Son Bitirdiğiniz Yabancı Dizi Sezonu ve Yorumu

Two And A Half Men 11.Sezon

Yine dizinin standartlarında bir sezondu. Bazı bölümleri çok iyiydi bazı bölümleri vasat üstüydü ama herşeye rağmen izlerken keyif aldığım dizilerden biri hala. Alan'ın Jeff Strongman olayı çok iyiydi, sezon genelinde de birçok yerde sesli güldürdü. Walden bazı bölümlerde çok geri planda kaldı ama öne çıktığı bölümlerde de çok iyiydi. Charlie'nin kızı ve Barry'de ara ara güldürdüler.

THE WALKİNG DEAD 3. SEZON

Çok iyi bir sezondu bence. Evet 2. sezon kadar iyi değildi ama ben severek izledim bu sezonuda. Çok iyi ilerledi özellikle. Beni hiçbir sahne sıkmadı. Sezon finalini çok büüyk umutllarla açmıştım ama bence 16 bölümün en büyük hayal kırıklığı 16. bölüm oldu. Ama sezona bakarsak bana göre çok iyiydi. Hiç olmadık isimlerin ölümleri, Rick'in durumu falan herşey iyiydi. Yorumlar atılınca bu sezonda sıkılacağımı düşünmüştüm, neyseki öyle olmadı.

Sezona Puanım : 9.00

THE WALKİNG DEAD 4. SEZON

Benim için yine muhteşem bir sezondu. Aslında 12. bölümden sonra sıkkınlık başladı ama olsun yine beğendiğim bir sezon oldu. İlk 11 bölüm muhteşemdi özellikle, soluksuz izledim oraları ama 12'den sonrası fazla iyi değildi. Valimiz saolsun bize bol bol heyecan yaratıyor.

Sezona Puanım : 8.5

THE WALKİNG DEAD 5. SEZON

En kötü sezonu izlediğimi söylemem lazım. 2-3-4. sezonlar müthiş ötesiydi ama 5. sezon çok kötüydü. Son 3 bölüm iyiydi sadece. Diğer bölümler kötünün de kötüsüydü.
Bu sezonu pek beğenmedim açıkçası. Umarım gelecek sezon iyi olur. Özellikle Rick ve grubu dışındaki olaylara çok yer vermişler, sırf yer dolsun gibisinden.

Sezona Puanım : 7.00

Uzun zamandır sezon yorumu yapmıyordum.

Chuck 3. Sezon

Dizinin ilk iki sezonuna göre biraz daha değişik bir sezonu zira
artık "Chuck, stay in the car" zamanı sona ermiş ve Carmichael gerçek görevlere başlamıştır. Guys I know kung fu ile biten 2. sezon sonrasında Intersect 2.0'ın nimetlerinden faydalanmaya başladı Chuck. Süper tasarlamışlar yeni bilgisayarı hem dövüş hem müzik aletleri çalma hem yabancı dil konuşabilme. Ben bile ajan olurum 😛

Shaw en baştan gıcık bir karakter olduğunu belli etmişti, öldü yine kurtulamadık.

Sırayla Devon, Grimes ve Ellie, Chuck'ın sırrını öğrendi iyi de oldu yalan söylemek git gide zorlaşıyordu artık adamlar çıldıracak bu kurulumlar niye bitmiyor diye.

Çok keyif aldım bu sezon da.

9/10

Son düzenleme:
The Comeback - Sezon 2

Bu başlığı yine ihmal ettim bir süre, film yorumu yetiştirmekten dolayı. Blogda uzun uzun yorumlarımı daha sonra yapayım en iyisi, forumda yazayım hemen.

The Comeback'e gelecek olursam yıllar sonra çekilen bu sezon yine harikaydı. Özellikle insanların yıllar içerisinde nasıl değiştiklerini veya nasıl değişmediklerini görmek güzeldi. İlk sezonda alışma süreci vardı bu sezonda o gerekmedi ve hemen her bölümden aynı tadı aldım. Çok da güzel bir şekilde bitirdiler.

Üçüncü sezon belki 3 yıl sonra, belki 5 yıl sonra, belki de 10 yıl sonra gelebilir ama umarım gelir. Lisa Kudrow'un sağlığı el verdiğince devam etsin bence dizi.

