İşte Steins Gate'in tam olarak başladığı yer burası diyebiliriz... D-Mail'de başarılı olduktan sonra ekibin bunu artık bir adım ileriye taşıması gerekiyordu ki bu plandan bahseden kişi elbette Okabe oldu. D-Mail kullanarak geçmişi değiştirmek istediğini ekip üyelerine söyledi. Tabi bu düşününce ürkütücü bir şey... Loto üzerinden bunu yapmak bir nevi bunu kanıtlamak için en mantıklı yol elbette. Tabi 1. olursa çok dikkat çekeceği için Okabe kardeşimiz 3.lükle yetinmek istedi... Örgüt muhabbeti komikti...
Ve geldik olayların ilginçleştiği noktaya. Geçmişe mail gönderildi ve o sahneden sonra hiç bir şey göründüğü gibi değildi. Kimse mailin gönderildiğini hatırlamadı ancak geçmiş değişti... Peki Okabe bunu nasıl hatırlıyordu... Zaman çizgisi değişmesine rağmen Okabe'nin anıları hala yerindeydi... Bu gerçekten çok garip bir durum. Amane Suzuha'nın da bu arada olaylardan habardar olduğunu görmüş olduk. Suzuha'nın John Titor'dan bahsetmesi de oldukça ilginç bir sahneydi yine. O kızda göründüğünden çok daha fazlası olduğunu hissetmemek elde değil. Zaten seri bunu açıkça belli ediyor her bölümde.
Okabe'nin geçmişe mail gönderdiğini Makise anlamış gibiydi. Laboratuvarda kalıp onu takip ettiği sahneler ve aralarındaki diyaloglar yine iyiydi. Cel-7 benzetmesi, Zombi demesi falan zaten her seferinde ayrı güldürüyor... John Titor'la da konuştu Okabe. Ona durumdan bahsetti ve John Titor bu durumun gelecekte bile yaşanmadığnı söyledi... Bu gerçekten çok garip. Okabe'nin anıları nasıl koruyabildiğine o da cevap veremedi ancak bir Distopya oluşacaksa bunu engelleyecek kişinin Okabe olduğundan bahsetti. Divergence %1 dediğinin ne olduğunu tam olarak bilmiyorum ama bölüm aralarında belli yüzdeler gözüküyor 0,564 gibi küsüratları olan. Onun %1 olduğu durumdan bahsediyor olabilir. Zaman çizgilerinin değiştiğini biliyoruz. Okabe'nin nasıl anıları koruduğunu ise henüz bilmiyoruz... Geleceği değiştirmeyi istiyorum diyor John Titor. Okabe'ye kurtarıcımız olmanı istiyorum diyor... İzledikçe çılgın keyif almaya devam o halde...