Türkiye - Fransa | Euro 2020 Elemeleri - 3. Maç Yorum ve Sohbet Konusu

Teşekkür büyük teknik direktör, hocaların hocası büyük imparator Fatih Terim! Senin açtığın yolda, kaldırdığın yabancı sınırı sayesinde oluşan güçlü genler yavaş yavaş meyvesini vermeye başladı. Bu takım bugün yenmişse ligde yabancı sınırı olmadığı için, rekabet ortamı olduğu için yenmiştir. Aynı şekilde 2016-2018 dönemindeki gerileme duraklama futbolumuz da 2012 civarında getirilen 6 yabancı sınırı yüzünden olmuştu.

Rekabetin olduğu yerde kalite vardır. Bu kadronun oluşmasına zemin hazırlayan daima hakkı yenen isim Fatih Terim’i ve hazır kadroya konmuş olan ballı Şenol Güneş’i tebrik ederiz.
Bu maçı bile kebapçı tazminat reyise bağlamışsın ya helal olsun. :A

Yabancı sınırı ben kendimi bildim bileli vardı. Hatta eskiden daha katıydı. 90'ların sonu, 2000'lerin başında 5+1 olduğu dönemleri hatırlıyorum. O zamanlar en iyi yerli kadro Galatasaray olduğu için Fatih Terim ekmeğini yiyordu. :)

Yabancı sınırı saçmalıktı tabii o ayrı konu. Bu başarıda da etkisi büyük bence. Fakat Şenol Güneş'e hakkını vermek lazım bu kadar kısa sürede böyle takım... Lucescu aynı kadroyla ağlıyordu yabancı sınırı gelsin diye. :)

• Olmamış
Reactions: Danger UA!

Yabancı sınırı ben kendimi bildim bileli vardı. Hatta eskiden daha katıydı. 90'ların sonu, 2000'lerin başında 5+1 olduğu dönemleri hatırlıyorum. O zamanlar en iyi yerli kadro Galatasaray olduğu için Fatih Terim ekmeğini yiyordu. :)

Yabancı sınırı saçmalıktı tabii o ayrı konu. Bu başarıda da etkisi büyük bence. Fakat Şenol Güneş'e hakkını vermek lazım bu kadar kısa sürede böyle takım... Lucescu aynı kadroyla ağlıyordu yabancı sınırı gelsin diye. :)
Şenol Güneş'e hakkını vermek derken Fatih Terim'in hakkını yemişsin admin beyciğim :A

Fatih Terim o dönem gönderilmek istenen oyunculardan müthiş bir takım yaratarak şimdinin gegenpress taktiğini ilk.kez uygulayanlardan biri olarak başarılı oldu. Hatta 2002'de 3.olduğumuz kadronun çoğu Fatih Terimli Galatasaray kadrosunun oyuncularıydı :A Adamın vizyonu çok büyük ve tartışmasız en iyi yerli hoca :A

Teşekkür büyük teknik direktör, hocaların hocası büyük imparator Fatih Terim! Senin açtığın yolda, kaldırdığın yabancı sınırı sayesinde oluşan güçlü genler yavaş yavaş meyvesini vermeye başladı. Bu takım bugün yenmişse ligde yabancı sınırı olmadığı için, rekabet ortamı olduğu için yenmiştir. Aynı şekilde 2016-2018 dönemindeki gerileme duraklama futbolumuz da 2012 civarında getirilen 6 yabancı sınırı yüzünden olmuştu.

Rekabetin olduğu yerde kalite vardır. Bu kadronun oluşmasına zemin hazırlayan daima hakkı yenen isim Fatih Terim’i ve hazır kadroya konmuş olan ballı Şenol Güneş’i tebrik ederiz.
Sizin gibi fanatikleri gördükçe, tarafsızlığın verdiği o rahatlığın bende olmasıyla gurur duyuyorum.

Durduk yere bağlamadım, sosyal medyada bazı tinerci güruhlar bu galibiyet gelir gelmez hemen Fatih Terim’le Şenol’u kıyaslayıp Terim’i gömmeye başladıkları için ben de kendi düşüncemi belirttim. “yabancı sınırı kaldırılsın, BJK ile ŞL grubundan 11 yabancıyla çıkarken 14 yabancının zorunlu olduğunu sanıyordum” diyen bir adamın kimse kusura bakmasın bu kemik kadroda hiçbir payı yoktur. Yabancı sınırını kaldırma devrimini yapmış Fatih Hoca sayesinde yetenekli isimler ligde sürünmek yerine Avrupa’da boy göstermiş ve neticede zamanla olgunlaşan kaliteli meyveler vermişlerdir. Rekabetin olduğu yerde kalite vardır derken bunu kastediyorum.