Sezon karnesi:

2 bölüm 9 puan
5 bölüm 8 puan
1 bölüm 7 puan

Ortalama: 8.12

Sezona puanım:

8/10

İki sezon sonunda diziye genel puanım: 8/10

BREAKİNG BAD 1. SEZON

Çok keyifli ve güzel bir diziymiş. Sabah başladım ve ilk sezonu bitirdim. Walter White çok değişik birisi gerçekten.
Oyunculuklar çok iyi. Filme başlamadan biraz araştırma yaptım dram falan diyordu ama öyle ağır dram yok, hem eğlence, hem aksiyon hepsi bir aradaydı. Güzel sezondu, diziyi beğendim.
Dizinin şarkıları çok güzel özellikle. Birde Pickman'dı sanırım adı rolünü çok iyi yapıyor o da.
Yeni yeni ısınmaya başladım diziye hadi bakalım.

Sezona Puanım : 9.00

Bitmiş bir dizi için her ne kadar ilk sezon 6 bölümde olsa bu kadar hızlı gitmeni tavsiye etmem ne demek istediğimi dizi bitince anlayacaksın

Ayrıca ilk sezona 9 puan verdiysen 5.sezona 10/ kaç üstü puanı verirsin merak ediyorum

7 bölüm ilk sezon.

Nasıl dizi sence?

TWD dizisinede 2. sezondan sonra ısınmıştım tam olarak, bu da öyle olacak heral.

7 bölüm ilk sezon.

Nasıl dizi sence?

TWD dizisinede 2. sezondan sonra ısınmıştım tam olarak, bu da öyle olacak heral.
Pardon twd ilk sezonu 6 bölümdü o aklıma geldi

Nasıl bir dizi mi ?

IMDb en yüksek puana sahip bir dizi :9.6 en son

her sezon temposunu arttırıyor

Pardon twd ilk sezonu 6 bölümdü o aklıma geldi

Nasıl bir dizi mi ?

IMDb en yüksek puana sahip bir dizi :9.6 en son

her sezon temposunu arttırıyor
Bu sezon genel olarak hastalığı ve oyuncuları tanıttı, işte Pickman ile işlerini tanıttı.

Breaking Bad Season 5:

Kesinlikle gelmiş geçmiş en iyi dizi.Replikleriyle,karakterleriyle,olay örgüsüyle ve oyunculuklarıyla efsane bir dizi.O kadar çok kısa sürede izledim ki şu 2 haftada Walter White'ı babamdan çok görmüşümdür.

Walter White ilk başta sadece ailesi için yetecek olanı toplama isteğiyle girdiği işe hırs ve egoları yüzünden resmen battı.Şu replik her şeyi özetliyor zaten:

Ben ne yaptıysam kendim için yaptım.Hoşuma gidiyordu.Beni canlı hissettiriyordu.

Son sahnede çalan Baby Blue şarkısı Walter'ı ne kadar iyi özetliyordu.

Jesse karakterine zaman zaman kızsam da aslında duygusal,ailesinden değer görememiş ve kendini dışarıya vurmuş yalnız bir adam.

Sonu biraz açık uçlu bırakılmış aslında ileride kendisiyle ilgili bir dizi çekilse iyi olurdu.

Karakterlerin psikolojik yapısını didik didik işleyen,aşırı detaycı bir diziydi aynı zamanda.Mesela Marie'nin mor renk hayranlığı,Walt'ın jipinin takılmayan arka jantı gibi.

Kurgusu neredeyse 0 hata ve zekice.Her karakterin aslında kendince haklı yönleri var.Walter mesela bazen nefret ettirebiliyor ama yine de üzülüyorsunuz adama.

Şimdi ilk sezonda karakterlerin hallerine baktıkça duygulanıyorum.Gerçekten efsaneydi iyi ki izlemişim.

10/10

Son düzenleme:
Coupling - Sezon 4 (Final)

Yine bu başlığı ihmal ettim, bitirdiğim sezonları hızlı hızlı geçeceğim bu 1-2 gün içinde.

Dizinin son sezonuydu bu sezon. En önemli karakterlerden biri ayrılıp onun yerine başka biri geldi. Fakat yine de o karakterin eksikliğini fazla yaşatmamışlar. İlk üç sezonunun gerisinde kalmış olsa da çok iyi bir finalle kapattılar.

Dizi genel olarak herkese önerebileceğim kaliteli bir İngiliz komedisi. Saf komedi dedikleri böyle bir şey. (Gerçi o deyimi ben uydurmuş da olabilirim.
) Dizi boyunca çok farklı çekim teknikleri var, pek çok akılda kalıcı espri var. İlişkilere farklı bakış açıları var.

Friends ile yakın zamanlarda yayınlanmış ve Friends ile de karşılaştırılmış zaman zaman. Bence Friends'teki samimilikten eser yok o açıdan çok geride. Yine de Friends'in çok gerisinde olsa da büyük ihtimal Friends sevenlerin sevebileceği bir iş...

