Son Bitirdiğiniz Yabancı Dizi Sezonu ve Yorumu

The Silent Sea bitirdim demin 👊 @Yakamoz-Asi @Forumdash @Araf @Tolstoyevski

Çok hoşuma giden bir Kore BilimKurgu dizisi olmuş. Fantastik değil, bilimkurgu. İlginizi çekerse tavsiye ediyorum 👍
Güney Kore aşkı sınır tanımıyordu.

İlk olarak ben Prime Video kullanmıştım, beğenmiştim. Hatta ilk kullandığım platform olabilir, Eylül 2021. Çok sade ve gösterişsiz bir yapısı var. Bence kötü değil ama Netflix gibi gösterişli de değil tabii. Ayrıca The Office'i ben de beğenmemiştim ilk başta, yani çok önceleri izlemeyi denemiştim ama sonradan adapte olunca seviyor insan. Şimdi düşünüyorum da, acayip bir diziydi.

Sitcom dizilerde altın kuraldır, daha önce de söylediğim gibi, önce dizinin diline alışacaksın, aksi halde sevmen imkansız. En azından bir sezon bitir, gerisi gelir. The Office de zaten "mockumentary" dediğimiz "sahte belgesel" tarzı bir dizi. Yani gerçeklik üzerinde kurmaca var ve buna göre izlemek zorundasın. Herkes belgesel gibi oynayıp rol yapıyor ve ortaya ilginç sahneler çıkıyor. Son olarak asla ama asla sitcom diziyi dublajlı olarak izleme, asla keyif alamazsın.

Reactions: Yakamoz-Asi

Bu dublaj dediğin olaya bu Office konusunda hak veriyorum. İlk bölümü ingilizce, ikinciyi almanca izledim. İngilizce daha bir keyir aldım. Ama yinede pek güldürmedi. Bölümlerin kısa olması büyük avantaj ama.

Reactions: Araf
Genel olarak bütün sitcom dizilerinde geçerli tabii bu, asla dublajlı gitmez. Yapman gereken şey, sabredip diziye alışmaya çalışman. Diğer türlü ben de gülmedim en başta, zaten sürekli gülmeyi düşünürsen keyif alamazsın. Bu dizide Michael'ın kırdığı potlarda, Dwight ile Jim'in yaptığı şakalara güleceksin mesela alıştığın zaman. Karakterler böyle uzuyor gidiyor.

Reactions: Yakamoz-Asi
De git..suçu sisteme atma kabullen, sen 1 @Araf 2 🤭🤭🤭🤭 Ben beğendim kaliteli bir bilimkurgu dizisi olmuş.. Sense ve The Squid Game karması oyuncular.
O zaman tanıtımdı. Ne zaman başalyacağimizi konusmadık
İlk gün başlarız dedik mi o gün
Yoksa sadece izleyeceğimizi mi söyledik

İyi bari. Tek değilmişim gülmeyen. Kendimden korkmaya başladım.

Reactions: Araf
The Flash 7. sezon ve 8. sezon Armageddon.

Yine aynı yere döndüm. 7. sezonun 9 veya 10. bölümünde bırakmıştım diziyi. Tekrar başlayıp bitirdim ve güncele geldim.

Tekrar başlamamın tek sebebi "Eobard Thawne gözükecek mi yoksa gözükmeyecek mi" sorusunu merak ediyor oluşumdu. Merakımı gidermek adına vasat bölümlere tahammül etmek zorunda kaldım. Sezon finalinin son dövüş sahnesinde o güzel, kışkırtıcı müzik arkada çalmaya başladı. Tüyler diken diken... Beni bu kadar yükselten ve heyecanlandıran bir karakter yok. İyi veya kötü karakter fark etmez, bu zamana kadar izlediğim tüm dizileri gözümün önüne getirdiğim zaman kendisinin beni en çok heyecanlandıran karakter olduğunu net bir şekilde görebiliyorum. Herhangi bir şüphe veya ikilemde kalma durumu yok... Yatağımda yatarken izliyordum bölümü, müzik çalmaya başlayınca, kırmızı ışığı görünce yattığım yerde doğruldum ve irkildim. Bu karakter benim bu diziyi izleme sebebimdir.

