahat zorlar hani. Belki en iyi şudur, budur diyemeyiz ama zirvede kim vardır sence deseler sayacağım isimlerden biri olurdu. Karısıyla ilgili ne biz kötü bir yorum yapabilirz, ne de hawking yapabilir ki kendide biliyor olacaki filmde bunu vurgulamışlar. Bir yorumumda daha var aslında, ilk en başa onu yazmak isterdim ama bunu forum kaldırmaz diye düşünüp yazmayacağım. Ama resmen düşüncem bu.
Adam ölmemeye yemin etmiş sanki engellere inat. Ve hala bunları yapabiliyorsa üzerinde düşünmeye gerek yok.
Film oyuncularına gelirsek, Hawking'i oynayan oyuncu Eddie Redmayne pek göz önünde değilmiş ama ünlenir, oscara aday çıkartırlar muhtemelen. Felicity Jones karısını oynayan bayan gerçekten güzellik abidesi ve ingiliz olduğunu belli eden bir ingilizce ve genç gözüküyordu ama orta yaşa yol almaya başlamışlar Eddie ile birlikte.
Filmde duygulanmamak elde değildi, aslında şunu düşündüm insanlar hawking'e acıyarak mı izler yoksa acı duyarak mı. Ben acı duyarak izledim. Bunlara nasıl katlandı ve neden. Karısının o yaşayacak dediği sahne. Sana bu kadar ömür biçmişlerdi ama hala buradasın dediği sahne. Ve en büyük darbe bahcede hawking'in şuna bak dedikten sonradaki bizim eserimiz dediği sahne. Yani bu kadar yoğun duyguyu bu kadar uzun süreli aldığım bir film hatırlamıyorum.
Güzel melodiler seçilmişti, bir reyisi tanımış oldum, benim için güzel geçen bir güzel saatler olduğunu söyleyebilirim. Muhtemelen bundan sonra hawking ile ilgili daha çok makale okurum.
IMDb Puanı:
7.7
Sinemalar.com: ' '
Daha güzel bir ortamda izlemek isterdim kesinlikle, duygu, performans üst düzeydeydi.
Benim Puanım: 8.0