Sezon karnesi:

1 bölüm 9 puan
2 bölüm 8 puan
3 bölüm 7 puan

Ortalama: 7.66

Sezona puanım:

8/10

Dört sezon sonunda diziye genel puanım: 8.5/10

Masters of Sex - Sezon 1

İzleyeli baya oluyor ama es geçmişim. İzlediğim her dizi sezonu olsun istiyorum bu konuda.

Dizi gayet başarılı bir dizi. Dönemin özellikleri iyi yansıtılmış, farklı ve dikkat çekici bir konu işliyor. Oyunculuklar çok iyi seviyede. Yan karakterler ve yan hikayeler gayet iyi.

Sezon içinde sıkıcı duruma düştüğü birkaç bölüm vardı ama özellikle 5. bölümden itibaren çok iyi açılyor dizi. Umarım ikinci sezon için de fırsat bulurum yakın zamanda.

Sezon karnesi:

2 bölüm 9 puan
7 bölüm 8 puan
3 bölüm 7 puan

Ortalama: 7.91

Sezona puanım:

8/10

Sıradaki yorum bekleyen diziler:

The Sopranos - Sezon 3
Galavant - Sezon 1
Episodes - Sezon 1 & 2 & 3
Red Band Society - Sezon 1

The Sopranos - Sezon 3

Yine geciken bir yorum... Güzel bir sezondu. Dizide tempo hiç yükselmiyor aynı seviyede gidiyor fakat karakterlere iyice alıştığımdan dolayı hemen her bölüm sıkmadan izlenebiliyor. Özellikle bu sezondaki 3x11 mükemmeldi.

Sezon karnesi:

2 bölüm 9 puan
10 bölüm 8 puan
1 bölüm 7 puan

Ortalama: 8.07

Sezona puanım:

8.5/10

Üç sezon sonunda diziye genel puanım: 8.5/10

Episodes - Sezon 1, 2, 3

Normalde tek tek yapıyordum yorumları ama Episodes'u kısa sürede izleyince böyle yapmak gerekti.

Dizi çok iyi başladı ve gitttikçe de daha iyiye gidiyor. Ben başlarken sadece Matt LeBlanc etrafında geçen bir dizidir diye tahmin ediyordum ama karakter zenginliği açısından çok başarılı dizi. Yan karakterler hikayeye çok iyi yerleştirilmiş ve bu da dizinin sıkıcı olmasını engelliyor.

Zekice yazılmış akıcı diyaloglar dizinin komik olmak için çok fazla kasmadan oldukça komik olmasını sağlıyor.

Dizi kesinlikle underrated bir dizi. IMDb'deki 7.8 puanından çok daha fazlasını hak ediyor. Ödüllerde falan da Matt LeBlanc dışında pek varlık gösterememesi enteresan. Piyasadaki en iyi komedilerden biri. Vasat bölümü yok resmen...

1. sezon karnesi:

2 bölüm 9 puan
5 bölüm 8 puan

Ortalama: 8.28

Sezona puanım:

8.5/10

2. sezon karnesi:

3 bölüm 9 puan
6 bölüm 8 puan

Ortalama: 8.33

Sezona puanım:

8.5/10

3. sezon karnesi:

1 bölüm 9 puan
8 bölüm 8 puan

Ortalama: 8.11

Sezona puanım:

8.5/10

Üç sezon sonunda diziye genel puanım: 9/10

Hung - Sezon 3

Sezon 3 diye yazdım ama dizi 3.sezonda final olduğu için diziyi genel olarak değerlendiricem. Klasik HBO dizisiydi bence. Sorunlu aile hayatı olan, çaresiz kalmış bir karakter üzerine olan ve o karakterin yaşadıklarını anlatan bi diziydi. Açıkcası böyle dizileri seviyorum ve bu diziyide sevdim. Karakterler çok iyiydi özellikle Tanya bazen sinirlendirsede eziklikte çığır açan bi karakterdi

Dizide konusu itibariyle +18 sahnelerde bayaa fazlaydı. Ray reyizin beraber olduğu kadınlar arasında Lenore en iyisiydi müthiş bi kadındı, yorumun altına koyacağım resimde en sağda olanı

3x10 sezon finali gibi çekilmiş keşke bi özel bölüm veya film filan yapsalardı da olayları açıklasalardı ama yapmamışlar.

Eğlendirici ve bazı yerleriylede öğretici bir diziydi, tavsiye ederim.

Diziye genl puanım 8/10