Yabancı sınırını gündeme getirdikleri ve hatta ciddi ciddi yürürlüğe soktukları sürece getirenlerin de buna destek olan Şenol’un da en büyük karşıtlarından biri olmaya devam ederim. Yabancı sınırı Türk futboluna ihanettir ve her şey ortada olmasına rağmen Terim’e hakaretler savurup Şenolu göklere çıkaranları görünce bugün kan ister istemez beyne sıçrıyor... :)

Düşünceye katılırsın katılmazsın ya da katılmadığını belirtirsin, şu şu nedenlerle ya da açıklama bile gereği duymaksızın tamamen hatalı düşündüğümü, yanlış düşündüğümü belirtsin. Saygı duyarım buna.

Ama “leş gibi yorum” gibi “leş gibi hakaret kokan cevap” vermeyi de sana hiç yakıştıramadım. Futbol mevzusu yüzünden kalp kırmaya değmez. O yüzden uzatmayacağım meseleyi.

Şenol Güneş'e hakkını vermek derken Fatih Terim'in hakkını yemişsin admin beyciğim :A

Fatih Terim o dönem gönderilmek istenen oyunculardan müthiş bir takım yaratarak şimdinin gegenpress taktiğini ilk.kez uygulayanlardan biri olarak başarılı oldu. Hatta 2002'de 3.olduğumuz kadronun çoğu Fatih Terimli Galatasaray kadrosunun oyuncularıydı :A Adamın vizyonu çok büyük ve tartışmasız en iyi yerli hoca :A
Sincap görünce @Çiğdem sandım gegenpress falan ne oluyoruz diye şaşırdım. :A

Fatih Terim'in başarılı olduğu noktalar var elbette ama buradaki başarıyla uzaktan yakından bir alakası yok. :D

Fatih Terim 90'ların başında bizzat kendi bulduğu gençlerle kurduğu kadronun ekmeğini yemiştir doğrudur. 2002 iskeletini oluşturan adamdır. Daha Klopp falan yokken gegenpressing oynatıyordu adam.

Yıllardır olan sınırı da kendisi milli takımın başındayken kaldırdı. Bugünlerde milli takım hocaları yabancı serbestisinden bahane üretirken kendisi bizzat milli takımın başındayken bunu istedi.

Sincap görünce @Çiğdem sandım gegenpress falan ne oluyoruz diye şaşırdım. :A

Fatih Terim'in başarılı olduğu noktalar var elbette ama buradaki başarıyla uzaktan yakından bir alakası yok. :D
Yabancı sınırı hakkındaki düşünceleri ve uygulamaya koyduğu 14 yabancı kuralı bile buradaki başarıyla alakalı. Yoksa hala Arda ve Caner gibileri izliyor olurduk :A

• Beğendim
Reactions: Polat Şaşmaz
Jupp Derwall isimli bir teknik direktör vardır, Terim’den önce Galatasaray’ı çalıştırmıştır. Kimsenin bu adamın varlığından haberi yok sanırım. :)

• Olmamış
Eleştirileri kaldıramayacaksan neden görüş belirtiyorsun?

Eleştiri ile “hakaret” arasındaki ince çizgiyi bildiğim için görüş bildiriyorum, oh ne ala ben her katılmadığım yoruma “leş gibi yorum”, “çöp gibi düşünce”, “sarı tuvalet terliğine bulaşmış pislik gibi bir yazı” tarzından şeyler yazayım, isteyen istediğini yazsın ne güzel İstanbul be...

Jupp Derwall isimli bir teknik direktör vardır, Terim’den önce Galatasaray’ı çalıştırmıştır. Kimsenin bu adamın varlığından haberi yok sanırım. :)
Terim kompleksin mi var? Fatih Terim, Derwall'den de büyük efsanedir. Derwall bir devrim yaptı, Fatih Terim bayrağı aldı zirveye taşıdı. En ufak şeyde Terim'e sallıyorsun sebebini anlayamıyorum.

