Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Acik söyliyeyim, Stephen Hawking ismini bu filmden önce ya hic duymamistim ya da hic dikkat etmemistim diyebilirim.
Fragman bana bu filmin cok ilgi cekecek bir film olacagini göstermedi. Ama izledikten sonra sunu söyleyebilirim ki; vay be..
Filmde duyguyu bence fazlasiyla hissediyorsunuz. Özellikle filmde 2 tane sahne var ki duyguyu kendi icinizde hissediyorsunuz. Duygusal bir insansaniz o sahnelerde aglamamak mümkün degil.
Özellikle Jane'in "Ben Seni Sevdim" dedigi sahnede" asiri duygu yüklüydü bence, cok gercekciydi.
Birde doktorun Stephen ile hastaligi hakkinda konustugu sahne cok duygulandirdi..
Eddie Redmayne ve Felicity Jones harkulade oyunculuk sergilemisler. Özellikle Eddie Redmayne resmen yasamis rolünü. Muhtesemdi.
Filmde bazi kesimler sıkıcı olsa da film kendini her haliyle izlettiriyor.
Bence verilen mesaj cok önemli: hayatinizda her zaman, her dakika bir sey olabilir, hayatinizi komple degistiren bir sey de olabilir, ufak seyler de. Ama ne olursa olsun, gercekten ne olursa olsun, pes etmemek gerek.
Film acikcasi beni düsündürdü biraz; film niye Stephen Hawking yasarken yapildi? Öldükten sonra yapilsa daha iyi olmaz miydi diye? Kendimi Stephen Hawking'in yerine koydum (her ne kadar zor olsa da); sahsen hayati kendisi acisindan cok zor bence. Hem icinde oldugu durum, hem de sevdigi kadinin onun icin yaptiklarini görüyor. Üstüne yillar sonra bir adami seviyor sevdigi kadin. Sükrediyor tabi ki sevdigine ama onun da yasamak istedikleri var belki de. Neyse bu uzayip gider..
Sükretmeyi hatirlatti film.
Her ne kadar filmde Stephen Tanri'ya baslarda inanmasa da..
Filmdeki müzikler cok iyiydi. Tek söyleyebilecegim filmin görsel olarak pek iyi olmamasi ve bazi sahnelerin uzatilmasi.
Son zamanlarda beni böyle etkileyen, duygulandiran bir film olmadigi icin puanim yüksek olacak. Bence kesinlikle Oscar'i hak eden bir film, hangi dal(lar) olursa olsun, cok gercekci, duygusal ve etkileyici bir film olmus.
ilk saniyesinden sıkılmaya başladım sonuna kadar öyle geçti ne konusunu sevdim ne oyuncularını nede başka bişeyini
stephen hawking zaten bildiğimiz bir profil aşağı yukarı çektiği acıları falanda tahmin edebiliyoruz yaşadığı zorluklarıda tahmin etmek güç değildi filmde değişik hiçbişey bulamadım merak etiiğim ve filmde görünce vayy be neler olmuş böyle dediğim tek sahne yok
başroldeki hawking rolündeki oyuncu başarılıydı çünkü seyrederken vatandaşı rahatsız oldum öyle bir etkisi var karşı tarafa bu duyguyu verdiğine göre başarılıdır
jane rolündeki kızada acıdım ya dünyanın en mükemmel beyniylede olsa böyle bir hayatı yaşamak kimsenin kaderi olmamalı ?
gecikmelide olsa bıraktıda hawkingi jonathan adlı sevdiğiyle evlendi ? bu dünyada hiçkimse başkasının kahrını çekmek zorunda değil yemişler dahisini ! çokda umrumdaydı her insanın hayatı kendine )
Stephen Hawking ismi bende her zaman birçok kişiye olduğu gibi merak uyandıran bir isim. Ve oldukça da ilgi çekici birisi. Haliyle onu daha yakından tanıma olanağı sağlayacak bu filmi epey merak ediyordum. Nihayet izledim. Aslında piyasada olan sürümünde başka dilde gömülü altyazı olmasından dolayı filmi daha sonra izleyecektim ama sabredemedim.
Film beklentimi tam karşılayamasa da kötü bir film değildi bence. Durgun bir filmdi ama sebebi mazur görülebilir. Sonuçta Hawking'in hikayesi belli ne olacağını, neler yaşayacağını, neler yaşadığını bilemesek de az buçuk tahmin edebiliyorduk. O yüzden sürpriz durumu yok. Bu da film için bir handikaptı. Zaten bence asıl önemli olan filmin etkileyiciliğiydi. Asıl sorun da bu kısımda. Normalde kolay etkilebilen bir insanım ama bu filmin birkaç sahnesi hariç neredeyse hiçbir yerinde etki hissedemedim. Hatta duyguyu yaşatabilecek bazı sahneleri sıktı. Burada oyuncularla ilgili değil ama yönetmenlik açısından sorun vardı bence.
Oyunculuklar iyiydi genel olarak. Yorumlara katılıyorum Eddie Redmayne gerçekten çok iyiydi. Stephen Hawking'e aşırı benzerliği de bu konuda kendisine yardımcı olmuş. Bence Oscar'ı hak eden bir performans. Ama yine de kesin konuşmam için diğer adayları da izlemem gerekir.
Filmdeki diğer oyuncular da fena değildi ama Eddie Redmayne'in yanında sönük kalmışlar doğal olarak.
Kısacası, her ne kadar beklentilerimi karşılayamasa da bence hayatı izlenilmesi gereken bir kişi Stephen Hawking. Film birçok kişi tarafından beğenilebilir, aynı şekilde yerilebilir. Bana göre ortadaydı film ne çok iyi ne de çok kötü...
Bence ortalama bir biyografi filmiydi. Stephen Hawking'in hayatını kısaca okumuştum, kendisiyle aynı doğum gününü paylaştığımızı öğrenince dikkatimi çekmişti.
Ben de filmdeki bazı yerlerin yüzeysel olduğunu düşünüyorum, bir de Hawking'i tanımayan seyircinin kafasını karıştıracak şeyler de vardı.
Eddie Redmayne rolüyle bütünleşmişti resmen, zaten karşılığını da Oscar ödülüyle aldı. Felicity Jones'u ise ben o kadar beğenmedim, iyiydi tabii ama öyle efsane denilebilecek bir oyunculuğu yoktu.
Film de ortalama bir seyirciyi sıkabilecek nitelikteydi bence. Hatta ben de filmin bazı kısımlarında telefonumla meşgul olmayı tercih ettim. Yine de denildiği gibi ne övülecek, ne de yerilecek bir film çıkmış ortaya.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.