1- ET 2, 3, 4, 5 ve 6. sezonlarda yoktu, pekii o zaman neden izledim?
2- Dizinin bu kadar vasatlaşmasının sebebi ne?

1.a

2, 3, ve 4. sezonlarda ET kadar olmasa bile sezonun ağırlığını kaldırabilen karizmatik karakterler vardı; Zoom, Savitar, Clifford DeVoe. Senaryolar da güzeldi, bölümlerin ilerleyişi fena değildi ama en önemlisi izlenilirliği olan ana kötü karakterler vardı.

1.b

5. sezonda Nora'nın gelmesi ilgi çekiciydi, Cicada'nın silikliğini gölgeleyebiliyordu. Zaten bir süre sonra, sezonun ikinci yarısında Eobard Thawne devreye girdi ve kendisini gösterdi, sezon sonunda da ipleri aldı. Yani yine sezonu kurtarmış oldu.

6. sezonda ise Bloodwork vardı, vasat üstü bir karizmaya sahipti ve ben bu sezonu geçiş sezonu olarak görmeyi tercih etmiştim. 14 ve 15. bölümde Thawne tekrar göründü ve sezonun canlanmasına sebep oldu...

2- Dizi gittikçe kötüleşti çünkü Flash Takımı'nın problemleri halletme ve kötüleri mağlup etme tarzı değişti. 3. sezonda Savitar, Iris'i öldürmesi senaryosunda bunu görmüştük. "Kötü karakter The Flash'ın sevdiklerini hedef alır" hikayesi. Sezon sonunda Savitar'ı, Iris -silah ile- öldürmüştü. Bu karakterin öne çıkması olayının bu kadar ileriye gideceğini tahmin edememiştim. 4. sezonda DeVoe & eşi vs Flash & Iris izledik. Hiçbir gücü olmamasına rağmen Iris işin bizzat içindeydi ama hâlâ fazla rol çalamıyordu. 5. sezonda Nora geldi ve "aile" kavramı daha da belirginleşti. 6, 7 ve 8. sezonda Iris resmen dizinin en ana karakterlerinden biri oldu. Şaka gibi ama zaman zaman Flash'ın bile önüne geçti. Düşmanlar artık Flash'tan değil, Iris West-Allen'dan korkmalıydı...

Yaklaşık olarak ilk 2 sezon dizinin temelinde akıl, kurguyla karışık bilim ve mantık vardı. 3. sezondan itibaren sürekli dozunu arttıran bir sevgi, aşk, inanç dominasyonu oluştu. Düşmanları yenmek için artık özel güce ihtiyacı yoktu takımın; sevmesi, aşık olması ve inanması yeterliydi. Çok ilginç ve ters bir dönüşüm. İlkelden moderne gitmek yerine modernden ilkele gidiyorsunuz. Flash çaresizlik içindeyken bir çözüm bulmak yerine "Seni seviyorum Iris" gibi sihirli sözcükleri dile getirmesi yeterli oluyordu. 7. sezonda paratoner olayını gün yüzüne çıkardılar ve anlattığım tüm olayların temeli resmiyet kazandı. Mesela ET gelip her şeyi tersine çeviriyor, Barry Iris'e bir bakışıyla şüphelenmesini sağlıyor. İnanılmaz bir şey. Despero, Mia'yı etkisi altına alıp Iris'e oku fırlatsa, Thawne kalan 2 gramlık hızıyla gelip Iris'i kurtarsa kötü mü olur? Thawne'nın kötülüğüne zarar mı gelir? Bunun yerine ne oldu, Iris yine ikna karşısındaki kişiyi ikna etti ve büyüyü bozdu. Despero bile diyor "imkansız" diye... Bu ikna etme olayı özel güç olsa hadi bir daha. Değil ama. Araya 2-3 tane sevgi sözcüğü, "inan yeter" motivasyonu sağlayarak çok kolay bir şekilde ikna ediyor. Gören de zannedecek ki bu bir özel güç ve gittikçe gücünü geliştiriyor. Yok, bildiğin dümdüz insan yani bunu yapan kişi.

Son düzenleme:
Dün ilk sezonu bitirdikten sonra bu mesajı görmem iyi oldu. Devam etmemeye karar verdim.

Reactions: DarkLegenD