• Beğendim
Reactions: Tolstoyevski

Derwall’ın Türkiye’ye modern futbol sistemini getirdiği ve Fatih Terim, Denizli gibi isimlerin onun sayesinde pişip açıldığı bilinen bir gerçek. Kimse onları Derwall’dan daha üstün tutmuyor, tutamaz da. Ama bu Derwall’ı örnek vererek Terim’in hakkını yeme, başarısını küçümseme “niyetindeki” çöplüğü pardon amacı haklı çıkarmıyor. :)

Milli takım son dünya şampiyonu olan Fransa’yı eze eze ve oyunu domine ederek yenmiş, burada hala Şenol Güneş ve Fatih Terim kıyaslaması yapılıyor. Bugün milli takımın yaptığı takım savunması, organize ataklar gibi şeyler takımın başında gerçekten iyi bir teknik direktör olmadan Fransa gibi bir takıma karşı yapılabilecek şeyler değil. Fanatik olabilirsiniz, Fatih Terim’i çok seviyor da olabilirsiniz ama “Fatih Terim’in ekmeğini yiyor”, “bugünkü galibiyet Fatih Terim sayesinde”, “Ballı Şenol Güneş” gibi yorum yapmak en hafif tabirle fanatizmden başka bir şey değildir. Bu kadar açık ve net.

Son düzenleme:
Terim kompleksin mi var? Fatih Terim, Derwall'den de büyük efsanedir. Derwall bir devrim yaptı, Fatih Terim bayrağı aldı zirveye taşıdı. En ufak şeyde Terim'e sallıyorsun sebebini anlayamıyorum.

Saçma fanatizmden gram haz etmiyorum, sebebini bundan bir önceki mesajımda belirttim. Fatih Terim kompleksim yok, ama sizin Şenol Güneş kompleksiniz var. :)

• Olmamış

Maçtan sonra şimdiden 160 entry girilmiş ve geneli Şenolu yüceltip Terim’i sözde “bal” faktörüyle gömme zihniyeti üzerine.

Yani bu da bir Türkiye’nin gerçeği, sadece bu forumda olan bir şey değil. Millet başarıyı daima cezalandırıp kıyaslama ve kutuplaşma yoluna gitmeye çalışıyor, bizim tek yaptığımız çevreye uyum.

Ve evet, Fatih Terim kırmızı çizgimizdir. Galatasaray bir din ise Fatih Terim o dinin peygamberidir bizim için. Fanatizm ise fanatizm, holiganlık ise holiganlık. :)

Eleştiri ile “hakaret” arasındaki ince çizgiyi bildiğim için görüş bildiriyorum, oh ne ala ben her katılmadığım yoruma “leş gibi yorum”, “çöp gibi düşünce”, “sarı tuvalet terliğine bulaşmış pislik gibi bir yazı” tarzından şeyler yazayım, isteyen istediğini yazsın ne güzel İstanbul be...
Çiçek demeti atsın, ister misin?

Nasıl eleştirelim? 'Berbat'? 'Kötü' ahh yoksa bunlar da mı hakaret?

Çok kırılgansınız lan ahahahahaha.

Ve evet, Fatih Terim kırmızı çizgimizdir. Galatasaray bir din ise Fatih Terim o dinin peygamberidir bizim için. Fanatizm ise fanatizm, holiganlık ise holiganlık. :)
Bunu diyen adamın her seçimde aynı partiye oy atan halka tepki göstermesi...

Çelişki mi? Oh, biraz da buralarıma sür bakalım.

• Güldürdün

Maçtan sonra şimdiden 160 entry girilmiş ve geneli Şenolu yüceltip Terim’i sözde “bal” faktörüyle gömme zihniyeti üzerine.

Yani bu da bir Türkiye’nin gerçeği, sadece bu forumda olan bir şey değil. Millet başarıyı daima cezalandırıp kıyaslama ve kutuplaşma yoluna gitmeye çalışıyor, bizim tek yaptığımız çevreye uyum.

Benim anlamadığım konu niye bir anda Fatih Terim'e geldi? Tamam Fransa'yı ezdik eyvallah da kalkıp Terim'e niye laf atılıyor ki. Hocayla Euro 2008 günlerini ne çabuk unutmuşuz. Adam Milli takım tarihini oluşturuyor. O çok konuşulan dünya üçüncülüğü de İmparator'un kadrosu sayesinde. Yani başarıyı niye küçümsüyoruz anlamadım.

• Beğendim