Neyse yaklaştığına göre yavaş yavaş bu akşam izlemeye başlayayım ben... @Tolstoyevski Malum bölüm olan, çılgınlar çılgını 12. bölümü göreyim en azından...
Nereye geldik böyle, 10. bölümü bile yorumlamış... O zaman bunun karşılığını verme sırası bana geldi sanırım... Yoldaşım benim bee gözlerim yaşardı... Hele Dr.Pepper eşliğinde izlemen... İşte OTAKU bu, işte destansı eserlere duyulan saygı bu...7 ve 8.Bölüm
Efsanenin ayak seslerinin duyulduğu bölümler nihayet başladı. İlk 6 bölüm tanıtım, giriş kısmı olduğu için temposu daha yavaştı ama giderek ateş almaya başladı ve nihayet nerelere geldik..
Öncelikle anime kültürüne ve bu efsaneye saygı niyetine gidip Şişli’den üç adet Dr.Pepper aldım ve hayatımda ilk defa tatmış oldum bu bölümleri izlerken. Dizinin çok önemli bir detayı olduğu için Dr.Pepper’e ayrı parantez açmak gerekiyor. İlk bakışta bildiğin kutu kolaya benziyor görünümü dolaysıyla. Benim imgemde ise oldum olası hep şalgam suyuna yakın bir tat kalmıştı ama öyle değilmiş. Kutuyu ilk açtığımda da normal kutu kola açılışı gibi o asit sesi çıktı, kesin Coca Cola gibi bir şey çıkacak diye biraz da hayal kırıklığı ile ilk yudumu aldıktan sonra hemen son kullanma tarihine baktım. Çünkü gerçekten hiç alışık olmadığımız tarzda, nasıl desem cıva gibi bir kola tadı söz konusuydu. Kola ama aroması çok değişik. İlk başta bozuk gibi geldi, meğer içindekilerden dolayı bu onun doğal ve karakteristik tadıymış... Yudumlar birbiri ardına devam edince, Steins Gate’i de bu içeceği izleyerek izlemek senelerdir istediğim büyük bir keyif olduğu için haliyle birkaç yuduma tadını fazlasıyla sevdim, alıştım.
Ekli dosyayı görüntüle 95073
Tipik Coca Cola’daki gibi boğaz yakan ve göz yaşartan asit yoktu. Biber tadı ve zencefil etkisi fazlasıyla hissediliyordu ama acı anlamda değil, damakta bıraktığı tat olarak... Sonuç olarak bir anime uğruna yollara düştük çünkü bu efsaneye yakışır bir detaydı...
7 ve 8.bölümlere gelirsek;
İlk defa zaman yolculuğu konusunda ciddi bir adım atıldı ve kafalarda bi dünya soru işareti oluştu. Acaba paralel evrenler, çizgiler gerçekten söz konusu mu yoksa daha Farklı bir olay mi var?
8.bölümde cinsiyet değişikliği olayı işe yaradı mi yaramadı mi tam belli değil. Ama mesaj ulaşmış olmalı milletin hafızası gittiğine göre...
8.7
Bir haftaya rahat bitiririz ama SNK nasılsa haftada bir bölüm yayınlanmayacak mi? Felaket yoğun bir döneme gireceğim bir hafta sonra Aralık’ın ortasına dek... Steins Gate’i bu yüzden önümüzdeki günlerde seriye bağlarız. 15’i izledim zaten yorumu da aradan çıkarırım...@Tolstoyevski yoldaşım artık hızlansak ve bu destanı bir an önce bitirsek mi ne yapsak... Niye biliyor musun... Çünkü... Çünkü... Çünkü sadece ve sadece 9 gün sonra SNK Final Season geliyor...
1 haftaya biter gibi doğru, gerçi SNK'nın haftada sadece 20 dakika yayınlanacağı da doğru... Tabi sen öğrenci adamsın vizelerin falan geliyordur... O dönem gelmeden Steins Gate'i bitirmek makul gibi duruyor... Ki zaten son 7 8 bölümü Cumartesi veya Pazar gününe rastlarsa tek oturuşta bile bitirebilirim... Aaah ah ne bölümlerdi be...Bir haftaya rahat bitiririz ama SNK nasılsa haftada bir bölüm yayınlanmayacak mi? Felaket yoğun bir döneme gireceğim bir hafta sonra Aralık’ın ortasına dek... Steins Gate’i bu yüzden önümüzdeki günlerde seriye bağlarız. 15’i izledim zaten yorumu da aradan çıkarırım...