Son İzlediğiniz Yabancı Dizi Bölümü ve Yorumu

Zaten senden polisiye dizi izlemeni beklemiyordum
brazilya dizisi tadında bişey olmalıydı

Riget 1x1

8 bölümlük Lars Von Trier çalışmasının ilk bölümünü atlattık. İnternette bulmak çok zor oldu ve sonunda 4.5 GB'lık torrent ile hallettik, ilk başta sadece 1 bölümünü indirdim fakat bu gece geri kalan bölümşer de inecek. İzlediğim ilk Avrupa dizisi sanırım, Danimarka yapımı.
Yine gönül rahatlığıyla diyebilirim ki adamın adı Lars Von Trier. Yine yanıltmadı, bu adamı cidden seviyorum adının geçtiği her yapımda beğensek de beğenmesek de buram buram kalite ve sanat vardır Tarantino gibi.

Bir hastane dizisi çıktı, hiç beklemiyordum fakat bildiğimiz sıradan hastane dizilerinden değil. İçinde korku gerilim gizem temalarının olduğu hastane mekanlı dizilerden. İlk bölümde doğal olarak olaya yavaş bir giriş yapıldı, karakter ve konu izleyiciye iyice tanıtıldı. Lars Von Trier'in bölüm sonu açıklamasında da dediği gibi, gelecek bölümler bu kadar sakin olmayacak, ayağınızı denk alın.

Bu arada Lars Von Trier'in bölüm sonu açıklama yapmasına şaşırdım, ilginç bir deneme. Adam 90'larda baya gençmiş yalnız.

Dizide İskandinav ve özellikle Danimarka-İsveç kültürüne ait detaylar bulmak mümkün. Hatta burnu havada dolaşan kibirli Operatör doktordan anladığımız kadarıyla İsveç'lilerin Danimarka'yı küçümsemesi gibi bir durum söz konusu.

Dizinin konusunda kısaca bahsetmek gerekirse, Sürekli hastaneye gelen hastalık hastası yaşlı bir kadının asansör boşluğunda bir çocuk ağlama sesi duyması ve bunu merak etmesi olayın fitilini ateşler. Hastane aslında eskiden çamaşırhane olarak kullanılırmış, ortada iki tane Down Sendromlu birey var ve bu ikili sanki neler olacağını biliyor yine de bunlar kim hâlâ soru işareti, burnu havada ilginç bir operatör doktor var ki bu da ana karakter ve sanırım bu karakteri oynayan adam dizi devam ederken ölmüş, o yüzden dizi devam etmemiş. Bir de ölülerin kafasını kesen ilginç bir tıp öğrencisi de var, bunun da akıbeti henüz net değil.

Yer yer gerilim, gizem; yer yer ise ince mizah dolu kara komedi ustaca kullanılmış, tabi ağırlık gizem gerilim yönünde.

8.0/10

Of Kings and Prophets iptal olmuş. http://variety.com/2016/tv/news/of-kings-and-prophets-cancelled-abc-1201731847/

night manager 5.bölüm

izleyen yok buradan yazalım
4. ve 5.bölüm türkiyede geçti gerçi pek göremedik türkiyeyi birkaç manzara fotosu kondu
beyazsoyun izlememesi gereken bölümler bunlar kesinlikle
roper amca türkiyede paralı askerlerden oluşan bir kamp kurmuş
) suriyeye silah gönderiyor BM yardımı altında türkiye plakalı araçlarla
neyse yasak aşkın kahramanları jed ve jonathan suçu corky nin üzerine attı corky e bir küçük mezar yaptık
final sahnesinde kahireye geri döndük her şeyin başladığı yere haftaya sezon finali var galiba
görüntüler kötü olsa da türkçe konuşan figuranlar da vinci demonstan daha başarılıydı hakkını yemeyelim

point: 8.8

bu arada pek bir bilgim yok türkiyede harfle başlayan beyaz plakalı araçlar oluyor mu ehliyet alan falan varsa bir aydınlatsın @Forumdash @Çiğdem- @sürgünüm @Tolstoyevski @sokak sanati @Harunnn60

bu arada @destere jedle jonathan o ka gizli aşk yaşıyor ki ortaya çıkmasın diye odada kızı kucağa alıp yapıyor o işi .) sen sırf o sahne için sezonu izlersin

Hadi gözün aydın, ikinci sezon hazırlıkları başlamış. http://variety.com/2016/tv/global/the-night-manager-second-season-bbc-1201729145/

zaten senede 6 bölüm zararsız dizi onay alması zor değil
sen soruya cevap ver
Plakaların renklerin o aracın kime ve hangi kuruluşa olduğunu belirtir. Mesela bizde beyaz zemin- siyah yazı hususi araçları belirtir. Beyaz zemin mavi yazı uluslararası kuruluş üyelerini belirtir. Sen tam olarak hangi plakadan bahsediyorsun, resmini çekersen daha sağlıklı bir yorum yapabilirim.

NOT: Bu yazı E ehliyetine sahip uluslararası yol tecrübesi olan (otobüs şöförlüğü) biri tarafından yazılmıştır.

normal araba plakası ama rakamla değil harfle başlıyor

türkiyeden bahsediyom ilk mesajı okumadın mı olay güneydoğu sınırında geçiyor
Resmi kurumlara hariç böyle bir ayrıcalık yok. Bizde parayı basıp 34 BJK, 34 GS veya 34 FB, isminin harflerini taşıyan plakalar alabiliyorsun sadece.

magicians 10.bölüm @Çiğdem- le @destere neden izlemiyor anlamıyorum
)) farklı bir boyutta sıkışan arkadaşlarını kurtarmak için Quentin ve Alice büyü yaptı büyünün gerçekleşmesi için ikisinin sevişip aynı anda orgazm olması gerekiyordu başardılar bu fantezileri çiğdem ve @Forumdash kaçırmazdı normalde

Syfy kanlının dizisi değil mi? Orda 1 dizi izledim başladiğima 3.sezonda pişman olup bıraktım. Acayip saçmalıyorlar. Şu vampir kurt ve hayaletin arkadaş oldugu dizi.

Syfy kanlının dizisi değil mi? Orda 1 dizi izledim başladiğima 3.sezonda pişman olup bıraktım. Acayip saçmalıyorlar. Şu vampir kurt ve hayaletin arkadaş oldugu dizi.
aa o nasıl dizi öyle bee @xemrexxx senin tuhaf dizilerinden uzak duruyorum ben

@Forumdash sonradan saçmaladılar evet ama being human güzel bir diziydi çok güzel bir final yaptılar

ilk bölüm bakıp terketmiştim çok ağır bir havası var oyuncularda tam mal gibiydi kurtarmadı yani